Diversificarea (4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Buna,
Carnita de doua ori pe zi la 10 luni e cam multisor...acum depinde si cata carnita- ca daca nu mananca multa merge si de doua ori pe zi...dar depinde! Si eu ii dadeam Catincai la 10 luni seara cereale si acum este la fel...seara cereale si pe urma inca o masa de lapte de final!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Adria, mie pediatrul mi-a spus ca bine ar fi sa nu-i dau nici macar zilnic carnita, ci la 2 zile, alternativ cu oul (si sa mai fie si zile de pauza, doar cu legume). De 2 ori pe zi mi se pare mult. (Fetita mea are tot -aproape- 10 luni)

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danadc spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Eu am alta problema: nu mai gasesc pe nicaieri borcanele cu mancare, doar cu fructe (si nici astea atat de multe ca inainte). Doar in hipermarket-uri si ff rar in farmaciile mari am vazut cateva, dar numai cele Nestle de etapa 3, la care noi am ajuns. M-am uitat si pe net ca sa comand eventual, pe toate site-urile cu mancare de bebelus gasesc invariabil scris "Produs indisponibil"

Naty

Incearca www.babypoint.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danadc spune:

Buna, fetelor! Amira are aproape 9 luni si are urmatorul program de papa:

in jur de 1.30 -130 ml Humana
in jur de 4.30-5.00 /130 ml Humana

9.30 /100 g cereale cu lapte sau par/mar cu cereale/branza de vaci
12.30 pranzul (papa cam 130g in medie)
15.30-16.00 alta masa de pranz (130 g medie din acest motiv are 2 pranzuri)

19.00 cereale sau iaurt cu carne

22.00 150 ml Humana

Ce inseaman pranz?

1. Piure de cartof si dovlecel (zdrobite la furculita) cu ficatel (cam 20 g). Cantitate totala cam 120 g

2. Spanac (30%) cu branza de vaci (30%) si cartof (30%)

3. Branza de vaci (2 linguri), un galbenus de oua, f putin broccoli

4. mamaligutza cu branzica in proportii egala (preferata ei 200g)

5. Piure de cartof, cu f putin praz si ficatel

6. Fasole verde, mixata cu f putin spanac si f putina branzica
Eu ii iau branzica de casa de la Covalact si mai nou de la Tnuva.Iaurt de la Tnuva. Legumele le fieb in abur (am un vas Zepter, dar pot fi fierte si la vasele speciale la care se tot fac reclame la Tv. Se spune ca rezista mai bine vitaminle)

Cu carnea am probleme. O simte in mancare si nu-i prea place, asa ca ii mixez cu branzica pt pranz si spanac de exemplu cam 10-20 g pui sau vita. Cel mai bine, tcata marunt, papa carnea cu iaurt.

Am avut probleme cu mancarea. Mi-a acceptat f greu diversificarea, dar acum este ok. a masa mananca numai daca se joaca cu ceva interesant.

Nu-i dau banane fiindca pediatra le recomanda dupa un an ca si: pestele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: ralu_t
Subiect: bebe nu vrea diversificare
Trimis la: 26/11/2008 14:50:40

dragele mele
am si eu o durere cu bebele meu, ca trebuia sa am si eu una. el a fost un copil f cuminte si facil, fara probleme cu colici, nopti nedormite,e mereu binedispus- o minunatie. e drept n-a fost nicicand vreun mancacios dar nu ne-am facut griji fiindca asimileaza usor si lua f bine in greutate chiar daca manca mai putin decat "norma". pana la 4 luni l-am alaptat intergral dar bibele cu lapte muls a facut mereu parte din meniu fiindca il mai lasam cu mama si mai plecam si eu de acasa. la 4 luni a inceput sa mai dispara din laptic si am introdus si supliment cu formula, f rar, odata la cateva zile, dar ii mai dadeam. la 5 luni a refuzat sa mai suga si pana la 6 luni a primit lapte muls si formula.
la 5 luni jum am inceput diversificarea, mie mi se parea pregatit, mesteca in gol cand ma vedea mancand, se holba in farfuriile noastre, etc...am inceput cu morcov si primele 2 zile a fost excelent. a papat o groaza, nu am reusit sa-i dau doar cateva linguritze fiindca incepea sa planga asa ca i-am dat cat a poftit. a 3 a zi de morcov -jale mare, n-a mai vrut decat o sg linguritza. nu mi-am facut griji, m-am gandit ca s-a plictisit. am continuat a doua zi cu mar-esec total, si tot asa, la 3-4 zile incercam cate un fruct nou si nimic. 2-3 lingurite in pima zi dupa care pauza si proteste. mai mult, nu mai vroia sa bea nici lapte de nervi. nu exista nici un fruct care sa-i placa. nici de-al meu nici de la borcan. am incercat si cu suc- i-a placut unul singur de la hipp cu gust de ananas, dar si ala doar 2 zile. singurul lucru pe care l-a mancat cu placere au fost cerealele de seara, deschidea singur guritza si nu era nevoie de cantecele si glumite. am incercat la sfatul pediatrei sa amestec fructele cu iaurt, branza, lapte praf, cereale....nimic. evident nu vrea nici legume, doar morcov, si ala asa, din cand in cand. acum s-a implinit o luna de cand ne tot chinuim si in loc de progrese, regresam. adica a inceput sa planga la cereale-brusc, desi erau preferatele lui, nu le-a vrut nici in biberon. nu mai vrea linguritza de nici un fel. eu nu cred ca l-am fortat, chiar nu, poate bona sa fi fost un pic mai insistenta dar nu foarte. acum, ce ma sfatuiti sa fac? sa fac pauza de cateva zile dupa la o luna dupa ce am inceput diversificarea ? sa nu mai fie asociat mancatul cu ceva neplacut?
inca ceva: daca ii dau o bucata mare de mar sau o feliuta de banana, nepasata, suge la ele cu mare spor si se lasa cu scandal cand le iau de frica sa nu rupa bucatele si sa se sufoce cu ele. piuerul l-am incercat la diverse consistente si nu e bun nicicum...
astept cu infrigurare sfaturi daca aveti,mamici patite care au rezolvat cumva, ca sper ca mananca si el inainte sa ajunga la scoala...sper

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

Raspunsuri:

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: stefania_97
Raspuns la: 26/11/2008 15:08:34
Buna,

noi am inceput diversificarea la 4,5 luni dar nu a mers asa ca am asteptat pana la 5,5 luni. Eu am inceput cu cereale de orez. Incercasem si cu legume dar Catarina nu vroia sa auda de ele. Incearca cereale. Catarina nu s-a dat in vant dupa sucuri. Trebuie sa incerci mai multe mancaruri diferite. Aici se incepe diversificarea cu morcov si cartof. Catarina detesta cartoful ii place morcovul in schimb. Incearca banana cu avocado facute piure. Poti chiar face o pauza de cateva zile o saptamana. Nu cred ca ii dauneaza daca mananca bine lapte.

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: velenamaria
Raspuns la: 26/11/2008 15:09:26
buna..nu sunt experta dar poate functioneaza ceea ce iti sugerez..la noi a functionat. edi are acum un an si papa foarte bine. la inceput ne chinuiam..cam doua luni a durat...incepeam sa-i dau sa pape si dupa o lingurita doua se apuca de urlat. am avut noroc ca alaptam si nu refuza sanul niciodata...asa ca de obicei dupa doua -trei lingurite papa san.
insa am observat ca daca ii dadeam cu mana ,nu cu lingurita papa mai bine. asa ca luam legumele din supica le sfaramam intre degete si ii dadeam sa pape. asa am facut un timp si apoi am reluat lingurita.
de atunci nu mai avem probleme...doar ca acum isi baga si el mana in mancare si papa singur...din cand in cand il conving sa foloseasca lingurita.
incearca si tu..poate da rezultate.
succes.
mami si edi

poze Eduard 0-3 luni
poze Eduard la 3 luni
poze Eduard la 6 luni

Autor: ralu_t
Raspuns la: 26/11/2008 15:25:22
velena ai dreptate, am incercat si eu la un mom dat cu dejtu' si a mancat, dar am renuntat ca m-am gandit ca nu-i igienic(am si eu un pic de unghii lungi...) etc etc...o sa mai incerc asa, nush insa cum fac cu masa de la pranz pe care i-o da bona. ea e femeie simtita, dar tot ma apuca cand ma gandesc sa-si bage dejtele in gura copiluluiasta e, io o sa-mi tai unghiile si incerc asa
stefania am scris ca ii plac cerealele, sau ii placeau. erau singurele bine primite. acum nu le mai vrea nici pe alea...asta e durerea. ca regresam, ofof. el nu mananca "bine" nimic, nici laptele,ca asa am pierdut si eu lapticul de la san desi initial aveam cat pt tripleti... dar cata vreme ia in greutate pediatra ne-a zis sa nu ne facem griji.numai ca diversificarea asta e o adevarata incercare....si avand in vedere ca gusturile se educa, si ca intai de toate ar trebui sa guste inainte sa stranga din buze, l-am fosrtat o lingurita,2 la inceput...dupa care mai manca singur inca vreo 2 si nu mai vroia si nici nu mai insistam. mi-e frica sa nu fi insistat gresit, ca inteleg ca se poate ajunge la anorexie...dar acum ce sa fac, sa astept sa vorbeasca si sa ceara singur?acum nu mai vrea nici suzeta...singura cu care adoarme instantaneu...e de bagat in gura si a devenit cah

Mergi la inceput

Ralu_t, cred ca sunt putine mamicile norocoase care sa nu aiba parte de aceste incercari. Toti copiii primesc bine cateva zile diversificarea, apoi se sperie probabil si urmeaza perioada grea
Sunt posesoarea unei fetite tare-tare mofturoase, am o maaare experienta in domeniuE o idee buna sa-i dai un timp cu degetul; te speli pe maini bine si tu si bona si gata. Cand va umbla de-a busilea prin toata casa crezi ca-l vei putea impiedica sa duca toate prostiile la gura??
Al doilea sfat e sa te incurajezi sa faci pauze. Si noi am avut pe rand probleme cu fructele, cu cerealele si cu legumele. ii faceam pauza la ce nu vroia, 2-3 zile si apoi brusc problema se ameliora.
Apoi, desi n-as fi vrut, mai recurg si la artificii gen cantat tot timpul mesei, mai o jucarioara zornaitoare, mai o strambatura...ceva sa-i capteze atentia (in nici un caz insa TV!!). Bun, nu trebuie de la inceput cu asta, bine ar fi sa se obisnuiasca sa fie masa-masa si atat, dar daca nu si nu, improvizeaza...
Pune o masura de cereale in fructe; pune un strop de lamaie in piureul de legumesi pune putin patrunjel sau oregano sau marar. Incearca variante cat mai multe, ceva-ceva va iesi pana la urma. Succes!

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

ADRIA - nu cred ca e bine sa ii dai carnita de doua ori pe zi; dar de ce dupa amiaza nu ii dai iaurt? sau branzica cu mamaliguta(moale) si ou,acum merge si smantana- putina, iar masa de seara laptic cu cereale; eu pe la 11 luni am inceput sa ii dau la ora 17-18 in afara clasicului iaurt cu divese si orez cu lapte, sau putin gris cu lapte, sau fainos cu laptic si papa acum f bine.

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Mergi la inceput

Danadc...ma bag si eu ca musca in lapte...da stiu ca asta este o meteahna grea....nu mai cantari tot ce papa bebe ca o sa capeti obsesie cu gramajele...eu am o prietena care, ca si tine stia pe de rost sa-mi spuna cati ml si cate gr...si...ce folos...bebe mananca cat ii trebuie sincer! Catinca are un an si niciodata pana acum...in afara de lapte....nu am stat sa-i cantareasc mancarea...
In afara de asta mie mi se pare ca bb al tau papa bine asa ca nu te stresa...
Si mai am ceva de zis...la 9 luni le faci cam prea pasate si mixate toate...cam de pe la 8 luni era deja cazul sa ii maresti bucatele ca sa inceapa sa simta consistente...altfel o veti lungi si veti avea proble si cu mestecatul...s-au mai vazut cazuri pe acest forum!!! Eu la 7 luni i-am pus catincai in brate o chifla (facuta in casa de mama) si am pazit-o! Azi asa, maiine asa si incet incet a invatat sa smulga bucatele mici si sa rntaie. Serios, ti-o spun spre binele tau...nu i le mai pasa atata ca pe urma e chinul mare de tot!!!

Mergi la inceput

Si inca ceva...asta cu banana dupa un an este prea de tot!!! Si eu peste tot dupa un an i-am dat, dar banana, uite-te si tu peste tot sa vezi ca este printre primele fructe introduse!!!! Catinca mananca banana de la 4 luni

Mergi la inceput

Marturisesc ca si noi am cam ramas la stadiul de pasat, moale...abia de vreo saptamana am indraznit sa-i dau biscuiti de la Nestle, aceia care se topesc repede in gura. La inceput a fost ff speriata, a scuipat...acum a inceput sa se obisnuiasca si sa-i mestece. Am mai incercat si cu banana, bucatele. Problema e ca Iulia desi are aproape 10 luni nu are nici un dinte, lucru care nu o ajuta prea mult la capitolul mestecat si maruntit

Naty

Mergi la inceput