Mentalitate ...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Prea multe concluzii (multe false) pentru o experienta de viata prea scurta. Oricat de rau o fi fost, stagiul militar avea si efecte pozitive: scoatea gargaunii din capul puberilor. Baiatul asta inca nu-i matur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Eu zic sale ceara scuze fatucilor de la Indigo, ele cel putin nu mint ca sunt din alta tara, si nici nu isi bat joc de banii altora...

Uite alt comentariu de acolo, exact cum gandesc si eu: "Remarc existenta a doua afirmatii ale tanarului domn Codrin Arsene: (1) avem nevoie de "ambasadori ai schimbarii imaginii Romaniei (nu ca functie ci ca atitudine si capacitati intelectuale) atat de necesare in anii care urmeaza" si (2) "de cate ori cineva intreaba de unde sunt, spun ca sunt din Africa de Sud". Iata deci, fata in fata, doua idei/atitudini ale acestui talentat tanar roman (nu contest asta) cu "potential de viitor lider"...

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Si ca orice roman stim numai sa aruncam cu noroi si sa luam cuvintele oricui si sa le intoarcem cum ne convine.
Da, ar vrea sa faca ceva pt Ro. Cum? Daca atunci cand revine in Ro nu i se da macar sansa sa arate ceea ce poate? Si ce va macina asa tare ca nu zice de unde e? Stim cu totii imaginea romanilor de peste hotare... Si recunosc, nici eu nu spun mereu de unde sunt pt ca am intampinat uneori greutati numai pt faptul ca pe pasaportul meu scrie RO.
Faptul ca nu spune de unde e nu are absolut nici o legatura cu [] capacitatile sale de viitor lider.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ancuta-Maria
Faptul ca nu spune de unde e nu are absolut nici o legatura cu [] capacitatile sale de viitor lider.

Da, da, nicio legatura! O sa fie un lider al dreptei cu simpatii ascunse de stanga, sau un lider al stangii cu simpatii ascunse de dreapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui analuz

Din cate stiu eu, bursele acestea de la guvern vin cu "strings attached", si mi se pare si normal tinand cont ca sunt sume mari de bani. Cei care au primit o bursa au obligatia ca dupa terminarea studiilor sa se intoarca in tara si sa lucreze un numar de ani in serviciul public. Asa ca nu mi se pare ok ca guvernul sa nu profite de aceasta investitie si sa-i infunde sa zic asa in pozitii fara viitor, pentru ca pozitiile in care ar fi cu adevarat nevoie de ei sunt ocupate pe baza de pile, nepotisme, fuste scurte si altele.

o bursa nu inseamna automat si un loc de munca pe post de mare balaur....locul ala de munca se cistiga. toti cred ca gata...ai o bursa la 18 ani primita si apoi ambasador/ministru scrie pe tine.

sau auzi si tu primeste o pozitie fara viitor. el trebuie sa faca ce trebuie...nu ce vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

nu va inteleg....
ok, poate numai mari pilosi or fi capatat bursele alea Guvernul Romaniei...dar ce a realizat el in SUA banuiesc ca a realizat pe cont propriu, ca n-o fi venit mamucutza si cu taticutzu sa dea spagi si pe-acolo...

mi se par ridicole comentariile legate de studiile lui despre Africa. sincer, daca as avea posibilitatea, si eu as studia Africa mai degraba decit Romania

nu cred ca omul vrea sa fie facut direct ministru sau ambasador. dar spune clar, ca are colegi care au respectat contractul, au venit in tara, si lucreaza pe posturi de...secretare. cred ca se refera la secretarele alea care tehnoredacteaza si-si fac unghiile, nu la secretarii care isi insotesc superiorii la intilniri diplomatice...

nu as plinge de grija statului roman: exista suficiente mijloace de a-l obliga sa respecte clauzele contractului semnat cind i s-a acordta bursa. pot insa sa inteleg ca nu are NICI UN MOTIV sa se bucure ca este obligat sa se rupa de realitatea lui din SUA, sa revina intr-o tara in care lumea nu are nevoie de el si il trateaza ca pe orice absolvent ordinar de stiinte politice la o facultate mediocra din Romania.

cu minciuna ca e din Africa de Sud...ma rog, mi se pare o dovada de imaturitate, dar banuiesc ca nu afirma asta in cercuri oficiale, ci mai degraba la intilniri amicale cu prietenii prietenei. si-asa, nu e ...corect sa faci asta, fata de nimeni.
dar intr-un fel iteleg, pentru ca la fiecare iesire din tara am intilnit oameni cu care am schimbat citeva vorbe, cu care am baut o cafea sau o bere, cu care am vazut un meci sau amchimbat citeva idei generale despre ceva eveniment politic de interes international petrecut atunci, si care la un anumit punct al discutiei m-au/ne-au intrebat de unde sintem...si TOTI acestia, fara NICI O EXCEPTIE, au ramas cumva...mirati pina la "interzisi" cind au auzit ca sintem romani. de parca romanii ar trebui sa vorbeasca prin semne si sa iti dea in cap, nicidecum sa fie capabili sa intretina o conversatie banala, dar civilizata, ei, cind vezi genul acesta de reactie...parca ajungi sa-ti fie putin rusine, chiar daca tu nu ai nici o vina ca s-a ajuns unde s-a ajuns.

if you can't say something nice, then don't say it at all

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Pai si un secretar de stat (=ministru) tot are denumirea de "secretar" in fisa postului.

Si chestia cu prietena evreica. Hai sa zicem ca pretinde ca e sud-african in Israel, dar ce nevoie are s-o faca in Africa?!!! Ce o sa mai rid cind o sa-l infunde vreun adevarat sud-african!

Iar daca prietena lui e de alta nationalitate si in plus detesta romānii, credeti ca fatuca asta l-ar urma in Romānia chiar daca i s-ar da lui postul la care considera ca are dreptul? Pina la urma tot in State o sa ajunga impreuna pt ca oportunist cum il vad pe tip n-o sa se "ingroape" el in Israel.

Apropo de Uganda - cunosc un tip care lucreaza pt Banca Mondiala si care e in post la Kampala. Poate ca se cunosc. Ei bine, tipul asta are o parere foarte buna despre Romānia si ar fi pacat daca a fost mintit in legatura cu nationalitatea. Dl Arsene ar fi aflat ca mai exista si straini care apreciaza romānii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

E tinar e nemultumit, vrea totul si nu stie cum, zici ca e un adolescent care e inca in faza de blamare a parintilor. In fine, parte din noi trecuram prin faze din astea ale tineretii, multe trec, odata cu maturitatea poate ii va veni si siguranta de sine. Cind eram tineri eram si noi depesh-mode-isti, metalisti ori mai stiu eu ce el se vrea mai altfel e un fun africa de sud. Mare prostie, dar cum am zis..si noi furam tineri odat'. Daca ne aparea prostiile gindite prin reviste ne inroseam acum ca racii fierti.Oare prietena evreica ce zice de comentariile lui rasiste la adresa tiganilor?Pe mine nu m-a impresionat cine stie ce copilashul. Sunt si mai rai dar si mai buni ca el.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput