Mamici fara indemnizatie
Raspunsuri - Pagina 3
gabidaniela spune:
Am o intrebare pentru mamicile fara indemnizatie. De ce nu beneficiati de indemnizatie?
http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png
gabidaniela spune:
Ideea e ca daca statul ar da bani la toate mamicile, chiar daca nu au lucrat, ar exista multe care ar face o meserie din asta...
http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui peanut Si cei care primesc ajutor social? Sunt sigura ca multi dintre ei nu au contribuit la stat si isi cheltuie banii pe bautura, dar totusi sunt ajutati. Am vazut intr-o zi o alcoolica la primarie , iesise afara si plangea si una dintre functionare venea dupa ea sa o consoleze. Si mamicilor care merg sa depuna actele pentru indemnizatie sa li se spuna "Da' eu te-am pus sa faci copil?" De ce in majoritatea tarilor dezvoltate se dau numai sase luni ptr ingrijirea copilului? Nu cred ca ar avea mai putini bani ca noi. Si e foarte adevarat, facem un copil si e responsabilitatea noastra. Si poate multi si-ar si creste copii in tara daca ar fi conditii si nu am mai emigra asa multi. Toti vrem ce e mai bun pentru copii nostri si se pare ca multi considera ca in Romania nu e ce e mai bun pentru ei. |
Ce numesti "nu ar emigra asa de multi" din stiinta mea sunt destul de putini cei care imigreaza raportat la total populatie. Marea majoritate sunt si raman in Romania din motive diferite de faptul ca nu primesc indemnizatie. Pe de alta parte tot din ceea ce am citit Romania in prezent este una din putinele tari din Europa in care se acorda o perioada atat de mare pt ingrijirea copilului minor. Deci iarasi sunt rezervat ca acesta ar fi motivul. Mai mult decat atat tot din ceea ce am sesizat dintre cei care imigreaza, majoritatea au o conditie medie spre superioara in Romania deci nu se incadreaza in categoria defavorizata, nu le merge rau, au pregatire individuala si profesionala destul de buna (superioara cum s-ar zice) insa au asa un sentiment ca pot si mai mult in alta parte unde culmea nu este mai usor insa probabil este mai mult respect fata de efortul individual, fata de om in general. Tin sa precizez ca tot ceea ce am scris reprezinta strict opinia mea.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
kariguld spune:
citat din mesajul lui marius Mai mult decat atat tot din ceea ce am sesizat dintre cei care imigreaza, majoritatea au o conditie medie spre superioara in Romania deci nu se incadreaza in categoria defavorizata, nu le merge rau, au pregatire individuala si profesionala destul de buna (superioara cum s-ar zice) insa au asa un sentiment ca pot si mai mult in alta parte unde culmea nu este mai usor insa probabil este mai mult respect fata de efortul individual, fata de om in general. Tin sa precizez ca tot ceea ce am scris reprezinta strict opinia mea. |
perfect adevarat!
in Germania mamele nu sunt platite decat foarte putina vreme dupace au nascut, nemtoaicele adevarte, apoi ori platesc bona sa stea cu copilul, ori stau ele acasa si mai fac inca unul, doi copii, pe care ii cresc pana la varsta scolara, abia atunci se reantorc la lucru. dar au niste facilitati, mai putin imopzit, reduceri substantiale la utilitati si primesc desigur alocatia copiilor, care este undeva la 150 de euro. si desigur sotii au salarii multumitoare.
(acum de curand am aflat toate astea, ca ma tot intrebam de ce au nemtii atatia copii, doi, trei, chiar cu patru vad pe strada!)
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder
angipangi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui kariguld
perfect adevarat! in Germania mamele nu sunt platite decat foarte putina vreme dupace au nascut, nemtoaicele adevarte, apoi ori platesc bona sa stea cu copilul, ori stau ele acasa si mai fac inca unul, doi copii, pe care ii cresc pana la varsta scolara, abia atunci se reantorc la lucru. dar au niste facilitati, mai putin imopzit, reduceri substantiale la utilitati si primesc desigur alocatia copiilor, care este undeva la 150 de euro. si desigur sotii au salarii multumitoare. (acum de curand am aflat toate astea, ca ma tot intrebam de ce au nemtii atatia copii, doi, trei, chiar cu patru vad pe strada!) Kari Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste! Old Union Reminder |
Ptr cele care au lucrat se da 80%din salar.
teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora
mami_alexia spune:
Nu suntem nici Franta si nici SUA. Dar suntem mai apropiati de Franta decat de SUA. Asa ca suntem departe de a vorbi de invatamant universitar platit 100%. Nu critic opinia nimanui dar intr-adevar, exemplul Geramniei este elocvent. Toata lumea primeste cate putin. Ne plangem ca in Romania se da o perioada atat de mare concediu de ingrijirea copilului. Din pacate ne vom mai plange mult si bine. In urma cu cateva luni auzeam la tv cea mai mare prostie auzita vreodata. Sa se mareasca concediul la 3 ani iar indemnizatia aferenta sa fie de 500 lei. Adica stati acasa pe banii statului si muriti de foame.
Si tot din pacate, incercam sa imbratisam (asa, la modul general vorbind) o doctrina care nu ni se prea potriveste. E usor sa zici "daca ai facut un copil, sa ti-l cresti". Un copil nu e o cheltuiala neprevazuta si in final tot tu ti-l cresti ca nu ti-l creste nimeni.
Iar copiii au cam aceleasi nevoi in principal, si al meu , si al femeii de servici. Restul i le face fiecare. Daca eu vreau sa il trimit la inot de la 3 luni inseamna ca am vrut eu nu ca avea el nevoia asta.
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
POZE ALEXIA
Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe...
andrath spune:
Conform art 4 al normelor metodologice de aplicare a legii, mamicile studente beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului daca au urmat cursurile de zi ale unei universitati si au nascut pana la data de 30 sept a anului in care au absolvit cu diploma de licenta.
LE:" j) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu condi#355;ia absolvirii acestora cu examen de licenta sau de diploma. In sensul dispozitiilor art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, se ia în considerare intervalul cuprins intre ziua în care incepe si ziua în care se sfarseste fiecare an universitar, în conditiile legii;
k) se afla în perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenta sau de diploma, în vederea angajarii sau, dupa caz, a trecerii în somaj, potrivit legii; "
kariguld spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ricea
Ptr cele care au lucrat se da 80%din salar. teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora |
sunt diferente de la un land la altul, nu peste tot e la fel.
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder
mirela.d spune:
De ce in majoritatea tarilor dezvoltate se dau numai sase luni ptr ingrijirea copilului? Nu cred ca ar avea mai putini bani ca noi. |
Eu nu mai inteleg ce te deranjeaza pe tine: faptul ca nu ti se da si tie ca studenta indemnizatie sau ca ni se da noua celor care muncim prea mult? Adica in tarile dezvoltate se da indemnizatie doar 6 luni iar in Romania primim 2 ani aceasta indemnizatie. Romanul are o problema: sa moara si capra vecinului.
Vezi si ce a spus andrath referitor la absolvirea cursurilor!
addinel spune:
eu nu inteleg de ce tocmai mamicile cu salarii mari se plang de valoarea indemnizatiei. pai daca ai asa salariu bun, iti pui bani deoparte cand stii ca vine copilul. pentru ca ai de unde. tocmai acele mamici isi permit sa stea acasa pe indemnizatia de 600 ron, parerea mea.
textele gen "daca imi dadea statul 85% din salariu stateam acasa 2 ani cu copilul" mi se par bla-bla-uri. daca vrei sa stai acasa cu copilul, stai si gata. pentru ca simti, pentru ca vrei. si renunti la coafor sau masaj pana se fac cei doi ani sa te intorci la serviciu.
Copilul meu are mai multe nevoi decat cel al secretarei sau al femeii de serviciu pentru ca imi permit. |
mirela.d sper ca iti e rusine pentru fraza asta. ai spus-o la nervi, nu?