LOC DE DAT CU CAPU'
Raspunsuri - Pagina 3
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Guestus, nu stiu 100% cum stau lucrurile, dar din cate stiu mama cu probleme poate gasi solutii. Adica, poate spune ca nu abandoneaza copilul, nu-l da spre adoptie. Cred ca exista niste institutii care o gazduiesc o vreme cu copilul. Sau exista varianta in care copilul locuieste la asistentul maternal si mama vine sa-l vada, il ia la plimbare, urmand ca in momentul in care isi rezolva problemele sa ia copilul acasa. |
pai stii tu ca ea cunoaste toate posibilitatile...ca i se spune ce poate sa faca si ce nu? ca asa e usor de discutat ..asa cum spui tu ... poate sa faca aia si aia.
si in top la toate daca ii adaugi si pe sacalii care stau la pinda..sa o prinda la inghesuiala sa-i zmulga semnatura...e...ce zici?
misha71 spune:
lorellay te rog nu te supara. Am postat aici subiectul pentru ca asa am gindit: probleme sint in TOATE domeniile si am zis ca daca incercam sa le facem cunoscute poate ca vom primi sfaturi bune de la cei care au trecut prin problemele noastre, sau ca unii care au puterea sa schimbe ceva in tara asta isi vor "baga nasul" poate si pe aici (asa cum se intimpla, de altfel) si poate ii vom sensibiliza cumva, vor vedea greselile ca sa le remedieze. Asta era ideea.
Acum, adoptia a stirnit intotdeauna polemici aprinse cu cei care vad lucrurile din afara, care nu sint implicati direct, care NICIODATA nu si-au pus problema: eu daca nu voi putea sa am copii ce o sa fac? sau care nu concep si nu vor concepe in veci sa creasca "copilul altuia". Fetele care vor sa adopte sau care au reusit deja au trecut prin multe traume cind au incercat ani buni si prin orice mijloace (cu toate riscurile pe care le implica asta) sa aiba un bebe si nu au reusit. Acum au descoperit ca nici sa adopti nu este floare la ureche si iti dai seama ca nu e usor deloc sa rezisti atitor incercari pentru ceva ce unele arunca la gunoi, ca multi copii au ajuns, din nefericire si acolo. E normal sa fie revoltate.
Deci te mai rog inca o data sa nu te superi si sa spui si tu ce te doare ca nu se stie niciodata cum s-ar putea rezolva.
Asi pai daca va iesi un lucru bun pina la urma, atunci merita sa astepti. Mai ales ca acum ai pentru cine
No hai ca incep eu. Azi trebuia sa-mi vina masina... masina a venit da` acu ramane de vazut daca va fi a mea sau a cuiva care are o oferta mai buna... dar a fost cumparata penru mine |
marami si eu care credeam ca Romania e tara tuturor posibilitatilor. Nici sa mai emigram nu mai avem unde ca cine stie peste ce dam. Macar pe romaneste pot sa injur ca sa ma inteleaga toata lumea.
Impreuna alaturi de DICIU
LOC DE DAT CU CAPU'
Manuelita spune:
Guestus, desi (sper) viitoare mamica adoptiva, mi-as dori sa nu existe copii abandonati!!!Pentru ca abandonul este o trauma, indiferent de varsta la care se intampla.
SI TOTUSI, mesajul tau mi se pare revoltator. Hai sa vedem lucrurile fara patima: fara transforma naturalilor in monstrii dar si fara ai transforma in victime!!!!
In strainatate exista pe langa Open Adoption si Closed Adoption (si chiar inca o forma intre cele doua), persoanele de sex feminin care nasc copii pentru care nu vor sa fie parinti (nu stiu sa traduc "parenting") au dreptul de a alege ce fel de adoptie vor.
Mda, naturalii sunt importanti, dar cand mai vezi un copil descult si punga de aurolac la gura pe strada, gandeste-te ca ar fi putut fi un copil adoptat, in casa, la lectii la caldura, la o familie, un om cu un VIITOR.
Fara suparare dar mesajul tau e usor agresiv si nu m-am putut abtine.
Not flesh of my flesh
Nor bone of my bone,
But still miraculously
My own.
Never forget
For a single minute:
You didn't grow under my heart
But in it.
asi spune:
citat din mesajul lui Guestus pai stii tu ca ea cunoaste toate posibilitatile...ca i se spune ce poate sa faca si ce nu? ca asa e usor de discutat ..asa cum spui tu ... poate sa faca aia si aia. si in top la toate daca ii adaugi si pe sacalii care stau la pinda..sa o prinda la inghesuiala sa-i zmulga semnatura...e...ce zici? |
Da, i se spune ce se intampla daca isi da acordul pentru adoptie si i se explica consecintele adoptiei.Consilierea se face si de catre asistentii sociali si de catre psihologi.Poate nu se intampla in 100% din cazuri dar cu siguranta in 99% se intampla.Sunt extrem de monitorizate chestiile astea.Si nimanui nu-i convine sa inceapa viata alaturi de un copil printr-o mizerie, adica mita.
Dar ce spui de sacalii care cer bani ca sa-si dea semnatura pentru copilul pe care la-u lasat in spital...al nimanui?
Probabil din dorinta ta de a parea extravagant si amuzant ,ai jignit oamneni care chiar nu mai au decat dorinta de a avea un copil, numindu-i sacali.
Nici o familie care adopta nu doreste ovatii si recunoastinta vesnica ci doreste liniste sa-si poata trai fericirea la fel ca ceilalti.
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Fomalhauti spune:
Guestusel, mi se pare ca dai cu batu'-n balta la subiectul asta si din ce in ce mai rau.
Uite, du-te tu la "psihologice" si vezi ca am postat eu acolo un subiect cum am vrut sa-mi pun pile sa intru in fata ta care stai la coada... Si nu mi-a mers si m-am suparat tare. Si acolo poti sa te iei de mine si de toate fetele care imi dau dreptate...Si lasa-le pe mamicile adoptive, ca tare se mai lupta cu sistemul pentru puii lor si mi-e ca pana la urma mananci bataie (si nici macar nu pot sa te apar, fiindca meriti...). Serios, Guestus, sotia ta nu te bate niciodata?
Guestus spune:
"Conform noii Ordonante de Guvern, acordul p#259;rintilor biologici nu este exclus din procesul de adoptie. De fapt, acordul lor va fi obligatoriu în toate etapele procesului de adoptie, si nu doar la initierea si finalizarea acestuia. "
uite aici ...asta spuneam yo....e modificare de septembrie
Guestus spune:
citat din mesajul lui Manuelita Mda, naturalii sunt importanti, dar cand mai vezi un copil descult si punga de aurolac la gura pe strada, gandeste-te ca ar fi putut fi un copil adoptat, in casa, la lectii la caldura, la o familie, un om cu un VIITOR. Fara suparare dar mesajul tau e usor agresiv si nu m-am putut abtine. |
iti spun yo...ca atunci cind vad un aurolac in primul rind ma gindesc ca putea sa stea cu parintii lui biologici acasa...apoi ca aia care are trebui sa-si faca treaba nu fac nimic....si apoi ma gindesc ce alte variante mai exista. tu bineinteles vezi etapa 3 ca fiind extrem de importanta...aia cu adoptia rapida.
si cu tonul asta zeflemitor gen "mda, naturalii sint importanti.." nu ajungi tu prea departe...in primul rind tu trebuie sa-i pupi mina femeii ca te lasa sa-i adopti copilu...si sa lasi comentariile gen "mda,..." pentru altii.
asi spune:
citat din mesajul lui Guestus "Conform noii Ordonante de Guvern, acordul p#259;rintilor biologici nu este exclus din procesul de adoptie. De fapt, acordul lor va fi obligatoriu în toate etapele procesului de adoptie, si nu doar la initierea si finalizarea acestuia. " uite aici ...asta spuneam yo....e modificare de septembrie |
Citeste OUG 102/2008 nu comentariile ziaristilor!Acordul parintilor biologici se cere la incuviintarea adoptiei daca nu si-au putut da acordul atunci cand au fost citati la procesul pentru declararea copilului liber la adoptie.Altfel nu se cere acordul lor in toate etapele.
Ordonanta prevede si acele cazuri exceptionale cand parintilor li s-a modificat radical situatia faliliala si materiala pentru a putea creste copii si nu sa ii dea spre adoptie.
Ce ar fi sa lasam subiectul asa cum a fost gandit si sa mutam discutiile despre adoptie la locul ei?
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Alexa Ioana spune:
hai mai asi nu te supara... chiar nu merita !
poate ar fi mai bine sa se mute topicul asta cu totul "la noi acasa", sau sa se faca un split...
guestus, poate ar fi bine sa iti gasesti un alt subiect unde sa improsti cu "ironiile tale fine"...
sau daca iti face o deosebita placere sa ranesti, cine suntem noi sa ne punem in calea fericirii tale ? be our guest, dar sa nu te mire daca in curand vei vorbi singur
Guestus spune:
citat din mesajul lui asi Ordonanta prevede si acele cazuri exceptionale cand parintilor li s-a modificat radical situatia faliliala si materiala pentru a putea creste copii si nu sa ii dea spre adoptie. |
cazurile alea care le numesti tu "exceptionale" sint asa de multe incit tu nu-ti dai seama.