Endometrioza -cum se manifesta?
Ce stiti despre ea, cum se manifesta?Am citit pe internet ca ar fi un motiv de sterilitate.Cum se poate depista?Printr-un simplu consult sau doar prin operatie?
ali
Raspunsuri
ncristina spune:
Eu am fost operata de endometrioza acum 2 ani si jumatate. Mi-a fost depistata la un control cand mi-a facut ecografie trans. Se manifesta prin dureri de burata, sangerari, senzatia de constipare. Este intr-adevar un motiv foarte serios de sterilitate. Dupa operatie am tinut un tratament, iar acum sunt bine.
cristina
ali spune:
Multumesc pt raspuns.Sper sa nu am asa ceva,nu am facut ecografie transvaginala.La un consult normal la fix s-a dus dr. pe ovarul drept si m-a intrebat daca ma doare.Intr-adevar m-a durut.Mi-a zis ca din cauza unor infectii ovarul drept e momentan nefunctional.Ma durea cam in timpul ovulatiei( eu ziceam ca ovulez tot pe partea dreapta pe cand dr mi-a zis ca am ovulat in luna trecuta pe stanga)si chiar inainte de ciclu.Eu nu am sesizat chiar nimic anormal , dar citind pe internet de endometrioza m-am speriat putin.Dr nu a zis nimic , dar ce parca pot sta linistita, inventez o gramada ca sa stau tot timpul in priza.
ali
LICUTA1 spune:
Buna,
Am gasit nu de mult un articol interesant pe care l-am trimis, este destul de clar, si nu cred sa ai asa ceva.
Licuta
Diana1968 spune:
Buna,
Cu tristete spun ca am citit aseara pe rezultatul analizei mele din 19 au. (rezonanta manetica) ca sunt susceptibila de endometrioza ovariana. (pe ovarul drept). Intr-adevar ultimul ciclu a fost f. putin si am avut dureri abdominale, senzatii de constipare. Dar daca am oricum este recent, pt. ca in iunie m-a vazut prof. Ancar si nu aveam nimic. Sunt f. speriata, trebuie sa il sun pe prof. Ancar in concediu ? Este asa urent ? Cum se poate trata? Doar prin operatie? Daca am folosit ceaiurile Liviei si tincturile este rav? Dauneaza ele oare ? Samai beau sau sa stau pana ma intalnesc cu dr. ??? Va ro raspundeti-mi ca sunt disperiata si speriata roaznic.
diana
Diana1968 spune:
Multumesc de informatie. Dar daca o sa obtin pe marti sau miercuri n-o fi prea tarziu? La RMN mi-a zis ca nu s-a revarsat nimic in uter sau in abdomen sau in sacul Dulas, febra nu am. Doar ovarul drept ma mai inteapa din cand in cand. Despre ceaiuri ce parere ai?
diana
Tia spune:
Diana,
Incearca sa iei legatura cu alt medic pana reusesti sa ajungi la Ancar, ca sa te linistesti.
Despre ceaiuri, plante sau alte chestii naturiste am o parere buna, dar din ce stiu aceste tratamente sunt eficace pe termen lung. Insa din pacate in anumite conditii pot provoca dereglari. Chiar fetele de pe forum au povestit tot felul de intamplari cu buruienile astea. Am fost si eu pe punctul sa urmez un tratatment naturist pentru indepartarea unor chisturi aparute dupa stimulare. Mi-a fost greu sa ma decid si pana la urma n-a mai fost nevoie ca s-au resorbit. Eu cred ca trebuie sa vorbesti mai intai cu si mai vezi...
Hai, fii optimista, o sa fie bine