refluxul urinar

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Eu am suferit de aceasta afectiune in copilarie...Pe atunci nu existau tehnici asa de moderne ca acum, asa ca am facut o operatie clasica, destul de mare (care si asa a fost printre primele operatii de acest fel facute in Ro la copii).

Evolutia a fost f. bina in timp-desi parintii mei si-au facut griji multi ani ca ar putea aparea complicatii. Desi rinichii imi erau foarte afectati la momentul operatiei (incat sansele de supravietuire fara operatie se masurau in cateva luni...), mi-am revenit foarte bine.

Desi mama s+a temut mereu ca o sarcina ar putea complica lucrurile, am avut noroc sa fie bine si in aceasta privinta. Asa ca sunt si eu un"om mare", cu copil, cu un regim de viata normal. Mi-a intrat in obisnuinta sa nu mananc foarte sarat,sa nu umblu cu spatele gol si sa beau ceaiuri de plante din timp in timp. In rest am o viata activa si rareori imi mai aduc aminte de problemele din copilarie.

Va doresc deci sanatate multa si putere sufleteasca sa ramaneti optimisti si sa-i dati curaj puiutului vostru, ca e ceva ce va trece. Pentru mine, ca si copil, atitudinea mamei mele a contat cel mai mult. Fiindca a reusit sa-mi explice atunci, la 7 ani, ca nu trebuie sa ma tem de operatie sau de alte interventii medicale si ca totul va fi bine.Acum stiu ca in sufletul ei, mama murea de ingrijorare, dar mie mi-a dat incredere, iar asta m-a ajutat foarte mult.

Succes si sa va faceti bine cat mai curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Witeflower nu prea inteleg de care afectiune ai suferit . De reflux (cum ai ajuns la reflux ???) s-au de spina bifida si mielomeningocel? M-as bucura daca mi-ai putea da mai multe detalii . Iti inchipui ca ,mama fiind , imi fac o mie de ganduri si , in ultimul timp nu mai pot sa ma gandesc decat la problema asta . Multumecs pentru incurajari .

crismar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

deci, revin

noi l-am operat in Debrecen la chirurgul Csizy Istvan si am fost foarte multumiti...poti sa ii scrii in engleza la adresa csizy@dote.hu .....mai stiu inca o persoana de pe forum care a fost tot la el iti trimit mailul ei pe PM

va dorim sanatate

a stiu si eu o mamica nascuta cu reflux bilateral si cu uretera aproape strangulata si operata la nici o luna de zile si azi e bine si ea si are si copil .....speram ca si copii nostrii sa isi revina dupa reflux

mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)
si comoara Beatrice (20 mai 2008)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

crismac, diagnosticul meu a fost mai precis reflux ureteral bilateral congenital - asa au zis medicii, ca era congenital, ca multe din problemele mele de sanatate din copilaria mica s-au datorat acestui reflux, iar pana la 7 ani rinichii mei au fost sistematic "mancati" de urina care se intorcea prin valvele ureterale, care nu se inchideau corect.
In cazul meu, operatia era singura optiune. Dar imi imaginez ca nu pentru toti copiii e la fel.
Ceea ce am vrut sa spun este ca, si daca ar fi vorba de necesitatea unei operatii, trece si asta, mai ales ca in ziua de azi tehnica medicala e mult superioara. (Eu am suferit aceasta operatie acum 27 de ani...).
Va doresc multa sanatate si putere, sa depasiti cu bine problema.

Mergi la inceput

Multumesc pt. incurajari. Intre timp am fost la o doamna doctor care m-a mai linistit putin. Mi-a explicat ca daca pana acum nu i-a fost afectat rinichiul drept ( are reflux doar pe stanga ) , pot sta oarecum linistita ca de acum in colo nici nu prea mai sunt sanse sa faca reflux si pe dreapta . Deci macar un rinichi este si va fi sanatos . Vom face exercitii pt. vezica si vom vedea ce se va mai intampla cu refluxul . Daca creste intervenim daca nu ,nu , ca tot nu face infectii urinare .Multa sanatate !

crismar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rafaeln spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexpa

crismac, sper sa nu te superi pe mine ca intervin din nou la acest subiect, desi eu nu m+am confruntat cu problema care o ai tu. eu am vrut initial sa+ti recomand si alti urologi.
dar legat de neclaritatea ca face pipi prin prea plin sau nu, la cistografie ar fi trebuit sa se vada exact cum face pipi si in ce conditii apare refluxul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rafaeln spune:

Citat:
citat din mesajul lui crismac

As vrea sa stiu mai multe despre evolutia refluxului urinar. Baietelul meu , de 5 ani , are reflux urinar de grad III . La Marie Curie mi s-a spus ca nu poate fi operat iar la Grigore Alexandrescu au spus ca trebuie operat obligatoriu . Ati trecut prin asa ceva ? Se poate agrava?

crismar

salutare
fiul nostru, Filip, s-a nascut cu reflux urinar bilateral gr. 3 si 4. la inceput (cand avea doar 2 luni) a avut o infectie puternica. asa l-am descoperit. De atunci i-am facut anlize si de doua ori pe luna, pentru a ma asigura ca nu are infectie si a evita, in felul asta sa ii dau antibiotice in fiecare zi. Medici din Rom (tot respectul pentru ei) dar ne-au sfatuit sa facem operatie (reimplantarea ureterelor in vezica). Dar noi am cerut sfat si in Vest si ne-au spus sa ii dam antibiotice in ficcare zi ca sa pastram urina curata. Parerea celor din vest a fost ca Sistemul rinar este icomplet la nastere, de aceea el se dezvolta (si se poate repara) prin crestere, sau maturizare. Dar si ei ne-au sfatuit, daca nu se vindeca pana la 5 ani, sa apelam la operatie. Acum, Filip are 4 ani si refluxul a scazut la 2-3 bilateral. Un alt lucru incurajator a fost ca nu a trebuit sa ii dam antibiotice. Am gasit un medic nefrolog, care ne prescria 2-3 medicamente naturiste (pe care le rotea la 4-6 saptamani). In plus, si cel mai important, roaga-te! Dumnezeu aude rugaciunile noastre, de parinti, si invata-l si pe cel mic sa o faca. Sper sa te ajute.

Mergi la inceput

Rafaeln , multumesc pentru sfaturi . Vreau sa va spun ca am fost si la alti medici si nu l-am operat pe cel mic . Peste doua luni cand vom repeta cistografia vom vedea daca a fost o decizie buna , daca refluxul s-a modificat in bine sau in rau . Am intalnit un medic la Fundeni care mi-a spus ca daca pana la aceasta varsta nu a facut reflux dacat pe o parte sigur nu va face si pe partea cealalta ( adica un rinichi ramane sanatos ) . Sper( sper ca refluxul s-a mai redus - mai ales ca nu a avut nici o infectie urinara in acest an ) . Cand vom repeta cistografia va voi spune cum a iesit .

www.gradinacris.blogspot.com

Mergi la inceput