despre salarii
Raspunsuri - Pagina 11
Marina spune:
yap eu as rezista la catedra , sunt absolut de acord ca profesorii sunt prost platiti dar argumente de genul tb sa ne luam carti sa fim pregatiti sa studiem sa etc sunt pur si simplu puerile. Port un mare respect tuturor profesorilor asa cum ii port un mare respect bonei mele...educatia copiilor mei sta in mainile lor ....dar sa nu exgeram si in alte meserii citim, studiem, ne cumparam carti de specialtate pe bani buni si pierdem nopti citind. Tine pur si simplu de faptul cat de profesionisti vrem sa fim. Ai idee cat costa o carte de economie din afara?
filofteia spune:
Citat: |
la job (am mai facut socoteala)din 8 ore una o petreci socializand la cafea, una la tigara (am luat in calcul 5 tigari/zi), una pe forum si o alta bantui pe net (dak "nesimtitii" de la IT nu au banat site-urile de interes)... |
Si aia care nu fumam? Si profesorii care fumeaza in clasa?
dar sa nu exgeram si in alte meserii citim, studiem, ne cumparam carti de specialtate pe bani buni si pierdem nopti citind. Tine pur si simplu de faptul cat de profesionisti vrem sa fim. Ai idee cat costa o carte de economie din afara? |
Asta s-o crezi tu...numai profesorii citesc ca ei sunt singurii intelectuali.
Alexuta .
Eu fac comparatie cu metodele, interesul pe care il primesc de la firma de engleza...unde o ora de engleza este mai ieftina decat una de meditatie la oricare alt profesor.Profesorii in particular nici nu prea fac cu copii de clasa aII-a, pentru ca este mai greu de lucrat cu ei si sunt foarte aglomerati cu cei mai mari.
Cand am pus soacrei mele (fosta profesoara, acum pensionara) intrebarea de ce la firma se lucreaza mai bine, a spus ca n-are nici o legatura cu salariul...atunci cand esti un profesor bun iti faci meseria bine indiferent de salariul pe care il primesti.
Si tot ea este revoltata de ce se intampla in invatamant, de ce salarii mari au ajuns sa aiba profesorii...asta inainte de a se pune problema maririi cu 50 % ...
mimonix spune:
Hai sa-mi dau si eu cu parerea...departe de mine gandul ca profesorii sau doctorii sunt niste superstaruri si merita recompensate pe masura si totusi....nu inteleg sub nicio forma de ce sunt asimilati ei (si mai sunt si altii ca ei) categoriei BUGETARI ....doar pentru ca sunt platiti din bugetul de stat? Olalala...dar din bugetul de stat sunt platiti si parlamentarii si cu ce salarii, si polititii cu masinile lor de 60000 Eur cu tot, si cate si mai cate....Din bugetul de stat sunt platite si femeile de servici si portarii de la ministere, si tanti Nuti de la "parcari" din primarie....Cum e posibil sa pui toate astea la un loc si sa spui "bugetarii" ha? Pai in primul rand nu au toti aceeasi pregatire, aceleasi performante, acelasi impact asupra populatiei platitoare, etc...cum sa le maresti la toti cu 50% ? In veci nu se va face dreptate si nu se va implementa un sistem corect d motivare si de recunoastere a performantelor...eu una consider ca ar fi fost mult mai corect sa se aloce niste sume/minister pentru majorarea salariilor dupa competente ...competentele ar fi trebuit stabilite la nivel de unitate (scoala, spital, etc) facuta inainte un fel de "cercetare" in sensul asta...sa vada si ai de sus cam de cati bani ar fi vorba....ca sa nu mai vorbim despre faptul ca fondurile provenite lunar din asigurarile medicale platite de populatie se duc la gramada la marele buget si indiferent cat platesti "tot aia primesti" ...E o incompetenta crasa acolo "sus" la nivel de parlament, ministere, etc si la ce putem sa ne asteptam din partea acestor aleside doi lei...numai daca te uiti pe listele de candidati si te ia cu ameteala , bleah !
Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
mimonix spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
O fi mai usor sa pleci dar in viata nu e prostitutie. Adica , in viata e mai frumos sa practici profesia care iti place , nu sa faci o facultate si dupa sa te duci sa te angajezi ca vanzatoare ca faci mai multi bani. Eu nu inteleg logica asta (evident a oamenilor care nu sunt din profesia X" :"daca nu-ti convine , fa altceva". Altceva ce anume? faci arhitectura 5 ani si cand vezi ca nu scoti bani te apuci de contabilitate? "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/ |
Da XIO, e si asta o varianta ...am cunoscut medic care lucreaza in IT, profesor de matematica, care lucreaza ca traducator autorizat, absolvent de filologie (engleza) care lucreaza in IT si astea sunt numai cateva exemple din imediata mea apropiere...Nu mai vorbim de miile de ingineri care fac de toate numai inginerie nu ..se cheama adaptare, flexibilitate, arta supravietuirii, descoperirea tarzie a vocatiei...cum vrei tu...dar asa o tragedie cum ti se pare tie , nu-i ! Parol! Si nici prostitutie...mai "prostitutie mi se pare" sa stai sa mori de foame, cu orgoliul "pana-n gat" si te vaiti peste tot aiurea ca nu esti recompensat pentru ceea ce faci...ca o viata ai si nu merita sa astepti nimic de la nimeni, ca nimanui nu-i pasa (asta ti-o spun eu, din experienta , ca tu esti tanara si prea optimista , te cunosc eu )
Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
Guestus spune:
Pai nu au ei salariul mic de pomana...au ca il merita. O bona sta cu copilu" si primeste sute de euro lunar..si aia la scoli nu se pot organiza sa tina copii inca 3-4-5 ore dupa cursuri...sa faca ceva La scoli private au creier si asa fac....dar cei de la stat asteapta sa dea lege ministrul sau UE. Ei initiative nu au...nu e treaba lor cica.
ionica spune:
Marina,
Asta este cea mai mare greseala a societatii in care traim azi.
Multi parinti cred ca , educatia copiilor se face la scoala sau la gradinita.
Educatia se face acasa,scoala sau gradinita este doar o continuitate din ceea ce faci tu acasa.
educatia copiilor tai ,sta in mainile tale.
Opinie personala
citat din mesajul lui Marina Port un mare respect tuturor profesorilor asa cum ii port un mare respect bonei mele...educatia copiilor mei sta in mainile lor .... Marina |
Sophia 2ani
+15
cl spune:
Tot spuneati de profesori si medici sa-si caute ceva extra. 'ete ca se gasira unii care sa proteseteze ca sunt medici care castiga extra, de la sistemul privat. In curand se vor gasi sa zica la fel si de acei invatatori de la after school-uri, ca daca au acolo ore, elevi de-ai lor, conflicte de interese etc... de profesorii care dau meditatii etc. Oricum o dai, nu e bine! Si presupun ca extra inseamna numai dat cu matura, sapat santuri, nu? Atunci nu am mai face nimeni scandal, ca nu exista conflict de interese .
Guestus, . Hai sa-ti spun ceva. Nu e suficient sa stii bine geografie, matematica etc, ca sa fii si un bun profesor. Iti mai trebuie si altceva si stii bine asta, ca esti baiat destept. Cat despre trimiterea studentilor la catedra...hmmm, e suficient sa greseasca ceva studentul respectiv si la cat de taxat va fi de catre elevi, nu va mai avea curajul sa mai intre la ore . Trebuie sa stii cum sa captezi atentia copiilor si cum s-o pastrezi, nu toti sunt in stare de asta.
viviana spune:
Eu nu am sa inteleg niciodata competitia asta parinte-profesor sau profesor-parinte.
Exista in ambele tabere uscaturi. Insa lucrurile bune pe care le fac si profesorii si parintii depasesc cu mult nivelul uscaturilor.
Numai ca trebuie sa vrei sa le vezi.
Eu nu ii pot judeca nici pe unii nici pe altii dupa propriile intamplari si nici dupa ce spune Tv-ul, sau din povestile aparute pe siteul asta din cand in cand.
Avem ochi sa vedem si urechi sa auzim. Hai sa le si folosim pentru a gasi noi medii de informare si pentru a vedea si alte aspecte ale meseriei de parinte si de profesor.
Trebuie ca societatea sa inteleaga ca este normal ca un copil sa aiba telefon mobil, Pc acasa, MP3, PSP, Nintendo si haine de firma sau ca parintii sa aiba “gipane” si vile.
Trebuie ca societatea sa inteleaga ca este benefic pentru ea nu sa il injure sau sa il invidieze pe cel care are si sa vrea sa-l aduca la nivelul ei, ci trebuie pur si simplu sa se straduiasca sa ajunga ea la nivelul respectiv.
Guestus nu sunt de accord cu tine. Cum vine asta sa se organizeze numai profesorii pentru after school in scoli? Dar, parintii ce au? Nu trebuie si ei sa ia atitudine? Nu sunt copiii lor? Nu trag la aceeasi caruta intru educatie?
Eu sunt de accord cu marirea salariilor profesorilor.
Sunt sigura ca dupa, nu va avea loc o mare schimbare decat in asigurarea unui nivel de trai decent.
De ce? Pentru ca atata timp cat va exista goana dupa medii vor exista si tentative. Si nu neaparat din partea profesorului. Ci a parintelui.
Intrebare:
Cati dintre noi, cand discutam pe la colturi sau cand stam la o barfa, sau pe un chat povestim un lucru bun invatat azi la scoala de copil – un singur lucru, macar de la un singur profesor - ?
Cati dintre profesori povestesc despre un parinte care i-a impresionat prin devotiune fata de copil?
Nici nu stiti cate povesti frumoase raman, astfel, nespuse. Niciodata.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Guestus spune:
citat din mesajul lui viviana Guestus nu sunt de accord cu tine. Cum vine asta sa se organizeze numai profesorii pentru after school in scoli? Dar, parintii ce au? Nu trebuie si ei sa ia atitudine? Nu sunt copiii lor? Nu trag la aceeasi caruta intru educatie? |
domle...profesorii se pling ca nu au bani..nu yo...asa ca domnii profesori trebuie sa gaseasca si ceva solutii. intelegi?
cu 20 euro extra la 100 de copii se aduna 2000 euro lunar...si uite cum fac bani de tigari si cafea. trebuie sa fii doctor in economie sa faci asta...sau cum?
viviana spune:
Nope, nu pricep.
E ceva lipsa in rationament da' nu-mi dau seama ce.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi