Mai are vreo sansa Romania?
Raspunsuri - Pagina 52
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui amoga Si daca dupa toate astea ramii increzator in destinu' neamului in rindurile caruia te numeri, se cheama ca esti un optimist incurabil. Eu parca incep sa trec peste faza asta... |
tu nu ai inteles nimic. yo am depasit nivelul sa ard gazu aiurea la cozi...asa ca plec cu ce scrie la carte. ...deci nu intreb dupa 7 h de stat la coada "merge chitanta BCR...ca tot aia e"
iti spun yo scuze gen "nu era afisat sau era scris prea sus " sint de 2 bani. Poate pe altul acelasi gen il convingi...dar la mine nu merg.
Guestus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mariamunteanu
Asta nu e o gluma buna. |
pai nici nu e gluma. mai bine stau la functionari prosti decit sa stiu ca imi cresc sansele X 2 sa fac cancer de piele. sau cum?
natynic spune:
Elvie, pentru ca ai cerut o parere medicala, ti-am trimis un PM detaliat, desi vad ca ti-a raspuns si Viviana destul de bine. N-avea rost sa scriu aici, era o chestie prea serioasa si aici a devenit just for fun si just for Ile (care pt azi inteleg ca a terminat, o avea dreptate Guestus si s-a facut intuneric)
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
ile77 spune:
citat din mesajul lui natynic Elvie, pentru ca ai cerut o parere medicala, ti-am trimis un PM detaliat, desi vad ca ti-a raspuns si Viviana destul de bine. N-avea rost sa scriu aici, era o chestie prea serioasa si aici a devenit just for fun si just for Ile (care pt azi inteleg ca a terminat, o avea dreptate Guestus si s-a facut intuneric) Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
stresul si diabetul merg mina in mina, asa ca prieteneste, nu mai intra pe subiectul asta.
... si nu, nu e intuneric..jur...nu-l crede pe guestus...el minte..nu prea e de crezut omu asta...iti vinde informatii false
Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
denizel spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu Denizel, tu ai facut o pasiune pt. mine, zau asa. Ma urmaresti, ma astepti la cotitura, repeti de n ori aceleasi lucruri doar-doar ma prinzi in capitza. |
asta numesc eu incapacitate de a-ti asuma propriile decizii .
Esti prea pasionala. Il faci gelos pe barbate-meu, ptiu ptiu pacatele mele ! Maria |
Pardon! Pasional!!. Sunt barbat, daca nu ti-e cu suparare .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
elvie spune:
citat din mesajul lui Guestus Acum serios...pai au aia cancer la cota maxima...si tu te muti acolo . Sau poate esti adepta viata scurta si asa zis buna ..decit lunga si fara sens hai sa vedem cine mai vrea sa-si duca copii in australia |
Uite aici Guestule sa vezi cine moare mai repede australianul sau romanul. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy
Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)
denizel spune:
citat din mesajul lui elvie
Uite aici Guestule sa vezi cine moare mai repede australianul sau romanul. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006) |
elvie, una e sa mori de foame si alta e sa mori in chinuri, de cancer. Asa ca, nu te bucura, ca nu-i de bucurat .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
Guestus spune:
citat din mesajul lui ile77 [... si nu, nu e intuneric..jur...nu-l crede pe guestus...el minte..nu prea e de crezut omu asta...iti vinde informatii false |
noooo...nu e bezna ...e soare ca in cipru si sint sub 0 C
amoga spune:
citat din mesajul lui simali In spatiul balcanic se fac afaceri bazat mult pe relatiile intreumane. Probabil de aceea este ceva mai usor sa traiesti intr-un oras mic. In spatiul balcanic este vital sa fii competent social, sa intelegi, sa pui problema corect, sa nu-ti pierzi firea cand functionarul zice nu. El zice "nu", tu zici "ba da" si-i arati cum sa faca, apoi el zice "oare?", etc. Daca-ti place jocul social si-ti plac oamenii in general nu te deranjeaza. |
Stii, pe linga "jocu' social" se mai pune uneori si problema eficientei. Poate nu am in fiecare zi chef de discutat cu lucratoarea de la Posta ce-a mai facut Monica si Irinel. Poate mai am si eu o suta de mii de alte chestii de facut pe planeta asta. De ce sa fiu fortat sa-mi pierd timpu' aiurea cu un incompetent care n-are habar sa-si faca meseria pentru care e platit?
citat din mesajul lui simali In spaitul occidental sunt niste reguli clare, nu iese nimeni din ele si cu asta basta. Tipa de la ghiseu e amabila, zambeste frumos, dar daca zice "nu" si nu are dreptate "nu" ramane si moare cu "nu" in brate. Acolo nu poti convinge pe nimeni de nimic, te enervezi degeaba, ei se uita prin tine, politicos si tembel si tu, daca esti clientul lor nici macar nu ai cu cine sa te certi. Sa n-ai si tu la cine sa tipi? |
Nu-i chiar asa. E drept ca, in general, functionarii publici sunt mai fermi (si mult-mult mai politicosi) decit in Romania. Insa se si ofera sa te puna in legatura cu managerul lor in cazul in care vad ca esti nemultumit de raspunsul pe care ti-l dau. Nu stau sa negocieze cu tine ca poate te-ncadrezi la nu sh' ce paragraf, sau la altu' -- ei iti spun cum vad treaba si nu-si mai modifica pozitia. Daca tie nu-ti convine, esti invitat sa discuti cu sefu' lor (care s-ar putea chiar sa-ti dea dreptate -- who knows?). Orisicit, isi cunosc meseria destul de bine, si sunt capabili sa rezolve marea majoritate a problemelor cu care te prezinti la ei, intr-un timp scurt si intr-un mod decent, fara nervi si istericale.
Si nu e ca se uita prin tine si zimbesc fals. Du-te tu intr-un orasel mic din Germania sau America si vezi cum iti zimbeste cald secretara de la Politie, pe care o cunosti de cind era de-o schioapa si se juca pe aleea din spatele ograzii tale. Comunitatile mari sunt cele care duc la "inghetarea" aparentelor, adica locurile in care efectiv nu mai ai timp sa cunosti persoanele cu care vii in contact. Acelasi lucru se-ntimpla si-n Bucuresti, si-n New York.
citat din mesajul lui simali Eu ador interactiunea sociala (cand lucrez, ca in timpul meu liber imi place sa vad foarte putina lume). Mie-mi plac oamenii de orice fel. Imi place sa vina vamesul intepat la mine si sa zica "doamna, avem o problema cu marfa dumneavoastra". Si eu zambesc frumos "Daaa?". Si zice, si zice si eu ascult si-l inteleg, apoi spun cum vad eu lucrurile, el... usor bulversat "pai sa vedem..." apoi se consulta, apoi iar vine la mine "pai nu se poate", apoi eu iar spun "ba da, se poate", pana la urma reiese ca el e un om care-si face datoria, vorbim de nevasta si de copil, ne despartim prieteni, pa ura si la gara. |
Mie-mi iasa ca e un om care-si face prost meseria; da' daca tu zici ca-si face datoria, hmmm... poate face (datoria) si nu face (meseria) in acelasi timp.
citat din mesajul lui simali Sigur ca trebuie sa ai timp, trebuie sa sti mereu ca "Nu" in Romania inseamna de multe ori da, el te da afara pe usa tu intri pe geam, etc. |
Ei bine, problema e cu "trebuie" in afirmatia asta de mai sus. Ca tie iti place sa negociezi la nesfirsit, te priveste -- e placerea ta si n-am nimic impotriva. Da' ca altii carora nu le plac tirguielile astea sunt fortati sa treaca prin ele, imi pare ca nu e okay.
citat din mesajul lui simali Mie-mi place sa cobor din masina si sa culeg flori de pe camp. In spatiul occidental sunt numai garduri si nimeni nu face un asemenea gest. Sunt sigura insa ca celor de acolo nici nu le lipseste. |
Aiurea! In spatiul occidental exista mai putine garduri decit in cel oriental. (Probabil pentru ca nu se fura atita? I dunno...)
Si stii, si mie-mi place sa ma opresc pe marginea drumului si sa fac poze la flori si ce-o mai fi p-acolo. Da-mi place si pentru ca eu aleg s-o fac, nu pentru ca al'cineva mi-o impune de pe o pozitie de autoritate prost inteleasa.
citat din mesajul lui simali Ca sa traiesti in Balcani trebuie sa fii genul. Nu este pentru toata lumea. Trebuie sa ai timp, sa stai bine cu nervii, sa te pricepi la societatea asta alambicata, sa gandesti tot timpul cu capul tau (daca tu nu sti legile mai bine decat functionarul nu-ti e bine), nu are nimeni grija de tine, oaia care nu-si pastreaza lana i-o mananca lupul, etc. Dupa mine este o lume calda si umana. Cu problemele ei, cu istoria ei, cu tarele ei, este adevarat, dar o lume in schimbare care nu va deveni - sper - niciodata altceva deact un spatiu balcanic, mai bine organizat, mai curat poate, dar tot un spatiu balcanic. |
Pai cum sa zic, da' "mai bine organizat, mai curat" este ceea ce desparte Balcanii de Alpii Occidentali. Oamenii nu-s mai prosti sau mai frumosi intr-o parte sau alta. Sunt tot oameni. Iar ca-n Balcani va ramine inca multa vreme de-acu-nainte o anumita preferinta pentru bazar, asta e limpede. Ceea ce nu e neaparat rau -- e doar groaznic de ineficient.
A.M.
ile77 spune:
citat din mesajul lui elvie
Uite aici Guestule sa vezi cine moare mai repede australianul sau romanul. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006) |
stia si el si fara statistici
dar ce sa faca...nu are decit o solutie ...sa faca haz de necaz..
cit ai guestus?? 60???
mai ai vreo 10 ani.....inima sanatoasa, diabet, rinichii functioneaza...
Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR