Mai are vreo sansa Romania?

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Denizel, Olanda nu e sigur, incearca ceva mai sus pe harta dar nu garantez.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Ilse

DA tu ai facut ,sunt sigura

Citat:
citat din mesajul lui ilse

Da problema ta care e?
Eu una m-am saturat sa aud aceasi vesnica pomenire, toata lumea nu stie decat sa se planga de Ro, zi bine merci ca ai scapat de ea.
Concret ai facut ceva sau te astepti sa schimbe altii ca tie nu-ti convine, wake up tu vorbesti dintr-o tara, ei traiesc zi de zi acolo.
Da sunt preturi imense la tot ce vrei tu, incepand cu mancare si asa mai departe, numai eu stiu cat platesc pentru 5 bilete de avion, de parca ma duc la New York, dar asta e...vreau sa ma duc in tara, platesc, sincer tu imi dai impresia ca nu stii ce e aia real life!
Nu te obliga nimeni pe lumea asta oriunde ai fi sa faci ceva care nu-ti convine, te plangi de taximestri, de ce nu ai luat autobuzul de la aeroport, sigur asta ar fi facut un occidental, ei stiu foarte bine ca mijloacele de transport in comun sunt mai ieftine, daca vrei lux platesti.
Daca n-ai bani sa mananci la carciuma cumperi de la supermarket si asta e valabil si in Olanda si peste tot, romanii in general se lasa calcati in picioare cu exemple d-astea fiindca le spun unii: vai Domne ce bine e in occident, mancam in fiecare zi la carciuma, si ei saracii imediat se complexeaza...hai sa spunem lucrurilor pe nume, daca tii neaparat, si aici ca peste tot banul conteaza, il ai mananci in fiecare zi la carciuma, nu-l ai nu mananci, cumperi la pachet.
Da nu se sta la cozi la pasapoarte, dar birocratie este si inca una mare, intarzieri ale actelor si asa mai departe, si se plang ei ai lor, occidentalii, nu sa zici ca vai am scos-o eu de undeva ideea asta.
Da sunt pensii de toata jena in Ro, de asta e nevoie de actiune, nu batut apa in piua si venit cu exemple de taxiuri si pasapoarte...daca te deranjeaza asa de rau asta, ai scris vreunui politician? ai facut ceva concret? bine, inafara de a arata "perfectiunea" Norvegiei

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Unde am zis ca eu am facut?
Nu eu sunt aia nemultumita pana la cer si inapoi de Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ile77

Citat:

Da problema ta care e?
Eu una m-am saturat sa aud aceasi vesnica pomenire, toata lumea nu stie decat sa se planga de Ro, zi bine merci ca ai scapat de ea.
Concret ai facut ceva sau te astepti sa schimbe altii ca tie nu-ti convine, wake up tu vorbesti dintr-o tara, ei traiesc zi de zi acolo.
Da sunt preturi imense la tot ce vrei tu, incepand cu mancare si asa mai departe, numai eu stiu cat platesc pentru 5 bilete de avion, de parca ma duc la New York, dar asta e...vreau sa ma duc in tara, platesc, sincer tu imi dai impresia ca nu stii ce e aia real life!
Nu te obliga nimeni pe lumea asta oriunde ai fi sa faci ceva care nu-ti convine, te plangi de taximestri, de ce nu ai luat autobuzul de la aeroport, sigur asta ar fi facut un occidental, ei stiu foarte bine ca mijloacele de transport in comun sunt mai ieftine, daca vrei lux platesti.
Daca n-ai bani sa mananci la carciuma cumperi de la supermarket si asta e valabil si in Olanda si peste tot, romanii in general se lasa calcati in picioare cu exemple d-astea fiindca le spun unii: vai Domne ce bine e in occident, mancam in fiecare zi la carciuma, si ei saracii imediat se complexeaza...hai sa spunem lucrurilor pe nume, daca tii neaparat, si aici ca peste tot banul conteaza, il ai mananci in fiecare zi la carciuma, nu-l ai nu mananci, cumperi la pachet.
Da nu se sta la cozi la pasapoarte, dar birocratie este si inca una mare, intarzieri ale actelor si asa mai departe, si se plang ei ai lor, occidentalii, nu sa zici ca vai am scos-o eu de undeva ideea asta.
Da sunt pensii de toata jena in Ro, de asta e nevoie de actiune, nu batut apa in piua si venit cu exemple de taxiuri si pasapoarte...daca te deranjeaza asa de rau asta, ai scris vreunui politician? ai facut ceva concret? bine, inafara de a arata "perfectiunea" Norvegiei

Mai dar tu intelegi ceva din ce citesti, ca din postarile tale nu prea reiese asta.

Lasa-ma in "depresia "mea, nu ma mai deranja cu postarile tale.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Lasa-ma tu pe mine cu aerul asta de superioritate, eu postez pe ce subiect vreau, da-mi ignore si vezi-ti mai departe de drum, daca ma mai jignesti inca o data cu chestia asta cu "intelesul" eu te rapotez la moderator.
Tot nu mi-ai raspuns la intrebarea aia cu :ai facut ceva concret?...nu te obosi ca numai gura e de tine, am inteles perfect

Pĺi tu esti cea care a inceput sa ma intepi.
Mai vorbim cind vei putea face diferenta intre perfectiune si civilizatie si intre superioritate si ingrijorare.
Pt ca eu nu scriu ca sa-mi arat superioritatea ,ci ca sa-mi arat ingrijorarea.

Hotaraste-te si tu de care parte a baricadei esti.

Cit despre moderator, poti sa-l suni pe mobil acum.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Iar faci gafe, deduci tu asa la misto, ca vezi domnule eu nu stiu ce e aia...te citez de-a valma:perfectiune si civilizatie si superioritate si ingrijorare.

Ba o stiu perfect, daca nu ai citit tot ce am scris eu la subiectul asta nu te stradui, e tardiv.

O iau pe puncte ca la scoala:
1.daca esti ingrijorata, fa ceva concret.
2.daca norvegia inseamna civilizatie si romania inseamna alta civilizatie...(cuvantul subliniat, ala e de baza in propozitia mea)...iti dau si definita din dex a cuvantului, ca sa nu se iste oarescare "neintelegeri"...uite aici:
http://dexonline.ro/search.php?cuv=civilizatie

daca ai sarit peste explicatia din dex, nu are sens sa mai stau de vorba cu tine, nu ar fi un dialog, ci monolog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elvie spune:

Australia Denizel ,vino aici si ai sa vezi,dar ce este aici nu sunt de fitze si nici pupincurismul nu se practica.Esti tratat ca o finta umana nu ca un animal.

Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Elvie, te cred ca esti multumita de Australia. Nu am fost niciodata, dar te cred :-).
Adevarul este ca, cel putin pe DC, n-am auzit parinti plangandu-se de Australia sau NZ sau plangandu-se de felul cum sunt tratati copiii la scoala.

Tocmai se intorc niste prieteni din Australia, dupa 6 ani de sedere si, desigur, reusita profesionala.
Sunt ingrozitor de deprimati si, ultima data cand au fost in vizita, se tolaneau ca niste copii prin iarba, spunand ca e minunat sa poti face asta fara sa te temi ca te musca o chestie nasoala :D.
Bine, ei sunt genul foarte mofturos si foarte legati de prietenii din Europa, familie etc.
Poate de aceea sunt atat de deprimati si nemultumiti.

Totusi.
Stii ce nu inteleg?
Nu inteleg jocul asta de-a optimismo-pesimismul.
Cand ma uit spre Romania vad numai mizeriile, iar cand ma uit dincolo de Romania vad numai stralucirea.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

nu avem emoticon cu luatul capului in maini??? frate dar ce v-ati ambalat!!!
eu un lucru nu pricep! cum naiba poti sa petreci 90 % din timp in casa??? pai eu, care ma banui ca am inceput sa devin sociofoba, traiesc doar 2.4 ore pe zi in afara casei??? hmmmm...doar atat stau cu copiii la pranz in parc! nu mai pun la socoteala plimbarea pana la cora, la supermarket, unde nu stiu ce "specie" a navalit si a ravasit toate produsele, unii si-au luat si masa printre rafturile de acolo, asa trag concluzia dupa produsele care au ambalajele sfasiate si dupa sticlele de suc pe jumatate goale , apoi, imi trag sufletul la esplanada, incercand sa-mi recuperez copilul miscator si sa-l scot din fumul aluia care fumeaza chiar langa semnul de fumat interzis...apoi shoc!!! copila vrea pipi! unde??? hai mami sa luam lectii de balet si sa mergem pe poante prin urina care balteste la buda, ca toaleta e un termen SF! copilul ma intreaba:"da' de ce pute asa?"...eu ii zic:"sttttt, ca te aude tanti care trebuie sa curete si ne injura!" ...ptiu ce depresiva sunt! apoi, mai fac 2 pasi si alta misiune imposibila! spalat mainile! sapun inexistent...nu-i bai, are mami gel antibacterian, hai pui sa facem baie in el!!! ia ghiciti unde a fost bebe in tot acest timp??? nota 10 aluia care ghiceste...dar vreau sa rapunda aia care au "ochelari lozzzz"!

ehhh! am scapat cu viata! ce bineee! ne indreptam spre casa, cu chiu cu vai, mai mult pe sosea, caci trotuarele sunt ocupate de masini parcate pe ele! si de rahati de caini! ca aluia cret si dragut, care-mi aduce aminte de bubico...eu ador cainii, dar ii detest pe stapanii lor! pe aia care ii lasa sa se "usureze" pe strada, prin iarba din parc, pe sub banci...etc.

vreau sa trec, o intrare intr-o curte...un bmw x 5 trona. 2 marlani inauntru (oooooo, uite marlanii unde erau, ca tot intreba cineva de ei!!!), alaturi, ca sa blocheze si mai bine circulatia pietonului, parcat porsche cayenne...mari,amandou, de neam prost, ca si stapanii lor, care traiesc intr-o nesimtire perfecta! eu, vreau sa trec, dar ca s-o fac trebuie sa ies "in peisaj", adica pe strada, in trafic infernal, cu copilul mare atarnat de mana si cu cel mic in carucior...ma tem, caci treceau masinutele in viteza. ii zic marlanului sa traga masina mai in fata, sa pot trece...se uita lung, ca vitelul si imi zice scurt:"nu mai merge!" si inchide geamul si-si continua conversatia. eu ma uit cu gura cascata. ma caut in geanta dupa mobil, sa fac poza si sa pun pe forum sa vada si x, y, z, care incearca sa ma convinga ca aia impachetata in poleiala e ciocolata si nu altceva!!! nu am telefonul la mine ...marlanul deschide geamul, trage o flegma isi scoate o tigara si arunca pe jos folia de la pachet.
ma apuca nervii si plec cu copiii, ii zic ca e nesimtit si el ma intreaba:"auzi fa!! vrei sa trec peste tine cu x5-ul?" eeeeee!!! atunci m-am gandit ca m-au atins blestemele lui x, y, z de pe forum:)
asa a aratat prima jumatate a zilei ... locul:bucuresti/romania!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Eu nu prea stiu cum e la altii, dar eu ca romanca plecata de atitia ani, cu familie aici, cu copii care au deja alta nationalitate si isi au radacinile aici, m-am detasat hat de Romania. Ce atita de tragedie si lacrimi imprastiate aiurea?Romania e o tara ca atitea altele, cei care au ramas se pot plinge de conditii ori se pot bucura de schimbari in bine, eu ca romanca integrata in alta tara ma focusez pe ce e pe aici cu bune si rele.Ajutati-va parintii de mai sunt in tara, ori aduceti-i pe unde sunteti si tschuss! Copii nostri, a emigrantilor cresc pe alte meleaguri ce atita ingrijorare pt cei ramasi. O scot ei la capt cumva ca si asa nu putem ajuta cu mare lucru. Voi asteptati o viata sa se schimne Romania in ce? In germania ori USA? Pai nu se poate. Ori te integrezi la mioritici ori te duci in lume.Emigrantii cu ginduri de stabilire acolo unde sunt, tre sa fie asa ca dupa un divort, ce-a fost a fost, fiecare cu treaba lui, pa! Poate ne mai vedem la o cafea prieteneste, aka vacante pe ici pe colo. Ca eu de citiva ani nici vacante nu mai fac in ro, poate mai la batrinete revin, acum pur si simplu mai sunt si alte lucruri de vazut pe lumea asta, nu ca as suferi de constipatii. Pt vacante merge si in ro cind si cind dar cu astia mici e mai complicat.Am niste prieteni sirbi si-s foarte legati de belgradul lor, in fine, nu-i aud comparind la infint merele cu perele. Is fericti aici si punct. Acolo a ramas asa de o vacanta, de vazut cite o matusa si cam atit.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Eu inteleg ca Ile si Ilse au ceva de impartit...nu inteleg de ce Ilse e asa multumita de Romania si totusi nu se intoarce acasa Nu inteleg de ce trebuie sa facem ceva concret gen petitii, demonstratii, sindicate, etc? Era doar o discutie, despre sansele pe care le mai are aceasta tara sa evolueze ...prin educatie, prin legi...na, unii mai optimisti, altii mai pesimisti, functie de experientele personale ....Eu ma simt mahnita de fecare data cand vad ca oamenii pretind a fi multumiti sau chiar sunt multumiti...o sa ma trimiteti la psihiatru, stiu si imi asum Dar mie mi se pare ca din cauza atator multumiti, lucrurile stagneaza nu evolueaza....ia uite ce frumos s-a facut la pasapoarte (nu te supara oricine ai fi cea care ai dat acest exemplu, nu-mi mai amintesc ) Nu e chiar asa, nu toata lumea poate ajunge la ora aia la serviciul pasapoarte, informatiile de pe site nu sunt corecte/complete, nu inteleg de ce trebuie sa mai cumpar un timbru de la posta in anul 2008, nu inteleg de ce trebuie sa platesc doua taxe in doua conturi diferite pentru un pasaport, etc...Dar e mai bine ca acum 10 ani, nu mai sunt cozi, nu se mai da spaga , nu mai astepti atat....dar de ce a fost nevoie de 10 ani pentru niste imbunatatiri minore...si de ce sa mai astept 10 ani sa modifice programul astfel incat sa pot ajunge si eu fara sa cer o zi libera? Ce e atat de bine de suntem multumiti? Ce sa fac eu concret sa se miste lucrurile in sensul potrivit? Mai mult decat sa-mi exprim nemultumirea ...ca se aduna nemultumitii si aia care trebuie sa faca ceva poate chiar vor face....Asa, daca totul e ok, de ce sa mai imbunatatim?
Si nu in ultimul rand , Denizel...nu exista nimic pe lumea asta care sa fie un tot unitar...toata lumea zambeste, toti copiii sunt fericiti, tot/ toate astea sunt relative si se exprima statistic...Daca in alte tari 80% din oameni sunt zambitori iar la noi doar 50% inseamna ca mai avem mult de lucru ca sa ne fie mai bine....eu asa gandesc cel putin ...e drept, uneori mai iau cate o pauza, pentru reechilibrare Imi caut pacea interioara, ma uit mai mult pe sus sa vad soarele si pasarelele care sunt la fel peste tot in lumea asta, imi incarc bateriile si gata !

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput