Mamici fara indemnizatie
Raspunsuri - Pagina 10
mami_alexia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mirela.d
Nu, sa se gandeasca inainte sa faca un copil. Si sunt convinsa ca o fac pentru ca in ziua de azi sa ramai insarcinata din greseala mi se pare cam greu. Nu stiu de ce cele care sustin opinia potrivit careia trebuie acordata indemnizatia de crestere a copilului si unei persoane fara venituri anterior nasterii subliniaza ca ele au cu ce sa-si creasca copiii. Mi se pare normal sa ai cu ce sa cresti copilul. Altfel de ce il faci? Ca sa te uiti la el cum creste mare si voinic fara sa pape nimic? Si eu am stat acasa cu 600 de lei. Dar mi se pare corect ca aceasta sa fie de 85% din venit. Nu uitati ca si femeile care au venituri mici iau in continuare 600 de lei. Deci eu tot nu inteleg: deranjeaza ca celelalte iau 85% din venit sau ca voi luati 600 de lei? Ca pana la modificarea aceasta nu am auzit voci care sa sustina ca ce rau e ca iti da statul 600 de lei. Ba chiar le-a convenit celor cu venituri mici pentru ca inainte indemnizatia era de 85% din venit fara limita minima de 600 de lei. Atunci nu am mai auzit comentarii. Acum.... la placinte inainte! |
Oooooo, cata lume nu are cu ce sa-si creasca copilul!!!Sa fim noi sanatosi cate mame sunt pe lumea asta care n-au ce baga copiilor in gura! Tu chiar crezi ca traim intr-o lume idilica in care toata lumea o duce bine...Ei, exact pentru cei care n-o duc la fel de bine ca noi ar trebui schimbat cate ceva. Asta in cazul in care nu ne vedem decat in interesul propriu.
In alta ordine de idei, n-am auzit pe nimeni sa se planga ca "voi" primiti 85 % din veniturile anterioare. E foarte bine, si mie mi se pare normal. Chiar sunt destul de naiva sa cred ca va creste mult natalitatea din pricina acestei majorari. Oricum, cred ca e toata lumea constienta ca daca n-ar fi fostul anul acesta alegeri nu s-ar fi facut o astfel de schimbare. Si atunci tot mila statului se numeste.
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
POZE ALEXIA
Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe...
mirela.d spune:
Citat: |
si inca ceva nu cred ca esti mai cult daca ai citit Dostoievski sau Eliade |
Si de curiozitate, daca nu din carti iti faci cultura, din ce ti-o faci?
gabidaniela spune:
Mami_alexia, sa ne mai scrii cand vei intra si tu in campul muncii sa vad ce mai zici atunci, ca vad ca nu stii ce inseamna sa CASTIGI bani. Acum esti intretinuta si vad ca nu stii ce inseamna sa muncesti pentru bani.
Nu vreau sa fac o analogie cu tine personal, dar de fiecare data cand imi cer cersetorii bani, le zic ca am ceva de munca pentru ei... si ca le dau bani dupa. Sa vezi numai cum se eschiveaza....
http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png
mami_alexia spune:
citat din mesajul lui gabidaniela Mami_alexia, sa ne mai scrii cand vei intra si tu in campul muncii sa vad ce mai zici atunci, ca vad ca nu stii ce inseamna sa CASTIGI bani. Acum esti intretinuta si vad ca nu stii ce inseamna sa muncesti pentru bani. Nu vreau sa fac o analogie cu tine personal, dar de fiecare data cand imi cer cersetorii bani, le zic ca am ceva de munca pentru ei... si ca le dau bani dupa. Sa vezi numai cum se eschiveaza.... http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png |
Bineinteles ca o voi face. Voi intra in campul muncii si voi multumii partidului ca are grija de mine.
Pana atunci te rog sa te abtii de la a face analogii.
POZE ALEXIA
the_andreea spune:
Citat:
Ar trebui sa faca niste crese si gradinite sociale, nu sa stea parintiia casa sa traiasca din banii copilului.
Stiu mami alexia ca nu e cazul tau, dar mie asa mi s-ar parea cel mai corect, si cine ar avea de castigat ar fii copiii
Nu,serios????Copiii ar fi intr-adevar mult mai castigati daca ar fi in crese de stat .Nu te supara cati ani ai?Eu personal stiu cum erau cresele acum 20 de ani si nu doresc sa-mi las copiii prin institutii de stat(crese,in special sub 1 an).Ma uit la fetita mea care are 6 ani si intr-un an de gradinita nu a invatatt o poezie decat at cand au avut educatoarele inspectia de grad(poate/sigur am nimerit intr-o grupa proasta,dar cine imi garanteaza ca nu voi avea ghinionul sa fie asa si cu cresa?)Si nu e vb de banii copilului ci de banii mamei.De ce sa fii pus in situatia sa alegi intre casa(cumparata in rate) si copil?
[b]Diarux[b], da-mi voie sa te contrazicsi sper sa nu te superi.Nu e neaparat "treaba cu cap",asta vine dupa ce realizezi responsabilitatile pe care le ai in momentul venirii unui copil pe lume.Eu am nascut cand eram studenta in anul I,eram casatorita dar nu a fost programata sarcina.In momentul cand am aflat,m-am angajat( cu pile) si am lucrat pana in luna a IXa.Apoi am continuat facultatea si am lucrat in acelasi timp, si eu si sotul, ca sa-i putem oferi tot ceea ce are nevoie.
Toata lumea asteapta sa primeasca dar cand vine vb sa dea...(aici se incadreaza de minune si statul roman)
Sper sa nu fie nimeni ofensat de ceea ce am spus aici.E doar o parere
diarux spune:
citat din mesajul lui mami_alexia Dar ce ne facem cu cei care nu au toate astea? Ii incurajam sa dea copilul in plasament. Si aici ma refer strict la studente, nu la cei care sa presupunem ca ar face copii doar de dragul banilor. |
acuma...io zic asa...(tot parerea mea)Ca daca sunt studente...adik intelectuali...au un calcul in minte despre cum o sa fie viata lor. Daca nu l-au programat (copilul) si s-a intamplat, sa zicem...asta e. te angajezi si muncesti ca nu poti sa astepti mila statului. dar tie ca salariat ti-ar conveni sa platesti contributie pt astfel de cazuri ? care sunt multe.(ma refer strict la studenti si eu , nu la celelalte cazuri ca alea sunt cu miile.). Si nu ma refer la tine care se vede treaba ca te descurci pentru ca pana la urma ai facut cu cap totul.
Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story
diarux spune:
ANDREIUTZAcum sa ma supar? dupa cum am scris inainte, tot cu cap le-ai facut. Adik 1 la mana erai casatorita, se presupune ca nu..."s-a intamplat" sa apara copilu. 2 la mana te-ai angajat, deci ai facut tot ce ai putut sa te descurci. Eu vb despre cele care ar avea pretentia doar sa li se dea
Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story
Andries spune:
Pana una alta, din punctul meu de vedere, statutul de "student" nu te indreptateste cu nimic in plus la ajutoare sociale.
Pe vremea comunistilor ne transformasem aproape toate facultatile in unitati de produs pe banda ingineri. Aveam la sf anilor 89 mai multi ingineri la mia de locuitori decat Japonia. Si la ce a folosit?
Andries
mami_alexia spune:
Din pacate aveti prejudecati gresite. Cresele de stat nu mai arata ca acum 20 de ani. Fetita mea merge la o cresa de stat. V-ati mira sa vedeti ce conditii au. La nivelul dotarilor arata absolut la fel cu una particulara, fara nici cea mai mica concesie. Diferentele constau in numarul de copii dintr-o grupa, de numarul ingrijitoarelor, de faptul ca personalul nu are studii ci sunt asistente.
POZE ALEXIA
Andries spune:
Si doi la mana: daca esti student si nu esti in stare sa-ti tii pantalonii pe tine cand e cazul (valabil si pentru fete si pentru baieti) trebuie sa-ti asumi responsabilitatea, ori la munca, ori te ajuta familia. Cine vrea, gaseste solutii..
Andries