Bebelusii de august-septembrie

Bebelusii de august-septembrie | Autor: cristinamh

Link direct la acest mesaj

Ei bine, iata ca am ajuns si aici!
Dragi mamici, acum la treaba, ca avem odrasle cu care sa ne laudam...
sunt ai nostri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Na, ca ma bag si eu...sic...ce, n-am voie? In sfirsit, Cristina, bine ca ai deshcis sobectul, ca ma mincau pe mine degetelele, dar am zis sa las onoarea asta celor care chiar au nascut in august. Cit a avut Andrei, Cristina, la nastere? Emma a avut 2.730, dar cind am iesit din spital a avut 2.545g (de plingeam cind o vedeam ce mititica e) si acum cred ca are in jur de 4kg. Ce mor de ciuda, e ca nu am gasit un cintar de bebei si aici nu vine asistenta ca in Ro acasa sa iti cintareasca copilul si eventual sa iti dea sfaturi. Stiu doar ca in 2 saptamini luase 550g, deci destul de bine. Oricum, ma bucur ca recupereaza bine si e mincacioasa si ca acum maninca in jur de 700-800g/zi, cam 100g la fiecare masa.

Hai, asteptam si pe celelalte fete!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

Na ca ma bag si eu, doar mai e putzin!

Iuliana, sa stii ca in Romania nu mai vine nici o asistenta acasa. Pe timpurile trecute, veneau pt. ca le era frica, era interzisa mortalitatea la nou-nascuti!
In legatura cu greutatea, daca mergi odata pe luna la pediatru si ti-l cantareste si-l masoara, iar totul este in regula, nu trebuie sa te mai stressezi!
Am citit in cartile de ingrijire pt. BB-i, ca celebra "proba a suptului" mai mult stresseaza si nu prea este recomandata!
Eu, deocamdata, sunt tare buna de sfaturi!
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

cam slabut la bebelusi... nu-i nimic, imediat o sa se aglomereze, numai sa-si revina proaspetele mamici!
andrei a avut 2900g.la ultima ecografie nu mi-au spus greutatea, dar eu eram sigira ca atat are.spuneam tuturor ca o sa am un bb mic, dar nu f. mic. si am ghicit si greutatea, de am lasat pe toata lumea cu gura cascata. asta dupa ce vara trecuta, dupa nunta, i-am anuntat ca am programat un bb, baiat, leu, si ca o sa-l cheme andrei. chestia cu greutatea a fost "bomboana de pe coliva"
bun, dar sa nu bat campii. din spital am iesit cu 2750, si cand l-am adus acasa ma uitam la el ce amarat e... a doua zi, cand a venit asistenta si acasa, si au vazut ca nici nu manca, nici nu am lapte, s-au cam alarmat. mi-au zis sa fac rost de cantar, dar nu pt "proba suptului", ci ca sa-l cantaresc la saptamana cu acelasi cantar, ca ei au cantare, dar nu stiu niciodata daca vin cu acelasi si nu baga mana in foc pt ele.
iuliana, fetita ta are cam o luna jumatate. abia a ajuns la 100g? eu imi faceam probleme ca andrei mananca putin, el oscileaza pe la 70-90g, de vreo 7 ori pe zi. dar intre mese, cand il iau in brate, parca e teleghidat, prinde sfarcul prin tricou... il las sa traga si in 2 minute adoarme. trebuie sa-i fie foarte foame ca sa suga, altfel linge usor 2-3 picaturi si abandoneaza. si asta din cauza biberonului, cu care s-a obisnuit. dar n-am avut de ales, daca nu treceam la lapte praf murea de foame. eu m-am muls azi, sa vad daca e vreun progres, si am scos 50 ml. ce ma enerveaza e ca uneori imi curg sanii atat de mult, ca am impresia sa ce "produc" se duce pe apa sambetei...si daca curg, de ce nu e mai mult lapte?
oana_noemi, vad ca nasti la elias. asta inseamna ca esti la ei la policlinica in evidenta? eu sunt tot la elias, si cum am iesit din spital i-am anuntat ca am venit cu bb acasa, le-am dus fisa lui andrei de la spital si in 6 ore asistenta mea era cu dr de la urgente la mine acasa.(dr la care m-au repartizat era in concediu). pana acum au venit saptamanal.trebuia sa vina si azi, dar nu stiu ce s-a intamplat. poate vin maine. sau poate nu mai vin deloc, cum zice sotul meu, ca data trecuta n-am apucat sa le bag nimic in buzunar... oricum, prima luna sunt obligati sa vina. dupa aceea, te poate chema cu bb la policlinica.
si pt ca nasti la elias, multa bafta si sa nu plangi dupa tati, ca o sa-l vezi cam rar... acolo e si destula "politie", nu stiu cat merge cu spaga la portar...

sper ca bebeii au aflat ca suntem si pe-aici... Tango? ai cam disparut...

cristina si andrei

incerc sa schimb poza din album, sa va arat ce progrese am facut la 3 saptamani, cum reusim sa ridicam capsorul...

Mergi la inceput

uitam. de ce bebelusii... la "interzis barbatilor"? doar nu i-am facut singure... eu cel putin nici nu intentionez sa-l cresc singura...
ar trebui ca si taticii sa vina pe-aici!

Mergi la inceput

Cristina, babnuiesc ca cine a pus subiectele la "interzis barbatilor" nu considera ca (,)copiii sint si responsabilitatea tatilor si ca multe alte probleme ale femeilor sint numai si numai ale lor si nu trebuie sa ii intereseze si pe ei. Si eu m-am gindit de multe ori la asta, dar ce poti sa faci???.

Apropos de mincat, cind am fost la controlul de 2 sapt mi-a dat o hirtie cu informaii generale despre bebe la o luna si cam cite trebuie sa manince...acolo spune ca intre 2-3 ounces, adica 60-90ml, iar daca maninca 4-6 ounces (adica 120-160ml) sa fie anuntat dr. Eu consider ca Emma maninca destul de bine...eu ii dau cam juma de la mine-juma lapte praf, ca si eu cu productia stau naspa de tot. Din 100ml ii dau cam 50-60 de la mine, ca n-am de unde mai mult. De multe ori adun de la 2 mese lapticul si i-l dau tot la o sg masa. Urmatorul control e la 2 luni, apoi la 4 luni, deci nici vorba de control la o luna, asa ca nu imi ramine decit sa ma urc pe cintarul meu si apoi sa o iau pe Emma in brate si asa sa vad, estimativ, cam cit cintareste (cintarul meu...ca si altele pe care le gasesti pe aici) arata din 250 in 250g, deci nici vorba de greutate exacta.

Eu citeodata parca ma simt mama denaturata ca nu ii dau sin si folosesc pompa, iar lapticul i-l dau cu biberonul. Dar ce sa fac....nu am rabdare sa o tin atita la sin, plus ca isi baga capusorul de nici nu i-l vezi si transpira si face bubite pe fata, iar alt lucru e ca nu stiu cit maninca si nu prea am chef sa ma scoale din ora in ora sa pape, mai ales ca stiu ca nu am lapte suficient. Stiu ca ii place la sin ca se ingramadeste toata si eu mor de dragul ei cind o vad asa....dar eu nu am rabdare, mai ales ca si asa ma scoala de 2 ori pe noapte...la 1 si la 4 si sint cheauna de cap. Ce sa mai zic daca as sta si cite o ora. Si asa stau, de ex as' noapte am stat de la 4-6 ca nu adormea si primele 15 min sint asa de grele, ca de multe ori imi vine sa pun si eu capul jos cit maninca ea, dar mi-e frica ca adorm si cade copilul pe jos.

Miine merg la dr. ginecolog pentru controlul de 6 sapt. sa vedem ce spune. Si tot miine vine popa acasa sa imi faca molifta si sa ne sfinteasca casa. Azi am muncit pe brinci, ca am facut mincare, plus avut grija de Emma, si ma cam doare spinarea. Bine ca acum are tati grija de ea (chiar ii aud monologul sotului meu...am zis ca o data am sa il inregistrez fara sa stie :)))

Noi ne gindim deja la botez, eu as vrea la inceputul lui oct....sotul meu vrea in noiembrie ca vin socrii mei, dar eu nu vreau sa astept pina atunci...plus ca daca vine soacra-mea o sa vrea sa se bage la facut mincare si in oalele mele si eu vreau ca toata pregatirea si toat ideile sa fie meritul meu...am si eu mindria mea de femeie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Dragelor mamicilor si bebei dragi, iata-ne si pe noi cu ceva vesti. N-am prea intrat pe net pana acum pentru ca puiuta mea m-a tot rasfatat cu un program de supt din 2 in 2 ore, iar in pauze nu prea aveam timp sa dorm. Mai mult au fost niste calduri infernale tocmai in perioada in care si hormonii isi faceau de cap astfel incat nu faceam decat sa o pazesc pe micuta, sa vad daca nu are febra, daca nu este deshidratata, intelegeti voi cum este. Acum puiul mai amnanca si la 3 ore chiar si la 4. A inceput sa-mi zambeasca (sau cel putin asa vreau eu sa cred) si sa mai spuna cate ceva "vorbulite" de bb. A invatat deja ca nu pot sa o aud ca plange si se foloseste cu mare succes de plans. Ce ma necajeste este ca dupa masa de ora 22 incepe sa tipe si o tine asa cate o jumatate de ora iar in final ajung si eu sa plang ca nu mai stiu ce sa-i fac.
Iuliana, si puiuta mea suge noaptea si de multe ori parca imi este rau de somn. Oricum fiecare supt dureaza o ora pentru ca o tin cel putin 20 min dupa supt pe pieptul meu ca sa scoata aerul inghitit ca altfel plange de-mi rupe sufletul. Joi puiuta are 4 saptamani si a luat in greutate 700gr. Noi o cantarim la clinica de pediatrie unde este in hol un cantar, iar clinica este la 5 min de casa.
Cristina nu stiu ce sa zic de sanii tai, teoretic daca curg ar trebui sa poti satura bb-ul. Oricum, poate ai rabdare sa-i mai dai si laptic de la tine lui bb, chiar daca trebuie sa te mulgi pentru asta si sa-i dai cu biberonul. Eu am mai folosit pompa de muls ca sa golesc bine sanii, pentru ca asa se stimuleaza secretia de lapte.
Fetelor va pup pentru ca puiuta mea a lansat deja tipatul de nerabdare. Sa va creasca bb-ii bine iar voi sa va odihniti.

Mergi la inceput

Andrei mananca la 3 ore, noaptea abia se duce la 4 ore... la supt am eu rabdare, dar el adoarme... ce sa-i fac? acum vad ca mai suge, dar am impresia ca doar laptele de la inceput, ala de tine de sete... azi i-am dat ceai BEBECALM, de la farmacie, pt colici. nu i-a prea placut, dar si pe-aici avem probleme cu caldura si mi-e mila de el...
asa bine se simte cand in timpul zilei il spal la fundulet... il mai las nitel in lighenut si sta ca broasca cu picioarele in apa.
cat despre supt noaptea, nu-l tin in brate. il pun pe un scutec langa mine la san si asa mananca. sau adoarme, cum pofteste. numai ca pot si eu sa ma odihnesc, nu stau incordata. si daca atipesc, bb isi vede de treaba... si ma trezeste cand trage mai tare.
iuliana, pana la urma nu cred ca e important cum ajunge laptele de la san la bb, ci sa ajunga. daca ai rabdare sa te mulgi, nu vad car e problema..
bubitele de la transpiratie, si andrei le face. cele de pe corp parca ii trec mai repede, mai rau arata alea de prin par... sau asa mi se pare mie. oricum, c and sta lipit de mine are parul ud mai apoi, sau i se vad brobonite de sudoare printre fire...
santajul cu plansul... eu incerc sa-l las sa si planga 2-3 minute, sa nu-l iau imediat in brate. l-am pus si pe perrna, ca in cuib si il dau uta pe picioare, numai sa nu-l invat in brate... dar cred ca e deja cam tarziu!

in seara asta am incercat sa fac pagina lui bb. www.har.as.ro. incercati si vedeti daca merge, de la mine merge, dar a mai incercat cineva si mi-a zis ca nu merge in totalitate. albumul foto ma intereseaza daca merge

ei, si a venit vremea biberonului... noapte buna, bebelusi!

cristina si andrei

Mergi la inceput

Eheheee...si la noi e santaj cu plinsul...cum sta mai mult singura si vede ca nu e bagata in seama cum plinge. I-am cumparat un balansoar care isi face banii, cu melodii si beculete, uneori o las acolo si mai sta ocupata, dar nu pentru mult timp. Cit despre brate, nu vrea decit sa stea cu capusorul in sus sa vada ea in jur si sa te simta. Mai noi vad ca plinge un pic cu lacrimi si imi zimbeste cind se uita la mine. Acum nu stiu daca mie :)), dar sta cu biberonul in gura si ride, iar eu ma topesc toata. Si tati, mai intr-o seara, ma striga de nevoie sa vin sa ii vad printesa cum ride, iar aseara era asa de incintat dupa ce am scos-o din baie si am sters-o, a luat-o in brate. El era la peptu' :)) gol si ea la pieilicica goala si el era asa de bucuros ca era prima data cind erau piele-la-piele.

Cit despre scos aerul, Tango, sotul meu a descoperit o metaoda adeva' :))) de scos aerul. Adevarul e ca e expert la asta. Ii face "sticluta", metoda inventata de el . O ia si o tine bine si o inclina cu capul in jos de 2 ori, apoi o bate pe spinare, si repeta. Si chestia tine ca imediat scoate niste grohaituri de porcusor :))).

Vad ca face progrese la tinut capusorul, plus ca o tin de minute cu talpitele lipite de pieptul meu si ea se incordeaza si ridica capusorul, dar numai cind e foarte odihnita. E ea maricica , dar oboseste repede. Si daca o pun pe burticuta (inca nu stie sa puna palmele pe pat, ci tine pumnisorii strinsi tareeee) ridica capul si il intoarce, incet, dar e totusi un progres.

Azi am fost la controlul de 6 saptamini, totul e OK, mi s-a dat unda verde si pilule (asa am optat eu) ca metoda contraceptiva. Si am si cintarit-o (la un cintar mare, de spital pe care m-am suit eu) dar ceva mai exact decit cel de acasa pe care il am eu si are 4,5 kg (+ sau -). Intr-adevar, o simt din ce in ce mai greluta si acusi acusi o s aincep sa fac muschi la brate :)). Oricum, sint tare bucuroasa ca in 6 saptamini a luat 2kg. Imi aduc aminte ca era o pisicuta cind am adus-o acasa, iar acum imi vine sa o musc toata. Si multumesc lui D-zeu ca e sanatoasa si ca papa. Tati ii zice fetita "nanitza-papitza" :)))).

Mergi la inceput

vad ca santajul cu plansul le merge tuturor bebeilor. probabil sunt programati genetic sa incerce asta. eu fac efortri disperate sa-l dezvat pe andrei, il las intai in pace, si daca nu ajunge la plansul ala isteric, nu-l iau in brate. uneori dupa 2-3 minute de scanceala, se potoleste singur. abia astept sa inceapa sa-si descopere corpul, sa aiba si el o ocupatie cu manutele sau piciorusele... mai nou am descoperit alta pozitie in care ii place sa stea. eu stau in pat in fund, un pic pe spate, cu genunchii indoiti, iar el cu fundutul pe burtica mea si spatele sprijinit de picioarele mele. si in pozitia asta aproape ridicata mamanca, se joaca si adoarme in ultimul timp.
in seara asta sunt tare fericita, la masa de seara daor a supt si acum doarme neintors de 3 ore, fara sa ceara biberon. a supt cam 30' inainte de baie, de la 19:30, la 8 am inceput baita, apoi masajul, la 8:50 a inceput sa suga si la 9 dormea bustean. ce fericire ar fi sa incep sa am lapte... mi s-ar mai ridica nitel moralul...
oricum, ca sa nu-l tin prea mult in brate, incerc sa-l tin langa mine. daca plange, il iau sub brat, ca o closca, dar nu-l ridic din pat. bine-nteles ca nu merge decat 20% din cazuri, dar tot e ceva.
si am mai experimentat si pozitia pe burtica. spre marea mea surprindere nu a protestat, si chiar a ragait de cateva ori. citisem ca pozitia asta il ajuta sa scoata aerul. a si adormit asa, si ma uitam la el cum isi tine capul. cica nu e pericol sa se sufoce decat daca are perna sau i se afunda capul in saltea. n-am avut probleme din astea, si am vazut ca isi sucea singurel capul de pe-o parte pe alta.
iuliana, cum adica cu capul in jos? ca pe lilieci? eu il tin pe umar, cu capul atarnand usor pe spate. dar uneori il tin si pe piept, drept, si tot ragaie.
la control o sa ma duc peste 2 saptamani... astept si eu "unda verde", dar tati rade ca la cat suntem amandoi de obositi (picam franti la intervalele dintre biberoane) nu se stie ce succes o sa avem! cat despre contraceptie, nu stiu ce sa aleg. eu am mai luat pilule, si nu m-am acomodat bine cu ele. voiam sterilet, dar nu vrea tati, ca daca apar complicatii sau imi este rau (am avut o verisoara care a ramas insarcinata cu sterilet, sarcina a inglobat steriletul si a fost f. nasol; eu consider ca astea sunt accidente...). apoi, pilulele monohormonale pe care le poti lua in timpul sarcinii nu actioneaza ca celelalte, adica nu impiedica ovulatia, doar ingroasa mucusul de la nivelul colului in asa fel incat sa impiedice trecerea... dar daca nu o impiedica si "soldateii" sunt fortosi si trec? nu mi se par sigure... pt inceput, cred ca o sa raman la prezervative. celelalte variante de contraceptie sunt interesante, dar nu foarte sigure...
fetelor, le-ati dat bebeilor ceai? si daca da, l-ati indulcit? cum? am citit ca poti sa-l indulcesti, 5% (desi habar nu am cum sa masor solutia de 5%), dar daca il faci prea dulce ii place si incepe sa-l prefere in fata laptelui. asa ca i-l dau neindulcit, dar se cam stramba! daca ii e sete, bea, dar nu e foarte incantat.
si inca ceva: mancaciosul meu a trecut la biberoane de 120ml. a lasat pauze estul de acceptabile intre mese, dar nu intervale constante. sa vedem ce mai urmeaza. doctorul nu mi-a venit saptamana asta acasa. sper sa vina saptamana viitoare, sa-l vada pe bebe cat a crescut. in seara asta am vrut sa-l cantaresc iar, dar am uitat si dupa baita l-am imbracat,i-am dat de mancare si nu mai avea sens sa-l pun pe cantar... ma uit insa cum face cute pe pulpite, ceea ce inseamna ca pune ceva pe el...
maine am hotarat sa iesim la plimbare. am vrut din seara asta, dar la 5pm am adormit toti trei, si nu ne-am trezit decat inainte de baita... asa ca adio plimbare...
inca ceva: le faceti masaj inainte sau dupa baita?am auzit ambele variante. eu ii fac dupa, cand e curat, linistit si sta fara s scoata un sunet sa-l smotocesc in toate felurile... ce mi-ar place si mie in fiecare seara un masaj de 15', cu ulei parfumat...

o asteptam pe-aici si pe sisi, am fazut ca a inceput sa-si revina...
si bine-nteles, celelalte proaspete mamici.

cristina si andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta spune:

Buna mamici,

Sara Andreea, printesa mea, s-a nascut prin cezariana pe data de 15 august la ora 13:08. Greutatea la nastere a fost de 3.650 Kg si lungimea de 55 cm.
La doua zile de la externare , am fost la primul control si Sara avea 3.435 kg, iar dupa alte doua zile, la al doilea control( mai mult m-a chemat ca sa vada cum ii dau sa suga ) , Sara avea 3.565 kg. Urmatorul control il avem programat pe 4 septembrie.

Ce vroiam eu sa va intreb: azi la ora 11 a vomitat tot ce a mancat mititica , dupa care am lasat-o sa doarma o ora jumatate, iar cand s-a trezit binenteles ca a vrut sa pape. I-am dat iar san si acum iarasi doarme. Nu stiu daca dupa vomitat trebuie sa le dam ceaiuri sau altcevasau sa-i lasam da doarma? Voi ce stiti?

In legatura cu pompa de muls , de cate ori e bine sa ne golim sanii? O prietena de a mea mi-a spus ca dupa fiecare masa a lui bebe, insa daca fac asta, ajung sa-i dau sa pape cu biberonul( pe care il respinge de cateva zile, ceea ce ma bucura. In primele zile i-am dat si lapte( colostrum) de al meu si formula. De cand mi-a venit laptele, Sara respinge biberonul si cu greu accepta numai dupa ce simte ca laptele din sticluta are acelasi gust ca laptele din tzatzica lui mami).

Alta intrebare: dupa baita de seara, voi ungeti corpul copilului cu lotiune , crema pt bebe? Sara are niste pielite pe labuta piciorului si pe manute, care cred ca se duc incet-incet dupa fiecare baie.

Apoi, cand copilul e spalat ,fereastra e deschisa in camera in care doarme copilul? Sunt obsedata sa n-o traga curentul( acum 2 mseri i-am pus caciulita, desi era destul de cald 27 grade ), insa sotul meu moare de cald daca nu deschid geamul la noi si daca il deschid in alta camera, el nu simte aerul la fel. Voi cum procedati?

Imi cer scuze ca sar asa de la o idee la alta, dar efectiv scriu pe fuga.Azi a trebuit sa stau cu fetita in brate pana la ora 13( cum o puneam in patut , plangea) si m-a trezit de la 6, plus inainte la 4:30 ca sa suga.
Daca bebe are colici( se inroseste la fat si se strange toata la pieptul meu) si plange de nu mai poate , ce faceti? Ce ii dati?

Iuliana, stiu ca si tu ai nascut prin cezariana, cum te simti acum la aproape 6 saptamani de la nastere? Dupa cate zile ti-ai scos benzile de pe burtica? Eu am retinut ca dupa opt zile se scot si cand am citit in cartea de la spital , acolo scria ca se dau dupa 10 zile de la extragerea capselor, asta daca nu cad singure.In cazul meu, ca sa stau calma , mi-am zis ca au cazut singure.
In legatura cu treaba prin casa, fac destula. Singurul lucru pe care nu l-am facut inca este sa dau cu aspiratorul, mi-e frica. Voi cum stati la acest capitol? Tin sa precizez ca am 13 zile de la operatie.

Am citit ca si voi aveti aceeasi nesiguranta ca si mine privind cantitatea de lapte pe care o ia bebe, daca este suficienta. Asa ma supar cateodata, deoarece Sara prefera sanul stang si dupa ce papa, nu mai apuc s-o trec la dreptul si din sanul drept,incepe si curge lapte incontinuu.Si nu bag imediat pompa.

Va las acum. Pupici, Ancuta si bebe Sara.

PS . Cum pot sa pun si eu poza la album, nu stiu.
Cum pot sa vad pozele voastre cu bebelusii, cand incerc sa ma duc pe album, imi spune ca pagina s-a incarcat in atatea minute si nu e nimic in album.

Mergi la inceput