Romania cu lantul de gat

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Pai valoarea "democratiei" este banul...asta e un lucru bine stiut...dar banul pe care se plateste impozit, asta-i diferenta! Iar omul educat, in general este platit rezonabil pentru ceea ce face, ca altfel nu s-ar mai duce nimeni la scoala, ca nu-i vreo petrecere acolo ...e de munca
Se mai si fura, dar in general asta se ascunde nu se promoveaza la televizor Asta n-ar fi mare smecherie, vreun argument pro democratie ...doar ca te lasa si pe tine, om mai simplu cu frica lui Dumnezeu, sa-ti educi copilul cum vrei tu...cinstit vrei, cinstit il faci...
Si eu n-as face comparatii cu inainte de '89...ca n-are rost...eu as face comparatii cu ce ar trebui sa fie si nu este...si sa nu-mi spunei ca trebuie sa mai astept sa moara vreo doua generatii, ca acusi imi fac bagajele si plec unde oi vedea cu ochii

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Care sunt valorile pe care le risipim printre degete?

aici as avea eu o sugestie, da stiu ca nu suntem de acord nu e vorba de valori de dinainte de '89, ci de valori de dinainte de '45

o tara mai are nadejde nu daca are multi scriitori de calitate, ci daca are multi oameni cu coloana vertebrala...cred ca asta voiai sa spui cu madruta si dilema, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

aici as avea eu o sugestie, da stiu ca nu suntem de acordnu e vorba de valori de dinainte de '89, ci de valori de dinainte de '45

poti sa detaliezi, Doina?
da' repede-repede, pana nu ma fac foc pt. asemenea presupunere .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mimonix

Pai valoarea "democratiei" este banul

stii ce faci tu aici? strigi precum copilul ala din poveste "imparatul e gol!"

dar stai, sa vezi ce frumos il vad altii imbracat

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

aici as avea eu o sugestie, da stiu ca nu suntem de acordnu e vorba de valori de dinainte de '89, ci de valori de dinainte de '45

poti sa detaliezi, Doina?
da' repede-repede, pana nu ma fac foc pt. asemenea presupunere .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

pai ma grabesc rau acum, dar nu vreau decat sa-ti amintesc ca acum cativa ani deschisesem eu un topic despre valorile pe care le-au pierdut romanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

oh, my! Atunci, demult, una din 'valori' era Miorita parca :-)). Dap, nu suntem de acord .
A, si nu suntem de acord nici in privinta altor chestii promovate si ridicate in slavi inainte de '45 si proslavite in anumite medii si acum :D.
Hai ca nu mai iau foc :-)))). S-ar putea sa fi avut dreptate :-)).

Mergi la inceput

Denizel, eu deschisesem topicul ala ca sa vorbim, dar n-a fost cu putinta...pentru ca vezi tu, cand nu vrei sa comunici cu celalalt, se umplu saptej de pagini fara sa se fi spus ceva

asa ca unii au ramas cu parerea ca era vorba de miorita, altii ca era un topic despre sarmale si tuica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Si eu in continuare o tin pe a mea. Dupa ce v-am delectat cu Nichita, pe care sper ca l-ati recunoscut (sic!) fac mai departe urmatoarele lamuriri si incerc sa punct punctul pe i.

Primul punct pe i.
Si valoare si nonvaloarea progreseaza continuu. Pentru a se putea defini mai bine, ciclic fac schimb de locuri.
Asa este normal sa fie si asa a fost intodeauna. Nu este o tragedie ci un lucru firesc.
Pentru o mai buna intelegere a acestui fapt ganditi-va la o relatie sexuala care evolueza cand deasupra cand dedesubt.
Al doilea punct pe i
Faptul ca acest articol incriminatoriu la adresa hamaitorilor cu zgarzi din aur si cai mascati este scris de un formator de opinie si prezentator care ii promoveaza cu succes laudandu-le karatele si nonvaloarea nu inseamna decat curvism politic si intelectual.

Morala ar fi urmatoarea: nu ravni la lantul de aur al aproapelui. S-ar putea ca atunci cand ajungi deasupra sa te spanzuri cu el.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Denizel, s-ar putea ca Fdoina sa nu faca referire in mod special la valorile dreptei ultranationaliste, neamul & patria & stuff, ci sa vorbeasca depre vremurile in care un intelectual era ceva mai apreciat decit azi. Dar asta deja e o chestie mult prea generala.
In privinta asta, pe mine azi, acum, aici, ma calca pe nervi in special promovarea astora ca modele de succes. Nu, nu ca ar tine la mine, sau la copilul meu (sper!!!), da' asa, in general.

Viviana, era sa sar de trei coti in sus , ca mda, las' ca mai stim si noi care-i treaba cu Eliade, da' dupa aia m-am potolit, uite, habar n-aveam ca a scris numai in limba romana. Nu ca as vedea in asta neaparat o calitate, dar sincer nu stiam. Mi se pare chiar bizar...
Oricum, pe mine m-a surprins in articol alaturarea lui Eliade si a lui Nichita Stanescu cu..... Sadoveanu. Ca tot vorbeam de confuzie in aprecierea valorilor .

Cit despre Mindruta, nah, ziceam sa nu-l comentam ca scriitor, ci ca problematica expusa. Stilul sau cam patetic prinde la publicul larg, ca doar de aia circula pe mail textele lui, si nu ale lui Eliade .

Mimonix, nu conteaza ce credem noi, insa, daca tu chiar vezi lucrurile ca-n bancul acela, fa-ti tie insati un bine si gindeste-te serios sa pleci. Mai ales ca, deja, nici nu mai e chiar asa de greu. Nu tre' sa treci Dunarea inot.

Kariguld, multumesc pentru grija pe care o porti ficatului meu, insa mesajul era postat duminica seara. . Dar ar fi culmea ma sifonez ca nu mi-ai citit cu atentie mesajul, n-ai citit tu nici articolul despre care e vorba aici; Important e ca ti-ai dat cu parerea .

Asa.
Io venism cu doua link-uri care mi se par un pic mai lamuritoare:
- www.adevarul.ro/articole/povestea-lui-caiac-mafiotul-impu#351 cat.html" target="_blank">Povestea lui Caiac, mafiotul împuscat. Aicea am ramas tablou la pasajul: "Exista anumite legaturi directe sau indirecte între politisti, magistrati si politicieni locali cu reprezentantii acestor grupari. Noutatea este ca am curaj sa spun acest lucru", a afirmat ieri, ministrul de Interne, Cristian David.

- Lumea interlopa: clanuri, familii, mafii. E un articol mai vechi (2004), il tineam minte de pe vremuri. Despre Duduienii, Sadovenii, Tobosarii, Corsicanii, Gemenii, Camatarii. Gigi Ursaru. Ragalie. Gigi Boeru. Fane Spoitoru. Nicu Gheara. Sile si Nutu Balint. Atitea nume, atitea legende, si tot atitea legi nescrise ale unei lumi extreme, dure si obscure. Despre legaturile lor in politie, justitie, politica, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

As avea si eu cateva completari la mesajul Vivianei:
1.totul este relativ, ceea ce pentru unul reprezinta o valoare pentru altul reprezinta o non valoare...si nu se rotesc valorile-nonvalorile ci evaluatorii..
2. si cand esti sub proprietarul lantului esti in pericol, caci daca iti pica in cap s-ar putea sa-ti faca gaura
3. Nu conteaza continutul ci conteaza forma , ca asa e in democratie...in cazul nostru forma ar fi Mandruta , ca el a tinut creionul
Iar la faza cu ravna , m-a bufnit rasul...ca doar ce ziceam ca ma tem sa nu fiu acuzata de frustrari...dar nu-i pentru cin'se pregateste, e pentru cin'se nimereste

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput