Diversificarea (4)
Raspunsuri - Pagina 5
oanamada spune:
Madaluta, nu amesteca iaurtul cu cereale ca ai toate sansele sa nu mai manance mai tarziu ori iaurtul ori cerealele....asa a patit fina mea!!!! Daca vrei amesteca-l cu fructe! Eu i-l amestecam catincai cu mar ras sau cu banana sau cu amandoua!!Cerealele, de regula trebuie sa fie masa de sine statatoare ca o sa i le tot dai pana tarziu. Noi mancam Humana de toate felurile, sub forma de piure, nu in lapte. Ultima masa inainte de laptele de seara este de cereale. Am ajuns la 8 lingurite si e totul ok...
Amina_Marina spune:
Bulgarii sunt longevistii Europei pentru ca-s foarte mari consumatori de iaurt.Eu fetei mele ii dau iaurt specific diverisificarii pentru 6 luni, il cumpar , nu-l fac eu eu acasa. Pe la 8 luni introduc si gustarea dintre mese si sigur va fi iaurt cu fructe sau vegetale.
Nu prea ii place ficatul dar nu e o problema, poate mai tarziu.Aseara i-am facut spanac cu puisori de hering, pilaf de orez cu pui si putin pireu de fructe. Cel mai mult i-a placut spancul cu pestele, oricum , a papat tot.
Acum citeva zile am preparat un " pireu de legume" format din; varza belgiana, morcov, ceapa , ardei si broccoli, la sfarsit dupa ce am pasat tot, am pus putin amoniac, a papat de-i sareau falcile.
Aseara pentru mine si sot am preparat cartofulTaro( colocasia esculentahttp://en.wikipedia.org/wiki/Image:P1080339.JPG) cu caracatita , si fiindca pitica se uita la noi cu invidie si pofta am incercat sa-i dau si ei putin cartof.Jeezz! Cit de mult i-a placut.Azi ii prepar si ei dar dupa reteta bebelusilor.
Poate fi introdus in alimentatia bebelusului de 7 luni, e unda verde.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.
puisorul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madaluta salutare.. am si eu o intrebare legata de cereale: ce fel de cereale pot amesteca in iaurt: cu lapte sau fara lapte? dar in fructe? pe cutii dau doar varianta prepararii lor cu apa sau cu lapte, dar eu vreau sa ingros putin piureul de fructe si iaurtul. Se poate?Cum procedez, le prepar intai k pe cutie si le amestec api sau le torn direct in ce vreau eu... dilema asta am avut-o si la primul copil si n-am reusit sa ma edific..Poate reusec acum la al doilea... Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+ Briana Amelia (08.05.2008) www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata in Programul national de Sanatate! |
Pireul de fructe poti sa il ingrosi cu fulgi de orez. Eu ii dau asa Stefanei de la 6 luni. Nu are nici un gust doar ingroasa. In iaurt nu am incercat pentru ca pitica mea nu mananca iaurt simplu ci numai iaurt cu fructe Humana.
Ani de Stefana (23.01.2008)
www.helpsonia.com
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
XIO spune:
Mai nou diversificarea se incepe abia la 6 luni , pana atunci fiind alimentat exclusiv de la san , nici macar ceai sa nu primeasca.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Amina_Marina spune:
Xio, da, asa e. Cei alimentati artificial la 5 luni. La 4 luni in niciun caz, dar, vezi, tu, ca depinde si tara. In Romania observ ca de la 4 luni, chiar si la 3 am citit.In America la 6 luni indiferent ca -i artificial sau natural. Si, cu mancarea la fel, n-ai cum sa-i spui unei mamici , sa-i dea copilului ei mai putin ca te uraste toata viata ei. Eu, cind citesc la Clubul Scutecelor in ce fel ii diversifica si cit le da sa manance am impresia ca am de-a face cu lumea a treia. Nu am judeacat , nu am dat sfaturi , e doar o parere. Nu trebuie sa fii nutritionist ca sa stii cit de cit, putina nutritie.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.
natynic spune:
Bitza, pentru noi iaurtul e o salvare pt ca Iulia mananca f putin lapte. Tot devreme ne-a fost recomandat. N-ai decat sa-i dai iaurt de la Humana ca e mai...bebelushesc, eu ii dau numai uneori ca desert pt ca e dulce, prefer sa-i dau iaurt acru si ei ii place. Ca si Oanamada ii dau tot Tnuva, am mai incercat si iaurtul Milli simplu, in borcanel galben si i-a placut si acela.
Ca sa-i raspund si Madalutei, eu am numai cereale fara lapte; pun o masura in fructe pt ingrosare; la masa de iaurt, cand a mai ramas cam o treime de cantitate in castronel mai pun o masura, ca un desert (deci Iulia papa iaurt si cu si fara cereale, mi se pare solutia ideala); in sfarsit, la ultimul biberon de lapte de la culcare mai pun 3 masuri de cereale Nestle "somn usor" (tot fara lapte in ele, evident). Atentie insa, asta e valabil pt Iulia care la 9 luni are 7 kg!, pentru copii cu greutate normala sau, mai ales, grasuti, "reteta" asta contine prea multe cereale!
Cu cantitatea, nu ma mai stresez ca Iulia papa mai putina mancare decat multi bebelusi de varsta ei de care citesc pe forum, atat ii trebuie ei, dovada ca dupa mese doarme, deci se satura; asta nu inseamna ca le consider pe alte mamici ca fiind din lumea a treia (apropo Amina, acolo se mananca ff putin, nu mult!)
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
oanamada spune:
Natynic cum reactioneaza bebe al tau la iaurtul humana cu afine sau fructe de padure ce or fi???Catinca este de regula chiar foarte constipata, dar cand ii dau din ala face foarte moale!!! La celelalte nu are aceasta reactie!
luny spune:
eu amestec iaurtul cu cereale si cu si fara lapte inclus1 de fapt, eu testez cam orice combinatie si vad cum papa mai ok..si cum la noi, in tarile de lumea a treia, nu este recomandat amoniacul la bebelusi, nu-mi ramane decat sa incerc combinatiile clasice si cu asta sper sa devenim longevivi, asa se spune in ro..
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanamada Natynic cum reactioneaza bebe al tau la iaurtul humana cu afine sau fructe de padure ce or fi???Catinca este de regula chiar foarte constipata, dar cand ii dau din ala face foarte moale!!! La celelalte nu are aceasta reactie! |
Nu am remarcat ceva deosebit. Pana la diversificare, Iulia era constipata, avea scaun la 2 sau chiar la 3 zile. Dupa ce am inceput diversificarea scaunul a devenit zilnic iar de cand cu iaurtul de orice fel are 2 sau chiar 3 scaune pe zi dintre care unul mai moale. Indiferent ce mananca. In privinta iaurtului Humana cu afine, singura ei reactie e ca...ii place ff mult, e preferatul ei, deseori mi-a mancat si 2 borcanele deodata!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
oanamada spune:
Si Catincai ii place la nebunie...cat despre chestia cu constipatia si noi iesim o data pe zi, de doua ori daca mancam iaurtel din asta, dar acea o data pe zi e cu chinuiala: se screme si se cam chinuie pana face...e super constipata si e clar ca o si doare ca de multe ori incepe sa si planga...a avut o perioada cand manca spanac aproape in fiecare zi...ii dadeam macar cateva lingurite si era ceva mai bine...dar nu mult mai bine. Am zis insa sa nu o indop cu spanac ca pe urma nu-l mai mananca asa ca...mai rarut! Culmea este ca supa ci ciorba mananca zilnic si ii place la nebunie...si ar trebui sa o ajute...dar uite ca nu! Singurul este iaurtelul asta, dar cu asta dam in extrema cealalta!!!