ACATISTUL SF. IOACHIM SI ANA
Raspunsuri - Pagina 2
Nati spune:
Anne-marry,acesta este tot acatistul,sau mai este?
Eu sunt pe pozitie,cand ai timp!
Te pup,Nati
Sa auzim numai de bine!!!
anne-marry spune:
nati, mai am doua icoase si candace de scris plus rugaciunea de sfarsit.
poate maine dimineata reusesc sa termin totul de scris.
pupici dulci
anne-marry
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
anne-marry spune:
CONDACUL 11
pereche prefrumoasa si insotire de dumnezeu aleasa, ioachim si ana, cei ec sunteti acum straluxiti cu dumnezeasca lumina si va veseliti cu ingerii si impreuna cu fiica voastra cea de dumnezeu daruita, aduceti-va aminte de noi, cei de pe pamant, care cantam: aleluia!
ICOSUL 11
sfescnic purtator de lumina te are biserica pe tine, dumnezeiescule parinte ioachim, care indreptezi spre cunostinta cea dumnezeiasca pe toti cei ce cu dor te laudam pe tine, zicand:
bucura-te, luminatorul celor ce sunt in intunericul necunostintei;
bucura-te, carmuitorul cel bun al celor ce inoata in marea vietii;
bucura-te, grabnicule ajutator al celor ce sunt in primejdii;
bucura-te, dulce mangaietor al celor intristati;
bucura-te, cel ce usurezi necazurile vietii celi grele de purtat;
bucura-te, ajutorul cel preainalt al mantuirii;
bucura-te, nadejdea neinfruntata a celor ce te chema pe tine;
bucura-te, indemnatorul celor insotiti catre fapte bune;
bucura-te, temelia insotirii celei de dumnezeu randuite;
bucura-te, radacina mladitei celei nevestejite;
bucura-te, iertarea celor ce mult au gresit;
bucura-te, ridicarea stramosilor;
bucura-te, ioachime, parinte preafericit!
anne-marry
anne-marry spune:
ICOSUL 12
podoaba de mare cuvinta a castigat biserica prin pomenirea voastra, prealaudatilor parinti; pt aceea va rugam pomeniti-ne pe noi inaintea lui dumnezeu, si din toate nevoile izbaviti-ne, pe noi, cei cu dragoste va laudam si din toate nevoile izbaviti-ne, pe noi cei ce cu dragoste va laudam pe voi, cantand lui dumnezeu: aleluia!
CONDACUL 12
laudand nasterea ta cu cantari de dumnezeu insuflate, ana de trei ori fericita, slavim pe cel ce cu un dar ca acesta te-a invrednicit pe tine si cu dragoste graim tie:
bucura-te, ceea ce ai odraslit pe vita mladitei celei nevestejite;
bucura-te, ca ai nascut pea maica luminii celei de negrait;
bucura-te, ceea ce mijlocesti noua bunatatile ceresti;
bucura-te, ceea ce esti daruitoare imbelsugata si de cele pamantesti;
bucura-te, lauda cea mult-stralucita a femeilor;
bucura-te, cununa cea nevestejita a maicilor;
bucura-te, nascatoarea prealaudata a maicii lui dumnezeu;
bucura-te, sotie bine-placuta lui dumnezeu;
bucura-te, ascultatoiare blanda a celor ce te cheama pe tine;
bucura-te, cea care implinesti cererile cele bune ale credinciosilor;
bucura-te, bogatia saracilor si a vaduvelor;
bucura-te, ceea ce esti vindecare a neputinciosilor si a bolnavilor;
bucura-te, ana, maica pururea laudata!
acest condac se zice de trei ori.
apoi se zice iarasi icosul intai: ingerul cel mai intaistaietor....si condacul intai: insotirii celei de dumnezeu.....api se zice urmatoarea rugaciune:
anne-marry
anne-marry spune:
RUGACIUNE
o, maica prealaudata, cine va putea spune darurile cu care te-a impodobit pe tine dumnezeu? sau ce lauda vrednica vom aduce tie, celei ce esti maica imparatesei cerului si a apmantului. caci intra-devar de la caderea stramosilor nostrii din desfatarea raiului, urmasii lor mostenind blestemul pana la intruparea cuvantului lui dumnezeu din curatele si feciorestile sangiuiri ale prebinecuvantatei fiicei tale, neamul omenesc niciodata nu a primit atata mangauere si incredintare de rascumpararea din blestem, ca atunci cand te-a vazut pe tine alaptand pe maica izbavitorului.
o, preafericita maica, ingeri au laudat nasterea ta; proorocii au saltat, vavazand printr-insa plinirea cucintelor lor; stramosii impreuna cu patriarhii, fiind in inchisorile cele intunecate ale iaduluiau inceput a primi dese vestiri de bucurie; proorocul si marele arhiereu zaharia le-au spus: eu am primit in sfanta sfintelor pe prunca maria, si dupa douasprezece ani am logodit-o cu dreptul iosif spre paza, ca s ava nasca in chip de negrait pe cel ce avea sa preschimbe lacrimile noastre in bucurie; sf elisbeta le-a zis: eu m-am inchinat mantuitorului, fiind el inca in pantacele cel cu totul nevinovat al presfintei fecioare;
mai urmeaza dar acum trebuie sa plec
pupici dulci
anne-marry
aurelursu@k.ro spune:
Anne-marry multumim frumos pt. Acatist. Sa ne fie de folos. Pupici multi, Ursulica
Oana_B spune:
Anne Marry, multumaxim mult de tot pentru efort, sunt convinsa ca nu iti e usor sa scrii atat, dar am si eu o intrebare, poate e prosteasca intrebarea dar chiar sunt ignoranta: ai cumva idee ce trebuie facut? Adica citim acatistul cap-coada cu instructiunile pe care le-ai dat plus rugaciunea sau cum? Aprindem si lumanari? Batrana aceea nu ti-a zis nimic?
ici
Oana_B
aurelursu@k.ro spune:
Da, chiar asa,Anne-marry ti-a mai dat vreun sfat maicuta de la manastire? Pupici multi,Ursulica