In vizita cu copilul!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Daca parintii nu au avut macar bunul simt al unui telefon de scuze si reanunatarea /reprogramarea vizitei,ce pretentii sa ai la copil?!

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alinutza1979

Oare asa trebuie sa se comporte un baietel la varsta de 5 ani?

Nu, de obicei asa se poarta un baietel (poate ca si o fetita ) la 1-2-max.3 ani. Cu toate astea, un baietel de 5 ani, obosit (orele de vizita erau nepotrivite pt. el) si plictisit (lipsa unui partener de joaca), se poate purta asa si e de inteles. Daca cumva a mai gustat si din vin e de mirare ca n-a facut si altele.
De facut, in situatia respectiva nu aveai ce sa faci, parintii trebuiau sa intervina, acum bine ca a trecut, iar data viitoare ai grija sa va intalniti in oras sau la ei acasa.

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

La noi, aproape toti vin cu plasa cu jucarii. Mi se pare de bun simt. De ce sa-mi bat eu capul ce margele si ce cutiute si castroane as mai putea oferi pe post de jucarie?
Exista si o exceptie, niste amici vin cu jucarii dupa ei, dar le lasa in masina pe motiv ca le trebuie sa distreze copilul la drumul de intoarcere. Chiar nu inteleg de ce nu pot lua 5 jucarii in plus la ei. Numai ca eu ma tin dupa copil si nu-l las sa faca chiar tot ce vrea. Nu le place, nu-i problema mea. La noi nu se ajunge la scos hainele din dulapuri, dar usile trebuie musai deschise, ca-s glisante si e atractia tuturor copiilor se pare. Asta o inghit cumva.
Daca as vedea ca al meu copil are o perioada de explotare si deci ar deranja,atunci as invita lumea la plimbare in parc, la gradina zoologica sau la mine acasa. Eu una m-as simti tare prost sa stiu ca am deranjat.
Alina, tinand cont ca sotul tau nu mai era asa in relatii stranse cu prietenul, din moment ce abia acum a aflat ca s-a insurat, cand copilul are deja 5 ani, eu nu m-as fi jenat sa le spun ce e si ce nu e permis la mine in casa, mai ales ca nu erau genul sensibil.
Acuma ia si tu partea buna, aceea ca in sfarsit au plecat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

In primul rand, orele 20:30 nu sunt ore de vizita, cel mult ore la care se incheie o vizita la care participa si copii. In al doilea rand, parintii aduc cu ei jucarii ca sa-i dea de "lucru" copilului sa nu se plictiseasca.

Eu am doi baieti, dar pe unde merg cu ei nu am treaba, isi fac de joaca si am la mine mereu masinute si jocuri - noi adultii mancam si radem, iar copiii se joaca linistiti. In anturajul nostru avem si cate 10 copii intre 1 si 7 ani, dar nu am vazut asa ceva ce povesteste Alinutza.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Parinti sunt vinovati in astfel de cazuri, il rasfata prea mult, ii permit orice si nu se implica in educarea lui, sunt amuzati de ceea ce face minunea lor de copii. Acum ceva timp am urmarit o emisiune la tv, nu dau nume ca poate fac reclama, in care o mama i-a spus altei mamei "noi suntem cele care crestem barbatii de maine sau golanii de maine", ceva in genul asta dar oricum a fost ceva intelept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Picky_toto

Parinti sunt vinovati in astfel de cazuri, il rasfata prea mult, ii permit orice si nu se implica in educarea lui, sunt amuzati de ceea ce face minunea lor de copii. Acum ceva timp am urmarit o emisiune la tv, nu dau nume ca poate fac reclama, in care o mama i-a spus altei mamei "noi suntem cele care crestem barbatii de maine sau golanii de maine", ceva in genul asta dar oricum a fost ceva intelept.

oh my!!! Barbatii sau golanii de maine, ghiciti in bolul de cristal al comportamentului unui copilas de 5 ani...

Ce declamam cu fiecare ocazie ca ne uneste pe acest forum? [inima uriasa pulsand] Dragostea imeeensa pentru copii!!!

Si, fiindca tot ii iubim atata (pe ai nostri, ca deh...) nu scapam nici aceasta ocazie de a-i mai barfi putin (pe ai altora, ca deh...), de a ne plange cum suntem torturati de pici de 2 ani care se potolesc urgent daca-s luati de ceafa si cum, altii, 'ai de mama lor, nu-s in stare sa-si creasca si educe copiii .
Ma rog, esentialu-i ca ii iubim si iubirea pentru ei ne uneste p-acilea .

Da, stiu ca sunt copiii care pot scoate din minti si un sfant , da' barfa asta care are drept subiect golaneala din copiii altora ma face sa ma plang inca odata: ce s-a intamplat oare cu DC-ul???

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Hai mai Alinutza ca si tu esti rea, zau asa ...ce daca se juca si copilasul un pic cu chilotii tai? ufffff..am glumit un pic, bineinteles...

Mami de fetita si de baietel 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Si eu cred ca de vina sunt parintii pentru felul in care l-au crescut si pentru faptul ca nu te-au respectat pe tine si casa ta. Este clar un copil care a fost lasat de capul lui. Eu am o fetita mult mai mica, de 1 an si 4 luni si mergem foarte des in vizite la prieteni care nu au copii. In primul rand plecam pregatiti cu ceva jucarele si, in al doilea rand, cand incepe sa faca "atmosfera" ne luam frumos La revedere de la gazde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Copilul n-are nicio vina.
Parintii, in schimb, fac parte din categoria cea mai joasa de oameni: cea a nesimtitilor.
Eu evit sa am asemenea caractere in cercul meu de prieteni. Viata e prea scurta si prea agitata ca sa ne pierdem din timpul nostru liber cu astfel de oameni.
Alinutza, un sfat: in casa ta exista regulile tale, si ele trebuiesc respectate. Sa nu-ti fie niciodata jena sa impui lucrul asta. Bunul simt nu trebuie sa ne lase sa inghitim tupeul si nesimtirea ceor care ne-au calcat pragul. Sa nu mai lasi niciodata pe nimeni sa se comporte asa la tine in casa. Si daca se supara si pleaca, mare paguba! Oricum, nu sunt niste oameni pe care sa ti-i doresti ca prieteni, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In tot ce povestesti tu remarc doar o mare nesimtire a parintilor. Copilul a fost educat de ei, deci va fi la fel.

1. Autoinvitatia
2. Intarzierea mare fara vre-un telefon macar.
3. Stat prea mult in vizita (chiar si fara copil, o vizita "protocolara" nu se termina atat de tarziu.
4. Chiar daca copilul e...cum e... unul din parinti sta dupa el si rezolva punctual situatia.

Putin out off topic remarc ca fetele "de afara" culca copiii la 8.30. In Romania rar vei gasi parinti sa culce copiii la ora asta. Marea majoritate a copiilor se culca pe la 10-11 seara. Daca veti merge vara in parcuri veti remarca la ora 10 seara o gramada de copiluti la joaca.

Eu am 2 baieti de 3 respectiv 5 ani jumate, asa ca-mi dau si eu cu parerea. Un singur copil poate fi mai cuminte decat 2. In 2 apar tot felul de idei. Presupunand ca dintr-un motiv sau altul as fi ajuns in vizita la ora 20.30, as sta pana la 22.30 maxim. As lua de acsa cateva jucarii (daca merg intr-o casa fara copii) si as ruga gazda sa puna la televizor niste desene. Copiii nu ar iesi din sufragerie nesupravegheati si nu ar avea ce sa caute prin dulapuri. Evident ca se pot intampla accidente de genul: pahar de suc scapat pe canapea, vaza de flori rasturnata... dar asta e riscul.

Pe viitor evita vizita acestor prieteni pe la voi. In locul tau, acum m-as invita eu pe la ei (eventual te duci si ii scoti si tu chilotii din dulap) macar sa vad copilul cum se comporta acasa la el!

Mergi la inceput