YAZ! Please, sfaturi!
Am luat anticonceptionale in jur de 15 ani cu pauza cand am ramas insarcinata. Acum cateva luni, la un simplu calcul, cand am vazut cat de multi ani am luat pastile, le-am intrerupt. Mi-era teama! Am 35 de ani si stiu ca riscurile cresc cu aceasta varsta. E adevarat ca nu fumez, dar tot mi-a fost teama. Am 5 luni de cand le-am intrerupt, dar am probleme mari cu tenul si de cateva nopti si cu durerile premenstruale. Am fost la medic si mi-a zis ca daca nu fumez e ok sa mai iau pastile si mi-a dat YAZ.
http://www.yaz-us.com/home.jsp
Aceste pastile sunt recomandate si pt probleme cu acneea. Dar, dupa cum cred ca ati mai auzit, medicii americani sunt mai aiuriti, tare greu scoti ceva de la ei sa nu cumva sa ii dai in judecata si ca atare nu am prea mare incredere in ei.
Asa ca am mare nevoie de sfatul unor medici. Ce sa fac? Sa iau iar pastile? E destul de periculoasa perioada lunga de timp in care am luat pastile? Sau sunt cat de cat safe?
Va rog, ajutati-ma cu sfaturi. Multumesc!
4 anisori...uraaa!
Raspunsuri
kemimay spune:
buna Carmenbr!
eu zic ca poate ar trebui sa incerci si cu alte metode de protectie care nu contin hormoni iar pt problemele de ten sa mergi la un dermatolog.poate asta a fost reactia corpului tau acum ca ai renuntat la medicamente si poate dupa dezintoxicare sa-si revina la normal. cine stie? am luat si eu aniconceptionale dar nu mi-au facut bine;m-am ingrasat in scurt timp 19kg m-au durut sanii ma simteam pur si simplu rau asa ca am renuntat la ele. ce sa zic parerile sunt impartite.
multa sanatate
naomi 23.11.07
Carmenbr spune:
Nimeni nu a mai luat asa de mult timp pastile? Wow, inseamna ca sunt o raritate!
Acum lasand gluma la o parte, chiar nimeni nu mai are o asemenea problema?
4 anisori...uraaa!
dalina2x2 spune:
Buna, Carmen!
Eu stiu de la prietena fratelui meu, care e medic la Planning Familial (deci e in tema si cu anticonceptionalele) ca nu e bine sa iei pastilutele pe o perioada foarte indelungata, pentru ca afecteaza mai ales ficatul. Trebuie sa faci si pauze, ca sa se mai regenereze un pic "functiile".
Convinge-ti sotul sa "poarte" si el "caciulita", un timp! Ca tot vine frigul!...
dooku3 spune:
Exact Dalina,se face pauza.Eu iau tot de 15 ani dar in fiecare an fac pauza 2 sau 3 luni,timp in care verfic markeri hepatici,coagulare,etc(analize"clasice"cand iei anticonceptionale).Tu nu ai facut pauza decat in timpul sarcinii Carmen?Si analize periodic de monitorizare ficat nu?Uite motiv sa dai in judecata medicul:DD Kidding:-)
Yaz nu am luat,imi pare rau ca nu pot sa ajut:-)
Delidana spune:
Eu iau pilule Rigevidon de 9 ani. M-am gindit si eu ca e o perioada destul de lunga avind in vedere ca n-am facut pauza deloc insa ma simt foarte bine asa; un doctor pe care l-am intrebat a zis sa am grija la ficat, eventual sa iau niste hepato-protectoare (si farmacista de unde iau pilule mi-a recomandat) insa n-am luat. Ar trebui totusi sa-mi fac niste analize la ficat...
www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan
uta_ciun spune:
eu am luat YAZ timp de 6 luni...cind am schimbat doctorul mi-a fost prescris altceva, Cryselle
initial mi s-a dat YAZ dupa o operatie laparoscopica de indepartare a chisturilor endometriozice
privind in urma, cred ca doctorul a avut ceva financiar poate de castigat pt a-mi prescrie yaz...mi-a dat mostre gratuite pt 2-3 luni...cind am inceput sa le cumpar am descoperit ca sunt scumpe, ca nu exista inca generic pt ele si ca asigurarea platea 12 $ si eu 30 $
si as fi mers in continuare cu ele, doar ca doctorul meu s-a mutat in alt stat si noul doctor mi-a recomandat Low Ovral pt care exista genericul Cryselle, si asa ca acum platesc doar 12 $ lunar, partea mea
in doar 6 luni cit am luat YAZ, nu am observat nici o modificare la greutate, ten etc...e drept ca nu am avut probleme cu tenul nici inainte...oricum cite un cos-2 tot au mai aparut la 'perioada rosie' cu tot cu yaz
The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/