HALLOWEEN... unii da si altii nu!
Raspunsuri - Pagina 4
karligutza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ocebine
Mi-ar place sa iti aud opinia DUPA ce ai vazut cum se desfasoara ziua de Halloween pe unde se practica. Daca nu ai vazut NICIODATA, daca nu cunosti pe NIMENI care a participat la trick-or-treat sau vreo sarbatorire de acest fel....atunci cam slaba sansa sa fii luata in serios...doar regurgitezi niste opinii ale unui individ cu convingeri dubioase. Anamaria "With sufficient thrust, pigs fly." |
ti-am vorbit eu urat? atunci de ce mi te adresezi cu "doar regurgitezi niste opinii".... ?????????
karligutza
sunt mamica Adelutei
Elag spune:
Eu nu sunt de acord cu promovarea acestei sarbatori, care, totusi, indiferent ce se vede la suprafata, are niste radacini foarte urate total anticrestine.
Oricum eu nu sunt de acord cu toata aceasta avalansa de desene, reviste, jucarii care promoveaza vrajitoria (incercand sa induca copiilor ca e cool sa fii vrajitoare, ca nu e nimic rau etc).
Ma chinuiesc cu greu sa fac fata, ca parinte, publicitatii agresive care exista peste tot cu aceste subiecte.
Si de aceea, sunt suparata, ca si la gradinita noastra avem o intreaga "saptamana a Halloween-ului". Si asta fara sa ne anunte!
Deoarece nu vreau sa fac nici un compromis, eu nu-l voi lasa pe fiul meu la gradinita zilele acestea. Exista teatru, parc si multe alte distractii..Nu va simti lipsa acelei petreceri!
Oricum, deoarece, pana acum, gradinita are niste programe extraordinare, si a declarat ca doreste sa dezvolte in copii principii de viata valoroase, voi vorbi cu educatoarea. Ar putea sa se distreze cu sarbatoarea Recoltei, sau Thanksgiving, nu Halloween!!!
Serios vorbind, in Romania, aceasta sarbatoare nu este raspandita...atunci DE CE sa o impingem noi pe gatul copiilor nostri?
ocebine spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui karligutza
ti-am vorbit eu urat? atunci de ce mi te adresezi cu "doar regurgitezi niste opinii".... ????????? karligutza sunt mamica Adelutei |
Te-ai urcat la o tribuna (vezi exprimarea "MEMORIU") si de acolo de sus arunci niste opinii (ma rog, opinii e mult zis) despre ceva care nu cunosti. Nu ai experienta asta, nu ai intrebat ce inseamna...
Pentru care motiv trebuie ponegrita o sarbatoare care nu iti apartine?
Nu-i a ta, nu o adopta...de acord..dar de acolo pina la a debita "cultul mortii" si alte bazaconii...e cale lunga.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
kariguld spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ramona J
Dar unde ai fost mai, la Casa Alba? Lume multa, oameni putini |
nu chiar, pe langa...are vreo importanta? ceea ce am vazut am vazut la tivi, nu la casa alba!
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
Stanescu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Elag Eu nu sunt de acord cu promovarea acestei sarbatori, care, totusi, indiferent ce se vede la suprafata, are niste radacini foarte urate total anticrestine. Oricum eu nu sunt de acord cu toata aceasta avalansa de desene, reviste, jucarii care promoveaza vrajitoria (incercand sa induca copiilor ca e cool sa fii vrajitoare, ca nu e nimic rau etc). Ma chinuiesc cu greu sa fac fata, ca parinte, publicitatii agresive care exista peste tot cu aceste subiecte. Si de aceea, sunt suparata, ca si la gradinita noastra avem o intreaga "saptamana a Halloween-ului". Si asta fara sa ne anunte! Deoarece nu vreau sa fac nici un compromis, eu nu-l voi lasa pe fiul meu la gradinita zilele acestea. Exista teatru, parc si multe alte distractii..Nu va simti lipsa acelei petreceri! Oricum, deoarece, pana acum, gradinita are niste programe extraordinare, si a declarat ca doreste sa dezvolte in copii principii de viata valoroase, voi vorbi cu educatoarea. Ar putea sa se distreze cu sarbatoarea Recoltei, sau Thanksgiving, nu Halloween!!! Serios vorbind, in Romania, aceasta sarbatoare nu este raspandita...atunci DE CE sa o impingem noi pe gatul copiilor nostri? |
Radacinile acestei sarbatori nu sunt anticrestine, ci precrestine. Exact la fel ca originele sarbatorii nasterii lui Isus, invierii, etc.
Pe ce te bazezi cand spui ca sunt"foarte urate"? Si apropo, de ce n-ar fi la fel de cool sa fii "vrajitoare" si ar fi mai cool sa fii "inger"? Ce e rau in a fi "vrajitoare"?
diadaniela spune:
ba-i misto sa fi vrajitoare!
faci tot felul de chestii cu bagheta magica. de exemplu sa slabesti rapid vreo 5 kg, sa nu se depuna cioco pe care ai papat-o,sa faci parul sa creasca rapid,sa-ti creasca unghia rupta!
eheeei! cate nu poate face o vrajitoare si bagheta ei magica!
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Elag Eu nu sunt de acord cu promovarea acestei sarbatori, care, totusi, indiferent ce se vede la suprafata, are niste radacini foarte urate total anticrestine. Oricum eu nu sunt de acord cu toata aceasta avalansa de desene, reviste, jucarii care promoveaza vrajitoria (incercand sa induca copiilor ca e cool sa fii vrajitoare, ca nu e nimic rau etc). Ma chinuiesc cu greu sa fac fata, ca parinte, publicitatii agresive care exista peste tot cu aceste subiecte. Si de aceea, sunt suparata, ca si la gradinita noastra avem o intreaga "saptamana a Halloween-ului". Si asta fara sa ne anunte! Deoarece nu vreau sa fac nici un compromis, eu nu-l voi lasa pe fiul meu la gradinita zilele acestea. Exista teatru, parc si multe alte distractii..Nu va simti lipsa acelei petreceri! Oricum, deoarece, pana acum, gradinita are niste programe extraordinare, si a declarat ca doreste sa dezvolte in copii principii de viata valoroase, voi vorbi cu educatoarea. Ar putea sa se distreze cu sarbatoarea Recoltei, sau Thanksgiving, nu Halloween!!! Serios vorbind, in Romania, aceasta sarbatoare nu este raspandita...atunci DE CE sa o impingem noi pe gatul copiilor nostri? |
Ce vorbiti doamnelor?
Da Baba Cloanta din basmele romanesti,ce facea? Se dadea pe hinta?
Tocmai noi vorbim de crestinism,noi care in cadrul credintei crestine folosim obiceiuri pagane?
E ok ca, un copil sa stie ca poate intra necuratul in om si-i facem exorcizare,dar nu e ok sa ´´faca vraji´´,nu?
Taierea capului balaurului,furtul lui Harap Alb, calul care zboara si amanaca jaratec,tradarile la care sunt supuse personajele din basme,le avem si noi de ani ani buni si uite ca nu ne-am smintit.
Da e foarte cool sa dam vina pe americani,indiferent de problema.
karligutza spune:
Anamaria, ocebine, eu te intreb ceva, tu imi raspunzi altceva! deci mi-e clar ca eu cu tine nu mai vorbesc!
imi faci o teorie fara sa stii de fapt ce stiu, ce cunosc, ce am vazut... doar presupui cu titlu de adevar, ca eu NU AM VAZUT, ca eu NU AM EXPERIENTA ASTA... de aceea nici nu ti-am raspuns la post ci doar la felul cum ai vorbit! halloween placut iti doresc!
karligutza
sunt mamica Adelutei
Luna1 spune:
Una peste alta daca ati adoptat Valentines fratilor acu', nah, adoptati si vrajitoria, buhuhuhu!
Acum lasand gluma la o parte, karligutza si altii fara suparare, insa nu stiu ce ati adoptat voi acolo in Romania. Cred ca ati adoptat doar ceea ce se vede prin filme la tv, cu scarificii umane, cruci pe pereti, facute cu sange of course, oamenii buni se inchid in case si stau pe intuneric ascultand ravagiile facute de Satanisti pe afara etc.
In realitate este o sarbatoare ca oricare alta, o sarbatoare in care oamenii mai socializeaza, in care copiii se imbraca ca sa sperie adultii (o sa va pun poze cu ai mei, sa vedeti ce scumpi sunt in special cea mica, e primul ei Haloween) merg din usa in usa cu trick or treat iar vecinii rad cand ii vad asa, primesc dulciuri, si se distreaza. In plus gasesti petreceri organizate in locurile de joaca.
Eu nu zic ca Romania ar trebui sa adopte o astfel de sarbatoare insa lasati dom'ne si nu mai ponegriti sarbatorile de sute de ani ale altora. Cum ar fi sa faca vreunul vreo petitie aici ca nu-i place martisorul sarbatoare tot pagana de altfel. Ar trebui sa vedeti cum e aici, se sarbatoreste Divali (sarbatoare indiana), sunt scoli in limba poloneza, invatati toleranta.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)