Diabet zaharat la copii (4)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
lauradoom spune:
Multumesc mult de raspuns Adrianaa!
Ieri am avut urmatoarele glicemii: ora 7 - 130, ora 10 nu i-am luat,ora 11.30- 67, ora 15 - 101, ora 19 - 57, ora 22 - 76, ora 24- 200, ora 1- 175 iar dimineata a ajuns cu 121, a mancat 30 Ch iar la ora 10 avea 80, a mancat 15 Ch (am marit cu 5) iar la ora 11.30 avea 140, sa vedem pana diseara cum ajungem
El are 12 kg si am inteles ca in periaoda de remise necesarul de insulina este de 0,5 u.i/kg/zi....el face acum in total 6 u.i (4 dimineata si 2 seara)...
Oare sa ii fac numai 1 u.i seara sau sa maresc nr de CH de la ora 19,.
Am observat ca daca maresc dimineata nr de Ch si cei de la ora 10 ajung mai bine la ora 15.30...sa vedem cum ajungem pana diseara
Cand ii faceam dimineata 3 u.i, ajungeam seara cu valori cuprinse intre 200-300.
In legatura cu repartitia Ch, stiu ca asa este regula generala, insa din cauza acestei insuline am obs ca la 2 ore dupa insulina (cand actioneaza rapida)trebuie marit nr de Ch, iar dupa amiaza micsorata....oare este k sa ii repartizez mai mult dimineata si noaptea, respectiv la ora 22???
Mirela noi folosim Smart ceck (parca asa se scrie) si One toch select si avem si Glucotrend 2...pot sa iti zic ca intr-o zi cu unul din aparate aveam 380, i-am luat apoi cu altul-300 si cu Glucotrend 2 avea 270 (o diferenta de aprox 100)...sincer nu stiu care e mai bun...la One toch select avem si solutie de calibrare si foloseste putin sange, la fel si Smart ceck, iar Glucotrend 2 foloseste mai mult sange dar se pare ca e unul din cele mai sigure aparate facute de Accuchek...nu mai stiu cum se scrie....
Va pup si va doresc glicemii super bune!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adrianaa/Adrianaa.jpg)
Adrianaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lauradoom Ieri am avut urmatoarele glicemii: ora 7 - 130, ora 10 nu i-am luat,ora 11.30- 67, ora 15 - 101, ora 19 - 57, ora 22 - 76, ora 24- 200, ora 1- 175 iar dimineata a ajuns cu 121, a mancat 30 Ch iar la ora 10 avea 80, a mancat 15 Ch (am marit cu 5) iar la ora 11.30 avea 140, |
Se pare ca incepe sa se echilibreze. Da, este bine sa maresti putin din HC dimineata, la ora 7, nu la ora 10, si la gustarea de la 16, iar la 22, cu 5 HC mai putin, poate vine la 24 cu un 150 si posibil ca dim. sa vin in jur de 80.
Daca are 12 kg, cu 0,5 ui pe kgcorp, da, sunt 6 ui pe zi, repartizati 0,3 ui/kgc dim. si 0,2 ui/kgc seara. (3,6 ui dim. si 2,4 ui seara)
Incearca schema cu 3,5 dim. si 2,5 seara cu schema generala de HC.
Mirela, noi folosim Accucek. Cel mai bine m-am inteles cu One Touch si Arkai.
Cred ca n-ar trebui sa te grabesti cu schimbarea schemei. Isi va reveni. Va veni vremea frumoasa, va alerga mult pe afara si se vor schimba si glicemiile. Eu zic sa mai ramaneti inca pe 2 injectii pt. ca se poate inca regla destul de usor mai ales cand are activitate.
Jonglezi din HC deocamdata.
mirela.d spune:
Laura, Adriana, multumesc!
Adriana, eu sper sa se regleze. Asa zice si dna. doctor. Problema asta cu glicemiile anapoda s-a ivit atunci cand i-am schimbat programul de somn. Inainte se culca dupa 23:30 si se trezea la 10:00. Acum se culca la 22:30 si se trezeste la 7:00. Si se agita mai mult drept pentru care la 13:00 vine cu glicemii mici (azi iar a avut 57 in contextul in care i-am marit masa de ora 10:00). De la 13:00 la 16:00 doarme si la 19:00 vine cu peste 140 (157, 149...). Maine ma duc sa iau rezultatele la analize. Sper macar acelea sa fie in regula.
Va tin la curent.
Adrianaa spune:
Asa i se intampla lui Alex cand dormea dupa-amiaza si era pe Mixtard. Atunci, incearca la gustarea de la 16 sa-i dai cu 5 hc mai putin si vezi daca merge asa. Cand nu doarme dupa-amiaza, nu-i scazi.
lauradoom spune:
Buna ziua!
Ieri am inceput cu 121 la ora 7, a mancat 30 Ch iar la ora 10 avea 80, a mancat 15 Ch (am marit cu 5) iar la ora 11.30 avea 140, a mancat 15 Ch iar la ora 15.30 dupa somn a ajuns cu 271, a mancat 10 Ch, s-a jucat o multime si la ora 18.15 avea 274, i-am facut Novomix-ul, i-am dat 25 Ch, la ora 21.30 avea glicemia 200 iar la ora 24 era 121 ,i-am dat sa manance 12Ch, mai mult nu a vrut iar azi dimineata a ajuns cu 62, a mancat 35 Ch (am marit cu 5 Ch)iar la ora 10 avea 312 - ce e cu valoarea asta???????....la ora 11.10 avea 280 - i-am spus sotului sa ii faca 1 ui NovoRapid cu 20 Ch si sa vad cum se trezeste....ma gandesc poate nu i-am facut bine insulina, ca alta cauza nu gasesc....
Adrianaa problema la Novomix este ca nu pot face cu jumatati de masura, singura solutie care am gasit-o a fost sa pun cu o unitate in plus si sa scot repede acul in speranta ca va ramane jumatate....
nu stiu daca m-am facut inteleasa
Nu mai stiu cum sa mai actionez.....
mirela.d spune:
Buna!
Laura, eu nu stiu cum sa te ajut dar cu siguranta Adraiana are mai multe idei. Pacat ca nu poti face si jumatate de unitate de insulina. Poate asa s-ar fi rezolvat totusi.
Azi am ridicat analizele lui Iusti. Hemoglobina este buna: 7. Dar ne-a trecut pe 3 insuline: doua de Actrapid si seara Mixtard. Dar decat sa aiba glicemiile atat de aiurea, prefer sa facem a treia insulina. Sunt cam suparata desi stiu ca la un moment dat ajungeam aici.
O zi si glicemii bune va doresc!
Adrianaa spune:
Laura, este foarte important la copiii mici sa aiba penul din 0,5 in 0,5 ui. Trebuie sa faci rost de un astfel de pen sau sa iei seringi pt. insulina de la farmacie si acolo poti sa faci si cu jumatate de unitate.
cu NovoRapidul trebuie sa fii f. atenta la corectii pt. ca scade f. rapid gl. si f. mult, este bine de evitat.
eu i-as face 3,5 ui dimineata si 2,5 ui seara si cu schema de hc generala. II faci profil , il tii sub observatie 2-3 zile. Abia dupa 2-3 zile se regleaza glicemiile dupa modificarea unitatilor. Incearca sa-i faci 2,5 in seara asta.
la ora 15,30 avea glicemia 271 si i-ai dat 10 hc sa manance, adica toata gustarea. La glicemia asta se scad 5 sau 10 hc si daca se dau, se dau dupa 30 de minute pt. insulina ta. In cazul tau, eu i-as fi dat doar 5 hc sau as fi scazut gustarea de la ora 16, ieri.
daca unitatile nu sunt bine reglate in una din parti ale zilei, dezechilibreaza si pe celelalte, ca un lant al actiunii.
P.S. LAURA, neaparat - sa amesteci bine penul inainte sa-i faci injectia. Daca nu sunt bine amestecate, cele doua insuline dau tot felul de actiuni si de aici, o intreaga bataie de cap.
Mirela, important este sa-i mearga bine puiului.
lauradoom spune:
Adrianaa tocmai i-au luat glicemia si o are 285, in conditiile in care ia facut 1 u NR la ora 11.30 si a mancat 17 CH (20CH trebuia, dar nu a mai vrut), nu a reusit sa doarma la pranza, acum i-am zis sa i lscoata putin afara si sa ii mai aman masa pana la ora 16....ma gandesc sa fie oare de la masele?????
lauradoom spune:
Ma gandesc ca am facut eu ceva gresit pt ca la 4 ui facute diminjeata la ora 10 imi venea cu glicemii mici, nicidecum mari....de amestecat am facut-o...stiu ca e esential....
Iar cu sringile de unica folosinta sa vedem ce gasim....
Adrianaa spune:
Este posibil sa fi facut hipo la ora 10 si apoi, la ora 11.30 sa fi avut hiperglicemie.
Incearca totusi o solutie cu jumatatile de unitati. Ia-o usurel.
Daca i-ai facut 1 ui NovoRapid la 11,30, inseamna ca actioneaza cel mult pana la 16.30. Eu i-as da acum la gustare cel mult 5 HC. - sau poate deloc - optezi.
Alte solutii nu vad, decat cum am spus. Incearca sa intrebi si medicul telefonic.