Mamici ian-feb 2004 (8)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Scuzeeeeeeeeeeeeee!
Am uitat sa multumesc fetelor care mi-au scris despre cum il simti pe bb pentru prima data. Incerc si eu zilnic sa ma concentrez asupra burticii, doar, doar...
Mi s-a parut ca parca ar fi ceva luni dimineata, inainte sa ma dau jos din pat, dar de atunci nu am mai simtit nimic.
Abia astept sa fiu sigura ca este . O sa va dau de veste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marria spune:

fetelor, eu sunt noua aici pe site, ma primiti si pe mine??
in ianuarie nasc si am mari probleme cu somnul. dorm f. putin si prost, am cosmaruri, mi-e greu sa adorm sau daca adorm ma trezesc la fiecare 30 min si asta tine de mult timp. am auzit cum ca gravidele dorm mai mult decat in mod normal, iar eu sunt tare suparata ca nu dorm, si din cauza asta am mare presiune in cap si mi-e cam frica...
voi ati patit asa ceva, si daca da ce ati facut?
doctorul mi-a dat niste pastile care nu prea functionau, si acum mi-a dat altele (stylnox sau ambien) pe care mi-a zis sa le iau numai o saptamana, dar nu le-am luat inca ca mi-e cam teama, si apoi daca te lasi de ele te re-apuca insomniile. stiu asta de la maica-mea, ca si ea lua, asa ca e posibil sa fie si ceva ereditar?

maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marria spune:

ah, si inca ceva...
o alta problemuta este ca in timpul noptii am ceea ce se cheama aici "restless leg syndrom", am gasit pe internet, imi vine sa le misc mereu caci simt ca ma furnica, ma mananca, imi vine sa le intind, dar nu trece daca fac cateva intinderi, tot ma apuca. am auzit ca ar trebui sa iau niste magnesiu pentru asta. vreuna din voi pateste asa ceva? pre-natalele voastre contin magnesiu? oare o fi bine sa iau magne B6?
va intreb pe voi caci pana ma duc la doctor in 3 saptamani n-am cum sa aflu, si aici in americuta asta minunata nu poti da decat de robot, vorbesti cu robotul si apoi iti raspund niste asistente de servici.

in afara de asta nu am nici o problema, bebele (e fetita) e cuminte, nu-mi creaza nici un fel de probleme majore, si se misca intr-una...

oare o fi nebunia din capul meu?

Marria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Bine ai venit Marria si sarcina usoara in continuare!

Imi pare tare rau ptr. problemele pe care le ai. Eu personal nu am asa ceva( si sper nici mai incolo)dar am auzit ca si alte gravidute ca ar avea probleme cu somnul... Nu stiu daca este bine sa iei regulat ceva sonifere dar nici sa nu dormi si sa fi permanent obosita nu cred ca etse bine...doar un medic iti poate spune ce sa faci ... pe aici se mai da diazepam sau extraveral..Si eu personal am luat diazepam dar nu ptr. somn ci ptr iminenta de avort si apoi ptr. tahicardie...dar 1/3 dintr-o pastila si nu pot sa spun ca sunt prea incantata de asta dar nu prea am ce face! Poate vor fi alte fete care te vor ajuta mai mult...parerea mea este ca ceva trebuie sa faci cu sonul daca situatia este chiar asa de grava...( dormi ziua? poate prea mult...sau nici ziua nu poti dormi?) Legat de prenatale..eu zic ca sunt suficiente si daca este o lipsa de magneziu se va ameliora... de multe ori oboseala si starea de nervozitate poate crea si alte simptome... imi inchipui ce stare urata iti poate provoca insomiile!

Inca o data iti urez bine ai venit si sper sa iti rezolvi cat mai curand problemele!

Te pup,
Helen - 19 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Marria, bine ai venit......eu nu am scris pana acum, dar ne incadram si noi in categoria aceasta.Si eu am probleme cu somnul..de dormit dorm, nu noaptea integrala, dar visez foarte urat..si ma trezesc dimineata cu niste cearcane.........In rest, la noi este bine, nici nu am simtit ca sunt insarcinata(voma ameteli, stari deranjante...) pana cand a inceput bebe sa 'falfaie' (pe 25 august deja), si acum il simtim cum se misca de la stanga la dreapta.Eu am observat ca bebe meu...e cam agitat si se pune la miscare seara, inainte de culcare..de ce...nu stiu...
Fug la papa si revin cu vesti despre bub mic

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Burticute dragute,
In primul rand sa va spun buna-dimineata, iar in al doilea rand sa ma bucur ca am aflat vesti de la voi.
Bebe al meu (pe care personalitatea l-a impiedicat sa ne arate sexul la echograf) se misca precum un fluturas de colo-colo. Probabil si-a cumparat mobila si o aseaza prin casuta lui!!! Iar mamica lui are de cateva zile o pofta de paine cu unt si cu miere......de nu va vine sa credeti. Oare o sa ma patratesc din cauza ca mananc multa miere?!?!Eu inca nu iau prenatale ca nu mi-a recomandat doctorul, dar probabil ca la urmatoarea vizita nu scap. voua la cate saptamani vi le-a recomandat?

Pupici pe burtici,

Andra -20 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani hesson spune:

Buna fetelor!

Ce faci Helen, ai fost la doctor? Am citit despre problema ta la 'Clinica virtuala' si m-am ingrijorat.

Noi suntem bine numai ca nu ne ajunge cat dormim (cam 6 ore) si asta din cauza serviciului (incep de la 7) si a celuilalt copil care ma ia de 'proaspata' cand ajung acasa.
Mai e cineva careia nu i-a aparut 'linea nigra' pe burta? eu astept...cred ca din cauza bronzului intarzie

Dani si bebita de 20 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Hellooo burticutzelor si bun venit tuturor :-)

Noi suntem bine - in saptamana 19 - si inca mai venim la birou dar nu pentru mult timp.

Pentru Dani Hesson nici noua nu ne-a aparut "linea nigra" pe burticutza - sa fie oare fetitza ? Spun asta pentru ca la Andrei (primul copil) am avut-o si era sa de vizibila ca imi era ca asa raman cu ea !!?

Referitor la durerile de picioare noaptea si noi le avem dar in ultima vreme suntem asa de obositi ca adormim imediat. Deocamdata nu luam nici o vitamina, fier nimic... Doctorul ne-a spus ca la urmatoarea vizita imi va prescrie niste fier. Oricum nici cu Andrei nu am luat Prenatal decat incepand din luna a 6 a si el a cantarit 3.750 kg nascut fiind la 37 saptamani, deci...

Mergem luni la echo si abia astept sa ne cunoastem mai ales ca va merge toata familia - Andrei il iubeste foarte mult: tot timpul ma pupa pe burtica si se uita pe "vizor" adica pe la buric sa vada ce face bebe. Este tare dulce !!!

Va pupicim pe toate, o zi usoara si scrie-ti,

PS Mai este cineva care bea o cafelutza mica pe zi ?

Andra 19 saptamani si Andrei (4 ani peste 8 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienuca spune:

Buna fetelor. Ce mai faceti?
Bine ati venit Marria si Babbe. Sper sa va simtit bine printre noi.
Am trecut si eu prin "criza hainelor" in we trecut. Problema mea este ca am haine subtiri si pulovere, dar intermediar nu am nimic. Asa ca ... fuga la croitoreasa.
In ceea ce priveste noptile nedormite, va inteleg. Activitatea cerebrala crescuta pe timp de noapte este tot din cauza hormonilor (bata-i vina). Fetelor, stati linistite, varsati-va oful dimineata, pentru ca va mai dura ceva. Eu deja am probleme cu dormitul din cauza burti, bb nu ma lasa sa-l presez deloc, drept pentru care ... nani facem pe o parte sau pe spate. Punem si o perna intre genunchi, pana vine tati la culcare si ne-o fura la loc.
Ne intelegem bine cu bb, ne arata afectiune si deja ne asculta. Cand este vremea de culcare (de obicei, atunci este hiperactiv) ii spunem ca trebuie sa facem nanai sa ne odihnim si ... se consemneaza. Avem 91 cm. in talie si crestem pe zi ce trece. Sper ca vineri, cand vom merge la eco, sa-l induplecam pe doctor sa ne spuna ce avem. Va mai tin la curent.

Va pupam
Diana si bb (24 sapt.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Draga Dani, mersi ptr. inrebare.... nu stiu daca am facut bine sau rau dar nu am fost la medic... in primul rand ptr. ca petele rosii au aparut o singura data pe la 2 noaptea ( vineri nopte)iar apoi dimineata au fost tot maronii... din nefericire au continuat, chir si astazi...si mai mult ca sigur nu se vor opri curand... iar in al doilea rand medicul meu era plecat din localitate si nu imi venea sa merg la un al 3-lea, deja. Maine medicul meu (la care merg in mod curent) ar fi de garda si as putea merge...tot nu stiu ce sa fac ptr. ca ar fi doar o sapt de la ultima ecografie( cand totul era ok) si am facut pana acum cam multe...la asta ma tot gandesc si inca nu m-am hotarat. Nu v-am scris aici de problema mea ptr. ca am vazut ca unora nu le plac subiectele cu ,,probleme'' si nu am vrut sa deranjez..poate sunt un pic rautaceoasa dar asa am simtit! Concret eu cred ca sunt un caz cel putin aparte si rar intalnit, din cate am inteles ... am avut sangerari maronii de la 9 sapt si 3 zile pana la 16 sapt, apoi s-au orit 2 spat si chiar de cand am implinit 18 spat iar au aparut si de data asta m-am simtit mai rau adica m-a durut si burta ( de luat am luat tot tratamentul pe care mi l-a dat prima data-recunosc - de capul meu). Este a 2-a ecografie cand apoi ma doare burta ... mi se pare cam mult sa fie o coincidenta ... poate ca apasa cam tare in partea satanga ... nu stiu de ce dar asa s-a intampalt la ambii medici...nu apasau ca sunt ei badarani dar trebuia sa prinda imaginea!

Eu mai am o dilema... bb la mine misca cam de o sapt si un pic dar asa rar il simt si in timpul zilei chiar nu simt decat maxim o data..il simt seara dupa ce ma intind dar si atunci nu imediat ci cand are el chef... si oricum nu f mult...Voi spuneti ca se misca de colo colo...si la mine se misca ba in stanga , ba pe mijloc, ba pe dreapta...dar nu in aceeasi tura...asa dupa un timp...practic il simt cam de 2-3 ori pe zi in reprize mai prelungite de 4-5 zavgnituri sau chiar scurte de 1-2. Eu maine fac 19 spat...poate este normal dar nu stiu sigur ce sa cred.... In functie de ce o sa imi raspundeti voi o sa ma hotarasc poate sa merg iar maine la eco...oare sunt suficiente miscariele astea... a... si dimineata stau trezita si intinsa in pat mai mult de jum de ora inainte sa ma ridic sa merg la serviciu...dar nu vrea nici cum sa ma ,,salute'', adica sa miste macar putin!

Va pup si astept parerea voastra
Helen - 19 spat

Mergi la inceput