Mai are vreo sansa Romania?
Raspunsuri - Pagina 33
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui natynic Nu am citit nicaieri, dar ce altceva sa inteleg? Sa ma bati si nu pot sa inteleg de ce daca vine Simali si zice ca ei ii e bine in Romania, bine care include stradania de a raspandi si in jurul ei putina civilizatie, trebuie sa veniti Ile si tu sa ziceti ca atatia oameni sunt saraci si pentru ei nu s-a schimbat nimic (nimic de cand? de cand stateau la cozi la tacamuri de pui pe vremea lui Ceausescu?-dar cei mai tineri dintre voi nici macar nu-si mai amintesc ce erau alea!). Pai bun, atunci cum va convine, una din doua: sa taca din gura in Romania oamenii prosperi ca Simali sau sa plece toata lumea, nu? Ca sa le fie bine tuturor poate vrei tu, dar nici macar n desavarsita Norvegie cu taximetristi in uniforma nu e posibil Guestus-fetele americance sunt prea prinse |
Ma bucur ca lui Simali ii este bine, o apreciez pt. incercarile de a imbunatati lucrurile in jurul ei, dar asta nu inseamna lucrurile s-au schimbat chiar asa in bine in Ro. Sunt inca multe nereguli care se cer a fi rezolvate in toate domeniile care ne privesc pe toti.
Pai nu e una din doua, ci a treia: sa admitem ca sunt probleme si sa incercam sa le rezolvam, nu ?
Maria
viviana spune:
Urnmare bancului am dat un search romania+rahat si mi-a sarit in ochi asta: www.inconfortabil.ro/2008/10/cum-sa-traiesti-intr-o-tara-de-rahat/" target="_blank">http://www.inconfortabil.ro/2008/10/cum-sa-traiesti-intr-o-tara-de-rahat/
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
denizel spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu Pai nu e una din doua, ci a treia: sa admitem ca sunt probleme si sa incercam sa le rezolvam, nu ? Maria |
Asa, Maria!
Si? Cum te-ai gandit tu sa rezolvi problemele din Austria?
1. problema roboteilor cu priviri seci si devoratori de reguli
2. problema conducatorilor auto pericol-public
3. problema lipsei de respect in trafic
4. problema uniformizarii oamenilor
Hai, vino cu solutii, ca voi sunteti exemplele noastre .
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui claucia Maria tu imi esti draga ca de la o mini-inversunare nu ai mers si mai departe sa te aprinzi si mai mult si asta imi place. Serios, apreciez mult cand oamenii pot scrie sau conversa fara sa sara pe tavan. Ai o pentru asta. Acuma, ma refeream chiar la neglijenta din filmul acela (care este bazat, nu pe un caz real ci pe cum au vazut contemporanii nostri realitatea din spitalele unui sistem care a promis ca face tot si nu poate obiectiv) si la spaga data sau incercarea de a da spaga pentru un RMN inainte de timpul pe care il hotarase sistemul ca trebuie sa treaca, pentru ca omul era pe moarte. Si mai este vorba despre societate asa cum arata, despre atitudinea fata de droguri si de eutanasie. E f interesant filmul, mie mi-a schimbat f mult viziunea. Si vezi, cand s-a intrebat ce incercam de fapt sa facem aici, ce au raspuns fetele care sunt aici? Ca nu sunt unii mai cu mot decat ceilalti si ca suntem egali si rele si bune (altele in fiecare tara) sunt peste tot. Ce ai raspuns tu? ca vrei sa demostrezi ca de fapt nu s-a schimbat atat de mult Ro. Pai de ce te consuma asta? Oricum esti plecata, noua care stam aici ne pare ca s-a schimbat, ca ne e bine, ca mai e loc de imbunatatit, ca vrem sa punem umarul sa fie si mai bine. Si asta conteaza, cum vedem noi care am ramas aici tara. Si mai este o chestie. Noi comparam tarile? Pai Romanica e f frumoasa si draga noua, e tara parintilor, a prietenilor a scriitorilor si pictorilor nostri, a poetilor nostri, a muntilor si oraselor frumoase, etc. pe alea de le viziteaza strainii, noi nu. Sau comparam romanii cu alte natii? ca aici e mai nasol toti suntem romani, indiferent de tara, toti suntem romani si asta este, chiar de vrem sa ne cheme austrieci, nemti, polonezi, japonezi, merdenele si altele Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007 |
Multumesc, si tie la fel .
Nu e scopul meu sa arat cine e mai cu mot, nu ma intereseaza asta.
Ma consuma, cum sa nu ma consume ? E tara mea, tara in care traiesc rudele mele, in care sunt ingropati predecesorii mei, tara de care ma simt legata. Am ales sa traiesc in Austria, nu e prima tara straina in care locuiesc si poate ca nici ultima. Imi este bine aici, dar as vrea sa fie bine si in Ro si stiu ca se poate. Romanii merita mai mult decat ceea ce traiesc acum.
Nu compar tarile si nici popoarele, fiecare cu specificul lor, nici nu cred ca exista vreo rasa superioara. N-o sa inteleg niciodata de ce, daca ai ceva de spus, esti considerat ca te dai mare. O fi tot ceva legat de "specificul" romanilor.
As spune mai multe dar deja ma tem ca s-a vb prea mult pe acest topic si ca discutia a deviat.
Maria
natynic spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu Ma bucur ca lui Simali ii este bine, o apreciez pt. incercarile de a imbunatati lucrurile in jurul ei, dar asta nu inseamna lucrurile s-au schimbat chiar asa in bine in Ro. Sunt inca multe nereguli care se cer a fi rezolvate in toate domeniile care ne privesc pe toti. Pai nu e una din doua, ci a treia: sa admitem ca sunt probleme si sa incercam sa le rezolvam, nu ? |
Da, Maria, asa e. DAR:
1. La nivel inalt sunt niste lepre, nemultumitii nu voteaza ca nu au pe cine, daramite sa-si puna problema sa se implice in mod direct. Adica sa intre in politica, na!
2. Cei plecati si nemultumiti care sunt ingrijorati si vor sa se faca ceva, se vede cum au inteles ei insisi sa rezolve problemele: plecand! (nu e un repros, e o realitate)
3. Suntem aici la pagina 33 si tot discutam, cica, despre ce sa rezolvam, ce sa facem. Pai pe la pagina 11 principala tinta a atacurilor scria asa:
citat din mesajul lui simali Dar pot sa iau atitudine pe strada mea. Pot sa fac lucrurile sa mearga la mine in firma. Pot sa fiu responsabila social. Pot sa-mi educ copilul corect, in valorile frumoase ale namului meu. Pot sa imprumut carti copiilor de pe strada mea, pot sa-i ajut la teme cand au nevoie, pot sa-i ajut pe studentii pe care-i cunosc sa se orienteze dupa ce au terminat facultatea, pot sa dau tinerilor absolventi ocazia sa invete o luna-doua la mine in firma, pot sa merg la vot, pot sa sustin mica filarmonica locala participand la toate concertele, pot sa laud o coafeza profesionista, o vanzatoare amabila, pot sa vorbesc frumos despre oamenii IN VIATA care merita acest lucru. Ooooo, cat de multe pot sa fac..... "Daca fiecare ar face o gradina in desertul in care traieste Lumea intreaga ar fi un paradis." alice |
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
mariamunteanu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui natynic
Da, Maria, asa e. DAR: 1. La nivel inalt sunt niste lepre, nemultumitii nu voteaza ca nu au pe cine, daramite sa-si puna problema sa se implice in mod direct. Adica sa intre in politica, na! 2. Cei plecati si nemultumiti care sunt ingrijorati si vor sa se faca ceva, se vede cum au inteles ei insisi sa rezolve problemele: plecand! (nu e un repros, e o realitate) 3. Suntem aici la pagina 33 si tot discutam, cica, despre ce sa rezolvam, ce sa facem. Pai pe la pagina 11 principala tinta a atacurilor scria asa: alice |
Totul incepe cu 1. leprele de la nivel inalt. Numai cand asta se va rezolva macar in parte (o parte consistenta), vor aparea progresele adevarate si profunde in societatea si economia romaneasca. In rest, sunt doar imbunatatiri pe ici pe colo, insuficiente la nivel de societate.
Maria
stefaniya spune:
Ariel,chiar voiam sa-ti iau apararea in fata lui Ionica,atunci cand a venit vorba de incaierare,referitor la topicul cu rosiile..dar vad ca ma ei cu draga mea si tu Eu prefer sa-ti spun pe nume/nickname si te asigur ca nu i-a fost teama ca ma va ingrijora pt ca e mare,a mai trecut si ea prin viata putin si stie sa se descurce.Sora mea le-a dus cu masina,deci daca era asa ingrozitor se puteau intoarce.Vezi tu,mama e o tipa care stie sa se bucure de viata,sa vada partea buna a lucrurilor,sa vada ce e frumos.Poate tu ai uitat sa te bucuri de lucuri marunte si tot vrei ca in alta parte.
In 2001 mama a iesit la pensie cu 150lei si acum are in jur de 700lei.Cand ii mareau pensia cu 9bani,noi ne amuzam ca ea era incantata si uite ca putin cu putin,alteori mai mult,a crescut binisor.(asta pt ca tot se vorbea de pensii)
Stiu ca sunt oameni bolnavi,stiu ca sunt si pensii mai mici dar incet vor creste.
Oricine e constient ca in Romania sunt inca probleme,dar nu trebuie sa uitam lucrurile bune care chiar sunt si in Ro.
Vikinga,sunt oameni ca mine care nu-s asa puternici ca tine sa nu mai planga dupa familie.Sau poate ca nu vor sa se raceasca de ai lor,nu vor sa se raceasca de locurile in care au crescut.Nu vor sa uite locurile frumoase din Ro,pt ca acum sunt in alat tara.Poate tu nu poti intelege oamenii ca mine,asa cum nu pot eu intelege oamenii ca tine.
Ile,de cat timp esti in Norvegia?
Acum ceva timp la un alt subiect, spuneai ca "norvegienii cred ca romancele stiu doar sa se f..."
De cand sunt in DK nu am primit nici o jignire,mai ales sa-mi spuna personal.Dar poate asta nu te deranjeaza si preferi sa fii considerata asa,pe cand unii nu ar accepta sa traiasca intr-o tara in care sunt umiliti.
Guestus,incep sa nu mai vreau topic fara tine
catalina2307 spune:
Pot sa zic si eu din experienta mea austriaca? Tata bolnav, plecam in Austria, un spital privat , printre cele mai renumite. Medici, asistente , toate nationalitatile. Civilizat. Lux. Toalete frumos mirositoare. Ziua de spitalizare 1000 eur/zi . Pai si in Romania daca ar exista o clinica privata cu asemenea scoruri ar sta medicul ;langa tine toata noaptea. Ti-ar spune si povesti.
Asa ca lasati-ma cu competenta si amabilitatea. Ar fi si culmea la 1000 eur/zi sa ma ia la suturi.
Asaaaaa.....si facem investigatii, analize, bla, bla - se achita separat - si vine medicu austriac , vorbitor de limba romana (ca de, nevoit de imprejurari) si-mi sopteste in ureche ca pot sa achit fara factura si platesc mai putin (minus nu stiu ce taxe, posibil TVA). Am zis ok, a facut repede calcul, am lasat banutii pe coltul biroului si am plecat.
Iar cu taximetristu la uniforma ce sa zic....as putea sa supravietuiesc fara....da fara manichiuristele din Romania, nop.
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui catalina2307 Pot sa zic si eu din experienta mea austriaca? Tata bolnav, plecam in Austria, un spital privat , printre cele mai renumite. Medici, asistente , toate nationalitatile. Civilizat. Lux. Toalete frumos mirositoare. Ziua de spitalizare 1000 eur/zi . Pai si in Romania daca ar exista o clinica privata cu asemenea scoruri ar sta medicul ;langa tine toata noaptea. Ti-ar spune si povesti. Asa ca lasati-ma cu competenta si amabilitatea. Ar fi si culmea la 1000 eur/zi sa ma ia la suturi. Asaaaaa.....si facem investigatii, analize, bla, bla - se achita separat - si vine medicu austriac , vorbitor de limba romana (ca de, nevoit de imprejurari) si-mi sopteste in ureche ca pot sa achit fara factura si platesc mai putin (minus nu stiu ce taxe, posibil TVA). Am zis ok, a facut repede calcul, am lasat banutii pe coltul biroului si am plecat. Iar cu taximetristu la uniforma ce sa zic....as putea sa supravietuiesc fara....da fara manichiuristele din Romania, nop. Catalina |
Dar de ce te-ai dus in Austria daca nu-ti convine ? Doar stiai de la inceput ce preturi sunt.
Si, daca tot faci aceasta paralele, de ce nu exista in Romania un asemenea spital ?
Maria
catalina2307 spune:
Stiam preturile si le-am acceptat, nu asta a fost problema mea. Spuneam ca la banii astia este normal sa te pupe in fund iar toaletele sa miroasa a levantzica.Nu stiam insa ca si acolo se lasa banii pe coltul mesei.
De ce nu exista un asemenea spital in Romania? Nu exista inca. Sunt convinsa ca in max. 5 ani va exista. Stiu ca exista un proiect de 400 mil euro al unor evrei care sunt in negocieri cu min. san. pentru un asemenea spital.
Si sunt la fel de sigura ca or sa fie din ce in ce mai multe.