Diversificarea alimentatiei la bb - va rog sfaturi

Diversificarea alimentatiei la bb - va rog sfaturi | Autor: rainbow

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici de bebei mici,

Am si eu o rugaminte…ati putea sa-mi alocati si mie putintel din timpul vostru si sa-mi descrieti pas cu pas cum ati procedat la diversificarea alimentatiei bebelusilor ?
Bebe meu are 3 luni jumate si inca ii mai dau laptic de la mine dar il completez cu lapte praf . Am inceput sa-I dau doar suculetz de morcov cu mar si piersica intre mese (desi unele inlocuiesc o masa de lapte cu suc de fructe….ceea ce mi se pare o ciudatenie, tinind cont de foamea care o provoaca fructele ) . De ieri in suculet I-am razuit si un biscuite si am sa maresc in continuare cantitatea de biscuite pina ajung sa I-l dau cu linguritza.
Aaaa…daa…si ca sa nu uit un lucru esential.,desi ultima masa e pe la ora 23-24 , Remus inca se trezeste noaptea pe la 3 - 4 sa manince…nu-l pot multumi doar cu ceai…Am tot sperat ca o sa renunte singiur la masa de noapte…dar nici vorba…Am cumparat crema de orez de la Knor ca sa-I pun in masa de seara sa fie mai satzios…in speranta ca nu se va mai trezi noaptea sa manince..dar nici vorba …la 3 - 4 dimineata aud….weeeiiii---waaaaaaa----eiiiiiii-----iaaaa….ca si cum ar spune …" ia vin-o tu in coa' si-mi da papa " J….
Cam asta este povestea si va rog sa-mi dati ce sfaturi stiti voi ca ar functiona.

Va multumim mult si asteptam sfaturile
Gata tre sa fug ca deja tzipa ca din gura de sarpe

Ioana & bebe Remus

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

Si eu am inceput prin a-i da sucuri de fructe , apoi pireu de fructe, la inceput cateva lingurite chiar inainte de a o alapta. Treptat am cresut nr. linguritelor date la o masa, pana una din mese s-a transformat exclusiv doar din pireu de fructe. Apoi i-am dat supa, pireu de legume, pe la 5-6 luni piept de pui pasat, peste, carne de vita (toate pe rand si la interval de 2-3 spatamani) si treptat am introdus tot cate un aliment, din ce am mai citit si auzit, toate fara sare si fierte, nu prajite in ulei. Acum (10 luni) ii mai fac carnea si la gratar si ii dau aproape tot ce mancam si noi.

Succes si sa cresteti mari.

www.babiesonline.com/babies/f/fratila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

Am uitat: seara ii dadeam orez sau grau (de la Nestle) asa ca de pe la 6 luni incoace doarme de la 10:30 seara pana la 7 dimineata, si daca vine lapticul rapid (intre timp nu o mai alaptez) adoarme la loc pana pe la 10.

Pupici!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

quote:
Initial creeata de rainbow

Dragi mamici de bebei mici,

Am si eu o rugaminte…ati putea sa-mi alocati si mie putintel din timpul vostru si sa-mi descrieti pas cu pas cum ati procedat la diversificarea alimentatiei bebelusilor ?
Bebe meu are 3 luni jumate si inca ii mai dau laptic de la mine dar il completez cu lapte praf . Am inceput sa-I dau doar suculetz de morcov cu mar si piersica intre mese (desi unele inlocuiesc o masa de lapte cu suc de fructe….ceea ce mi se pare o ciudatenie, tinind cont de foamea care o provoaca fructele ) . De ieri in suculet I-am razuit si un biscuite si am sa maresc in continuare cantitatea de biscuite pina ajung sa I-l dau cu linguritza.
Aaaa…daa…si ca sa nu uit un lucru esential.,desi ultima masa e pe la ora 23-24 , Remus inca se trezeste noaptea pe la 3 - 4 sa manince…nu-l pot multumi doar cu ceai…Am tot sperat ca o sa renunte singiur la masa de noapte…dar nici vorba…Am cumparat crema de orez de la Knor ca sa-I pun in masa de seara sa fie mai satzios…in speranta ca nu se va mai trezi noaptea sa manince..dar nici vorba …la 3 - 4 dimineata aud….weeeiiii---waaaaaaa----eiiiiiii-----iaaaa….ca si cum ar spune …" ia vin-o tu in coa' si-mi da papa " J….
Cam asta este povestea si va rog sa-mi dati ce sfaturi stiti voi ca ar functiona.

Va multumim mult si asteptam sfaturile
Gata tre sa fug ca deja tzipa ca din gura de sarpe

Ioana & bebe Remus

eu as zice sa mai amini introducerea biscuitilor daca sint facuti din faina de griu - nutritionistii pediatri discuta mult si avertizeza asupra perclolului de a provoca mai tirziu o alergie la gluten greu de dus...;
am sa-ti scriu din "jurnalul lu' captain Piccard", dar mai intiti sas spun ca am mers dupa veceha schema de hranit copii, pentru ca am avut un copil mincacios sanatos tun, care minca laptic jumate de la mine jumate de la milupa si punea cite un kil pe luna + argumentul ca trebuie sa ajuti formarea gustului si apetitului prin diversificare de la virsta la care se stie ca digestia poate face fata altor alimente decit laptele :
- la 6 saptamini am inceput cu suc de morcov, de la o lingurita la 10, apoi am trecut pe suc de mere, porto si struguri, amestecat sau separat - la ora 10, la inceput completam cu lapte matern si praf iar spre 3 luni ii ajungea doar suc si deci nu i-am mai dat lapte in completare;
- la 3 luni am inceput cu supa de morcovi apoi si cartof, nu si patrinjel decit dupa 6 luni la ora 14 , de la o lingurita la inceput la 125 ml la 6 luni; am continuat sa ii dau si lapte la prinz si de la mine si si l.praf ;
- la 4 luni am inceput cu piure cu lingurita dupa ce ii dadeam o supa ceva mai groasa, cu cartof in ea; tot acum am inceput sa ii pun galbenus de ou fiert 10 min, cam 1/3 la inceput , de doua ori apoi de trei ori pe saptaminia; am crescut pina la galbenus intreg in 4 saptamini; iar seara ii puneam si o lingurita de fulgi de orez in biberon;
- la 4 1/2 luni am inceput sa ii dau mar ras cu brinza de vaci facuta de mine la ora 17, tot o lingurita la inceput si am crescut treptat, scazi completare de lapte matren si praf;
- pina la 5 luni au mincat 5 mese, apoi au trecut la 4 mese pe zi;
- de la 6 luni au mincat cam asa: la 7,30, 200 lapte; la 13 piure cu ou sau cu ficat de pui = suc de fructe; 16-16.30 mar ras cu brinza si biscuit; ora 22 lapte cu fulgi in biberon;
- la 7 luni i-am dat si carne de pui
- la 9 luni spanac ( diaree!!!! prima si ultima data, spanac am dat iar pe la un an...), papanasi fierti cu iaurt ...
- apoi treptat a trecut si la ciorbite dara fara avint; mincarici de legume sau gen ghiveci cu putin ulei, deci cam ce mincam si noi

precizez ca fetita cea mare a fost grasunica si mincaciaosa, si de asta n-a vazut paste fainoase pina spre doi ani...desi...; am intarcata-o la 6 luni cind inca mai bea lapte de la mine cam 70 ml si din biberon cam 200+ fulgi;
-fetita cea mica a mers cam tot dupa schema asta doar ca i-am dat mincare , fructe si suc cumparate gata!!!! iu-piiiii! deci a amincat si paste, brocoli, si altele care nu le vazuse sora-sa...
- nu am avut cine stie ce colici, de la 2 luni au trecut la 5 mese si-au dormit intre 22.30 si 4-5-6 dimineata;

sper sa nu fi scris prea mult si sa te fi ajutat cit e cit; mie mi-a facut mare placere sa caut agenda cea veche, sa recitesc si sa imi amintesc nebunia de atunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

am uitat sa spun despre suc si supa ca le-am dat cu lingurita pina spre 20 de ml, cam 10 lingurite ca dupa aia devenea circ nu masa; asa ca am trecut pe biberon, cu mare placere si rapiditate....nuinteleg prea bine cume sa dai canitati mari cu lingurita...toate la vremea lor as zice!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

stiu ca fiecare mamica face cum crede ea mai bine, da' nu ma pot abtine sa te intreb: de ce vrei tu sa incepi diversificarea asa de devreme? are el timp sa manance de toate mai incolo... nici cu masa de noapte nu inteleg de ce-ti faci probleme. e inca micut si normal ca inca mai bea noaptea laptic. asa ca lasa ceaiul pentru cand mai creste (dupa 6 luni). in fine, parerea mea.

noi am inceput diversificarea cu cereale de orez, o singura masa pe zi (la inceput o lingurita de cereale+multa apa sau lapte si am ingrosat treptat compozitia). am tinut-o asa vreo luna si apoi am introdus legumele, una cate una - inca o masa pe zi. apoi fructele amestecate cu cereale.

si orice i-ai da, gateste-le fara sare, piper si alte condimente. evita pana la un an graul si produsele pe baza de grau, albusul, laptele de vaca, fructele si legumele cu potential alergizant etc.

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rainbow spune:

MULTUMESC mamicilor pt sfaturi, mi-au fost intr-adevar de folos.

Iris esti o dulce, mersi pt descrierea amanuntita...de asta aveam nevoie, nu ai cautat degeaba in carnetelul tau cu notite.

Mergi la inceput