masina personala versus transport in comun

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Eu am statia de tramvai fix langa bloc,iar la firma unde lucrez statia de tramvai e la 50 de m.Cu tramvaiul fac fix 10 minute si nici nu e aglomerat.Inainte am lucrat la alta firma la care mergeam cu masina colegei sau cea de firma si faceam 5 minute cu masina.Iar inainte am fost la alta firma si pana la aia faceam 15 minute cu tramvaiul si statia de tramvai era fix in fata ei.De obicei stau tot pe scaun in tramvai,nemaifiind aglomerate ca pe vremuri.Tot timpul mi-am ales locuri de munca pe criteriul distantei sau a accesului la tramvai.La firmele unde nu e statie de tramvai in apropiere sau e in orar mai aiurea al tramvaiului,in Arad se obisnuieste ca firmele sa asigure transportul salariatilor cu microbuse,ii culeg de prin toate cartierele pe salariati,sau chiar din comunele/satele din jur. Cei din birouri vin de obicei cu masina de firma,cate doi,trei,patru,depinde ... Eu acum mi-am pus in cap sa imi iau masina,dar nu neaparat din comoditate,ci mai mult ca sa ma obisnuiesc sa conduc,ca am carnet de 10 ani dar ... avand tot timpul transport comod la serviciu,nu m-am agitat deloc.

MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele."

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Catale, cu parcarea, ai si n-ai dreptate...Nu ai, in sensul in care cel putin in Bucuresti (90% din el) stim f bine cu totii ca sunt total insuficiente locurile de parcare, CHIAR si cu plata si atunci ce naiba ramane decat banda intai? Pe de alta parte, e ff adevarat ca multi, prea multi din comoditate trebuie neaparat sa lase masina fix unde au ei nevoie, un pas sa nu faca pe jos...inclusiv sotul meu apartine categoriei, el nu-si lasa masina aiurea insa are la parcat o dexteritate fantastica, o vara si in gaura de sarpe. Eu n-am talentul asta, asa incat parchez unde e regulamentar si unde gasesc loc, chiar si cu plata daca asta e solutia cea mai buna si merg pe jos o distanta oarecare, cat e nevoie.
Despre masinile parcate pe trotuar ce naiba sa mai zic? Ca zilnic ies cu fetita la plimbare cu caruciorul si fac un slalom continuu intre trotuar si carosabil, ca nu am pe unde ma strecura...
Nici nu se discuta ca bunul simt si educatia tuturor (conducatori auto, taximetristi, soferi RATB, motociclisti-pe multi nesimtiti din acestia am eu boala grea!- si, de ce nu, chiar pietoni) ar rezolva intr-o oarecare masura problema. Insa in afara de asta mai e mult de gandit, de reglementat si de construit. Si chiar nu cred ca e imposibil...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Nici nu se discuta ca bunul simt si educatia tuturor (conducatori auto, taximetristi, soferi RATB, motociclisti-pe multi nesimtiti din acestia am eu boala grea!- si, de ce nu, chiar pietoni) ar rezolva intr-o oarecare masura problema. Insa in afara de asta mai e mult de gandit, de reglementat si de construit. Si chiar nu cred ca e imposibil...

De ce zici ca-s nesimtiti?

Pe mine una ma bate gandul la anul sa-mi iau carnetul si pe A, sa vad cum e, si poate imi iau si un motor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

Natynic,sunt de acord ca sunt momente cand e imposibil sa gasesti un loc de parcare. In general, la orele la care caut eu de loc de parcare (pana in 8:30 a.m. si dupa ora 18:00), nu am probleme. Cat despre mersul pe jos, sa luam un traseu clasic, sa vorbim de aceeasi distanta. Pe mine nu ma deranjeaza sa merg pe jos distanta dintre Pta Unirii si Sala Dalles, daca pot parca fara sa incurc. Mai greu mi se pare sa parchez seara intr-un cartier, unde toata lumea pretinde un loc de parcare si daca indraznesti sa parchezi pe locul cuiva (fara sa stii ca e al cuiva de fapt acel loc), a doua zi de trezesti cu cauciucurile taiate sau cu omul care te pandeste si te ameninta ca data viitoare asta vei pati daca mai ai tupeul sa parchezi pe locul lui.

Iar traficul "cel mai bezmetic" mi se pare in weekend, cand parca lumea conduce dupa propriile reguli. Probabil explicatia e ca traficul e totusi mai putin aglomerat si soferii tind sa fie mai putin atenti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

Andira... eu n-as avea curajul.
De ce sunt "nesimtiti" ? Sa vedem... La semafor, merg printre coloanele de masini, suunt in stare sa-ti ia si oglinda cu ei. Oare asa o scrie in codul lor rutier ? In trafic, fac slalom si te depasesc pe orice parte, chiar daca e o singura banda pe sens. Sincer, eu cand vad un motociclist in retrovizoare, nu mai schimb banda pana cand nu ma depaseste respectivul, pentru ca ei nu au treaba cu asiguratul... Ei sustin ca nu sunt vinovati de accidente. Pai pe DN1 circula cu 150 la ora si schimba benzile intr-o fractiune de secunda, in decurs de un minut trecand de pe banda 1 pe banda 3 si invers, dupa cum vad ei ca au culoar... Degeaba ma asigur eu cand schimb banda si il vad in spatele meu, pentru ca, normal, el e mai rapid decat mine si pana apuc eu sa fac manevra intra el in depasire si ies eu vinovata, in cazul unui accident, ca nu m-am asigurat. Si innebunesc cand trec pe langa tine cand se merge bara la bara si isi ambaleaza motoarele... Sunt convinsa ca ei fac asta ca sa atraga atentia si sa nu dea careva de volan stanga sau dreapta...
Deci motociclistii nu circula pe banda 1 sau 2 sau 3... circula, de regula, intre benzi, de asta se intampla atatea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Uite o solutie:telegondola .Cica prima ruta este pe Valea colentinei din zona Herastrau pana in Tei.

Ce misto ar fi, m-ar lasa fix acasa. Dar nu mi-e clar... ar merge in parc sau la serviciu?

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui CristinaT

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Asta daca nu ne omoara snobismul,ca atunci nu avem ce cauta cu vecinii in masina

sa intelegem ca tu asa faci??? sau doar ne inveti pe noi??

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Nu draga mea, eu zbor cu elicopterul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui catale

Andira... eu n-as avea curajul.
De ce sunt "nesimtiti" ? Sa vedem... La semafor, merg printre coloanele de masini, suunt in stare sa-ti ia si oglinda cu ei. Oare asa o scrie in codul lor rutier ? In trafic, fac slalom si te depasesc pe orice parte, chiar daca e o singura banda pe sens. Sincer, eu cand vad un motociclist in retrovizoare, nu mai schimb banda pana cand nu ma depaseste respectivul, pentru ca ei nu au treaba cu asiguratul... Ei sustin ca nu sunt vinovati de accidente. Pai pe DN1 circula cu 150 la ora si schimba benzile intr-o fractiune de secunda, in decurs de un minut trecand de pe banda 1 pe banda 3 si invers, dupa cum vad ei ca au culoar... Degeaba ma asigur eu cand schimb banda si il vad in spatele meu, pentru ca, normal, el e mai rapid decat mine si pana apuc eu sa fac manevra intra el in depasire si ies eu vinovata, in cazul unui accident, ca nu m-am asigurat. Si innebunesc cand trec pe langa tine cand se merge bara la bara si isi ambaleaza motoarele... Sunt convinsa ca ei fac asta ca sa atraga atentia si sa nu dea careva de volan stanga sau dreapta...
Deci motociclistii nu circula pe banda 1 sau 2 sau 3... circula, de regula, intre benzi, de asta se intampla atatea...

Ca sa nu mai spun ca ma trec si acum fiori cand imi amintesc o faza petrecuta acum vreo 2 luni, seara, cand mergeam pe un bulevard central, pe sensul meu fiind destul de lejer in timp ce pe sensul opus erau bara la bara; ei bine, de pe acel sens a tasnit pur si simplu un motociclist depasind toata coloana respectiva prin taierea liniei continue duble si mi-a aparut in fata, JURAI ca nici nu m-a vazut, daca nu franam BRUSC (noroc ca n-aveam nimic in spate) fara doar si poate sub rotile masinii mele sfarsea. Pana acasa tremuram toata.
Se comporta vesnic ca si cum pe drum exista numai ei si motorul lor de aur si e minunat sa faca misto de restul participantilor la trafic.
Evident ca nu vorbesc de toti, Doamne fereste. Dar de regula e o specie de care tin sa ma feresc pe carosabil cu mare grija...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Si eu am boala pe motociclisti. Vad ca fac tot felul de actiuni ca sa atraga atentia ca si ei au drepturi in trafic. Dar obligatii nu au? Ultima patzanie: intr-o intersectie super aglomerata se innainta metru cu metru. La un moment dat un taxi care statea langa bordura iese cu spatele aproape in bara mea. Logic ca franez, dar la 5 km/h cu cat innaintam, nici nu pot spune ca era vorba de o frana ... si numa ce simt o izbitura in masina. Cand ma uit in spate, vad un motociclist atent nu stiu la ce, dar la trafic nu, care intrase in mine. La viteza aia nu s-a intamplat nimic, mi-a julit putin bara. Cobor geamul si-l intreb: ce faci dom'le? Imi arata un gest obscen, tureaza motoru, se strecoara pe langa mine, gata gata sa-mi ia si oglinda, si se duce mai depare pe linia dintre benzi. Bine crescut omu' nu?

Cat despre subiectul initial. Intre mersul cu masina si mijloacele de transport in comun, prefer sa merg pe jos. Cu masina numai cand e ff departe, cand duc copilul la gradi pe vreme rea sau daca trebuie sa car ceva greu. Am norocul ca serviciul imi permite sa pierd mai multa vreme pe drum, iar rutele pe care le urmez zau ca le fac cam in acelasi timp, ori ca sunt pe jos, ori cu masina. Pentru cine cunoaste Timisoara, din Unirii in Centrul Bancar, langa Mall sau din centru la Sala Olimpia si invers.

Mamica de spiridus

"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel

NOI

Spiridusul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Sunt de acord cu voi ca multi motociclisti sunt bezmetici, recunosc si ei, dar cele mai multe accidente se produc din cauza unor pusti care de-abia isi iau carnetul si primul motor e cine stie ce super motor de viteza, si celalat motiv e ca soferii nu se asigura / nu-i vad.

In rest, nu stiu daca ati vazut dar numarul lor a crescut considerabil, imi spunea sotul meu ca acum 4 luni cand si-a luat carnetul, din 15 comisii 6 erau pentru motociclisti.

Mersul printre benzi e ilegal, toata lumea trebuie sa stea in coloana, asa e specificat in Codul Rutier. Cand trec printre benzi ca sa ajunga in fata, banuiesc ca stiu ca o fac pe riscul lor, de-aia si tureaza motoarele, ca sa ii auda lumea.
Eu am avut un incident cu un scuterist, si acum ma enervez cand imi aduc aminte. Am schimbat banda si m-am trezit cu el in fata, ca el asa mergea, intre benzi. Mi-a dat si 2 pumni in parbriz, ca era sa dau peste el. Fara sa se gandeasca ca in primul rand nu s-a asigurat, si-n al doilea rand n-avea ce sa caute acolo. Norocul lui ca nu m-am dezmeticit bine si n-avea deloc glas, fiind raciata cobza. Imi pare rau ca nu m-am dos jos din masina sa-l dau de pereti cu scuterul lui cu tot!!

Mergi la inceput