Atentie la uleiul de palmier
Raspunsuri - Pagina 2
spic de grau spune:
Eu nu stiu cum pot anumiti ziaristi sa publice un astfel de articol. Este fals fals fals.
Uite - aici un alt studiu, l-am citit rapid.
http://www.santetropicale.com/resume/114409.pdf
Revin, am ceva de facut in casa
simali spune:
Eu stiu ca principalii producatori de ulei de palmier sunt tarile sarace din Africa (Ghana, Nigeria, etc. precum si Malaezia), ca aceste tari au facut diferiote asociatii si fundatii care sa se lupte pe cat posibil cu diferitele "studii" facute de laboratoarele sponsorizate de producatorii de ulei de floarea soarelui, ca sunt procese, ca e
scandal, ca interesul economic al producatorilor de ulei (mult prea scump) este foarte clar aici (uleiul de palmier este mai ieftin si mai productiv si daca se dovedeste fara echivoc ca este si sanatos scoate total de pe piata uleiul de floarea soarelui).
Razboiul uleiului de palmier este un razboi dur iar sanatatea de sanatatea consumatorilor nu pasa nimanui cu adevarat.
Si daca tot se agita lumea ca pier urangutanii datorita uleiului de palmier, de ce nu se agita si ca sunt defrisate padurile din Europa (Campia Romana - fosta Codrii Vlasiei vazuta din avion e un mare desert) datorita culturilor de floarea soarelui.
http://www.palmoiltruthfoundation.com/
http://www.americanpalmoil.com/contact.html
alice
jenn spune:
Kariguld,uleiul de masline extravirgin nu se foloseste la gatit,doar la salate!Cit despre cel de palmier,mai bine deloc,pina ne lamurim...
viviana spune:
Cu toate ca sunt pe langa subiect:
jenn, uleiul de masline extravirgin (obtinut dupa prima stoarcere) se foloseste cu brio si la gatit. Nu numai atat dar, da un gust extraordinar mancarurilor.
In ceea ce priveste uleiul de palmier nu am sa folosesc niciodata. Nu stiu de ce. Nu am un motiv anume. Pur si simplu nu-mi place cum suna.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Guestus spune:
Ulei de palmier se foloseste si de chanel+l"oreal....plus inca vreo 50 de firme vestite....am inteles ca sa-ti prajesti ouale nu e okay...dar sa-ti indesi uleiul de palmier prin toti porii sa ajunga sa intre in reactie cu celulele negre din cap e okay?
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jenn Kariguld,uleiul de masline extravirgin nu se foloseste la gatit,doar la salate!Cit despre cel de palmier,mai bine deloc,pina ne lamurim... |
Da?
sunt anumite mancaruri, la care se cere in mod expers sa pui ulei de masline...dar eu cel mai mult fac salate, de toate felurile si in cele mai diverse combinatii posibile!
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jenn Uleiul de masline normal se foloseste la gatit nu ala extravirgin!Mai informati va! |
Spune-le si grecilor si in special italienilor...
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
jenn spune:
Are un gust specific care se imprima alimentelor,in afara de asta,nefiind tratat chimic nu e potrivit pt temperatura inalta la prajire de ex.Fiecare foloseste cum vrea!