8 ani de cautari... tratamente ... si sperante

8 ani de cautari... tratamente ... si sperante | Autor: Ellena

Link direct la acest mesaj

De 8 ani cautam, facem tratamente si speram dar nimic ...
in sept 2001 spermograma sotului meu arata astfel:
Volum: 3ml
PH: 7,5
Aspect: apos
Timp de lichefiere: ~5'
Concentratie 60000 sp/ml
Mobilitate:A:0,B:50%,C:0,D:50%
Morfologie:Fara forme tipice
Leucocite: -
Diagnoistic: OATS severa
Dupa un tratament de cateva luni, situatia nu s-a imbunatatit prea mult:
Volum: 2ml; PH: 7,5; Aspect: apos; Timp de lichefiere: ~5'
Concentratie 200000 sp/ml
Mobilitate:A:0,B:50%,C:0,D:50%
Morfologie:Fara forme tipice
Leucocite: -
Diagnoistic: Oligoteratospermie foarte severa
Toate aceste ultime analiza au fost facute la Clinica Panait Sarbu. A facut si analiza cromozomilor la Cantacuzino si dupa mult timp au venit si rezultatele care par a fi OK. In toamna vom incepe tratamentele si analizele pentru o fertilizare cu toate ca sansele pe care ni le dau ei sunt foate mici (20-30%). Pana atunci insa as vrea sa crestem cumva sansele ... poate niste tratamente naturiste...
Mi-ati putea recomanda o alta clinica care sa-mi dea sanse mai mari? ... alte metode mai noi? n-am vrea sa apelam la banda de sperma cum ne recomanda ei...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Ellena,
Cred ca ti-au zis la Giulesti ca pot face inseminare cu sperma de la donator (apeland la banca de sperma), caci fertilizare in vitro se poate face si cu sperma sotului tau, prelucrata si aleasa pe spranceana. In ambele cazuri insa sansele sunt de 20-30% asa cum ti s-a spus.
Alte clinici in Bucuresti unde se poate face fiv (cu aceleasi sanse) ar fi Medsana si Sabyc. Cu specificarea ca la acestea din urma costurile sunt simtitor mai mari ca la Giulesti (Panait Sarbu).
Suntem mai multe care trecem prin experienta asta la subiectul "FIV de toamna".
karula

Mergi la inceput