puncte de colesterol la bb de 4 luni
Bianca mea de numai de 4 luni (azi implinite), are pe fata 2 puncte de colesterol. ma intreb din ce cauza sa fie? ea inca mai e alaptata, dar am introdus si laptele praf si fructe. a mai patit si alt bb asa? si ce a facut mamica lui pentru a preveni aparitia altor puncte de colesterol?
sanatate maxima,
cryssa
Raspunsuri
simonab spune:
crysa,
Daca nu te superi - ce sunt sau mai bine zis cum arata punctele de colesterol ? Eu una nu am mai intilnit si sunt curioasa sa stiu ...
Pupici
Simona
cl spune:
Crysa, esti sigura ca de la colesterol le are? Ai vorbit cu un medic? Da-ne cateva detalii despre puncte, cum arata si unde sunt localizate. In general se mosteneste asta, ai pe cineva, tu sau sotul, in familie cu astfel de probleme? Sotul meu are astfel de probleme, colesterol mare din cauza stressului, plus partea genetica, iar deasupra ochilor, inspre radacina nasului, are doua puncte albicioase. Aceste puncte au aparut insa la maturitate, nu le-a avut cand era copil sau sugar. Aceleasi probleme le au si fratii lui si mama lui. La un sugar mi se pare...cel mai bine vorbeste cu medicul si fa niste investigatii. Sanatate multa.
Claudia
mamamariana spune:
Si al meu bb a avut pe la 2 luni si i-au trecut... adica s-au dus cu timpul. Nu prea repede, ce-i drept si pe la sfarsit le-am mai ajutat si eu. Am intrebat doctorita si a zis ca nu are nimic, acu' organismul inca se mai adapteaza, de aia nici analizele de sange nu sunt chiar concludente.
Deci, calmeaza-te - au mai avut si altii! Vor trece... Daca sunt exagerat de multe (a mea a avut 3 buc) intreaba si tu un doftor.
pupici,
Mamamariana
mirela.mustaciosu spune:
Tudor s-a nascut cu multe puncte albe pe nas si aripile nasului care aratau ca punctele de colesterol si care au disparut treptat pe masura ce a crescut. Nu stiu exect dar cred ca in jurul varstei de 3-4 luni a scapat de ele. In maternitate cand am intrebat pediatrul ce sunt, mi-a spus ca sunt "pete de lapte" si ca dispar singure. Nu cred ca trebuie sa iti faci probleme. Nu cred ca e vorba de colesterol la varsta asta. Multa sanatate!
ciufulici spune:
Draga crysa, dupa cum descrii tu, banuiesc ca e vorba de "vernix-caseosa = substanta alb-galbuie, continand colesterol, glicogen si resturi epidermice, care sa gaseste pe tegumentele nou-nascutului".
Acest vernix-caseosa este un fel de strat protector cu care se naste bebelusul. Stratul se inlatura in decurs de cateva luni de aceea se recomanda si baie zilnica deoarece pielea bebelusului este grasa si in special pielea capului unde daca nu e ingrijita corect apar acele cruste sau cojite cum se spune popular.
Acele puncte de care vorbesti e posibl sa fie resturi din vernix-caseosa. Pentru siguranta pediatrul care vede pe bebe ar trebui sa va lamuresca.
Crestere usoara de la Ciufulici
crysa spune:
dragele mele,
multumesc pentru raspunsurile voastre. punctele de colesterol despre care va spuneam ca le are fiica-mea sunt unul pe obraz si celalalt pe piciorus. nu sunt puncte de vernix, de acelea a avut pe nasuc la nastere dar au trecut dupa 1 luna. astea sunt chiar pct. de colesterol. in fine, cred ca e prea mica sa-mi fac probleme, dar am observat ca are si celulita :))). e normal sa aibe bebelusii celulita? eu am mai vazut si la alti bb, dar ma intreb daca are la 4 luni atunci la 20 de ani cum o sa fie?
sanatate maxima,
cryssa