Iti povestesc cum a functionat la noi si poate din mai multe idei adunate de pe forum una va merge si la voi;
Aveam fix aceeasi problema si atunci am inventat cu sotul meu o strategie, seara, fiecare povestea ce a facut in ziua respectiva, cum a fost, ce probleme a avut la birou, cu cine ne-am vazut, etc, usor, usor a intrat si piciul in acest joc, tin minte ca singur a intrebat daca poate si el sa ne povesteasca problemele lui de la gradi, joc care a ramas valabil pana astazi, cand intotdeauna seara, povesteste ce a facut la scoala si ce s-a intamplat in ziua respectiva.
Din intalnirile cu parintii am aflat cu stupoare ca majoritatea copiilor nu povestesc acasa nimic din ce se intampla la scoala, poate nu a fost gasita "puntea" de legatura catre sufletele lor.
[poze]
Aseara, prima victorie!
A POVESTIT! Bineinteles provocat de mine!
A veni zgariat si din dorinta de a fi consolat, razgaiat, compatimit si "spuma laptelui" mi-a povestit de-a fir a par.
Primele concluzii:
- doamna OK;
- el dictator si ca urmare isi mai gaseste adversari;
- copiii mai mari care au tabara lor nu prea suporta orice sacaiala a lui fi-miu si reactioneaza;
- mediu de la gradinita nu e inca apt sa faca fata personalitatii lui (Ha!Ha!).
Investigatiile continua + morala aferenta!
PS. Am aplicat metoda cu pupicii!!! Merge!!!
Felicitari!!!Eu am cumparat o carte pe care o gasesc destul de buna.Se numeste Psihologia desenului la copil...Pana la urma unul dintre ei trebuie sa cedeze, ori mediul de la gradinita ori el, hehehe!!Doamne ajuta!
Iisus i-a zis - Eu sunt calea, adevarul si viata.Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine - Ioan 14:5