Nou stil de viata (231)
Raspunsuri - Pagina 20
danielag spune:
Buna seara, doamne dragi!
Intai ii urez Olgutei La multi ani ! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de toti ai tai!
Azi sunt ceva mai bine, sper ca m-am dres ieri cu suficiente paracetamoale incat sa nu ma ia raceala. Am ajuns si la Cluj, zborul a fost foarte in regula, nu ne-a zgaltait deloc. Nici macar la aterizare , asa cum ma asteptam (si imi doream) eu!
Tzuni, felicitari pentru schimbarea numelui lui Meri!
Zuzi, acum am citit de Isa ta, ca iti spune ea povesti seara, ce frumos ! Si felicitari ca ai scapat de "curcan"!
Roxa, daca de la spirulina si coenzima Q10 esti asa energica, sigur trebuie sa imi iau si eu! Cum a fost supa de praz? Ai rezistat doua zile?
Yubi, cum e wok-ul? L-ai inaugurat? Eu fac in el legume congelate in foarte putin ulei. Si imi place sa pun in legume curry, dar nu toata lumea il prefera, pentru ca e destul de puternic. Poti sa calesti putin carne de pui taiata cubulete mici in putin ulei si cand carnea prinde crusta alba sa pui deasupra legume (congelate sau nu). Cand sunt patrunse si ele, adaugi condimentele preferate, putin sos de soia si gata. Si sa stii ca si eu citesc acum Citind Lolita in Teheran, si imi place foarte tare!
Vik, am citit si eu linkul, si zic ca si fetele, nu cred ca merge fara willpower. Momentele de bravada in care ii spui chelnerului sa ia painea de langa tine sunt foarte bune, dar trebuie sa fii consecvent, ca nu se face primavara cu o singura floare .
Delia, am vazut ca si tu ai poftit la un kurtos, io ti-am luat-o inainte si am mancat unul . Spor la invatat! Ai luat pana la urma Don Quijote? Daca vrei, iti pot imprumuta eu exemplarele mele (2 volume), dar ajung in Bucuresti peste vreo doua saptamani.
Gabi, ti-a mai trecut starea de blue? A iesit soarele la tine? Mara cum e?
Rolo, felicitari pentru slabit si ai grija cu serviciul, nu-l lasa sa te rapuna !
Anda, felicitari pentru primul client! Si sper ca a fost bine la dentist azi.
Violeta, bafta la credit! Si iti tin pumnii la doctor, sa fie bine.
Cris, sa stii ca eu iti fac galerie sa raportezi cel putin 80 saptamana viitoare (de ce nu, chiar mai putin) !
Carmen, ideile din Frantuzoaicele nu se ingrasa le pot sintetiza pe scurt cam asa:
- sa mananci e o activitate importanta, careia trebuie sa ii dedicam atentie, trebuie sa fim deschisi catre gusturi si texturi
- sa punem accent pe calitate si nu pe cantitate
- controlul portiilor
- daca iti place ceva, poti gusta fara sa te simti vinovat, cu conditia sa te limitezi doar la a gusta
- sa consumam apa suficienta
- sa consumam mai multe fructe si legume
- sa profitam de sezonalitatea alimentelor (adica sa mancam intr-un sezon ceea ce e proaspat - proaspat inseamna inseamna hranitor si faptul ca e in sezon inseamna ca e mai ieftin decat in afara sezonului)
- sa ne identificam proprii dusmani si sa incercam sa ii stapanim (ex: patiserii, dulciuri, paste etc. mancate in exces)
- sa acordam importanta condimentelor (dar sa nu exageram cu ele)
- e mai bine sa te gandesti la ceva bun de mancat (si sa mananci in cantitate mica, fireste) decat sa iti faci griji in legatura cu ce poti manca rau, si sa mananci acele alimente care sunt rele pentru silueta si sanatatea ta
- lucrurile marunte conteaza, atat in plus cat si in minus
Regula generala pare sa fie: "mai putin inseamna mai mult". Adica sa cautam calitatea in defavoarea cantitatii. Carticica are si retete care par interesante (cum ar fi pere fierte in vin, clafoutis de prune fara aluat, ratatouille, ananas la gratar).
Cam atat de la mine in seara asta, ma bag si eu in pat. Va pup pe toate!
Daniela
vikinga spune:
Articolul ala nu era ceva iesit din comun, nu era vreo reteta secreta-minune de slabit doar ca mie mi-a picat bine stilul relaxat si optimist. Pina la urma stim toate teoria slabitului astuia, atitudinea pe care o luam e totul.Si probabil mi-am dat o pauza de la asa cuvinte mari d egenul "ambitie maxima, lupta cu mincarea, lupta grea cu kg, am invins kg, am reusit, arme de fier in ale slabitului, vai cit de greu, imposibil etc etc", parca tocmai atitudinea asta face sa fie mincatul ca fiind cel mai important lucru. Si apoi e adevarat orice am face in viata asta e o problema a alegerilor bune ori proaste. In fiecare zi luam mici decizii ori poate mai mari, la job, in familie, cind conducem masina, cind mergem la cumparaturi si in cazul mincarii din fata e tot o chestie de alegere pina la urma. Ma rog, asa ar trebui sa fie. Si nu o lupta si chestii de ambitie.Nu stiu daca ma intelege careva. Articolul asta usurel de tot de fapt si in stil de optimism americanizat pe care nu-l agreez cine stie ce de fel, mi-a redat totusi exact ideea asta si la mom asta mi-a picat bine. Hey multi cind se gidesc la slabit si sport isi inchipuie ca fiind asa niste chestii imposibile ca de pe alta planeta, cind pina la urma e o chestie de alegere. Am fost cu o amica impreuna cu copii acum vreo luna pt 2 zile intr-un hotel no spa, well ea era la masaj eu la resto. E tipul de femeie care zice ca maninca orice si e convinsa de treaba asta, da maninca si cartofi prajiti si cioco, o vazusem si eu, zicea ca micul dejun e sfint si mare, dar dupa 6 nimic, are 40 de ani arata f bine, chiar credeam ca are un alt fel de metabolism asa din ce vedeam din timpul petrecut impreuna. Dar cind stai vreo citeva zile cu astfel de persoane si le vezi alegerile, iti dai seama ca de fapt tu insati esti un porc si ai pur si simplu inclinatii si alegerei porcine. Si punct. Ma refer la mine, e clar. Si sa zicem o tipa ca asta nu sta 5 ani in lupte, ambitii si alte minuni de trairi mari si intense, ea e relaxata si face alegeri bune. Si atit. Asta e viata, nu?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Mihaera spune:
Buna seara, fete vioaie si frumoase! Ooops, iar n-am intrat un pic si am pagini intregi de citit!
La multi ani sarbatoritei de azi, Olguta. Sa fii fericita si sa-ti dea Domnul tot ce-ti doresti!
Vin si eu la raposrt (stiu ca e tarziu dar acum am ajuns la calculator) si, cu pareare de rau, trebuie sa declar ca am pus 1 kg pe mine si acum am 66 kg. Nici nu-i de mirare, dupa cat am mancat duminica si de-atunci incoace. Si cand te gandesti ca duminica dimineata, dupa o saptamana relativ rezonabila, ajunsesem la 64 si un pic!! Si partea nasoala e ca inca nu se intrezaresc posibilitati de a face ceva sport....
Zuzilici spune:
La Multi Ani , Olguta Sa ai parte de sanatate si tot ce-ti doresti.
Anda daca n-ai timp am sa deschid eu maine dimineatza un nou capitol. Fetele sper sa fie OK! si cu voi treaba asta.
Doina si spor la facultate.
Yubi pana la urma ai facut proba wok-ului au ba?
Gusta esti cam tacuta pentru cum te stiu. Esti ok?
Violeta bafta!
Tzuni azi ai disparut ...
Mephala ai ajuns la teme deja? Multumesc!
Pe maine!
Cuba 2008
Zuzilici de Isabella Maria (21.04.2006)
Tzuni spune:
Buna dimineata! Va las cafele, sucuri, apa plata si cereale si fug la filmari. Ne vedem mai spre seara.
PS. As avea chef acum sa zac tolanita pe un fotoliu la Mall, la un film bun. Dar saptamana asta nu mi se va implini dorinta...
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit si cu...blog
roxana1974 spune:
Buna dimineatza! No, mah! Ni la ea, Tzunica ce repede a dormit ea azi! M-a lasat cu okii'n soare si cu tava cu cafele si lapte sa-mi cada din mana nu alta...ma pusesem de serviciu si azi, dar nu mi-a iesit
La multi ani Olgutza (Roxana - tiza mea), iti doresc multa sanatate si sa ai parte de tot binele posibil!
Fetelor, sa rezic: mi-e drag de voi, toate.
Ma bucur pentru Rolo ca a luat-o pe panta descrescatoare si-mi merge mai bine. Keep going surioara!
Vikinga, e ok, articolul ala mi-a lasat +- cam aceeasi impresie, e absolut ok. Auzi, la rollercoaster sau loopingbahn nu-i zice "achterbahn"?Io asa stiam, dar la cata germana stiu eu...
Gabi draga mea, "bufnitzele nu sunt ce par a fi" dar ma bucur ca te amuza stilul meu, cateodata si eu ma amuz singura de ce scot si la serviciu mi se intampla la fel, sunt un fel de mic clovn al biroului
Meph, e absolut ok, intr-adevar regula noastra incetatenita e cea mai ok si oricum ne-a luat ceva vreme pana s-o implementam asa cum este ea, chiar nu avea / are rost s-o schimbam. Pana la urma odata pe sapt e ok, daca ne cantarim prea rar riscam sa pierdem controlul asupra kg....cine stie
Sabinutza, e foarte plauzibil sa mi se fi intamplat asa cum spui tu, cu kilele astea buclucase. Eu ma si masor si am observat ca pe coapse am pus o jumatate de cm...exact acolo unde ma straduiesc mai tare. Sper pana la urma sa ma subtiez ca de-asta ma efortez atata.
Carinutz (Anda ) chiar ma intrebam cate calorii are bolunda aia de coliva, da, e mult plus ca are si miere, chestii, vorba aia stiu de la ce mi s-ar putea trage. Voi avea grija...oricum coliva mananc de max. 2 ori pe an. Zilele astea ma voi limita la 2 lingurite pe zi si tocmai am pregatit o cutie pt o vecina care apreciaza asa ca de ce sa nu-i fac o bucurie? Sanatate la piciulica ta si sper sa te vad mai des live&virtually
Delia, helaaaaau! Dove sei? Che mai citesti? Che filme mai vezi? Ioi, sa vezi ce ne-o facut aseara Timea la Pilates, crima nu alta mica si rea, ca o bestie!!
Zuzi
danielag eu iti recomand sincer macar spirulina, cat despre supa de praz, nu mi-am pus in gand sa mananc 2 zile numai asa ceva, a fost la mine "in probe" si si-a castigat cu succes un loc in frigiderul si pe meniul meu . E foarte buna. Excelente idei desprinse din cartea ta, voi tine cont de ele
Bebelushelor, dans! Sper sa revin deseara!
Roxa-boxa
rolo spune:
Neatza gagici
Iau si io o cafea de la sor-mea si un suc de la Tzuni.
Io nu am apucat inca sa fac ca mi-am inceput ziua tare prost. Un nesimtit de vecin mi-a blocat aseara masina si dimineata am stat o jumatate de ora pana am aflat la ce apartament sta sa il sun sa coboare. Asa ca am intarziat la servici si la cat am de lucru imi vine sa urlu.
Meph, vik, Roxa si restul trupei, multzam de sustinere.
Zuzi, Crys la urmatorul concurs sper sa fim tot impreuna.
Va pup si revin in vremuri mai bune. Pana atunci vorba lu' Roxa Bebelushele, dans!!
Delidana spune:
'Neata,
Anda, sa ne traiesti sanatoasa, voioasa si mereu alaturi de noi!
Nu stiu ce-am patit de m-am sculat asa devreme, cind sint libera nu mai pot sa dorm si cind trebuie sa plec la scoala am un soooomn in mine....
Felicitari celor care au slabit: Carmen, Zuzi, Rolo, tine-ti-o tot asa fetelor!
Daniela, iti multumesc frumos pentru oferta de a-mi imprumuta Don Quijote dar am vazut-o deja la o librarie si vreau sa o cumpar saptamina asta pentru ca e o carte pe care mi-as dori s-o am. Spre bucuria mea am descoperit la magazinul Diverta din Unirii multe carti pe care le am de citit semestrul asta si mi le-am cumparat.
Vik, sa slabesti nu e usor dar in nici un caz un lucru asa de greu cum sintem influentati sa credem - ramin la parerea mea ca fara ambitie nu faci mare brinza, sau hai sa-i zic vointa daca iti place mai mult cuvintul asta. Dealtfel de vointa ai nevoie sa-i spui chelnerului sa-ti ia piinea de pe masa chiar daca miroase asa de bine de-ti vine s-o infuleci si tu n-ai mai mincat piine de-o saptamina. De vointa ai nevoie sa refuzi colegii sau familia care te imbina cu bunatati si care poate nu inteleg ca tu ai alt stil de a minca si ceea ce e acceptabil pentru ei poate nu e la fel si pentru tine. De vointa ai nevoie sa te ridici de pe canapea si sa pleci afara la alergat. Daca ai vointa ai cistigat batalia pe jumatate.
Prietena ta poate are un metabolism mai rapid, un stil de viata mai agitat, fapt care ii permite sa manince orice vrea fara sa se cunoasca la cintar....sora mea de exemplu maninca de toate, pizza, sucuri, hamburger, prajituri, mincare gatita, fara exceptii si cu toate astea e cu vreo 10 kg (poate si mai mult) mai slaba ca mine (si cu vreo 3 cm mai scunda) dar e o fire iute, agitata si ma gindesc ca si asta conteaza...
Roxa, cred ca as face febra musculara de fiecare data dupa Pilates , dar las' ca-i bine ca e asa de dura tipa, simtiti si voi ca nu v-ati dus degeaba. Mai alergi?
www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan
louisea spune:
Delia eu cred ca e ziua Carinei ca Anda sunt sigura ca a avut-o nu de mult
La multi ani Carina!! Sa fi sanatoasa, norocoasa si sa ai parte numai de bucurii in viata
Anda sa va traiasca printesa.
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
gusta spune:
Neatza.
Carina la multi ani,multa sanatate sa primesti azi o tona de cadouri si tot ce iti doresti.
Eu i-au cafe si de la Tzuni si de la Roxa ca mie asa imi place sa fac paguba la om.
Mii de pupici la fetele care slabesc si care se tin de treaba si un buchet de floricele.
Zuzi sunt cuminte dar nu am toti boi acasa,adica pana ieri nu i-am avut si de dimineata mi-am dat seama ca eu nu sunt asa si am dat praful jos de pe mine si mi-am chemat si boi acasa.
Cuscra sunt pe calea cea buna.
Mai apar ca acuma ma delectez cu un impletit de bambi.
Marilena si Mara Augusta