Taticii sunt discriminati in Romania
Raspunsuri - Pagina 7
adeia spune:
n-am spus ca mediul stabil e langa mama. oricum, in primii ani de viata ai copilului, mama e personajul principal pentru el, indiferent ca ne place sau nu. si din cate stiu eu, la 10 ani copilul poate decide singur la cine doreste sa stea, deci daca copilul il doreste pe tata, mama e obligata sa il lase sa stea cu el.e drept ca e ceva timp, dar totusi exista posibilitati.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui voljena din punctul meu de vedere legea are chiar prea multa grija de drepturile tatilor in romania... |
Si eu cred ca femeile au prea multe drepturi in Romania; uite, de pilda sunt patroane, directori, sefi...de sefi. Unde s-a mai pomenit asa ceva? Pai daca mama e cea mai buna de crescut copilul, de ce nu sta acasa s-o faca? Ar trebui schimbata legislatia: vrei copil, stai acasa si ocupa-te de el. Ce zici?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
natynic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Si eu cred ca femeile au prea multe drepturi in Romania; uite, de pilda sunt patroane, directori, sefi...de sefi. Unde s-a mai pomenit asa ceva? Pai daca mama e cea mai buna de crescut copilul, de ce nu sta acasa s-o faca? Ar trebui schimbata legislatia: vrei copil, stai acasa si ocupa-te de el. Ce zici? |
Aoleu, acuma sa nu-ti sara tot forumul in cap!DEsi, culmea e ca in mare parte eu iti dau dreptate; eu insami am acum un imens conflict interior, de cand am copil, caci nu vad dupa intoarcerea la serviciu cum voi mai reusi sa fiu si mama buna si profesionista buna...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Adela99 spune:
io zic ca si Adina! dar cati parinti reusesc asta? :(
noi vorbim de drepturile tatalui, ale mamei, de fapt este vorba despre dreptul copilului de a avea parinti. de unde si orarul cu vizitele samd. e dreptul copilului de a-si intalni tatal, petrece timp cu el. ca vine legea si spune doua sf de saptamana la tata, vacanta (de iarna)la tata anul asta, anul urmator la mama, vacanta de vara patru saptamini la tata, sau mai stiu io ce fel de impartiri se practica in Romania, e nu pentru a i se acorda tatalui/mamei vreun drept ci pentru ca cc copilul are dreptul de a-si intalni ambii parinti. cand mama se impotriveste din motive neintelese de mine (sunt desigur si cazuri cand are motive intemeiate, dar cred ca sunt rare) de fapt ii neaga copilului un drept, nu tatalui. legea ii facuta pentru a apara copilul. cand parintii se inteleg nu este nevoie de lege. cand parintii nu se inteleg nici o lege nu-i poate ajuta. copilul pentru care ei zic ca se lupta e de fapt uitat in razboiul ambitiilor, razbunarii. responsabilitatea de parinte nu ti-o da si nici nu ti-o ia legea. sigur ca e dificil daca unul din parinti se pune de-a curmezishul.
ca tot vorbeam de statistica: mamele se lupta singure sa-si creasca copiii si sa-si responsabilizeze fostii soti dar in continuare tati, tatii se lupta sa-si poate intalnii copiii care is in posesia mamelor - da suna aiurea, dar multe femei se poarta de parca cc copilul e un obiect ... ma deranjeaza de numa' cuvantul "custodie" - femei care cu siguranta isi iubesc copiii, dar care in lupta acerba impotriva fostului, uita drepturile copilului.
of, ca te ia cu ameteala!
nici io n-am crezut in varianta cu o saptamana la tata si una la mama, dar am vazut-o in practica si mi-am schimbat parerea. mentionez, ca era vorba de parinti iubitori, responsabili, cu incredere unul in altul.
io cred ca ce a spus Adina, e custodie comuna. sau mai bine zis ingrijire comuna. nu vreti sa gasim un alt cuvant in locul lu' "custodie" asta? prin custodie se intelege unde locuieste copilul sau ce? ma doare deja capu' de cate ori am zis cuvantul asta.
Ortansa spune:
voljena,daca te referi la declaratia aceea pe care trebuie sa o dea celalalt parinte (divortat au ba) cum ca e de acord ca fiul/fiica lui sa iasa din tara,asta se aplica ambilor parinti-nu doar tatilor.deci daca copilul ar fi trebuit sa iasa din tara impreuna cu tatal lui,tot ar fi avut nevoie de declaratie/acordul din partea mamei.cel putin eu asa stiu,scuze daca gresesc.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">"An apple a day"&www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">"Prima comuniune",
cele mai importante clipe ale vietii mele.
O poveste cu "Mere verzi"
I've gt DC under my skin
Fomalhauti spune:
Aoleu, Rufus....Asteapta-te la ce e mai rau...
Dar sa-ti dau si raspunsul (in calitate de femeie care sta acasa cu copiii). Multe femei nu stau acasa cu copiii fiindca NU AU DREPTURI. Sunt si femei care nu vor sa stea acasa (si chiar cred ca e problema lor), se descurca si cu serviciul si cu copiii. Dar exista femei care ar sta acasa, DAR....Daca sotul meu pleaca maine de acasa eu ce fac? Cat ii ia justitiei romane sa faca in asa fel incat eu sa incep sa primesc bani de la el? (Si cat timp ii ia Distrigazului sa imi opreasca gazele si Apa Nova si electricitatea.....?). Apoi, daca sotul meu divorteaza imi da pensie alimentara dar eu nu mai am asigurari de sanatate (recunoaste ca nu te-ai gandit la acest aspect!). Si, o femeie care nu a lucrat deloc (sau mai putin de 10-15 ani) nu primeste pensie...
Sa stii ca in acele tari catre care noi privim "in sus" legea favorizeaza mult mai mult femeia care sta acasa cu copilul...Asa-i, mamici "straine"?
natynic spune:
Asa e, cum zice Ortansa. Asta, daca la asa ceva s-a referit Voljena...
Naty
p.a.ade spune:
Rufus,nu spun ca nu ai dreptate dar ce te faci in cazul in care stai acasa,esti o mamica ideala si cred ca asta isi doresc toate mamicile sa stea cit mai mult cu puisorii lor sa le vada fiecare pozna, sa le auda fiecare cuvint nou ce-l spune si te trezesti ca sotul incepe sa-ti spuna ca el de fapt nu are timp de copil pt. ca el este ocupat sa aduca bani sa nu-ti lipseasca nimic si ca tu de fapt ce faci stai toata ziua si nu faci decit sa stai cu copilul,ca nu stii cit de greu este sa te trezesti de dimineata sa alergi de colo colo cu afaceri si sa vi seara rupt de oboseala si tu mai ai tupeul sa bag si copilul in seama cind el vrea sa se joace.Apoi vine o zi cind el satul de atitea greutati se plictiseste de tine si cauta altceva ca tu nu stii decit sa speli,sa faci curat ,mincare si atit ajungi la divort,tu ca femeie lupti pt. dreptul copilului el lupta sa nu-ti dea prea mare pensie alimentara,ca daca o cheltui tu pe nu stiu ce,tu nu te poti angaja ca ai stat acasa sa ai grija de copil si de dumnealui si majoritatea angajatorilor iti cer experienta sau referinte de unde ai mai lucrat,trebuie sa faci acel CVsi tu ce scrii in el,am stat acasa si am avut grija de copil si de sot si atunci esti angajata pe loc.Deci fara suparare poate suntem noi prea exagerate in pretentiile noastre sau poate discriminarea este din cauza noastra ca tatii sunt perfecti si noi suntem cele care vrem prea mult si cerem prea multe drepturi,dar in cazuri de astea tu ce ai face, ai sta acasa?
andira spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Pai daca mama e cea mai buna de crescut copilul, de ce nu sta acasa s-o faca? Ar trebui schimbata legislatia: vrei copil, stai acasa si ocupa-te de el. Ce zici? |
Tu vorbesti serios? just asking...
natynic spune:
Vezi, Rufus? Ti-am zis...
Naty