Ramanem in tara sau plecam?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Edip, pe tine nu stiu cu ce te-am suparat-de ce te deranjeaza atat de tare ca am intrebat pe net. E un forum, da? Daca n-ai nevoie, nici nu-l deschizi; daca nu te intereseaza tema, nu citesti; daca nu ai nimic de zis, nu raspunzi. Se pare ca in afara de tine n-am deranjat alti participanti la discutia, care au inteles f bine ce vreau, de ce am nevoie. Si le multumesc!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Edip, pe tine nu stiu cu ce te-am suparat-de ce te deranjeaza atat de tare ca am intrebat pe net. E un forum, da? Daca n-ai nevoie, nici nu-l deschizi; daca nu te intereseaza tema, nu citesti; daca nu ai nimic de zis, nu raspunzi. Se pare ca in afara de tine n-am deranjat alti participanti la discutia, care au inteles f bine ce vreau, de ce am nevoie. Si le multumesc!

Naty

cred ca m-ai inteles gresit... nu m-ai deranjat cu nimic. pur si simplu am insistat pe ideea ca tu trebuie sa decizi ceea ce faci... ce e rau in asta? e cel mai bun sfat pe care ti-l putea cineva... intreaba pe oricine a plecat. crezi ca te cunoaste cineva mai bine decat te cunosti tu? crezi ca stie cineva mai bine decat tine daca suporti in continuare ceea ce nu iti place in Ro sau ca o sa te adaptezi in tara unde ai merge? nu stiu de ce te-a deranjat pe tine abordarea mea... ce vrei sa ridicam in slavi tarile in care traim sau sa balacarim ro ca sa iei tu o decizie? nu te ajuta cu nimic asta crede-ma. imi pare rau ca te-ai simtit ofensata si imi cer scuze daca asta s-a inteles din mesajul meu dar... raman la aceeasi parere.

Mergi la inceput

Doamne fereste, nu am vrut nici osanale tarilor adoptive nici aruncarea cu noroi in Romania. Dimpotriva!! Am vrut sa vad care sunt nuantele, asa cum le-au perceput altii prin experienta proprie. Intotdeauna am crezut ca e util sa stii ceva despre vietile altora ca sa iei decizii bune in propria viata.

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

na,uite la ele..pleaca si ultimii medici care mai sunt prin tara ....hm,voua vi s-a urat cu binele .
Da' io zic asa...plecati toti,sa raman numai io si cu barbat-meu ,azi sa locuiesc la predeal in vila lu' X, maine sa plec la Sighetu-Marmatiei cu bentley-ul lui Y... ah,ce viata .

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

na,uite la ele..pleaca si ultimii medici care mai sunt prin tara ....hm,voua vi s-a urat cu binele .

relax...ma reprofilez si incep operatiile

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

relax...ma reprofilez si incep operatiile

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Asi, Gabriela si Guestus si eu raman cu voi.

In urma cu doi ani (ei, sunt deja aproape 3) firma la care lucra sotul meu a terminat in Romania partea de afacere la care lucra sotul meu. Si i-au oferit sa lucreze in alta tara. El a spus ca "Nu, din motive familiale" si atunci i-au oferit alta tara "expatriat cu familia". Eu i-am spus ca numai cand aud cuvantul asta mi se face rau si el mi-a spus "expatriat, nu refugiat". Oricum, am intrebat si copiii. Cel mare (avea 14 ani): "Daca ne putem lua cainii si pisicile cu noi, ma abtin de la vot. Daca nu ii putem lua nu vreau sa plecam.". Al doilea: "Nu." Fetita: "Daca e vorba sa plecam pentru un an, da. Mai mult, nu." Cel de 8 ani: "Asa, in excursie, da. La scoala acolo? Nu."

Si pot sa va spun ca sotul meu a cautat servici atunci si a mai gasit in strainatate. Pentru Romania i se spunea ca este "overqualified" (sper ca asa se scrie) si pana la urma a acceptat un post unde avea salariul cam doua treimi din salariul anterior.

Doi prieteni apropiati ne-au spus ca suntem prosti.

Oricum, cei care ramaneti, va puteti baza pe noi (mai putin cu operatiile, dar de asta se ocupa Guestus)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Cand ne-am decis sa plecam, am facut-o ptr ca sotul avea deja un contract de munca.
Gasesc super riscant sa spui: plec! si sa nu ai nimic acolo unde pleci.
Multi isi spun: am intrat in UE, am drept de munca. Nu e deloc asa. Regulile au ramas aceleasi, cu mers la fortele de munca, depus cerere de catre angajator, vazut daca nu exista francezi apti ptr jobul pe care postulezi tu, platit taxa si abia apoi facut formele de angajare. Doar trebuie sa se protejeze si ei.
Iar de lucrat la negru.. fara asigurari, cu frica in san ca vin inspectorii.. mai bine nu.

E adevarat ca s-au schimbat multe dupa intrarea RO in UE. De ex - daca inainte ca medic roman era f dificil sa vi sa lucrezi (ex in Fr), acum vin francezii in RO sa gaseasca medici romani care sa accepte sa lucreze in FR.

Noi ne mai gandim uneori daca se ne intoarcem sau nu in RO. Mai ales cand trece mai mult timp de la ultima vizita. Apoi, cnd ajung acolo si cnd vad stresul de zi cu zi, imi spun ca tot mai bine e aici.
Visul meu ar fi sa imi aduc si familia aici.

Iar cat priveste vecinii - eu am vecini faini.
Am prieteni romani, francezi, algerieni, indieni, marocani, portughezi, rusi,unguri...
Fiecare cu obiceiurile lui, schimbam retete, vorbim despre obiceiurile fiecaruia. De multe ori ma trezesc vorbind romaneste cu ei, atat de apropiati imi sunt.

Multi spun ca francezii sunt reci. Depinde peste cine dai. Cum e si in RO.
Si prefer un vecin care se anunta din timp ptr vizita, decat unul care iti intra in casa fara sa bata la usa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Eu cu sotul meu vom pleca in curand si vom fi atenti sa nu uitam lumina aprinsa.

AURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
Mai e ceva de facut, de salvat pe meleagurile noastre? Sa ne mai luptam? Sau plecam si stingem lumina? Si de ce?

Care este prioritatea ta numarul 1? Din cate am inteles este fetita . Atunci trebuie sa te intrebi unde ii va fi ei mai bine si ai gasit raspunsul la intrebare. Ca medic nu cred ca USA este o alegere buna, e dificil sa lucrezi intr-o tara unde atatia oameni nu au acces la sanatate sau isi rup de la gura sa platesca facturile de spital. As alege o tara gen Canada sau Australia unde te poti ocupa de toata lumea, exista atatea servicii si interes sa ajute pe fiecare individ.

Mergi la inceput