Cate mese pe zi papa un bb de cinci luni?

Cate mese pe zi papa un bb de cinci luni? | Autor: Midori

Link direct la acest mesaj

Bbenaca mea a implinit cinci luni, deci a intrat
intr-a sasea luna de viata.

Acum incepe si diversificarea...
Nu stiu daca din cauza diversificarii dar vad ca orarul meselor a luat-o razna de la o vreme.

Intrebare:
Cate mese pe zi?
Patru e prea putin?
(manca inainte cinci biberoane pe zi de 180 ML
si de cand am introdus cerealele , in cantitati mici,
40-60ml o data pe zi vad ca s-au decalat mesele incat a
ajuns sa manance de 4 ori pe zi
sau daca incerc cu cinci mananca mult mai putin)
La masa de cereale bea si laptic.

Cu multumiri si laptic,
C

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

M-am gandit mult daca sa raspund sau nu pentru ca nu poti pune o eticheta la varsta de 5 luni.... facandu-i un program strict de masa. Am de exemplu o prietena a carui bb are aproape 7 luni si inca mai bea laptic la 3 ore si o trezeste de 2 ori si noaptea. Diferentele sunt mari intre copii, asa ca nu trebuie sa te orientezi dupa un anume program ci dupa necesitatile lui bb si dupa poftele lui.
Iti dau mai jos programul de masa al fetitei mele care e cu 4 zile mai mica decat bb al tau. Dar vreau sa stii ca eu incerc sa il respect, insa nu pot in fiecare zi. Sunt de fapt 2 tipuri de program in functie de prima masa si de ora la care se trezeste.

Tipul 1 (prima masa la ora 6)
6:00 180-200 ml formula
9:00 50-70 ml suc de fructe
10:00 150 ml formula sau cereale cu fructe
14:00 100 ml supa de legume sau pui (alternativ) + pireu de legume cu carnita/ou/ficatel/branza calcica
18:00 180-200 ml formula sau branza calcica cu fructe (mar, banana, piersica, papaya)
22:00 200-220 ml formula

Tipul 2 (prima masa la ora 8:00)
8:00 200 ml formula
11:00 suc de fructe
12:30 pranz (la fel ca mai sus la ora 14:00)
17:00 180-200 ml formula sau branza calcica cu fructe
21:00 200-220 ml formula

Daca se trezeste intre 6 si 8, ii adaptez programul la unul din tipuri in functie de cat de aproape de 6 sau 8 e trezirea. Asta nu prea pot sa o controlez...
De exemplu, cand ploua, doarme mai mult. Sambata si duminica, cand nu se foieste nimeni prin casa la ora 6 doarme iarasi mai mult, cateodata pana la 9 chiar. Depinde si de toanele ei si evident ca o las sa doarma cat vrea.
Se intampla destul de des ca sa nu vrea suculetul de fructe in ultima vreme. Dar restul de mancare si laptic le papa in general in intregime. Mai are si ea toane ca si noi astia mari, de altfel... Dar eu incerc sa ii respect programul pentru ca e si comod si se invata ordonata de mica. Ideea este ca ea l-a acceptat si pare multumita cu el - creste bine, nu plange de foame si doarme bine noaptea. Dar copiii sunt diferiti, asa ca nu il poti aplica hodoronc-tronc si la al tau incepand de maine. E nevoie de ceva munca si vointa. Si, normal trebuie sa accepte si bb...
Daca mai ai intrebari, mai pune-le. Suntem pe aproape ca locatie, cel putin in acelasi continent, asa ca e posibil sa ne confruntam cu aceleasi probleme de alimentatie... poate ne mai vin idei si schimbam pareri reciproc avand in vedere ca bb-ii nostri sunt atat de apropiati ca varsta.

Numai bine si pofta mare lui bb,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Vladut de la o luna si pana in prezent (1 an si o luna) are 4 sau 5 mese pe zi, in functie de cum se trezeste dimineata. Papa cam la 4 ore, ultima masa este la 21,30-22. Fiecare copil are ritmul lui, asa ca las-o sa pape cat doreste, daca totul e ok; si Vladut cateodata papa mai mult cateodata mai putin, in greutate a luat bine asa ca nu mi-am facut probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

La 5 luni Teodora avea 4 mese : doua de lapte (simplu, fara cereale), una de legume si una de fructe.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Multumesc pentru raspunsuri.
Foarte utile.
Nu incerc sa aplic un sablon, dar imi este
util sa ma consult cu alte mamici sa am niste
coordonate dupa care ma pot ghida.
Mai ales ca aici doctoritza m-a sfatuit sa-i dau sa manance cat vrea, cand vrea etc....
Poftim sfat?!?

Incerc sa-i mentin 5 mese dar cu greu, tindem spre patru.

Binenteles ca orarul se stabileste in fuctie de
activitatea ei, respectiv trezitul.
Daca doarme mai mult de 6 ore, aproape 6 ore nu mai reusesc sa-i intorduc si a cincea masa.

Chiar asa noaptea cam cat doarme BBul vostru???

Tot eu,
C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Emi doarme seara la 9, 9:30 pana dimineata la ora 7 aproximativ. De obicei, isi bea lapticul si adoarme din nou pana pe la 9.
Mamamariana

Mergi la inceput