meniu pentru copil de 14 luni

meniu pentru copil de 14 luni | Autor: samahol

Link direct la acest mesaj

baiatul meu a stat 8 luni la bunice si acuma cand am venit sa-l luam acasa,m-am ingrozit cu ce il indoapa mama:aproape 1litru lapte pe zi,acadele,pufuleti,mici,prajituri,mezeluri etc.mie nu mi se pare normal si am vrut sa va intreb pe voi:exista alimente interzise la 14 luni?si cam ce le dati sa manance de la trezire pana seara?si la ce intervale?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

E bine sa eviti tocmai mancarurile pe care spui tu ca le-a mancat bebeul tau in toata perioada asta (excluzand laptele care ii face foarte bine). Trebuie sa aiba o dieta cat mai echilibrata si cat mai dietetica - lapte, lactate/branzeturi, carne (pui, vaca, peste, iepure, ficatel pui), ou sau cel putin galbenus de ou, fructe, legume, cereale. Poti sa-i dai ciorbe acrite cu bors (adica "mancare de oameni mari) si in general mancarea pe care o gatiti pentru voi, cu conditia sa fie cat mai dietetica si sa eviti sa o prepari cu alimente conservate. E bine sa ii dai, daca accepta, sucurile de fructe si morcov facute in casa, proaspete. E drept ca nu-i poti interzice chiar toate alimentele considerate nocive la varsta asta, dar n-as fi de acord cu micii si mezelurile sau cu prajiturile care nu sunt facute in casa. Pufuleti, biscuiti, covrigei probabil toti copiii mananca si cred ca poti sa-i dai, cu conditia sa nu inlocuiasca masa.
Eu ii dau copilului (1 an si 9 luni) dimineata branza/cascaval/iaurt fie cu paine fie cu cartof copt si la 2 zile si un galbenus de ou; la pranz carnita cu legume si supa/ciorba; la 6 seara fructe si masa de seara doar lapte cu cereale sau branzica (cu orez/paste fainoase/ cartof etc). Eu am nenorocul ca baietelul meu nu prea mai accepta laptele de cand l-am intarcat dar incerc sa compensez cu branzeturi. Nu i-am dat carne de porc pana acum si am evitat alimentele care au coloranti si conservanti. Ii dau din cand in cand placinta cu mere/branza si cozonac facute in casa (alte dulciuri nu-l prea tenteaza).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Puiul meu e acum la mama mea in Ro dar maninca cam asa: dimineata pe la 6,30-7 laptic (vreo 200-250ml), pe la 9 micul dejun cu piinica, unt sau margarina, piept de pui sau de curcan presat, sau brinzica, neaparat cu o rosie ca este innebunita dupa rosii. pe la 11 o banana (ii place tare mult "ba-ba"= banana)si poate un iaurt de fructe Danone. La prinz ce se gateste, dar fara prajeli, carne de porc si mincaruri grase (fasole verde, varza, piept de pui, chiftelute din piept de pui, cremvusti din pui etc).
pe la 4-5 un biscuitel sau un fruct sau un iaurt mic. la 6 cam ca dimineata (desigur nu exact ce a mincat de dimineata) si inainte de culcare , la 7,30 laptic, tot in jur de 200-250 ml.
In tot timpul asta bea multa apa, nu primeste dulciuri si nici alte prostii cum primesc alti copilasi in parc (bunicile sint cu pungile de pufuleti , pufarin, bombonele dupa ele).
sper sa-ti fie de folos!
Numai bine puiului. Cind este nascut al tau?
Am uitat sa spun ca ou primeste o data pe saptamina. Tot oul, daca il vrea, deci si albus si galbenus.

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgabriela spune:

Si noi avem probleme cu papa, numai ca noi tinem mancarea in gura si 10 min. si nu o inghitim. Gabi spunem si mie de ex. ce i-ai dat ieri la Francesca si cat, ca si cantitate, arata f. bine si este cam de aceeasi varsta cu Briana ( Briana are pe 27 1 an si 2 luni ) !
Gabi si Briana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Gabi,

a trebuit sa o intreb pe mama, ca Francesca e la mama pina in septembrie. Uite aici meniul complet:
dimineata la 6 lapte de crestere (200 ml, fara cereale, e din ala Parmalat, imbogatit cu vitamine si fier), la 8 paine cu branza topita (1-2 triunghiuri), cu 1 cremvust de pui si o rosie, intre 9 si 11 au fost in parc. la ora 11 o banana cu un iaurt ,la ora 12 s-a culcat pana la 2, cand a mancat ardei umpluti cu piept de pui. La ora 5 mamaliguta cu branza , si plecarea in parc. la intoarcerea din parc biscuiti si o pruna, doua iar sera laptele de crestere. Seara insemnand ora 19, 30 dupa baita. Dupa laptic face nani imediat si doarme neintrerupt 11 ore cam.
Multumim de aprecieri, pozele de acolo sint cam vechi, mai ar trebui sa pun poze mai recente.
Va pupam!

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Vladut ( 1 an si o luna) ieri a papat:
7-7,30 lapte formula Milumil II 200ml
9,30-10 painica cu cascaval si piersici cu biscuiti
13,30-14 ciorbica acra cu carnita si legume, un danonino, napolitane joe
17,30-18 un iaurt cu biscuiti si o banana
21,30-22 cereale cu lapte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgabriela spune:

Ce mamici fericite puteti fi cele la care le mananca "puisorii" Vom incerca si celelalte meniuri, dar Briana azi a baut dim la 09 cand s-a trezit o canita de lapte, iar la pranz numai supica vreo 4 polonice , acum doarme sa vedem ce urmeaza...
gabi

Mergi la inceput