Criza financiara mondiala

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

http://hymerion.wordpress.com/2008/10/07/criza-subprime-o-explicatie-cu-broscute/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Cistig ca in Ro nu au ei in alta parte.

Hmmmm,asa sa fie oare?
Acum 10 ani era o chestie sa investesti in Romania.Impozite mici,salarii mici,raiu pe pamant.
Acum nu mai sunt asa de sigura de asta.Romanii vor salarii mari,iar pentru un investitor gigant nu este chiar profitabil.Adica mai profitabila ar fi India,Asia...
Si stati sa urce impozitele si la noi,sa vedeti cum ne ocolesc marii investitori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu cred ca Romania ar fi un teren de investitii minunat daca ar exista infrastructura cit de cit. Cu internetul si telefoanele la pamint, fara sosele, aeroportul in dezastru de trafic e greu ptr un investitor sa capete incredere.
Dar mai ales si mai ales retelele de comunicatii. Atita timp cit romtelecom si rds au controlul si pun conditii extrem de dificil de negociat e greu ptr orice companie sa isi deschida o filiala serioasa. Firmele americane, engleze si franceze au inceput acum 10 ani negocieri cu Romtelecomul ptr dechiderea unui nod de comunicare si nici astazi nu e finalizat.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

http://hymerion.wordpress.com/2008/10/07/criza-subprime-o-explicatie-cu-broscute/

natasa... ala a tradus din engleza si a inlocuit maimutele cu broscutele.... se mai da si jurnalist....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

http://www.libertatea.ro/stire/tari-n-ai-incredere-in-banci-216535.html
Uite un prim ministru responsabil,capabil de a face fata unei crize economice.
Ce sa intelegem din retragerea aceasta de bani din banci???Sa incepem sa ne dam cu presupusul care cade prima?
DAca noi in RO suntem "feriti" de criza mondiala,prin alte parti economia reaactioneaza:
http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-4688548-criza-financiara-loveste-sub-centura-producatorii-automobile-opel-bmw-stopeaza-temporar-productia-ford-loc-concedieri.htm
http://economie.hotnews.ro/stiri-burse-4696824-update-miercuri-cosmarul-continua-bursele-asiatice-pierderile-bursa-japoneza-sunt-cele-mai-mari-din-istorie-9-16.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Hmmmm,asa sa fie oare?
Acum 10 ani era o chestie sa investesti in Romania.Impozite mici,salarii mici,raiu pe pamant.
Acum nu mai sunt asa de sigura de asta.Romanii vor salarii mari,iar pentru un investitor gigant nu este chiar profitabil.Adica mai profitabila ar fi India,Asia...
Si stati sa urce impozitele si la noi,sa vedeti cum ne ocolesc marii investitori.

Daca afacerea este profitabila strict bazandu-se pe salariile mici inseamna ca nu este o afacere serioasa. Este doar speculativa. Ca poti sa obtii supraprofit este adevarat dar sa spui Ok nu mai am profit pt ca dau salarii "mari"(?) nu este Ok. Sa nu uitam ca venitul mediu brut in Romania exprimat in euro este undeva pe la 400 euro/luna/salariat.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
Sa nu uitam ca venitul mediu brut in Romania exprimat in euro este undeva pe la 400 euro/luna/salariat.

Pagina legislativa

Esti sigur? Adica iei in calcul ca cel putin jumatate din angajatori declara pe cartea de munca salariul minim pe economie si de fapt platesc angajatii mult mai mult?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Hmmmm,asa sa fie oare?

Daca afacerea este profitabila strict bazandu-se pe salariile mici inseamna ca nu este o afacere serioasa. Este doar speculativa. Ca poti sa obtii supraprofit este adevarat dar sa spui Ok nu mai am profit pt ca dau salarii "mari"(?) nu este Ok. Sa nu uitam ca venitul mediu brut in Romania exprimat in euro este undeva pe la 400 euro/luna/salariat.

Pagina legislativa

Marius,o companie , in opinia mea, calculeaza si ultimul cent de costuri.Daca eu ca o companie mare ce ma aflu am nevoie de cateva mii de angajati, dintre care 10% in pozitii de top(deci salarii maaari), atunci cu siguranta ca o sa-mi pese daca platesc muncitorul cu 400 euro pe luna plus taxele aferente sau il platesc cu 200 euro pe luna.

Ce inseamna o ´´companie serioasa´´? Toate companiile alearga dupa profit.Toate incearca sa reduca pe cat posibil costurile.
Eu daca produc sa zic, masini, dar am costuri mari, va trebui sa vand masina pe bani mai multi.Cea ce nu ma avantajeaza,ca s-ar putea sa nu vand.Asa ca, ma incadrez intr-un pret care sa-mi permita acoperirea costurilor plus profitul aferent, ca nu fac voluntariat.

Daca imi pot mari profitul prin reducere cheltuielilor,de ce sa nu o fac?

Toate companiile mari produc in China,India &CO. Oare de ce? Pentru ca, costurile productiei sunt mici,mult mai mici decat in Romania.

Iar venitul in Romania de 400 de euro nu este,in opinia mea, unul real.Daca ne uitam pe site-urile specializate sau chiar la noi in ograda, toata lumea sustine salarii de peste 600-700 euro.O secreatara cere 500 de euro IN MANA.
Iar munca depusa de un muncitor roman,intr-o fabrica oricum o dai oricum o sucesti tot e mai scumpa decat munca indianului sau chinezului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

voi vorbiti aici din carti ori fara sa aveti habar....la produs camasi munca barbatului e de 80%...si conteaza...dar daca faci un BMW munca omului e 3%.
iti spun yo ca la 1 masina la aia dezvoltati lucreaza 1 om max 20 h si iese masina...daca vii in Ro sa faci acelasi lucru te duce la 30 oameni si 200 zile.(astea sint cifre din burta).

Si tot dati aici cu india...pai nene din india nu ai cum sa scoti banii in afara..si deci nici nu investeste nimeni nimic...
gasiti si voi alte tari ca exemplu

Mergi la inceput

Citat:

voi vorbiti aici din carti ori fara sa aveti habar....la produs camasi munca barbatului e de 80%...si conteaza...dar daca faci un BMW munca omului e 3%.
iti spun yo ca la 1 masina la aia dezvoltati lucreaza 1 om max 20 h si iese masina...daca vii in Ro sa faci acelasi lucru te duce la 30 oameni si 200 zile.(astea sint cifre din burta).

Si tot dati aici cu india...pai nene din india nu ai cum sa scoti banii in afara..si deci nici nu investeste nimeni nimic...
gasiti si voi alte tari ca exemplu

Mey Guestus, uite de aia nu esti tu mare industrias,vezi?
Ai tu idee cati angajati sunt la Mercedes? Chiar daca munca lor manuala propriuzisa e ´´vax´´ oamnenii aia trebuiesc platiti.Ca tricoteaza, ca stau si se uita la robotei,tot trebuie platiti.

In India nu investeste nimeni nimic? Te inseli
Parol.

Mergi la inceput