Apa sau ceai?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Iuliana, este inca mica mica ta! Cata apa crezi ca o sa bea? Eu i-am dat lui Alex la 2 luni, cateva lingurite de apa pe zi. Poyi sa incerci, daca vrei!
I-am dat si ceai de anason (in State cumperi seminte de chimen si seminte de fennel, le amesteci, si faci o canuta de ceai). Poti sa-i dai putin sa bea. Nu are de ce sa-i faca rau. Eu i-am dat din cand in cand, cu toate ca l-am alaptat. De la 4 luni i-am introdus si putin suc de morcovi (facut in casa).
I-am introdus apa si al meu bea numai apa. Sucuri nu bea decat rar, sau la gradinita. Apa este cea mai buna.
Numai bine.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

Si eu i-am dat pana la 4 luni doar laptic, deoarece o alaptam, doar putin ceai de colici cand era cazul. Si mama ma inebunea sa-i dau apa dar dupa toate documentatile mele reiesea ca un copil alaptat nu are nevoie de alte lichide.
La 4 luni am inceput cu sucul de fructe, pt. diversificare nu ca i-ar fi fost ei sete.

www.babiesonline.com/babies/f/fratila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

E bine ca i-ai dat numai laptic pana acum, insa e vremea sa guste si un pic de ceiut!...Eu i-am dat cate 2-3 lingurite de ceai de la o saptamana, n-am avut ce face, ca avea niste colici urate de tot! ...Nu e nici o problema daca ii dai ceai( sau apa), e chiar indicat, mai ales daca e foarte cald si bb se poate deshidrata. Trebuie sa ai grija sa nu inlocuiesti o masa cu ceaiul, asa ca da-i nu prea aproape de ora mesei...Ok, daca ii dai doar cateva lingurite, nu e nici o problema...Uite, repet, eu i-am dat ceai de la o saptamana, acum fetita mea are 3 luni si o saptamana, e sanatoasa, durdulie si frumoasa...Bine, o si alaptez numai la san...
Acum ii dau ceaiuri pt bebelusi, din acelea "instant", le fac cu apa plata...Le primeste foarte bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

daca e deja foarte bine stiut faptul ca laptele matern este alimentul perfect pt nou nascut,cel putin pana la 4 luni,de ce sa ne mai luam dupa x si y care spun vrute si nevrute?adica,doamne fereste,fiecare isi creste copilul cum vrea.e adevarat ca auzim de la diferie persoane ca ele au hranit bebelusii asa,i-au infasat asa,la,la,la si ce bine a fost!

eu una nu ma iau dupa nimeni.citesc cartile ce sunt la curent cu noile metode de crestere a copilului si ascult indrumarile doctorului!imi alaptez copilul-sper sa o fac cat mai mult-iar pana la 4-6 luni nu am de gand sa ii dau altceva decat lamaie cand sughite!si sunt mandra si multumita!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu nu i-am dat Agatei nici un alt lichid in afara de laptic de la mine pina la 6 luni si jumatate. Si am nascut-o vara, erau caldurile foarte mari, in parc ii udam putin buzitele daca mi se pareau uscate (lucrul acesta il faceam cu ajutorul unui pansament steril inmuiat in apa fiarta si racita pe care o purtam dupa mine intr-un biberon steril si el). Imi cer scuze, imi aduc aminte ca am mai scris despre aceasta, dar nu stiu unde sa te trimit sa citesti. Am incercat pe la 4 luni sa-i dau putin suc, ceai sau apa, dar nu a primit nimic, nici eu nu am insistat prea mult. A inceput sa bea doar apa pe la 7 luni, dupa diversificare si a fost totul OK, nu am avut probleme. Probabil ca depinde si de copil si de ceea ce simte mama, dar cel putin pina la 4 luni nu cred ca bebelusul are nevoie de alt lichid in afara de laptic, mai ales daca e de la mami.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

pana pe la o luna nu i-am dat nici eu nimic, convinsa ca laptele
meu este complet; apoi, la insistentele mamei si fiindca dadea semne
de colici, am inceput sa-i dau cate putin ceai de musetel (era si constipata) sau chimen, anason si gasisem un ceai contra colicilor la copii; despre apa fiarta si racita (chiar daca era plata, tot as fi fiert-o) mi s-a spus ca are efect laxativ, dar i-am dat foarte rar; am inceput sa-i dau mai des dupa un an, pentru ca era si foarte cald, iar ea era destul de mare;
oricum, la varste mici, ceaiul si apa afecteaza semnificativ pofta de mancare, asa ca nu cred ca e bine sa fie date in doze mari sau prea des, sau cu prea putin timp inainte de masa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu sunt de parere sa evitzi ceaiul pe cat posibil. Eu asa am dorit sa fac, dar cum am avut bona de la inceput si nu aveam cum sa o schimb sau sa fac prea mult pe sefa, fiind intr-o situatzie speciala, iar ea a insistat f. tare cu ceaiul ,oricat eram eu impotriva, apoi bunicile lui i-au tras tot cu ceaiul, copilul meu bea ceai si acum si nu bea apa. Nu e bine, am fost tot timpul impotriva. Cum zicea si Garofitza, putzina apa e cea mai buna. Nu o invatza cu ceai, care e dulce si ajunge sa il prefere si greu mai scapi de el atunci cand vrei sa scapi, ajunge mai tarziu sa fie periculos pentru dintzi si atata zahar nu e deloc bun. Asa ca, da-i cateva linguritze de apa pentru sete si gata. Cand va fi mai mare incepi si cu suculetzele, in cantitatzi moderate, dar NU CEAI indulcit! N-are nici o valoare nutritiva, nu face nici un bine.
Sanatate si pe curand!

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Iuliana draga,pan' la 4-5 luni formula sau sanul ii sunt de-ajuns;nu te incurca cu ceai sau apa.Deabia cand o sa-i introduci solide si scade cantitatea de laptic din alimentatie,o sa fie nevoie sa-i suplimentezi cu apa sau suc natural de fructe diluat....Da'-ntraba si tu pediatrul;poate...cine stie?!?!?

Irina & Vevemica & margica din burtica
Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." (Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Buna,
Eu amn ascut pe 15 august, iar la spital mi se aduceau din 3 in 3 h cate o sticluta de lapte iar dimineata imi dadeau 2 sticle pline cu ceai - apa indulcita. Daca nu ar fi fost voie sa bea apa - ceai - nu ar fi lasat apa aia in sticlute.. si inca in doua. Nu i-am dat niciodata ceai din ala.
Acasa am constatat ca are colici si i-am luat Baby Drink, dar nu mi s-a parut de el ca i-ar crea inapetenta ci dimpotriva, parca nu se satura si se trezeste mai des si umbla cu gurita dupa san mereu. Asa ca ii voi mai da si supliment de humana, caci s-ar putea ca alimentatia la san sa nu fie suficient de consistenta pt el.
In aceeasi ordine de idei: este f. cald. si copii se deshidrateaza.
Am citit si eu cartea lui Dr. Spock dar mi se pare cel putin ciudata si neadaptata conditiilor actuale.

Poate gresesc, nu am experienta - sunt la primul copil - dar asa mi se pare logic.
Carmen

Mergi la inceput