Nu mai pot cu 50 %!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Sa zicem ca s-ar face marire de salariu functie de performante...v-ati incadra? Daca da, nu sunt de acord cu raspunsul vostru , daca nu FELICITARI pentru alegere Eu nu sunt de acord sa i se mareasca salariul cu 50% fostei invatatoare a fetitei mele ! Si nici directoarei acelei scoli! Si datorita lor nu sunt de acord IN GENERAL cu aceasta marire de salariu asa ca va felicit pentru resemnare! Daca doriti sa stiti cui datorati aceasta reactie va pot da numele lor si nr scolii

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

daca tot nu vreti acesti 50 % de ce nu-i dati aici
? sunt multi ca i-ar aprecia! asta referitor la punctul 1...
la punctele 2,3,4 suntem pe aceeasi lungime de unda
la pct. 5...mdea...profesorul zice ca nu e agreat, medicul la fel, coafeza la fel, preotul idem, chelnarul idem...ce sa mai vorbim de bietul actor sau artist?? suntem TOTI niste neiubiti! nici pe mine nu ma "iubeste" nimeni si am (avut) salariul cat al tau...acum sunt in CIC...deci am cat marirea ta...dar asta EU mi-am ales! cum si tu ti-ai ales...asa ca, la ce ne mai jelim atat? nu ne place, trebuie sa schimbam ceva...poate chiar jobul! nu sunt profesor, dar am lucrat in invatamant o perioada, am avut "oportunitatea" de a ramane in facultate, dar am refuzat, macar aici unde am lucrat am avut parte de prime bunicele si dese...
oricum, bietul domeniu in care m-am pregatit eu e decedat de muuuuult timp, asa ca, la ce sa ma mai lamentez...eventual sa-i mai fac cate un parastas! eu mi-am ales, imi merit soarta!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Este nevoie de majorari de salarii insa facute cu capul nu cu fundul.
Majoritatea profesorilor din invatamantul preuniversitar ( nu ma refer la profii de sport ) pe langa salariu au diferite sporuri, bani din meditatii neimpozitati plus sa nu uitam au cca 4 luni pe an vacanta si la pranz sunt acasa ! In ce tara din lumea asta profii sunt 4 luni acasa. In alte tari profesorii au doua trei servicii chiar in cadrul aceleasi scoli De ex pro de mate care este si antrenorul echipei de x sport si se ocupa de trupa de teatru. Mai merge si odata pe an la cursuri pt ca trebuie sa ramana tot timpul in prezent. Sa nu uitam ca se implica in toate activitatiile clasei, scolii, fac materiale si cerceteaza continuu altfel isi pierd contractele care nu sunt pe viata ca la noi.
Dar nu aici este problema , eu propun sa le dam cat vor dar sa-i amendam daca mai dau vreo meditatie pe 50 lei ora sau 25 lei ora si are 4 copii odata. Plus sa fie si ei examinati odata la 5 ani sa vedem daca mai sunt la nivelul epocii in care predau?
Sa va dau un alt exemplu, prof univ de sport, cu toate sporurile are pe luna 87 de mil si are 3 luni vacanta pe an si are deplasari si cheltuieli platite,etc. Discrepanta si lipsa de control a calitatii sunt problema. Cine sa-i verifice pe ei daca sunt calificati suficient, cine sa-i traga la raspundere daca gresesc. Vreau sa le dam la toti salarii decente dar nu profu 100 mil si asistentul care-i face toata treaba 10 % din venitul lui. Nu-i normal.
Cred ca se vor da salarii dar in procent mult mai mic si la anu noul guvern o sa vedeti ca o sa dea din colt in colt si nu o sa mai vedem noi bani in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns necsuta spune:

Mihaelka,nu inteleg de ce ai salariu asa mic,eu stiam ca un lector cu doctoratul dat,in functie de vechime are in jur de 20 de milioane salariu!
Eu vreau marirea,consider ca o merit,muncesc pe rupte,iar stresul este imens!Stiu ca nu sunt bani,sunt constienta ca n-o sa ne-o dea,dar tot consider ca o merit!Oricum,din cate stiu eu nici nu e vorba de 50,ca anul urmator ar fi trebuit oricum sa ni se mareasca salariu cam cu 24% in 3 transe,in fine...om vedea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Eu felicit profesorii care au inteles despre ce e vorba si nu il iau pe ´´NU´´ sau ´´da´´ in brate(dupa caz).

O crestere brusca cu 50%(!!!!!) este o hotarare pripita dupa umila mea parere.Cu repercursiuni grave asupra inflatiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Eu vad lucrurile asa:
Ne-am trezit cu pleasca asta de 50% in cap iar acum unii dintre noi tin cu dintii de ea, uitand de faptul ca salariile s-au tot marit in ultima vreme, ca puterea de cumparare..., ca inflatia..., etc etc.
In afara de toate astea, mi se face sila sa stiu ca mi se arunca o ciozvarta - 'na, ma, si tie, nemancato, ca sa stii cu cine votezi'.
Nu prea imi sta in fire sa folosesc cuvinte mari, dar de asta asta na ca nu pot sa ma abtin. Profesorii nu sunt chiar niste muritori de foame ca sa tina cu dintii de marirea asta ca niste maidanezi de ciolan. In plus, mai exista si o chestie care se numeste demnitate. Si cam de cand a ajuns 'sarac si curat' o insulta?
Meseria mea e un hobby in sensul ca atat de prost platita incat trebuie sa-mi intretin pasiunea facand si altceva. Dar este si un privilegiu pentru care renunt oricand la o slujba bine platita intr-o multinationala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns necsuta spune:

Mihaela,or fi profesori care nu traiesc doar din salariu,dar sunt si multi care doar din asta traiesc!Nu toti dau meditatii,nu toti au contracte de cercetare,nu toti predau si la alte universitati!Ca sa nu mai vorbim de cei din preuniversitar!
Ideea mea era ca meritam,sau cel putin eu una asa consider,nu ca o sa si tinem cu dintii de ea,nu stiu cati or sa iasa la greva daca se declanseaza!Cel putin institutia unde lucrez eu nu a participat niciodata la greva,stiu,nu-i frumos,dar....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Daca prin marirea salariilor vom ajunge sa traim mai prost (ziceti voi) atunci eu propun sa ni le micsoreze ca sa traim excelent.

Ai avea dreptate daca ar fi vorba de cateva salarii.. Insa din cate am mai citit eu prin statistici, citez "Numarul de posturi din sistemul bugetar central si local este de aproximativ 1,5 milioane, acesta crescand in ultimii patru ani cu 74%". Iar o marire a salariilor profesorilor nu ramane fara ecouri, toti bugetarii vor solicita acelasi lucru. Marirea a peste 1 milion de salarii da, duce inevitabil la inflatie si in consecinta la scaderea calitatii vietii. Veniturile bugetare or sa scada la anul din cauza crizei financiare (fabrici care reduc productia, somaj mai mare, etc.) iar cheltuielile or sa fie mult mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5
Iar o marire a salariilor profesorilor nu ramane fara ecouri, toti bugetarii vor solicita acelasi lucru.

Toti? Or sa iasa si parlamentarii in strada? Angajatii din ministere impreuna cu äia din ANRE. O sa vedem toti gusatii din magistratura plangandu'si de mila prin piete? Militarii, politistii...hai s'o vedem si pe asta!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

trebuia sa se faca o marire, dar diferentiat. cei cu pana in 10 mil sa ia 50%, iar cei cu salarii mai mari sa ia un procent mai mic.
oricum si preturile o sa explodeze din cauza maririi acesteia (de parca numai profesori ar exista in tara asta care sa cumpere) si toti bugetarii o sa vrea la fel... ceea ce e cam mult de suportat pentru noi la ora actuala...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput