Ajutor!! Vecina... copiaza!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Dalina, trec peste faptul ca problema este cel putin haioasa ca sa mai zici iar ca sunt rautacioasa, dar daca o persoana nu-ti place, asa cum este cazul vecinei, de ce o mai primesti in casa?
Din postarile tale, reiese clar ca nu te omori dupa vecina. Nu o mai invita la tine, nu o mai primi. Nu cred ca nu poti opri o persoana sa-ti intre in casa. Cu tact si diplomatie. Nu e nevoie de vorbe sau gesturi jignitoare.
Si cu asta ai terminat cu problema Si astfel devii fericita caci eu imi sustin punctul de vedere potrivit caruia cine are astfel de probleme e un fericit. Este evident ca nu ai alte probleme (majore) daca a reusit sa te enerveze vecina cu niste fleacuri.
Si, pentru cultura mea generala, de ce te deranjeaza ca te copiaza. Cel mult ar trebui sa te simti flatata. Altfel? Sau poate are dreptate pitzinuca si nu aveai cui sa te lauzi. Ca vecinei nu mai ai cum ca are si ea ce ai tu.
Scuze, nu incerc sa fiu rautacioasa dar ma amuza atat de tare preocuparea ta... ca nu ma pot abtine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ana maria

Am cunoscut si eu o persoana care facea asa ceva.

I-am povestit mamei si stii ce mi-a spus "prin imitatie se face civilizatie".

Poate ca e si cazul vecinei tale, te admira, nu are incredere in gusturile ei si atunci merge pe "mana ta". Priveste-o cu intelegere si nu te enerva din atat lucru. Imi amintesc de o fosta colega de facultate care a suferit enorm cand a vazut ca a aparut o prietena de a noastra cu sandale la fel ca ale ei (era la inceputul anilor 90 cand nu erau prea multe modele) si decizia ei a fost sa nu le mai poarte.

Ana Maria si Didi (Victor Stefan) (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Inteleapta mama ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea81 spune:

Revin: daca n-ai ce-i face si pace, ia extraveralu'!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

[quote]citat din mesajul lui mirela.d

Dalina, trec peste faptul ca problema este cel putin haioasa ca sa mai zici iar ca sunt rautacioasa, dar daca o persoana nu-ti place, asa cum este cazul vecinei, de ce o mai primesti in casa?
Din postarile tale, reiese clar ca nu te omori dupa vecina. Nu o mai invita la tine, nu o mai primi. Nu cred ca nu poti opri o persoana sa-ti intre in casa. Cu tact si diplomatie. Nu e nevoie de vorbe sau gesturi jignitoare.

Nu o poate opri pt. ca este fiica femeii care sta cu fetele, asa cum a scris in mesajul initial.

O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O SO IA CINEVA!

Mergi la inceput

Nu o poate opri pt. ca este fiica femeii care sta cu fetele, asa cum a scris in mesajul initial.

[/quote]

Scuze, nu am fost atenta 100%. Recunosc ca ma amuza subiectul si am fost distrasa.

In fine, nu consider ca este o problema niic in acest caz. Si eu am avut o doamna care imi statea cu copilu dar nu m-am tras cu ea de sireturi. I-am sugerat ca eu platesc, prin urmare eu hotarasc.
(Of topic: Va rog sa nu-mi sariti in cap! Prefer sa fiu corecta de la inceput decat sa imi para rau mai la urma ca din cauza mea s-a ajuns la vreo situatie care sa ma deranjeze.)

Deci nu cred ca faptul ca e fiica femeii care sta cu fetele este un impediment in a impiedica-o sa vina pe la ea, asta in cazul in care ea nu isi doreste, intr-adevar, acest lucru. Poti oricand sa deschizi usa si sa stai in ea ca zid. Doar nu o sa te impinga sa intre. Vrea sa intre, ii spui ca esti obosita, ai treaba, e dezordine in casa, faci baie, etc... Poti fi subtila. Nu e nevoie sa-i spui omului direct in fata sa nu te viziteze mai ales daca nu ai facut-o de la inceput.
Deci, parerea mea este ca daca nu-si rezolva problema cu vecina, este numai vina ei si nu vina vecinei care asa stie ea sa traiasca. Nu o sa-i dai omului in cap ca nu are gusturi proprii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

In fine, nu consider ca este o problema niic in acest caz. Si eu am avut o doamna care imi statea cu copilu dar nu m-am tras cu ea de sireturi. I-am sugerat ca eu platesc, prin urmare eu hotarasc.
(Of topic: Va rog sa nu-mi sariti in cap! Prefer sa fiu corecta de la inceput decat sa imi para rau mai la urma ca din cauza mea s-a ajuns la vreo situatie care sa ma deranjeze.)

Deci nu cred ca faptul ca e fiica femeii care sta cu fetele este un impediment in a impiedica-o sa vina pe la ea, asta in cazul in care ea nu isi doreste, intr-adevar, acest lucru. Poti oricand sa deschizi usa si sa stai in ea ca zid. Doar nu o sa te impinga sa intre. Vrea sa intre, ii spui ca esti obosita, ai treaba, e dezordine in casa, faci baie, etc... Poti fi subtila. Nu e nevoie sa-i spui omului direct in fata sa nu te viziteze mai ales daca nu ai facut-o de la inceput.
Deci, parerea mea este ca daca nu-si rezolva problema cu vecina, este numai vina ei si nu vina vecinei care asa stie ea sa traiasca. Nu o sa-i dai omului in cap ca nu are gusturi proprii.
[/quote]

Da, ai dreptate, dar in proportie de 50 % : poti deschide usa si sta in ea ca un zid, dar depinde de la caz la caz. Relatia cu bonele si/sau familiile lor este in general problematica, implica aspecte financiare, de familie etc. Crede-ma este o problema sa relationezi cu ele, si este si mai dificil cand ai gemeni. Eu am avut vreo 3 pana acum si imi faceau cu tupeu propuneri din ce in ce mai indraznete: ba ca sa vin la nunta la nu stiu ce neam de-al lor, ba ca sa le dau nu stiu ce lucruri care mie nu-mi trebuie, ba ca sa vina fi-su sa-mi repare nu stiu ce, ba ca sa fac eu credit pt. ea ca nu stiu ce problema are si bineinteles ca le refuzam, dar nu e simplu sa fii tot timpul in garda: dupa ce ca esti obosit dupa serviciu si copil, sa mai ai grija si cum te porti cu bona.

O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O SO IA CINEVA!

Mergi la inceput

Mda, nu neg ca ai avea dreptate. Probabil ca eu am avut noroc cu o bona nebagacioasa.
Si cu toate astea, problema cu imitatul este cel putin hilara. Si daca aia e blonda ca si ea, ce? Cate blonde nu sunt in lumea asta?
Si daca are bucataria la fel care e problema? Vorba unei fete: ca doar nu merg cu bucataria in spinare in aceleasi cercuri. Si daca ar fi sa-si ia bucataria in spinare, dalina s-a exprimat clar ca nu se omoara dupa aceasta vecina, deci intuiesc ca nu se invart in aceleasi cercuri ca sa le vada cineva bucatariile din spinare.

Problema este urmatoarea: un om fara probleme reale tinde sa si le faca. Tine de natura umana. Nu o sa vezi un om perfect multumit de ceea ce are (si nu ma refer la partea materiala doar). Si daca il vezi, cu siguranta nu il va tine mult. Ma refer la majoritatea oamenilor si nu la exceptii ca sunt convinsa ca exista si cazuri mai aparte cum este socra-mea pe care nici o musca nu a deranjat-o vreodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Hai ca si pe mine ma amuza un pic subiectul, tind sa-i dau dreptate mirelei.d si altor cateva fete care si-au exprimat parerea in sensul opus celui asteptat de tine, Dalina2x2. Sincer acum nu cred ca exista cineva pe forum aici si nu numai, care sa nu se fi inspirat de niciunde in felul in care isi decoreaza/mobileaza/vopseste casa. Si daca inspiratia e vecina, amica, vreo revista de specialitate, vreun decorator de interior...de ce sa se simta cineva ofensat si nu din contra flatat. E valabil si la felul in care ne imbracam, coafam, vopsim, machiaj, etc...toti ne inspiram de undeva.
Ca sa inchei, fii mandra de gusturile tale...crede-ma ca ceea ce face vecina nu e decat un copliment la adresa ta.
Iar cand absolut nimeni nu te mai imita cu nimic...atunci si doar atunci poate ai o mica problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Da,

Normal,

Deschide omul un subiect si toata lumea il ia la rost.

Voi chiar nu intelegeti ca asta nu este decat un forum de discutii. Ce daca se discuta despre vecina care te imita sau despre tramvaiul care nu a venit dimineata? Suntem aici doar ca sa facem conversatie si/ sau sa dam un sfat pe care cel sfatuit il urmeaza sau nu.

In alta ordine de idei mai este inconvenientul ca voi, cei care raspundeti, nici macar nu aveti habar despre ce se vorbeste pentru ca nu cititi de la cap la coada.

Si incercati sa nu mai fiti rautacioase , (" ce fericita as fi daca asta ar fi singura mea problema" ) pentru ca suntem femei, iar femeile se presupune ca sunt niste doamne. Deci nu va sta bine!!!

Si acum strigati cat puteti! Start!

Ralu- mamica de fetita superba!!!

Mergi la inceput

off-topic: mirela nu vrei sa facem schimb de soacre? pe a mea o deranjeaza si mustele care nu s-au nascut inca, si aerul care nu e destul de purificat conform ranguluisi pretentiilor

Da, in adevar nu este o problema reala, insa poate deveni deranjant pe masura ce se repeta. Ca daca te copiaza cineva o data de doua ori iti vezi de ale tale si nici nu bagi in seama, dar daca ai omul prin preajma iti ridica semne de intrebare, asa cum s-a intamplat si cu Dalina care ne-a povestit noua.
Pot povesti si eu cazuri de copiere, desi nu sunt chiar similare cu topicul.

Mergi la inceput