Copil galagios, probleme cu vecinii
Raspunsuri - Pagina 6
Claudi@ spune:
Citat: |
copilul tau va creste si depinde doar de tine ca el sa creasca un galagios si-un derbedeu :) sau un baietel mai putin galagios si mai putin derbedeu :). |
Ce treaba are una cu alta? Copilul meu e un galagios si jumatate, asta inseamna ca va ajunge un derbedeu, nu exagerezi putin spunand asa ceva?
Eu stau intr-o casa cu 6 ap, niciodata nu a comentat nimeni, si credeti-ma ca al meu face cat 5. El nu se joaca frumos, el arunca cu sticle(de plastic), se plimba cu masinutza (extra pt in casa, bobycar). Mie imi spun vecinii mereu sa nu ma mai scuz, caci nimeni nu sa nascut mare, toti am venit pe lume bebei, mai galagiosi sau mai negalagiosi.
Vecinii de sub noi sunt pensionari, si de un an de cand stam aici, nu mi-au batut odata la usa sa zica ceva. Ne-am certat noi urat pt alte chestii, dar sa zica cineva ceva de bebe, niciodata. Apropo de 2 sapt urla copilul si noaptea ca nu-i convine sg in cam lui. Prima noapte in cam lui, a urlat 3 ore neintrerupte si ma duceam la el, plecam. Nu mai dati asa repede cu presupusu ca eloise nu stie sa-si linisteasca puiul, copii nu sunt BIBELOURI.
Eu nu-mi voi linisti copilul decat cand se sare calul dar nu pt vecini, e inca la faza in care descopera, testeaza si nu-i voi interzice eu sa se dezvolte normal sau sa zicem "derbedeu"
A si nu toti arata interese pt puzzel sau carticele, asa micuti. La 18 luni, al meu se joaca putin si dupa arunca cu ele de pereti.
18+
de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta
Poze
eloise spune:
La faza cu derbedeul am ramas si eu usor interzisa, dar am luat-o ca pe o gluma, ceea ce si cred ca a fost. In rest, sint sigura ca daca acum cit e mic e galagios, asta nu inseamna ca o sa chiuie si-o sa strige si-o sa chicoteasca tot asa cind o sa aiba douaj' de ani. Oricum nu cred ca "depinde doar de mine" cit de galagios va fi cind o creste mare, iar daca e sa fie extrovertit, din partea mea, cu atit mai bine pt el.
In tot cazul, nu sint pentru cenzurarea copilului, prefer sa-l las sa se exprime pe cit posibil .
Consider ca mi s-a raspuns indeajuns la intrebarile initiale, le multumesc celor ce au contribuit cu replicile lor dar nu as vrea sa mai ocupam in continuare spatiu la generale. Subiectul poate fi inchis.
"Today is the tomorrow I was so worried about yesterday".
Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...
~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~
Lolilo spune:
Ce treaba are una cu alta? Copilul meu e un galagios si jumatate, asta inseamna ca va ajunge un derbedeu, nu exagerezi putin spunand asa ceva? nu, pt ca era o gluma dupa cum eloise mai jos a priceput.
Eu nu-mi voi linisti copilul decat cand se sare calul dar nu pt vecini, aici te-as intreba eu daca nu ti se pare asta putin extrem, pt ca mie mi se pare ca e ca si cum spui "ma doare undeva de vecini" si nu e frumos si dupa cum vezi nici sanatos e inca la faza in care descopera, testeaza si nu-i voi interzice eu sa se dezvolte normal sau sa zicem "derbedeu" eu nu am sugerat sa i se interzica ceva ce i-ar putea deranja dezvoltarea, ci doar sa i se ghideze intru frumos joaca, comportamentul, dezvoltarea etc, pt ca probabil daca ii vine micutului sa scrie pe peretele tau n-ai sa-l lasi, chit ca nu l-ar deranja pe vecin. (eu ii las pe ai mei btw pt ca nu-mi deranjaza nici vecinii si nici pe mine; avem pe pereti asa; o semi luna, un clopot, un alien, o vrajitoare, o floare si pe prince charming lol) A si nu toti arata interese pt puzzel sau carticele, asa micuti. La 18 luni, al meu se joaca putin si dupa arunca cu ele de pereti. desigur, nu toti arata interese pt una sau alta indiferent de varsta, era doar un exemplu, dar sunt sigura ca se gasesc si alte modalitati de joaca in afara de aruncatul de perete. (treaba care-mi aminteste de o matusa; baieteulul ei avea o pasiune pt aruncatul cu jucarii si totul era ok, mergeam pe la ei si ma trezeam cu cate una te miri pe unde si matusa mea spunea cam asa; " ohhh ce bubuitura i-ai dat, asa mama mai dai una, ca vine prea rar pe la noi" pana intr-o zi cand baietelul i-a aruncat ei un avion de tabla -deh jucariile de pe vremea aia- in fata de-a ramas pana in ziua de azi cu semnul ala urat. binenteles ala a fost sfarsitul perioadei "aruncatul jucariilor")
de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta
Poze
[/quote]
Claudi@ spune:
Aici, copii au voie sa faca ce le trece prin cap, si cand am zis de puzzel, ma refeream ca nu are rabdare inca sa se joace si le arunca de pereti, asta nu inseamna ca arunca cu ele in noi, ci arunca cu ele de-azvarlita (copilul tre sa invete sa arunce).
Se joaca cu mingiile sau figurinele de la joculete fotbal sí am parchet si nu am de gand sa-mi pun covoare pe jos.
De scris pe pereti, inca nu stiu cum voi reactiona, deocamdata a "desenat" doar mobila, care se sterge. Dar totusi presupun ca nu-l voi lasa ci ii voi cumpara rola de hartie pe care va desena (e o chestie de se agata de perete).
Si nu cred ca e nesimtire fata de vecini, copilul se joaca in casa, isi ia mingia si alearga dupa ea, da drumul la jucarii pe scari si se distreaza, de ce sa-i intrerup eu distractia. Aici copilul nu deranjeaza, daca as face eu galagie poate mi-ar veni la usa, desi nu cred, mergem pe principui, fiecare face ce vrea in casa lui, dar ne mentinem in limite normale.
Copilul meu are voie APROAPE orice, atata timp cat nu se raneste si nu raneste o alta persoana, are voie sa sa faca ce vrea.
Cum imi educ eu copilul este strict treaba mea.
Scuze de aciditate dar acum sunt putin cu nervii intinsi, nu vreau sa sune mesajul acid, dar presupun ca exact asa este.
18+
Poze