Bebelusii de august-septembrie

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ancuta spune:

Buna fetelor,

Cristina, sa stii ca Sara e blonduta. S-a nascut cu o gramada de par pe capusor.E adevarat ca nu pot inca sa-i fac codite...glumesc!

Sisi, despre motait ziua, nici vorba, mereu e ceva de facut, mai intru pe forum sau daca vreau sa ma pun si eu in pat, culmea, atunci plange aia mica, e uda sau vrea sa pape. Cat despre noapte, de vreo doua nopti, cand ma trezesc imi intreb sotul, daca i-am dat fetitei sa manance acum trei ore. Am devenit capie de somn, noroc ca am grija si notez intr-un caiet ora la care ii dau sa manance, ca altfel...n-as mai sti de mine.

Cat despre regimul alimentar, eu mananc pepeni aproape seara de seara, sa inteleg ca nu sunt buni , provoaca colici?
Stiti cumva, pentru alaptat, e bine sa mancam cat mai multe supe? In cazul asta, trebuie sa fac mai des supa.

Ancuta si bb Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Fetelor,

Eu la baita ii fierb apa, numai acum, in prima luna ca pe tevile noastre curge o apa super imputita - este maro. Inca suntem neindemanatici la tinutul copilului, tot am imopresia ca imi aluneca din mana si ca o sa-l scap in cadita.
Piticul meu a facut o pasiune pentru suzeta, o roade ceva de speriat. Maiales cand e agitat sau are colici ii este cel mai bine, pentru ca nu mai plange. La noi Sab Simplexul nu prea are efect. Mai exista asa zisa apa de colici, o sa o experimentam si pe asta.
Acuma ne chinuim sa adormim, dar`cred ca iar il doare burtica si nu stiu cat de repede voi reusi sa-l fac sa adfoarma. Exista un rmeediu....dar...daca devine dependent....doarme foarte bine cu mine in pat. L-am luat de vreo 2=3 ori langa mine si am observat ca s-a linistit pe loc.

Nici eu nu apuc sa dorm ziua, iar programul asta de papa din 3 in 3 ore (sau 4.....sau 2....) ma termina. Chiar azi asfi dormit non stop, dar ....nu s-a putut.

Voi de cate ori va treziti noaptea? Noi ne trezim de vreo 3 ori

Daca de maine se raceste vremea, adio plimbarica pe afara, abia am apucat sa-l scot de 3 ori.

Anny & Sergiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Fetelor, eu am mincat de toate de cind am nascut...in afara de fasolele. Si suc de portocale beau in fiecare zi si lapte si pepene si vad ca Emma nu are nimic. De fapt ea n-a avut colici deloc. Cica seamana cu mine, ca si eu am fost cuminte. Cind am fost la dr. mi s-a spus ca continui sa iau prenatale si asta si fac acum. Eu va sfatuiesc sa luati si voi, avind in vedere ca fructe si salatele nu prea mincati.

Aseara Emma a mincat pe la 8 dupa baie la care aplins un pic mai spre sfirsit de obosita ce era si pe la 11 o trezeam de zor cu biberonul ca stiam ca daca ma culc intr-o ora ma trezeste musai. Asa ca cu chiu cu vai s-a trezit si a hapait in somn, cu ochisorii inchisi vreo 110 ml si apoi din nou la nani. Dar la 4 a fost "in picioare", in schimb nu plingea de foame si a mincat mai putintel. Insa avea chef de joaca si ridea cu gura pina la urechi si de abia la 5 a adormit. Vad ca incepe sa se trezeasca doar o sg. data pe noapte.

Eu i-am facut baita cu apa de la chiuveta. Fetelor, nu va mai temeti ca patesc ceva daca ii spalati cu apa de la chiuveta. Copilasul trebuie sa se invete si cu apa asta.
Cu muschiuletii de la git stam foarte bine. Ne tinem capusorul voiniceste si daca o ridic de minute cu picioarele sprijinite de mine se ridica la 90 de grade. Ufff, e munca mare pentru ea.

De dormit mai dormeam in primele 2-3 saptamini, dar nu prea. In general am rezistat si am noroc ca dupa ce vine sotul meu de la munci seara are grija el de Emma, iar week-end-ul e "al lui". Se trezeste noaptea si ii da sa pape...ce mai....tot ce fac eu face si el. Si eu ma odihnesc, ori fac mincarica, ceea ce nu reusesc sa fac in cursul saptaminii si ceea ce nu am mai facut de multisor, eu cea care faceam papita in fiecare zi sau imi fac unghiile. Bine, ca nu rezist sa il las numai pe el, ca mi se face dor de ea :))). Voi ii pupati? Eu toata ziua o pup si ii place si ma apropii cu obrazul de fetisoara ei si ea da capusorul pe spate si sta cu ochii intredeschisi si nu zice nici pis. Iar cind ii cint, nu mai zic, e cea mai cumintica fata. Aseara era putin agitata de somn si cit timp ii pregateam lapticul, tati o tinea in brate si eu i-am zis sa ii cinte :))). Ii cinta (mai degraba ingina) "Treceti batalioane romane Carpatii". Bineinteles ca nu stia ca e melodia de la cintecul asta, dar ma auzise pe mine cind ajunsesem sa ii cint si asta, in lipsa de repertoriu. Apropos de cintecul asta...nu il styiu pina la sfirsit si de fiecare data cind il cint sau il aud ma trec fiorii si mi se face pielea gaina. Poate cineva sa imi faca rost de versuri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

sisi, draga, daca esti singura in situatia asta. Erik face aproape la fel. Urla la schimbat scutecul, urla la baie, ma rog, urla...
pt. ca apa e prea cloroasa, eu fierb un ceai de musetel si il torn in caditza. il mai calmeaza, dar pana o sa se invete cu baitza mai dureaza. la maternitate, culmea e ca nu urla deloc, si daca nu manevrau cu o lipsa de grija asistentele!(bine sunt foarte pricepute. Am inteles ca majoritatea urla la inceput pana se invata!
referitot la papa: erik i-a facut lui mami niste ragade de toata frumusetea, cand baga sfarcul in gura, credeam ca ma ia lesinul de durere! cateva zile m-am muls si i-am dat cu biberonul. mi-am pus aparatori de silicon, dar lui erik nu-i plac "tzitzi siliconati"! si da-i si lupta, sa pape asa cu aparatori!
eu prefer sa ma mulg, asa am siguranta ca mananca, ce pacat ca bebelusii nu au gradatii sa vezi exact cat au mancat!
ii mai dau si lapte praf, o masa la doua zile cand vad ca productia stagneaza sau e "in greva"!
culmea e ca adoarme si la san, puturosu', oricat l-as gadila in talpi sau il trag de gushulitze! dar e atat de simpatic, ca uit ca stau toata ziua in casa, ca sunt capie de somn si toate celelalte "delicatese" ale vietii de proaspata mamica!
Va pupacesc din inima pe toate!
Oana si BB Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

o, stiu ca e ok sa planga, dar andrei dupa ce se chinuie cu urlatul isi zgaltaie stomacelul si vomita, iar daca nu sunt atenta se ineaca in plans. de-asta prefer sa nu-l las sa se inroseasca, iar de invinetit nici nu se pune problema.
mi-a zis si mie dr de baita de amidon, cu tarte, dar a spus ca sa fac asta numai daca e foarte iritat. pana acum nu a fost cazul.
tango, nu stiu daca e bine baita de dimineata. ai incercat s-o obosesti bine la baita? noi ne jucam cu el, tati babaleste apa cu piciorusele si manutele lui pana se raceste aproape, iar dupa baita, cand il dau cu ulei ii fac si masaj cam 15', iar cand termin cu smotocitul asta suge putin si pica mort pt cel putin 3 ore.

cat de des e mormal sa-i curatam nasucul? de cate ori e nevioe, dar e cazul sa ma alarmez daca o fac zilnic?

oana_noemi, incearca la baita sa-l bagi intai cu piciorusele, sa vezi daca ii place apa. daca se stramba de la inceput, e ceva in neregula si nu are rost sa continui pana nu rezolvi problema. si incearca sa-l bagi in apa cat mai calm, si daca e posibil zambind. noi intram in apa dupa ce ne hlizim bine unul la celalalt in pat, si apoi continuam sa facem asta si in cadita.abia astept sa putem intra amandoi in cada mare sa ne luam jucariile si sa ne balacim in voie!

si noi avem o buna prietena SUZY, dar pe care o tinem in gurita doar daca ne este foame. altfel nici vorba, o scuipa cat colo.

cu sughitatul m-am calmat, sughita aproape dupa fiecare masa. nu vreau sa-i dau lamaie. am incercat cu putina apa, dar nu are afect, si astept sa se linisteasca. deja m-am obisnuit. il tin insa ridicat, sa nu se inece cumva cu laptic.

oana, dupa ce ii asez bine capul pe pernuta de scutece lunga cat caditasi lata de vreo 10 cm nu imi mai e frica.sta cuminte la spalat. iar la limpezit, am un lighenus mic. daca e cineva cu mine, imi toarna apa cu paharul, daca sunt singura, il bag in lighenus si il balacesc nitel in apa curata. si nu s-a nascut toata lumea invatata, asa ca a sta cu cartea in mana nu e rau! mai rau e cand cartea nu-ti raspunde la intrebari!

sisi, nu esti in concediu? cu regimul eu ti-am scris doar teoria pe care am auzit-o. daca am vrut sa mananc ceva, il limite normale, am facut-o. fiecare face cum crede.
eu am luat prental in continuare, caci am mai avut inca o luna, apoi am luat centrum materna, cat am avut, si acum iau de doua zile supradyn, de care mai am vreo doua luni. dupa aceea, nu stiu ce o sa iau. o sa merg la dr mea de familie, sa-mi repet analizele,sa vad cum stau cu anemia. poate o gasesc in policlinica cand ma duc cu bb la vaccin... si trebuie sa ajung si la dentist... dar nu prea am cu cine sa-l las pe bb... ma dor toate alea si la dulce, si la cald... si culmea, cel mai tare ma doare o masea care are nervul scos! nu mai zic ca saptamana viitoare trebuie sa ajung la controlul de 6 saptamani. daca andrei ar dormi non stop in cosulet, as pleca cu el , "l-as agata in cuier" la cabinet si as scapa... dar cine garanteaza???

nu intra in panica la muls, mi s-a intamplat si mie sa scot 10-20 ml, si am inceput sa plang ca fraiera! stresul, oboseala sunt importante, dar lipsa de lichide si mai si. eu incerc cu disperare sa beau 3l de apa pe zi, dar nu-mi iese mereu. cand reusesc, sanii mei sunt plini. si totusi, nu e o tragedie daca ii dai si lapte praf pt completare.
daca in parc iesiti cu masina, si mai vrei berea aceea de care vorbeam, poate veniti in parc la titan. si poate vremea o sa se mai indrepte nitel. primavara n-am avut, vara parca era de la tropice, iar acum toamna ne-a luar asa repede... cri cri cri, toamna gri, nu credeam c-o sa mai vii...
cu carutul am facut si eu la fel ca tine, am luat repede repede ce-am gasit. acum mi se pare ca rotile tind catre descentrare, si multumiri tuturor primarilor capitalei, in special primarului sectorului 3 ca nu repara trotuarele si aleile din parc... dam din groapa in groapa... daca avea si rotite mici, cred ca se ducea de mult pe apa sambetei. dar deocamdata rezista.
cat despre o seara romantica... noi ne gandim deja ca daca primim unda verde saptamana viitore o sa avem probleme. 1. suntem morti de oboseala. 2. bb s-a acomodat la noi in pat. deocamdata momentele romantice sunt in parc, ca bb doarme neintors.
cine poate sa treaca cu brio urmatorul test: sa raspunda fara timp de gandire la intrebarea "ce zi e azi?" eu nu reusesc nici dupa ce ma gandesc. dar pot spune foarte repede cat e ceasul si cand mananca bb data viitoare
eu mai reusesc sa dorm ziua, cate o ora intre biberoane. il iau pe andrei in brate si ne cuibarim amandoi. bine-nteles ca nu ma uit in jur ce dezastru e, nu ma uit in frigider ca tati nu are papa, altfel nu mai dorm...
azi-noapte, dupa ce a mancat la 11.30, andrei a facut kk, si dupa ce s-a vazut spalatsi curat, avea chef de joaca. l-am pus langa mine, dar nu ne-am jucat, caci nu incurajam jucatul noaptea. s-a pus pe smiorcait. ei bine, picam de oboseala, mi-am pus perna in cap si l-am lasat sa planga. tati, care tocmai se mutase pe canapea sa doarma, a trebuit sa se intoarca... si de dimineata, la biberonul de la 4, se tineau amandoi in brate... acum l-am adormit eu.

ancuta, asa am inteles ca pepenii trebuie taiati de pe lista. n-am mai mancat de pe 4 august. iar supe, cate poti... lichide in general

anny, pune-l pe sotul tau sa-l tina la baita, o mana sub cap, una sub fundulet, si sa vezi ce usor e!

iuliana, de cand am nascut abia am avut timp sa-mi tai unghiile, caci l-a atat s-a rezumat operatiunea... nici gand sa le mai fac si altceva in cele 5 minute pe care mi le lasa andrei... si cand ma uit in oglinda, si mai vad si cele 6 kg de care inca nu am scapat, ma cam apuca groaza... si noi ne pupacim toata ziua, ca atti a inceput sa fie cam invidios... cum il pup si imi aude glasul, andrei e numai zambet.
uite, ti-am pregatit ceva. mi s-a ridicat parul pe spinare sa-l aud pe furdui iancu la 5 dimineata, dar tot am scris cantecul:

un cantec istoric ne-aduce aminte
ca fratii in veci vor fi frati
un cantec istoric batran ca unirea
voi compatrioti ascultati:
un cantec istoric batran ca unirea
voi compatrioti ascultati:

treceti batalioane romane carpatii
la arme cu cantec si flori
v-asteapta izbanda, v-asteapta si fratii,
cu inima la trecatori.
v-asteapta izbanda, v-asteapta si fratii,
cu inima la trei culori.
Ardealul, banatul, crisana ne cheama
nadejdea e numai la noi
saruta-ti copile parintii si fratii
si-apoi sa mergem la razboi
saruta-ti copile parintii si fratii
si-apoi sa mergem la razboi
nainte nainte cu sabia-n mana
hotarul nedrept sa-l zdrobim
sa trecem carpatii, ne trebuie ardealul
de-ar fi sa ne-ngropam de vii
sa trecem carpatii, ne trebuie ardealul
de-ar fi sa ne-ngropam de vii

mai vrei si altele? daca le am, e ok.

o intrebare pt mamicile cu baietei: cum arata putulica? se arata sau incercati treptat decalotarea? am avut prietene care, dupa o luna doua au rezolvat problema, dar la noi e asa "baricadata"... asistenta nu mi-a zis nimic, o sa intreb cand ma duc la control. eu am incercat sa-i dau pielicica la o parte, caci mai e mizerie pe-aolo, dar putulica nu se vede. si parca e putin pe lateral gaurica. n-as vrea sa fie nevoie de taieturi... desi am inteles ca pana la 2 ani se poate dezveli de la sine...

hai ca ma ia somnul, iar andrei incepe sa dea semne de "viata"

pe maine
cristina si andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex_2003 spune:

"ce pacat ca bebelusii nu au gradatii sa vezi exact cat au mancat!"
Ce dulcica si ce nostima esti Oana Noemi!!!!!!!!
Am ras de numa , numa.
Sa-ti traiasca bb-lul si sa fie un papacios si fara gradatii.
Gianina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Si eu am ras cu lacrimi la faza cu gradatiile... noi, dupa cum spuneam, am facut proba suptului (desi citeam deunazi intr-o carte ca nu e recomandata, din cauza ca se nevrozeaza mamicile) si ne-am linistit: bebe suge destul.

Apropo de supt, astazi am terminat rapid masa de dimineata (cate tine de obicei cel putin 40 de minute), si am adormit ca purceii, desi dupa masa asta avem program de joaca de vreo doua ore. Cred ca e de la vreme, ca nici azi-noapte nu prea a stat "de vorba" cu mine domnisoara, a papat de doua ori cate 5 minute si a adormit lemn. Iar eu sunt cu ochii carpiti, evident.

Ieri am fost si noi in parc, cu carut si catel si ce mai avem pe langa casa, si bebita a dormit non-stop, insa in clipa cand am ajuns in fata blocului si am coborat din masina s-a trezit si a inceput sa miaune de foame.
Aseara mi-a tras duduca o sperietura de zile mari: in timp ce o schimbam, si-a bagat o mana in par si a inceput sa traga. Mama, si cand a scos niste tipete de ziceai ca si-a prins destele la usa, am crezut ca lesin langa ea, nu stiam cum sa-i desclestez degetele din par, ca le tinea zdravan stranse... oooooffff, copil prostut, inca nu stie ca alea-s mainile ei...

Eu mai prind cate un somn in timpul zilei, cu conditia sa n-am alte treburi pe lista. Ieri, de exemplu, am dat cu aspiratorul, am spalat rufe, am dezprafuit casa, si am fost si la cumparaturi, ceea ce m-a facut sa ma simt extrem de bine, mi-a ridicat moralul cu vreo 20 cm. Desi stau prost cu somnul, am zile cand ma simt super-energica, si chiar imi face bine sa ma mai agit prin casa. Bine, in zile cum e asta de azi as dormi non-stop...

De sughitat sughitam si noi, mai ales daca ne este frig la talpi (asa zice doftora, si are dreptate, cum o dezbrac, cum incepe sa sughita), eu o las de obicei sa-si revina singura, i-am dat lamaie numai de vreo doua ori, cand se lungea gluma.
O cunoastem si noi pe Suzy, dar nu ne e chiar prietena, o tinem in gurita numa' din an in paste si pentru perioade scurte. O singura data i s-a intamplat sa adoarma cu ajutorul suzetei, si atunci cred ca a fost o intamplare, ca a molfait-o numa' vreo 30 de secunde si deja sforaia.

Si eu sunt la regim, nu fructe, nu legume, numa' carne, oua, lapte (aiurea, lapte, ca nu-l suport deloc, abia inghit cate un iaurt), in schimb bag la greu Supradyn si calciu cu magneziu, si ma sperii de cate ori fac pipi, ca iese galben rivanol. Ba mi se pare ca se transmite culoarea asta si la copil, si nu doar culoarea, dar si mirosul ala de supradyn.
In schimb, din tot ce am citit in carti si pe net, am dedus ca sunt putine alimente de la care tre' sa ne abtinem, ba chiar e recomandat sa consumam multe fructe si legume proaspete... Eu nu mai inteleg nimic, doctora mea zicea ca pot sa incep sa mananc unele legume peste vreo cateva saptamani, si trebuie sa le iau pe rand, cate una, sa vad care are efecte pozitive si care negative... Complicata treaba, era mai simplu cand aveam burtoi!

Noi am reusit sa nu aducem copilul in pat pana acum, o singura data am dormit eu cu ea la pranz, insa nu e timpul trecut, parca vad ca o sa imi calc si eu acest principiu de care incerc sa tin cu dintii.
Deocamdata, patutul ei sta la noi in camera, insa dupa ce ii vom face mobila in camera ei (adica, in aproximativ doua saptamani), o sa vreau sa o mut acolo (si-am sa ma mut si eu cu ea, in mod sigur).

Gata, ma duc sa vad ce mai pot face inainte sa adorm. Domnisoara mea vad ca nu glumeste, sforaie cu mult elan, ptiu, sa n-o deochi!
Va pup, aveti grija de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Pupici pentru mamici si bebici! Azi puiuta mea a implinut 6 saptamani! Sa ne fie tuturor pruncii sanatosi si binecuvantati de Dumnezeu!Nu stau multicel ca vreau sa fac ceva mancare cat printesa mea dormiceste. Doar o problemuta- daca vreti poezele pentru bbi trimiteti-mi un e-mail, pentru ca numai asa pot sa atasez fisierul pe care l-am facut pentru puiut cu toate poezelele gasite pe site (parca pe tine Iuliana te-am citit ca vrei poezele...).Mai am o cutiuta muzicala unde sunt si versurile unor cantecele pe care mai toate le-am invatat la gradi sau la scoala si le trimit si pe acelea.
Sa aveti grija de voi si de puiuti.

http://community.webshots.com/user/tangorezu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Maaaai ce mai ploua.... S-a dus plimbarea pe ziua de astazi!

Ce mi-a placut si mie aia cu gradatiile! Am cantarit-o si eu astazi inainte si dupa masa, desi nu credeam in asta. Nici acum nu cred foarte tare dar e bine ca m-am mai linistit. Se pare ca papa albinuta suficient. Si dupa cantareala a mai halit vreo juma de ora, in total o ora jumatate, nu stiu ce a apucat-o, cred ca a vrut sa demonstreze lui mami ca e lapte din belsug. Bineinteles ca dupa aia statea cu ochii in tavan si cu o fatuca de pasarica (botic cioculet, cred ca stiti modelul), era plina ochi cu laptic! Acum a capitulat si prevad ca o sa doarma ceva.

Ce haios, strabunica mea imi canta cantecul cu batalioanele, mi-a povestit mama...

Cat despre concediu, de unde? Trebuie sa va marturisesc ca atunci cand e vorba de concediu numai eu pot sa mi-l dau ca mi-a trebuit firma meaaaaa E o firma mica si de aceea nu pot sa o las de izbeliste si nici nu am pe mana cui. Sotul lucreaza si el, dar in alta parte asa ca ce sa mai zic, ma abtin de la comentarii, va dati seama si sungure cam ce inseamna.

Noi ne abtinem sa o luam in pat, ieri adormise langa tati dupa o crizuta de burtica si desi ne era tare drag asa de ea, am pus-o la ea in patut.

M-as uita la ea toata ziua, as pune niste poze undeva sa o vedeti si voi, dar nu prea stiu cum si unde. Tre' sa cercetez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danoana spune:

Buna fetelor, ne primiti si pe noi la voi?Stiu ca-i cam tarziu dar am avut probleme cu netu' si cu bebe si acum e buni in vizita si am prins un moment de respiro.
Pe fetita mea o cheama Raluca Maria, s-a nascut pe 22 august la 11:20, cu 3,850 kg si 54 cm.Acum nu stiu cat mai are, ca mami e tare nepriceputa la cantareala, dar la ultima incercare avea 4,500 kg.
O sa incerc sa pun si eu poze pe net.Cand reusesc va dau de stire.
Bebele e destul de cumintica,papam de la tzitzi ca mami pare ca are destul, avem si noi un pic de colici, un pic de rasfat dar asta e...
Eu insa as vrea ssa stiu cum e cu regimul asta fratilor, ca am innebunit sa nu mananc fructe si alte alea.Voi cum faceti?Am auzit pareri si pro si contra, dar alea contra sunt de la pediatra si de la buni asa ca sunt puternice!!!Va rog spuneti-mi ca pot minca si altceva decat lapte, oua, branza, carne si alte lucruri insipide.Ieri am fost in piata si m-au apucat nebunelile cand am vazut ce de fructe bunute si ce de legume pentru salatica!!Cine ma asculta crede ca mai sunt inca insarcinata, atata is de pofticioasa.
Cu colicile noi am incercat SAb simplex, dar nu i-am dat decat de doua ori pe zi, dimineata si seara.N-a fost miraculos, dar nici de neglijat.Acum am cumparat si babydrink, pentru ca as vrea sa incerc sa nu-i mai dau sa manance de cate ori chitaie, si cand mai scartaie sa-i dau un pic de ceiut din ala si omor doi iepuri dintr-un foc.Pe suzi nu o placem de loc, o scuipa cat de colo,de m-am saturat de atata sterilizat, iar mai nou avem perioade de trezie in care necesitam atentie constanta, daca se poate numai la mami in brate.Daca o pun in patut incepe sa urle de zici ca se crapa cerul!
MA rog o sa incerc sa-i fac educatie, cum zice buni, dar mi se rupe sufletul cand o aud plangand.
In alta ordine de idei,cand pot sa o pun in port-bebe?Daca o mai tinem mult asa cu dusul in brate o sa fac niste bicepsi periculosi.
Va pup si sa va traiasca bebeii.
Oana si bebe Raluca

Mergi la inceput