La cat au spus mama?
Salut.
Stefan a spus "mama" zilele trecute, la 7 luni fara o saptamana. Era tare suparat, plangea fiindca l-a speriat o fetita in parc. Si printre suspine ... MAMA, clar, de am crezut ca ma ia cu lesin! In sfarsit a zis-o, ca ta-ta-ta zice de la 6 luni. Si mai des, ce-i drept.
Copiii vostri la cat au spus "mama"?
Sanatate,
Nicoleta.
Raspunsuri
Marianar spune:
Mama a zis pt. prima data pe la 6 luni jumate. O singura data, atat. Apoi a inceput sa zica tata si a tot tinut-o cu tata pana pe la 11 luni dupa care a incepu sa zica si mama si tata sa ne multumeasca pe amandoi.
Ann Marie spune:
A mea a zis mama tot la pe la 7 luni fara o sapt sau doua, era suparata ca nu o bagam in seama, eu discutam cu sotul meu si ea a tot marait si marait sa-i dau atentie si eu nimic, si atunci a inceput sa tipe mama, de vreo 2-3 ori. Dupa aia a facut pauza vreo sapt si a inceput din nou, de regula cand vroia atentie sau ii era foame, acum are 9 luni si jumate si ma striga toata ziua, a inceput sa zica si dada(tata), baba(mancare)si bye-bye(pa).
Roxy(mama) si Annie(bb).
bebetica spune:
Stefan a spus MA-MA de 3 ori cand avea 6 luni si dupa aceea a spus numai TA-TA (plus tot ceea ce deriva de aici). Pe la 8 luni si-a adus aminte iar de MAMA dar tot rar spune si acum, mai ales atunci cand are nevoie de MAMA.
Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598
iren spune:
Al meu nici acum -1 an si-o luna- nu vrea sa zica mama,zice numai tata,baba si alte chestii care seamana toate intre ele si la care n-am decit putine traduceri...Chestia e ca daca-i zic "haide,spune ma-ma" ride si zice ta-ta,cred c-o face dinadins...
Iren&Bogdanelu`
GabiG spune:
Francesca spunea "papa" (in traducere=tata) de la 6 luni si abia la 8 luni a spus si MAMA. Mi-au dat lacrimile "instant".
Acum, al 1 an si 2 luni si 3 saptamini spune, Ma (=papa), mama =mama. haide= haide., apa=apa si in rest pe limba ei. Mai spune si Mu =Muni (mama mea). E o scumpa si sintem nebuni dupa ea.
si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi
Marina spune:
maria la 8,5 luni nu zice nimic. Rareori ma sau me dar asta daca e foarte nervoasa.
Marina
Ela spune:
quote:
Originally posted by Marina
maria la 8,5 luni nu zice nimic. Rareori ma sau me dar asta daca e foarte nervoasa.
Marina
Parca ai vorbi de Ilinca mea!
Ea a avut o tentativa pe la 7 luni, mai zice si acum cand e foarte obosita si suparata intr-una "mamama" - dar sunt convinsa ca sunt niste silabe pe care le repeta - nu stie ca io sunt aia!
acs spune:
Maria a spus mai intai tata, de fapt ta-ta-ta. Asta incepand cu 6 luni jumatate. Mama a zis mai tarziu, pe la 8luni.
Acum are aproape 14 luni (de fapt o sa aiba peste 2 saptamani) si zice multe cuvinte, unele neinteligibile :).
Dar recunoastem cu usurinta: mama, tata, apa, nana (=banana), ampa (=lampa), bibi (=bebe), mi (=miau), hab (=ham), tzi (=chit), pit-tip (=cip-cirip), pi (=pis) si cam atat deocamdata.
Cateodata repeta cuvinte spuse de noi, dar nu reuseste sa spuna decat primele sau ultimele silabe. E o scumpa (ca toti copiii de altfel).
Suntem tare mandri cand intelegem ceva din ceea ce spune (ca-i o vorbareata).
O singura data a legat "o propozitie", acum vreo luna, cand a spus: "mama apa". Dar are timp toata viata sa vorbeasca :).
Numai bine bebelusilor,
Manuela
EDDY spune:
Naomi,care are acum 11 luni shi 11 zile,a spus prima data TATATA pe la 6 luni dar fara nici o adresa sau semnificatzie clara shi cu toate astea ta-su era in al 9-lea cer de fericire,apoi a spus clar PAPA shi a priceput cine-i cel ce treb'e sa raspunda la apel,caci de cite ori il vede pe sotz il keama sau i se arunca in bratze spunind intr-una PAPA,iar de pe la 7 luni mai spune BABA,BUF,BUA(care cred ca vrea sa fie BAU),AM-AM spune de cite ori o strig catzelu' shi mai are "cuvinte" ce nu le pot reproduce ca sint pur shi simplu imposibil de scris .MAMA...pai nu a spus niciodata pina acuma shi exact ca shi Bogdanel(baietzelul Irenei),de cite ori ii spun rar shi zimbind "Hai,spune MAMA",imi trage un rinjet cu toata fatza shi incepe sa-l strige pe tati !Ma gindesc shi eu ca o face doar ca sa ma necajeasca dar mai am rabdare shi sa vedetzi cind o spune MAMA,ce o sa mai tzopai prin casa shi o sa ma laud la toata lumea ca in sfirshit ma striga shi pe mine printzesa mea MAMA !Rabdare...nu ma lasa !
Eddy & Antonia Naomi