Stil de viata sanatos
Salut,
De ceva vreme m-am hotarat sa imi schimb stilul de viata si sa ma apuc serios sa duc o viata sanatoasa si echilibrata.
Asa am ajun sa citesc un subiect deste diete si viata sanatoasa pe forumul acesta.
Nimic urat la inceput dar apoi la pagina 5 a inceput cearta ( e vorba de topicul inceput de sevastase)si in loc sa aflu ce ma interesa am citit o cearta frumoasa nu am ce zice dar nepotrivita.
Eu am mai slabit in 2004-2005 cu ajutorul unei diete disociata plus mult sport. De la aproximativ 85 Kg am ajuns la 64 Kg, avand o inatlmine de 178cm. Totul a fost ok cam 3 ani, timp in care treptat dar sigur datorita stressului de la facultate si a vietii in general am ajuns la 95 Kg.
Acum vreau sa slabesc si sa ma tin de sport. M-am documentat constant despre ce insemana dieta echilibrata si stil de viata sanatoasa si datorita faptului ca topicul lui sevastase s-a inchis am zis sa deschid altul pe o tema similara.
Raspunsuri
dulcetica spune:
Si eu m-am ingrasat de la 48kg la 30 de ani la 60 kg la 41 de ani,facind si un bb intre timp.Mi se pare ca te-ai ingrasat enorm in 3 ani 31 kg.Cind ai slabit te-ai privat de multe?A fosty un disociat foarte restrictiv?
Si eu incerc sa slabesc acum facind sport si incercind sa nu maninc dulciuri si un pic mai usurel.Deocamdata nu vad nici un efect! Fac sport.
Mike86 spune:
Nu m-am ingrasat chiar 31 kg, desi cifrele arata asta, acum am undeva la 89 sau 90 kg. Tot e mult dar nu cred ca ma speriam chiar asa de tare daca nu incepeam sa am probleme cu ficatul + colesterol mare si piatra la rinichi ( mica) , nu grave dar care netratate duc la boli mai urate.Problemele s-au mai ameliorat/rezolvat.
Regimul pe care l-am tinut era disociat:
Ziua 1: fructe
Ziua 2: orez fiert in apa
Ziua 3: Lactate( de preferat degresate sau semidegresate)
Ziua 4: Suc de fructe
Si la dieta asta nu era voie sa mananci intre mese si dor un ceai sau o cafea dimineata fara zahar, evident, si fara alcool.
Parca mai era ceva dar nu mai stiu sigur .
Si plus de asta alergam cam 40 min de 2 ori pe zi + sala de forta . Am slabit atunci in 2 luni cam 20kg.
dulcetica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mike86 Si plus de asta alergam cam 40 min de 2 ori pe zi + sala de forta . Am slabit atunci in 2 luni cam 20kg. |
emoticon cu ochii cit cepele Tu faceai sport juma de zi in fiecare zi?Esti sportiva de performanta?
Normal ca dupa,daca ai inceput o viata sedentara ...hello sunci.
anda141 spune:
citat din mesajul lui carolinah Haideti amandoua la "Nou stil de viata" Caro |
Discutati cu un barbat ! In cazul asta "haideti amandoi" ar fi mai potrivit ! Succes la slabit !
anky spune:
citat din mesajul lui Mike86 Nu m-am ingrasat chiar 31 kg, desi cifrele arata asta, acum am undeva la 89 sau 90 kg. Tot e mult dar nu cred ca ma speriam chiar asa de tare daca nu incepeam sa am probleme cu ficatul + colesterol mare si piatra la rinichi ( mica) , nu grave dar care netratate duc la boli mai urate.Problemele s-au mai ameliorat/rezolvat. Regimul pe care l-am tinut era disociat: Ziua 1: fructe Ziua 2: orez fiert in apa Ziua 3: Lactate( de preferat degresate sau semidegresate) Ziua 4: Suc de fructe Si la dieta asta nu era voie sa mananci intre mese si dor un ceai sau o cafea dimineata fara zahar, evident, si fara alcool. Parca mai era ceva dar nu mai stiu sigur . Si plus de asta alergam cam 40 min de 2 ori pe zi + sala de forta . Am slabit atunci in 2 luni cam 20kg. |
Mah...iarasi veniti cu "gogosarii" din astea.Io cred,ca mai degraba faceai balet,avind in vedere regimul pe care l-ai tinut.
kemimay spune:
buna
eu zic ca renuntarea la dulciuri,sucuri,grasimi si prajeli in alimentatie plus practicarea unui sport(alergare, bicicleta sau inot)cate o jumatate de ora de 3 ori pe saptamana este suficient si eficient. la mine a dat rezultate f bune. nu cred ca e indicat sa te supui la diete stricte pt ca apoi exista riscul sa te ingrasi din nou.
multa sanatate
naomi 23.11.07
Mike86 spune:
Mah...iarasi veniti cu "gogosarii" din astea.Io cred,ca mai degraba faceai balet,avind in vedere regimul pe care l-ai tinut.
emoticon cu ochii cit cepele Tu faceai sport juma de zi in fiecare zi?Esti sportiva de performanta?
Normal ca dupa,daca ai inceput o viata sedentara ...hello sunci.
Ok.
Nu imi sariti in cap aveam pe atunci 17/18 ani asa ca se explica dieta cam tampita( nesanatoasa) si kilometrajul alergat plus programul la sala. Nu facem sport juma de zi. Dimineata la 7 alergam 7 Km apoi o ora la sala, dupa-amiaza dormeam si apoi ieseam la fotbal,tenis-fotbal, etc apoi mai si alergam inca vreo alti 7 km. Sa nu se inteleaga ca asta era zilnic....iesitul cu prietenii la fotbal era sa zicem de maxim 4-5 ori pe saptamana, si chiar daca era in fiecare zi era distarctie+miscare adica funn.
Mike86 spune:
"Esti sportiva de performanta?"
Sa zicem ca sunt sportiv si nu de performantaza ca am niste probleme care m-au impidicat sa fac asa ceva: hipertensiune arteriala si aritmie cardiaca.
dulcetica spune:
A, eu n-am obsevat ca e vorba de un "el".Pentru mine dorinta de a slabi imi intuneca perceptia acestor detalii.
Da,atunci adolescent fiind cred ca era normal sa zburzi asa.
Sa vezi ce trag eu la sala acum !
Kemimay ,eu nu maninc piine,dulciuri mai ciugulesc..am fost deja de 4 ori la sala si fac o sedinta de o ora jumatate.Nu vad nici un efect,inca.