Mamici fara indemnizatie
Raspunsuri - Pagina 7
olim spune:
eu am spus ca nu facem copii pt tara
mie mi se pare absolut normal, daca ai cotizat 10 ani sa primesti o indemnizatie, dar nu daca esti studenta sa o primesti.
cat despre nevoile uni copil sunt identice, ori ca e al meu, ori a lui Brad Pit, ori a lui Bush, ori a lui x din catunul y.Nu conteaza situatia finaciara si nici conturile din banci, un copil are nevoie de dragoste, afectiune si nevoi fiziologice, adica mancare, somn, si cam atat.Restul is mofturi, fiteze, figuri, adica daca un copilul lui Pit are nevoie de jucarii de la chicco si al meu are nevoie de jucarii de la chinezi, sau cum?Daca stau in Spania si castigam mai bine decat un directo de banca nu inseamana ca Alex are alte necesitati decat copilul unei mame care primeste doar 800 de roni.Ca vreau sa ii cumpar haine de firma si pantofi de 100 de euro e fix alegerea mea, dar Alex nu e mai destept, nici mai frumos si nici cu mai multe drepturi decat copilu cu 200 de roni alocatie.
Iar femeile de serviciu muncesc si el, doar ca pe bani mai putini, dar a munci nu este o rusine, oricare ar fii ea
Sunt de acord sa se mareasca in functie de salar indemnizatia, dar nu sunt de acord cu jignirile aduse gratis unor categorii socio-profesionale, oricare ar fii ele, nu putem trai fara menajere, femei de serviciu, soferi, etc, chiar daca suntem in posturi mai bine platite, sau cu mai multa pregatire.Nu intotdeauna suntem acolo ca meritam sau ca putem, uneori conjunctura e favorabila unora si mai putin altora,a sa ca ar fii cazul sa nu mai insultam pe nimeni si sa ne vedem lungul nasului?
Era un alt subiect deschis AVEM BANI AVEM VALOARE! din pacate tot mai des intalnesti pe forum
Imi cer scuze daca am jignit pe cineva, dar cred ca toti avem valoare chiar daca nu avem bani
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
olim spune:
imi cer scuze pt eventualele greseli, dar nu mai am rabdare a citesc,
din pacate asta e romania
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
mami_alexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim eu am spus ca nu facem copii pt tara mie mi se pare absolut normal, daca ai cotizat 10 ani sa primesti o indemnizatie, dar nu daca esti studenta sa o primesti. Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex |
De ce sa nu o primesti daca esti studenta? Justifica-ti afirmatia, poate intelegem si noi.Studenta nu sta in strada si cere. Si nici n-a muncit inca 10 ani pt ca inca e studenta.
Cat despre faza cu tatal..ok, sa ia tatal cei 6 milioane si sa stea toti trei acasa si sa traiasca din 8 milioane. Asta nu e o rezolvare.
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
POZE ALEXIA
Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe...
gabidaniela spune:
Da care e meritul asa mare ca esti studenta? Lucrul asta te impiedica sa muncesti? Si eu am fost studenta si am muncit pe toata perioada studentiei.
http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png
mami_alexia spune:
citat din mesajul lui gabidaniela Da care e meritul asa mare ca esti studenta? Lucrul asta te impiedica sa muncesti? Si eu am fost studenta si am muncit pe toata perioada studentiei. http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png |
Draga mea, am nascut la finalul anului 1 deci nu aveam de unde sa am 12 luni muncite. Si totusi de ce exista o atitudinea asa de ofensiva fata de studente? Dupa cum vad eu ca ganditi, mai degraba te duci in campul muncii de la 15 ani ca sa fii totusi sigura ca nu ratezi indemnizatia de crestere a copilului. Nu cer sa-mi faca nimeni statuie ca-s studenta dar parca atitudinea salariatilor fata de aceasta categorie e net superioara.
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
POZE ALEXIA
Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe...
gabidaniela spune:
Nu e vorba de atitudine superioara, dar vad ca ai pretentii sa-ti dea statul bani fara ca tu la randul tau sa fi dat ceva.
anya spune:
Cred ca aici se amesteca 2 lucruri diferite.
1. ALOCATIA - care este dreptul copilului, indiferent ca e al studentei, angajatei de 10 ani, a lui Obama (ca e la moda) sau a amaratei din canal.
2. INDEMNIZATIA - care este a parintelui (mama sau tata) si se da in anumite conditii. Mie personal mi se pare foarte corecta explicatia lui Marius de pe pagina 1. E un fel de casco. Platesti un numar de luni (acum 12) - poti beneficia de bani.
Acum , cat de corect se calculeaza indemnizatia - putem discuta la infinit. Personal, mi se pare corect sa fie un procent din media ultimelor salarii. Cine a cotizat mai mult - are si casco-ul mai mare.
Mie alocatia mi se pare cam micuta fata de nevoile de baza ale unui copil - si aici ma gandesc in special la cei defavorizati.
mirela.d spune:
citat din mesajul lui olim eu am spus ca nu facem copii pt tara mie mi se pare absolut normal, daca ai cotizat 10 ani sa primesti o indemnizatie, dar nu daca esti studenta sa o primesti. cat despre nevoile uni copil sunt identice, ori ca e al meu, ori a lui Brad Pit, ori a lui Bush, ori a lui x din catunul y.Nu conteaza situatia finaciara si nici conturile din banci, un copil are nevoie de dragoste, afectiune si nevoi fiziologice, adica mancare, somn, si cam atat.Restul is mofturi, fiteze, figuri, adica daca un copilul lui Pit are nevoie de jucarii de la chicco si al meu are nevoie de jucarii de la chinezi, sau cum?Daca stau in Spania si castigam mai bine decat un directo de banca nu inseamana ca Alex are alte necesitati decat copilul unei mame care primeste doar 800 de roni.Ca vreau sa ii cumpar haine de firma si pantofi de 100 de euro e fix alegerea mea, dar Alex nu e mai destept, nici mai frumos si nici cu mai multe drepturi decat copilu cu 200 de roni alocatie. Iar femeile de serviciu muncesc si el, doar ca pe bani mai putini, dar a munci nu este o rusine, oricare ar fii ea Sunt de acord sa se mareasca in functie de salar indemnizatia, dar nu sunt de acord cu jignirile aduse gratis unor categorii socio-profesionale, oricare ar fii ele, nu putem trai fara menajere, femei de serviciu, soferi, etc, chiar daca suntem in posturi mai bine platite, sau cu mai multa pregatire.Nu intotdeauna suntem acolo ca meritam sau ca putem, uneori conjunctura e favorabila unora si mai putin altora,a sa ca ar fii cazul sa nu mai insultam pe nimeni si sa ne vedem lungul nasului? Era un alt subiect deschis AVEM BANI AVEM VALOARE! din pacate tot mai des intalnesti pe forum Imi cer scuze daca am jignit pe cineva, dar cred ca toti avem valoare chiar daca nu avem bani Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex |
Nu a zis nimeni ca munca este rusinoasa (ce usor este sa intepretezi!). Este rusinos sa ai pretentia sa ai aceeasi indemnizatie cu o persoana care contribuie cu foarte mult la stat. Asta se numeste cersetorie chiar daca nu vreti sa recunoasteti. Pe de alta parte, ma deranjeaza ideea ca eu trebuie sa ma consider egala unei femei de serviciu. Suntem egali ca oameni toti dar ca si categorii socio-profesionale, nu suntem. Daca vorbim de poluare si de mediu, sunt egala femeii de serviciu dar daca vorbim de cat de mult castigam sau de cat de mult citim, zau daca mai suntem egale. Nu este discriminare, este realitate.
Si sa stii ca, oricat ti se pare de anapoda, consider ca jucariile copilului meu trebuie sa indeplineasca anumite conditii de siguranta, drept pentru care majoritatea sunt de firma. Pentru mine, am mai spus, constituie o necesitate (de, e vorba de siguranta copilului meu), pentru altii un moft.
Daca tu crezi ca ai aceleasi nevoi ca si Brad Pitt, nu pot spune decat ca esti naiva sau inca traiesti in trecut (in comunism - cand toti eram "egali" ). Si trebuie sa-ti reamintesc ca vorbim de nevoile materiale si nu de dragoste, afectiune, nevoi fiziologice, cum ziceai. Asta tine de fiecare parinte si nu de indemnizatia de la stat. Ca dragostea nu costa. Aia o oferim toate gratis. Nu cred ca e vreuna dintre noi care-si iubeste copilul conditionat de indemnizatie.
gabidaniela spune:
Da aici sunt si eu de acord, alocatia ar trebui marita si cei defavorizati sa fie ajutati si cu hainute, mancare, gratuitati. Dar cum spuneam mai sus, nu mi se pare corect sa primeasca indemnizatie cineva care nu a cotizat niciodata.
maitreyi spune:
avand in vedere ca mai nou si anii studentiei se socotesc la pensie de ce nu s-ar da un ban si pt mamicile studente?
-------
Ana-Maria de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008