Taxa la Biserica

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

mariamnuteanu, tu esti ortodoxa? Presupun ca da.
Nu inteleg, ce e grav in faptul ca BOR e bogata? Tu ai vrea sa fie saraca si vai de capul ei? Foarte bine ca e bogata! In loc sa va bucurati ca e bogata, va tot scuipati atata in san, ca vaaai, ce bogatii draga?, BOR nu e bogata. Ba e bogata si nu se sfieste sa arate ca e bogata si asta e modelul bisericilor mari: sunt bogate si influente.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

bey, dar voi vreti sa dati concurs la departamentul financiar-contabil al BOR???
sa fim seriosi...cine sustine ideea o sustine pana in pazele albe, cine, la fel...nu ati ametit?? ca se invarte deja in cerc tema veniturilor BOR...valori nu sunt numai banesti, imobile, terenuri....aurul ce e ???? unde scrie ca obiectele cult trebuie sa fie din aur si smaralde, rubine? astept raspuns!
da' cu termopanele lui nastase ce-au avut dom'le??? sau cu operele de arta???

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

bey, dar voi vreti sa dati concurs la departamentul financiar-contabil al BOR???
sa fim seriosi...cine sustine ideea o sustine pana in pazele albe, cine, la fel...nu ati ametit?? ca se invarte deja in cerc tema veniturilor BOR...valori nu sunt numai banesti, imobile, terenuri....aurul ce e ???? unde scrie ca obiectele cult trebuie sa fie din aur si smaralde, rubine? astept raspuns!
da' cu termopanele lui nastase ce-au avut dom'le??? sau cu operele de arta???

Bey, tu nu intelegi

Unii sustin saracia ca virtute si o si ´´aplica´´ ca sa zic asa.
Altii doar o sustin da nu o aplica.

Altii oriunde se uita,vad doar saracie.
Unii vad doar bogatii.
BOR-ul e vazut sarac, bogat,in functie de cum consideram noi virtutile initial si in fucntie de ce vrem sa vedem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:

mdea, se putea??? aratati-mi cazuri care au rezolvat ceva ca au denuntat, atat la patriarhie cat si la colegiul medicilor.
nu vorbesc de - 10% din salariu pe 3 luni, ca-mi vine sa vomit!!! eu vreau sa vad medicii ucigasi sau vatamatori care au ajuns la zdup!! abia astept sa le vad mutrele! sau preotii care au luat bani si au fost acuzati. nuuuuuu. pe aia ii vad la tv, cand ii pupa mana lui "GIGI - cel pur si merele de aur"!
bine macar ca nu am tv!!! ma mai interesctez cu el fara sa vreau pe unde ma duc si vad cum a mai dat gigi ceva pt "sufletel"...
chiar, voi, bisericoasele, aveti tv? la ce va uitati? pun pariu ca min. 50 % aruncati un ochi la "tanar si nelinistit" ...

si, ca sa nu fiu offtopic si ca sa raspund la "rugaminte": EU NU DAU BANI LA PREOTI!!! imi cumpar lumanarile, iconita, acatistul, da...de la chioscul bisericii...imi platesc taxa de botez, da, cu chitanta...dar "spaga", "bacsis"...NU!
sincer, nici nu am stiut ca se da la molifta, la spovedit, impartasit...nici nu am dat...sper sa nu ma fi "criticat" prea tare popa, ca i-am zis doar multumesc...

1. pai nu se putea...
2. Pai ai tv de-l vezi pe Gigi sau n-ai tv?? Eu inteleg ca in toate postarile iti aperi "saracia si nevoile si neamul", dar chiar fara tv...ar fi interesant de discutat, intr-un alt topic, evident, despre a avea sau a nu avea televizor...asa nociv cum e el. E o idee!
3.De curiozitate, fac parte si eu dintre "voi, bisericoasele"?Care e de fapt definitia bisericoaselor, facand o compilare a tuturor postarilor de aici? Asta asa, ca sa vedem cam ce ai inteles din tot ce s-a scris, fara extremism...
4. Pai daca scrii cu majuscule plina de mandrie ca TU NU DAI BANI LA PREOTI, de ce speri ca nu te-a criticat popa prea tare? Are pentru tine vreo relevanta? Sau e tot de ochii lumii?
(astept acum al treilea razboi mondial, ca am fluierat...dar NU in biserica )

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Pentru cine nu suporta taxele de la biserica iata cateva variante:
- sa vorbeasca cu preotul respectiv sa-i comunice parerea sa vis-a-vis de preturile practicate;
- s-a anunte forurile superioare bisericii si cele financiare pentru fraude fiscale;
- sa se duca la alte biserici cu preoti mai buni sau mai putin lacomi;
- si daca nu gasesc preoti sau biserici pe masura dorintelor pot incerca alte biserici neo-protestante unde taxele sunt taxe si membrilor acelor biserici l-i se impune zeciuiala(10%) din veniturile lunare drept membrie .
Si cred ca mai sunt variante destule ! De ce sa deschim pe un forum de mamici, de familie si copii un asemenea subiect numai bun de polemici, contraziceri pe tema peotilor si a BOR. Nu exista padure fara uscaciuni si asta este valabil in orice domeniu !
Stiu ca pot primi niste rosii dupa ceafa dar asta este pararea mea !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Citat:

mdea, se putea??? aratati-mi cazuri care au rezolvat ceva ca au denuntat, atat la patriarhie cat si la colegiul medicilor.
nu vorbesc de - 10% din salariu pe 3 luni, ca-mi vine sa vomit!!! eu vreau sa vad medicii ucigasi sau vatamatori care au ajuns la zdup!! abia astept sa le vad mutrele! sau preotii care au luat bani si au fost acuzati. nuuuuuu. pe aia ii vad la tv, cand ii pupa mana lui "GIGI - cel pur si merele de aur"!
bine macar ca nu am tv!!! ma mai interesctez cu el fara sa vreau pe unde ma duc si vad cum a mai dat gigi ceva pt "sufletel"...
chiar, voi, bisericoasele, aveti tv? la ce va uitati? pun pariu ca min. 50 % aruncati un ochi la "tanar si nelinistit" ...

si, ca sa nu fiu offtopic si ca sa raspund la "rugaminte": EU NU DAU BANI LA PREOTI!!! imi cumpar lumanarile, iconita, acatistul, da...de la chioscul bisericii...imi platesc taxa de botez, da, cu chitanta...dar "spaga", "bacsis"...NU!
sincer, nici nu am stiut ca se da la molifta, la spovedit, impartasit...nici nu am dat...sper sa nu ma fi "criticat" prea tare popa, ca i-am zis doar multumesc...

1. pai nu se putea...
2. Pai ai tv de-l vezi pe Gigi sau n-ai tv?? Eu inteleg ca in toate postarile iti aperi "saracia si nevoile si neamul", dar chiar fara tv...ar fi interesant de discutat, intr-un alt topic, evident, despre a avea sau a nu avea televizor...asa nociv cum e el. E o idee!
3.De curiozitate, fac parte si eu dintre "voi, bisericoasele"?Care e de fapt definitia bisericoaselor, facand o compilare a tuturor postarilor de aici? Asta asa, ca sa vedem cam ce ai inteles din tot ce s-a scris, fara extremism...
4. Pai daca scrii cu majuscule plina de mandrie ca TU NU DAI BANI LA PREOTI, de ce speri ca nu te-a criticat popa prea tare? Are pentru tine vreo relevanta? Sau e tot de ochii lumii?
(astept acum al treilea razboi mondial, ca am fluierat...dar NU in biserica )

acum m-am eliberat si iti dedic cateva minute (sper sa apreciezi efortul ,data fiind ora)...
1.bine ca recunosti ca nu se putea (sa nu faci paralela...ce-o avea Biserca cu sistemul medical eu nu stiu??? dar sistemul medical are tangente si cu justitia si cu arta culinara si cu mobila din casa...ma rog...)...dar cazurile unde-s??? nu le vad!!! vad doar 2 danturi frumoase:). eu vreau sa-l vad pe preotul care a gresit si a fost denuntat la patriarhie si s-au luat masuri reale contra lui (sau pe medic...optional)

2.am zis ca nu am TV! CLAR! am zis, la fel de clar, ca ma mai intersectez in drumurile mele prin magazine, vizite, la mama, la coafor,in sala de asteptare la dentist,la pizzerie,..., cu TV-uri...care ma bruiaza cu telenovele sau soapopera, manele, meciuri,emisiuni de 2 lei, gen "tradati in dragoste", stiri - la stiri violuri,crime, minciuni electorale, pe becalli...invariabil!
acum chiar ma distrez!!! nu am TV, nu din saracie, , ca si femeia de serviciu de la bloc are TV si totusi ca familie avem un venit mai mare...si chiar daca as fi asa saraca, as manca paine cu margarina tot anul, tot neamul si as profita de ofertele de Sarbatori si mi-as lua TV cu dvd bonus!!!....dar, biata de mine! nici macar TV nu am!!! nu am pt ca nu vreau! nu-i vad utilitatea! il consider nociv, pt filmele, emisiunile, muzica, stirile de proasta calitate...pt 1-2 emisiuni interesante sau pt 1-2 filme bune, nu merita! fac rost de ele de pe net sau ii rog pe amici sa mi le traga pe dvd. eeee! vezi? nu-s saraca! am calculator si dvd si net! sunt bogata!
sper sa nu zici acum ca nu mananc carne, pt ca nu am bani sa-mi iau!!! ...pt ca saraca sa fiu si daca as fi "carnivora" as vana si porumbeii amicului meu sa-i mananc!!!
merci de idee...a fost pusa in practica, de catre mine, acum cativa ani, pe dc...nu era "pe vremea ta", deci nu ai de unde sa stii...daca ai curiozitati, cauta in arhive si-l vei gasi.
3. tu decizi din ce categorie faci parte. nu te "etichetez" eu...daca te simti asa, da...se refera si la tine, daca nu...nu.
compilarea ti-o las tie sa o faci...bisericos inseamna "dus la biserica", cu tot ceea ce implica...devotament absolut total...suntem cateva care, , nu corespundem...
intrebam de TV...pt ca am gasit asta:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/_televizor.htm
si ma intrebam cum e posibil ca un 100% devotat sa treaca peste asa ceva!!! macar irina a zis ca NU SE UITA LA TV....si nu-si apara "saracia si nevoile si neamul"...
4.am pus ghilimele...chestiile alea care se folosesc pt ironii...ce treaba am cu ochii lumii? eu sigur nu am! nu fac frumos "sluj" ca un bishon care vrea o bombonica...stii care e problema? ca de cand eram copil nu m-a interesat ce zice lumea:d-aia nici nu am TV si nu mananc nici carne ...chiar daca multi m-au intrebat daca sunt sectanta

ehhh, eu am fluierat, pe langa biserica , caci in biserica am si eu un dram de bun simt!
razboi .... si mondial???? ....ash! de unde! nu pot fi acuzata ca ti-am raspuns la intrebarile care mi le-ai adresat....si toate au avut legatura cu ce se discuta in topic
am o curiozitate: care e cel mai mare pacat, dpdv al ortodoxiei???? spune tare! silabiseste! analizeaza-l!

si acum, hai sa ne luam de mana sa ne mutam maine, cu forte proaspete acasa la "TATA"...caci e lucru grav acolo! ....mult mai grav decat lipsa tv-ului meu:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Ariel, fara a face polemica pe acest subiect ca am facut destula, cel mai mare pacat al omului din punct de vedere al religiei este mandria. Las in seama altora analiza acestui pacat primordial. Asta ca am vazut ca ai intrebat ca nu ti-am citit toata postarea (am remarcat ca de obicei scrii foarte mult si tinzi la un moment dat sa nu mai captezi atentia din acest motiv).

Mergi la inceput

mirela, , stiam care este acest pacat...voiam sa vad daca si cei care il fac constientizeaza.
acest obicei al meu, de a scrie f. mult (sau de a vorbi f mult) il am atunci cand am ceva de explicat cuvintel cu , cuvintel...ca sa nu fiu prost inteleasa...si atunci tu si altcineva (care , stupoareeee, am vazut ca poate sa scrie mai mult ca mine:))) ma acuzati de asta. sincer, nu-mi pasa, atata timp cat la alte subiecte, descrierile mele ample ajuta multi membri ai acestui site.
iarasi este o chestie de subiectivitate....daca te plictisesc sau te enerveaza postarile mele sau ale altui membru, am inteles ca ai posibilitatea de a apela la nu stiu ce buton de "ignore user"...il voi cauta si eu, dar cand ma voi intoarce...
acum ma scuzati, dar trebuie sa ma duc sa-i fac o analiza extrem de importanta copilului meu si nu am nici starea necesara sa citesc cum sunt acuzata...
Ii rog pe Dumenezeu si Arh. Mihail sa ajute copilului meu, sa-i iasa analiza bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:

stupoareeee, am vazut ca poate sa scrie mai mult ca mine

Ii rog pe Dumenezeu si Arh. Mihail sa ajute copilului meu, sa-i iasa analiza bine!

Cu siguranta ca pot scrie mai mult decat tine, dar ma abtin (nu scriu mereu mesaje lungi). Sunt multi care pot face acest lucru. Sunt convinsa ca si tu poti scrie si mai mult. Nu cred ca voi apela la "ignore user". Dar tot mi se pare ca srii mult si probabil ca iti voi citi postarile pe diagonala. Mea culpa.

Doamne ajuta sa iasa analizele bune baietelului tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Doamne ajuta lui Teo sa iasa bine!
Ariel, pentru ironiile de ieri imi cer scuze, mai ales ca nu prea aveau chiar o legatura cu subiectul. Oricum, in nici un caz nu am vrut sa zic pe bune ca esti saraca, ferit-a Sfantul; doar ca atunci cand incepi, in majoritatea postarilor tale, lungi sau scurte, cu "eu n-am tv, eu n-am masina, eu nu mananc carne, eu nu iau antibiotice, etc, etc", toate spuse nu ca o plangere ci cu mandrie, imi amintesti de celebra replica a lui Iliescu cel "sarac dar cinstit", care pana in ziua de azi ma irita. Asta e, o fi mintea mea prea intunecata de cate pacate am, dar...nu ma mira ca ai fost intrebata daca esti sectanta cata vreme te bati cu pumnul in piept pentru aceste lucruri. Cred ca poti fi "altfel" fara sa fii ostentativ...Repet insa, nu era cazul sa intervin doar pt ca m-a iritat pe mine; si in nici un caz nu te-am facut saraca si in nici un caz (daca ar fi fost asa) asta nu e o chestie de care sa-mi bat joc. Niciodata!
Eu una cred ca s-a zis cam tot pe aceasta tema. Ca si in cazul altor teme, ceva mai multa toleranta n-ar strica nimanui. Dar, astia suntem cu totii...Domnul sa ne judece si sa ne ierte

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput