Mai are vreo sansa Romania?

Raspunsuri - Pagina 35

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307
De ce nu exista un asemenea spital in Romania? Nu exista inca. Sunt convinsa ca in max. 5 ani va exista. Stiu ca exista un proiect de 400 mil euro al unor evrei care sunt in negocieri cu min. san. pentru un asemenea spital.
Si sunt la fel de sigura ca or sa fie din ce in ce mai multe.

Catalina (), permite-mi sa te completez.
Si, pentru ca, dupa ce am fost pusi la pamant de neozeelandezu' ala de Hitler si gasca lui, am fost dati pe mana rusilor, d-aia!

Bati la o poarta inchisa.
Cu mii de pagini in urma, cind sugeram ca dilema:
Citat:
Sa facem niste comparatii si sa vedem cum au ajuns tarile vestice,de ex, la nivelul asta si de ce romania e inca la inceput de drum.
poate fi lesne rezolvata cu ajutorul manualului de istorie, am fost trimisa la pagina cu Esca din respectivul manual.
Semn ca doar pina acolo s-a ajuns cu studiul individual.
Pina la lectia cu Yalta, e-he-he, mai e cale lunga, mai mincam o piine......

Denizel, cind ai scris de "privirile alea pustii ale majoritatii autriecilor".....am citit, fara sa vreau, "pivnitele"..... brrr, ce mi-o fi venit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:

Nu m-a deranjat. M-a surprins. Cum m-ar fi surprins in orice alt spital privat din lume. Medicul sa iti sopteasca in ureche ca poti sa achiti "direct" , fara factura iar el sa bage banii in buzunar. E, zau ca asta m-a surprins.

Catalina

Deci era de la sine inteles ca spitalul va fi bun (chiar daca scump), ca personalul medical isi va face datoria, ca bolnavul a fost tratat (de o boala probabil grava, ca doar nu dai atatia bani degeaba), dar URAAAA !!! am gasit o hiba ca sa aratam ca si ei sunt rai, ca si la ei e coruptie.

Maria

Ei , Maria! Pe ei trebuie sa-i aplaudam ca sunt corupti din simplul motiv ca nu sunt romani. Daca erau si ei romani ii faceam in toate felurile Sa inchidem ochii la altii ;)

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:

Pot sa zic si eu din experienta mea austriaca? Tata bolnav, plecam in Austria, un spital privat , printre cele mai renumite. Medici, asistente , toate nationalitatile. Civilizat. Lux. Toalete frumos mirositoare. Ziua de spitalizare 1000 eur/zi . Pai si in Romania daca ar exista o clinica privata cu asemenea scoruri ar sta medicul ;langa tine toata noaptea. Ti-ar spune si povesti.
Asa ca lasati-ma cu competenta si amabilitatea. Ar fi si culmea la 1000 eur/zi sa ma ia la suturi.

Asaaaaa.....si facem investigatii, analize, bla, bla - se achita separat - si vine medicu austriac , vorbitor de limba romana (ca de, nevoit de imprejurari) si-mi sopteste in ureche ca pot sa achit fara factura si platesc mai putin (minus nu stiu ce taxe, posibil TVA). Am zis ok, a facut repede calcul, am lasat banutii pe coltul biroului si am plecat.

Iar cu taximetristu la uniforma ce sa zic....as putea sa supravietuiesc fara....da fara manichiuristele din Romania, nop.

Catalina

pai vezi! el a aflat ca cu romanii merge! cu ai lui nu prea, aia au legi, au curatenie, sunt invatati sa respecte; romanii sunt invatati sa se descurce, si omul s-a integrat rapid, stii tu: clientul nostru stapinul nostru

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estela spune:

Citat:

Pai la naiba, e normal sa fie spitalu bun la atatia bani ca doar nu l-am dus pe tata sa faca impachetari cu alge si ciocolata.
Tratat nu a fost , ca nu a fost cazul. S-au facut analizele si ne-au comunicat ca e sanatos tun. E adevarat am plecat la drum stiind ca sunt posibilitati ca vestile sa nu fie asa de bune.

Da cu ultima afirmatie ai pus punctul pe i. Da, si printre austrieci exista coruptie.

Catalina

Eu,ca sa te cred ,vreau ceva dovezi...macar numele spitalului si al doctorului,etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

http://www.privatklinik-doebling.at/

La numele dr. m-ai prins. Da cum ma intorc acasa promit sa caut si sa trimit PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Explica sa inteleg si yo...tu ce vrei...sa vina serviciul pasaporte la tine acasa...sau cum vezi?

Io vad binisor, fara ochelari. Si da, dom'le, sa vina acas' -- de ce sa nu vina? Uite, acilea --in tara florii de artar--, vine; prin posta, da' vine. Si tot prin posta trimit si eu cele necesare facutului de pasaport.

Adicatelea, vezi matale, pot sa completez formulare si sa-mi fac poze si la doua noaptea, daca asa vor muschii mei, si sa pun totu' fain-frumos intr-un plic si sa-l trimit unde treb'e intr-o pauza de masa. Si uite ase, nu-i musai sa asist la demonstratiile de respect ale functionarului public ce trinteste geamu' de la ghiseu' (comportament de care, apropo, n-am avut inca parte in .ca, insa am avut in .ro).

Spune-mi si mie: cind ai vazut ultima oara o mutra care sa nu fie acra si plina de importanta la careva ghiseu al administratiei publice din Romania? Daca vezi f'odat, fa-i si poza, ca e o raritate...

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:
Ma refeream la sistemul administrativ, de sanatate etc din Austria - care chiar functioneaza spre uimirea ta. L-am testat ultima oara cand prietena mea, bolnava de cancer fara sperante in Romania, a venit aici sa se opereze si sa se trateze.

Nu cumva tot in Austria s-a operat si presedintele Romaniei, cind cu hernia de acu' fo' trei-patru ani? Parc-asa-mi amintesc... orisicit, de la cit de multa incredere a avut in calitatea actului medical prestat in Romania, s-a suit omu' in avionu-i prezidential si a uschit-o peste granita; nu-s chiar sigur ca cu destinatia Viena, da' parca...

Ceea ce, nah, nu-i o dovada ca sistemu' medical din Austria ar functiona impecabil, ci doar ca ala din Romania nu prezinta interes pentru onor presedintele ales.

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Denitzel , sa ma pici cu ciara daca stiu ce inseamna tarbaca,dar m-ai facut sa rad ,super exprimare.=)

Citat:

[quote]

Ah, imi pare rau ca m-am legat de austrieci. Promit sa nu mai fac si, data viitoare, sa-i luam in tarbaca pe tigani .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Pai mai Catalina,n-ai spus tu ca doctorul vorbea romana?
Si-a tras si el o spaga de la niste romani,el doctorul stiind ca merge la noi.
Oricum, tu ai fost corupta deci vinovata

Citat:

Nu m-a deranjat. M-a surprins. Cum m-ar fi surprins in orice alt spital privat din lume. Medicul sa iti sopteasca in ureche ca poti sa achiti "direct" , fara factura iar el sa bage banii in buzunar. E, zau ca asta m-a surprins.

Catalina

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Lasa ca nici de privirile romanilor din metrou nu scapi, zici ca sunt icoane pictate pe lemn.

Citat:

Citat:

Si, daca tot faci aceasta paralele, de ce nu exista in Romania un asemenea spital ?

Maria

valeu, valeu!!!
Da' de ce romanii nu au privirile alea pustii ale majoritatii autriecilor?
Si de ce in metroul din Bucuresti nu te baga in sperieti atatia imbracati in costum care sa vorbeasca singuri, ca in metroul din Viena, a?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput