nu stiu ce si cum sa fac
Raspunsuri - Pagina 17
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru Arghezi e morisca in mormant gratie tie... [quote]citat din mesajul lui denizel Din bube, mucigaiuri si noroi, iscat-am frumuseti, sperante noi . |
Credeam ca nu exista icon mai sugestiv decat "" pe forumul asta. Un cerc, acoperit jumate de multi dinti, razand!!!! :-)))))
Dar, ma rog...
maru spune:
nu stiu in ce Utopia traiesti tu draga Denizel, dar realitatea tipa total diferit.
Tiganii sunt impartiti pe clanuri, pe triburi, e stiut ca tiganii muzicanti sunt mai dusi in lume, sunt stilati, curati si buni vecini. La fel ci giuvaergii si caldararii, ei muncesc si traiesc din talentul lor. Ce te faci cu cealalta jumatate care s-a pierdut de radacini, care nu mai apartine de nici un bulibasa, care a iesit in Europa si a invatat meseria de "tamplar"?
Vezi cazul judetului Galati care are o comuna intreaga de palate tiganesti unde nici unul nu plateste curent, unde nimeni nu se incumeta sa intre pe strada?!
In satul parintilor mei niciodata nu s-a aciuiat nici o familie de rromi. De ce? pentru ca oamenii acolo muncesc f mult si nu accepta sa dea de pomana decat la pomenile bisericesti. Da, te primesc, te omenesc, dar a doua oara iti arata ce trebuie sa faci ca sa ii ai de buni vecini!
Asa ca incearca sa cobori din palatul de clestar si sa intelegi ca nimeni nu are nimic cu nici o etnie ci toti suntem inversunati impotriva leprelor de orice culoare
citat din mesajul lui denizel Iileana, este cunoscut faptul ca tiganii cauta sa pastreze relatii bune cu cei din blocul in care locuiesc, cu cei din curtea in care locuiesc, cu cei de pe strada pe care locuiesc. Niciodata un tigan infractor nu va fura dintr-o curte care e la el pe strada, de ex. Niciodata un tigan infractor nu se va lega de cineva de la el din bloc sau de la el de pe strada. Rare sunt datile in care se nasc [] conflicte intre vecini si, de obicei, daca se nasc, conflictele nu sunt din cauza tiganilor :-). Conflictele se nasc din cauza atitudinilor mizere si dispretuitoare ale celor care au ceva de impartit cu ei. In plus, subiectul asta e un balon umflat aiurea. Ieri gabriella se muta la mama si nu avea curaj sa iasa din casa , azi e deja mai bine, lucrurile sunt pe cale sa se rezolve . Nu cred nici o zecime din povestile nenorocirilor care au picat brusc si intr-un anume moment delicat pe capul gabriellei1. asa, eu ma retrag (deocamdata ). Poftiti la depanat povesti de capa si spada cu tiganii de la voi de pe strada, care mai aveau putin si va scurtau de cap . Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Ancuta-Maria spune:
Pai intr'un fel suna "lepre de orice culoare", ca sunt destule, nu ne plangem... si altfel suna "leprele alea de tigani", nu crezi?
Apoi, io nu stiu unde ii gasiti, ca eu am dat numai peste tigani ca lumea... Sunt ferm convinsa ca exista si lepre, dar norocoasa cum sunt, nu am dat peste ele
http://autenticradio.telnetcom.ro:8000/listen.pls Un radio pentru romani, de la inima la inima.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui maru Asa ca incearca sa cobori din palatul de clestar si sa intelegi ca nimeni nu are nimic cu nici o etnie ci toti suntem inversunati impotriva leprelor de orice culoare |
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
[/quote]
Daa,prejudecatile lipsesc cu desavarsire,desigur.Denizel a inteles gresit...desigur.Mai Deni, de ce vezi tu baiu acolo unde nu-i,ha?
AR trebui sa se stie ca leprele nu au nici etnie specifica nici culoare specifica, dar vezi bine ca NU SE STIE, Maru!
spic de grau spune:
Mai - poate nu are femeia unde sa-si intinda rufele, si cum sunt multi in casa, o fi terminat spatiul de pus sarme...
Eu zic sa ii cumperi asta:
https://ssl.static-cache.de/pimgs/323/vp/323_vp541045a.jpg
Pe bune acum. E practic, il poate pune in baie... Iar daca nu are loc, chiar daca il pune in fata propriei usi, pe tine nu te va mai dernaja...Zic si eu acum.
Iar varianta cu lucrusoare ptr copii nu e rea. Sau jucarii.
Adica te duci la ea ii duci niste prajituri, o asiguri ca nu sunt cu vitriol si ii spui ca fiind vecini, e bine totusi sa fiti in bune relatii.
Sigur ca se va imbuna.
Si ti-as mai spune ceva insa sigur o sa fiu luata peste picior. In general tiganii sunt sensibili cnd vine vorba de preot. Du-te si tu la biserica si spune-i preotului sa vina sa le vorbeasca. Poate nu e cea mai buna ideea insa poate merge. Indiferent de cultul religios in care se gasesc.
Nah ca ti-am mai dat solutii.
Si daca tot nu merge - revin la prima mea solutie. Aia cu emigrarea.
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui denizel Iileana, este cunoscut faptul ca tiganii cauta sa pastreze relatii bune cu cei din blocul in care locuiesc, cu cei din curtea in care locuiesc, cu cei de pe strada pe care locuiesc. Niciodata un tigan infractor nu va fura dintr-o curte care e la el pe strada, de ex. Niciodata un tigan infractor nu se va lega de cineva de la el din bloc sau de la el de pe strada. Rare sunt datile in care se nasc [] conflicte intre vecini si, de obicei, daca se nasc, conflictele nu sunt din cauza tiganilor :-). Conflictele se nasc din cauza atitudinilor mizere si dispretuitoare ale celor care au ceva de impartit cu ei. |
De cine este cunoscut acest fapt sau mai bine zis cum a ajuns el atat de cunoscut ? Nu vad cum ai putea tu sa stii ce fac toti tiganii.
Niciodata sa nu spui niciodata. Nu poti sti tot si nici nu ai cum sa prevezi.
Maria
catalina2307 spune:
Da spic de grau....prajiturile tale or fi mai bune decat bomboanele mele. E sa vezi ce ti-o iei acum.
Alinutza1979 spune:
denizel - citeste regulamentul acestui forum (vezi punctul 09 Comentariile la adresa gramaticii nu isi au rostul ) - asa ca fapt divers
poate ne spui si noua de ce simti nevoia sa iesi in evidenta intrun mod negativ; iei bani ptr asta?
scz ptr off topic
Tiganii sunt o mare problema a societatii noastre!
gabriella1 - parerea mea este sa faci tot posibilul sa stai la distanta de ei! Cunosc cazuri cand tiganii au "reactionat" foarte urat!Pentru ei sunt mai importante mandria si "onoarea" decat libertatea!Ai grija de tine, si sa ne tii la curent cu evenimentele!
mariamunteanu spune:
Eu as incerca sa le duc prajituri, bomboane, poate niste jucarii pt copii. De ce nu ? La mine a functionat bine metoda asta de a face primul pas in relatia cu vecinii. E drept ca lucrurile nu au escaladat asa, poate si din faptul ca evit certurile pt. ca le detest.
Maria
maru spune:
draga lady, stai linistita in privinta mea, dupa cum vezi din semnatura am emigrat, asa ca traiesti intr-o tara cu o lepra mai putin (hm, n-am pus la socoteala toata familia, deci uite ai motive in plus). Macar eu nu ma consider etalon de toleranta...ci imi duc viata in liniste langa toate natiile pamantului, cu toate culorile si obiceiurile lor. E adevarat ca e mai usor sa fii tolerant aici, decat intr-o tara predominant "alba"
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2