Toate femeile insarcinate vor face testul HIV-SIDA
Se pare ca TOATE femeile gravide din Romania vor fi testate pentru depistarea HIV-SIDA.Am citit intr-o publicatie ca ar putea fi testati si sotii femeilor insarcinate,ma rog,asta chiar nu e rau.
Aveti articolul: http://www.mondonews.ro/Toate-femeile-gravide-vor-fi-testate-HIVSIDA+id-1213.html
Pupici tuturor mamicilor
Raspunsuri
Ayla21 spune:
Parerea mea e ca testul acesta ar trebui facut inainte de... ma rog, inainte de multe.
Monica si iepurasii
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."
Marina spune:
pai nu era obligatoriu testul HIV? Eu l-am facut ca test standard la ambele sarcini.
Sa nu ziceti ca e super pt anumite categorii de femei, alea oricum nu fac nici un test si apar la maternitate doar la nastere.
papanash spune:
si eu am facut testul odata cu toate celelalte prime analize de sarcina .
.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi
stuart spune:
Era/este test obligatoriu pt. FIV, IUI,...
Si eu sunt de parere ca testul HIV trebuie facut inainte de a ramane gravi daca vrei sa previi ceva dar nu e rau nici in timpul sarcinii.
Inainte de sarcina ar putea fi introdusa ca analiza obligatorie la un anumit interval de timp dar aici tine de constiinta fiecareia. Cate dintre femei isi fac constiincios, in fiecare an,asa cum se cere in Ro, testul Papa Nicolau (de ex.)?
Ajutati-o pe Sonia
Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)
Morgano spune:
So what new? E obligatoriu demult, teoretic, insa practic cate si-l fac? Si daca iese pozitiv, care e solutia propusa?
Vba. lui Stuart, restul analizelor cine si le face corect? Degeaba imi fac eu toate analizele posibile, din pura constiinta, atat timp cat ajung le cezariana si mor din cauza septicemiei cauzate de ata nesterila care troneaza la mare cinste inca in multe spitale..... Sau daca ma infectez cu e-coli si stau sa crap pentru ca o clinica mare nu e in stare sa dezinfecteze corect totul. Rusine sistemului medical romanesc
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
miereamara spune:
Daca testul iese pozitiv in timpul/inceputul sarcinii, exista profilaxie astfel incat sa se diminueze riscul transmiterii la fat.
Nasterea prin operatie cezariana si terapia complexa antiretrovirala a mamei si fatului, precum si absenta alaptarii (de catre mamele infectate) diminueaza la jumatate riscul de a-i fi transmis copilului virusul HIV in timpul sarcinii sau a nasterii. Ca sa nu mai vorbim si de riscul pe care il presupune o gravida infectata pt personalul medical si ceilalti pacienti.
In acest context mi se pare foarta buna masura de a fi testate obligatoriu toate femeile insarcinate.
Aici este obligatoriu si face parte din bateria de teste obligatorii din primul trimestru.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
Morgano spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Aici este obligatoriu si face parte din bateria de teste obligatorii din primul trimestru. |
ASTA este o diferenta imensa intre sistemele noastre sanitare.
Stanescu spune:
Oricat de straniu ar suna, dar si aici testul HIV si serologia pentru sifilis se fac in sarcina.
In cazul gravidelor neinvestigate in timpul sarcinii - deci cele care vin "numai ca sa nasca" - se fac teste rapide pentru HIV si VDRL.
Morgano spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Stanescu Oricat de straniu ar suna, dar si aici testul HIV si serologia pentru sifilis se fac in sarcina. In cazul gravidelor neinvestigate in timpul sarcinii - deci cele care vin "numai ca sa nasca" - se fac teste rapide pentru HIV si VDRL. Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. |
Cu regret dr. Stanescu, te contrazic, nu se fac obligatioriu, iar test HIV in timpul nasterii - chiar nu am auzit.
Poate unde profesezi tu o fi asa, insa nu generaliza, ca nu se intampla peste tot.
alintaroma spune:
Eu am fost gravida si am nascut in romania in o mie nousute toamna (2000) si primul test la care m-a trimis medicul de familie a fost HIV, si mi-a spus ca e obligatoriu.
Acu poate depinde de cit de constiincios e medicul de familie ...
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going