Buna mamici si tatici!
Am un bebe nascut in 22.06.2003 . Nasterea a fost inregistrata la sectorul 1. Nu avem domiciliul stabil in Bucuresti. Eu am viza de resedinta in sectorul 3.
Nu stiu ce trebuie sa fac pentru a primii alocatia bebeului. Unde sa ma adresez? Trebuie sa merg personal sau pot sa trimit cererea prin posta?
Dupa ce o voi primi as vrea sa mi-o puna pe card sau intr-un cont bancar.
Multumesc
Romana si Cristian
Draga Romana,
Desi poate te astepti la un raspuns la intrebarea ta, eu nu am cum sa te ajut in acest sens, poate altii, insa am dorit sa iti urez tie cat si lui Cristi toate cele bune, crestere mare - si voi fiind "bobocei www.desprecopii.com".
Marius (www.desprecopii.com)
Multumesc pentru urari Marius.
Presupunind ca as locui la adresa din buletin ce trebuie sa fac pentru a primi alocatia. Care e primul pas? Unde ma duc sa o cer? Ce institutie face plata alocatiilor?
Multumesc
Romana
Din propria experiență, îți pot spune că trebuie să mergi la primărie cu Cartea de Identitate , certificatul de naștere al copilului în original și o copie după certificat, un dosar cu șină.
De la primărie se procură o cerere tip pentru alocație care se completează de către funcționarul care se ocupă de primirea dosarelor. Pentru ca banii să-ți fie virați într-un cont trebuie să-ți deschizi mai întâi contul și să prezinți la depunerea dosarului de alocație o dovadă din partea băncii cu numărul contului deschis.
Ar putea să-ți solicite și o adeverință de la primăria de domiciliu din care să rezulte că nu ai depus acolo dosar de alocație.
După completarea dosarului , pe verso certificatului original se aplică o ștampilă care confirmpă faptul că ai întocmit dosarul de alocație.
Acest dosar se transmite la Direcția de muncă și solidaritate socială care îți virează banii în contul descis sau dacă nu ai deschis cont banii vin lunar prin mandat poștal.
De regulă primirea banilor se face după 2-3 luni de la depunerea dosarului.