Dar la Mate-Fizica 3 a fost cineva?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Eu am facut engleza cu dna. Oniga (parca asa o kema!!)...o doamna f dragutza.
Dar de unu' Popovici cu care faceam nu stiu ce materie tehnica va amintiti?? parca Masini-unelte se numea... oricum nu ma atragea deloc, in plus Popovici asta fusese prof prin Politehnica apoi nu stiu de ce retrogradase la liceu. Bai si cind preda ala, scria pe tabla numai formule, matematici superioare, pentru mine era dezatru eu abia buchiseam matematica pe care o faceam noi...nu pricepeam nimic din ciudateniile lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puck spune:

Eu nu am prins epoca aia de practica, cu masini si unelte, da' nici ca a fost mai bine ce am patit: am intrat in prima serie de clase umaniste de dupa Revolutie, iar opinia generala in liceul ala pe care l-am urit mult timp (ca, vezi mai departe, am avut motive) era ca "la uman nu merg decit aia pe care nu-i duce capul la matematica, fizica si chimie"... Si asa se face ca in intervalul 1990-1994 ne-am procopsit cu tot soiul de profi care stateau vreo doua luni, apoi plecau; suplinitori, ciudati, inadaptati, toti pe capul nostru... Printr-a XI-a ma decisesem ferm sa ma mut si nu m-a lasat Tunaru, care era director; mi-a zis clar ca nu ma lasa, ca le aduc premii la olimpiade (de romana si rusa)... Si de-a naibii nu m-am mai dus la nici o olimpiada!

Mergi la inceput

Ahh asa e Puck, tu ai terminat tirziu n-ai mai prins vremurile de aur cu practica in uzina la IMUAB, sau in atelierul scolii cind trebuia sa facem nu stiu ce piese care nu stiu la ce foloseau...Bai..ce porcarie, ma apuca toti dracii cind ma gindesc. Cind aveam practica la uzina trebuia sa fim acolo dis de dimineata, nu faceam in rest nimic toata ziua, stateam in uzina aia friguroasa pina dupa-amiaza. Mai venea din cind in cind un muncitor care se infipsese mai tare in Partid si avea aere de profesor..cica era profesorul de practica..aiurea un analfabet. Ne-a facut odata un scandal monstru, la toata clasa, ca unul din colegi ii daduse un sut in fund unei tipe (gest urit de altfel, dar nu asta l-a deranjat pe imbecil),kipurile faceau karate in uzina..si nu se cadea.....auzi, karate

Mergi la inceput

Da, dar... stii ca mie mi-e jena, insa pina la virsta asta nu am vazut cum arata o uzina sau o fabrica. Pe noi nu ne-a dus nimeni... Si nici mai multa scoala nu am facut, crede-ma, ca dupa '90 a fost - dupa cum stie toata lumea - o harababura generala... De pilda, am facut cite o ora de chimie pe saptamina in clasa a IX-a si a X-a, apoi s-a decis ca nu mai e cazul (eu oricum chiuleam, nu ma afecta prea tare), insa intr-a XII-a s-a revenit si iar am facut cite o ora de chimie pe saptamina... S.a.m.d. Oi fi citit eu Kant intr-a XII-a (SI din teribilism, fireste! dar abia inaintea examenului de admitere m-am decis sa dau la Litere si nu la Filozofie, in august!), insa uneori mi-am resimtit lacunele mai tare decit achizitiile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danv spune:

Fetelor,sa facem cunostinta,eu sunt...prelucrator prin aschiere,ca am terminat MF 3-ul in '88. Batrana,da' nu ramolita, ca nu-mi dadea "mana" sa fac un bebe acu' vreo 6 luni...
Daca nu erati voi,nici ca-mi aminteam ce profesori s-au perindat pe la catedra in timp ce eu ma perindam de la o clasa la alta... Am inceput la H (clasele a IX-a si a X-a)si am sfarsit la F...
Liceul asta mie nu mi-a spus mare lucru, n-am avut profesorii pe care mi i-as fi dorit,de dragul sau de rusinea carora sa invat pe rupte...Iar pe cei care isi meritau faima,nu i-am avut la clasa...N-am prea am inteles eu de ce atata rigurozitate in tinuta,cand stiinta lasa de dorit...Uite-asa mi-au mancat 4 ani din viata,cu pretentii nefondate si zile de "practica" in uzina...
Totusi,nu regret anii de liceu,cand se filma pentru "Declaratie de dragoste" si "Liceenii",cand scriam biletele despre Thomas Anders si le lasam in banca pentru tiza mea (coincidenta) de dupa-amiaza,care-mi scria,la randul ei, despre Chris Norman (pe unde mai esti,Alina ?), cand fetele ar fi sarit si pe geam de la etajul II, daca baietii mai mari (si ce baieti avea Bastilia pe vremea aia) jucau baschet in curte, cand mergeam la sortat cartofi si cules varza sau cand ne plimbam cu barca prin I.O.R...
Profesorii ? Imi aduc aminte de Friedman,la fizica,de Ionescu Dan si apoi de Pop,la istorie, de Vasilescu,la romana, de Plesca,la biologie si apoi de Lepi (care m-a atras si pe mine in cercul anatomistilor disparuti),de Dinu,diriginta mea in ultimii doi ani,de Tutunaru,la chimie,apoi de Valeanu (o doamna !), de Popovici, de Paunescu la sport,de Constantinescu,la matematica,de Miroiu,la filozofie, si altii... Iova era directoare pe vremea aceea.
Si uite-asa,m-am intors cu gandul in perioada (cea mai)comunista a vietii mele...

Amintiri placute in continuare!

alina v. si bb Ioana

http://www.omfs-ct.ro/ioana/pagina_ioanei.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuClau spune:

Eu am terminat liceul in '93. Am facut doar primii 2 ani in MF3, pentru ca pe urma am plecat din tara si m-am intors cand am dat la facultate. Am fost la B si l-am avut diriginte pe Lepi, la mate am facut cu Gila, la fizica cu Tunaru.
Si eu m-am cam ramolit, am uitat majoritatea profesorilor si chiar si a colegilor. Dar totusi am amintiri frumoase din anii aceia...

Manu & burtica

Mergi la inceput

Puck, n-ai pierdut nimic ca n-ai vazut o uzina, crede-ma pe cuvint.
Alina, eu sint lacatus mecanic, muncitor necalificat... Bai si ce de cartofi am mai sortat...la Glina, fir-ar ai dracu!!1 Am cules si morcovi, tot pe acolo!
Cu Friedman am facut meditatii la fizica, super prof. Si cu Gila am facut meditatii la mate, parca ptr. treapta a 2-a ouff nu mai stiu, imi aduc aminte ca era super aiurit.

Ati jucat vreunii baschet in parc (apropo de baietii amintiti de Alina)??? ..in Titanii sau cum naiba se numea..sau mergeati pe acolo?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ManuClau

Eu am terminat liceul in '93. Am facut doar primii 2 ani in MF3, pentru ca pe urma am plecat din tara si m-am intors cand am dat la facultate. Am fost la B si l-am avut diriginte pe Lepi, la mate am facut cu Gila, la fizica cu Tunaru.
Si eu m-am cam ramolit, am uitat majoritatea profesorilor si chiar si a colegilor. Dar totusi am amintiri frumoase din anii aceia...

Manu & burtica

Ah, pai atunci ai fost colega cel putin cu Camelia Lungu, cu Radu Iulian si cu altii, pe care-i mai stiu; nu cumva tu esti cea careia Lepy ii zicea "Kuki"? Hai, ca asta ar fi culmea! Da' acuma ajung sa imi admir singura memoria!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuClau spune:

Nu-mi zicea mie Kuki. N-am auzit de porecla asta pana acum.
Si nu-mi aduc aminte nici de Camelia Lungu, nici de Radu Iulian.
Am spus mai devreme ca m-am sclerozat.
Eu o tin minte pe Irina, care mi-a fost colega de banca (o tipa satena spre blond cu parul cret) si care ultima oara cand am mai aflat despre ea era studenta la arhitectura. Numele ei de familie imi scapa acum. Si mai erau doi colegi: Pope si cu Lepa, care-mi mazgaleau caietele cu tot felul de desene heavy-metal. Pe ei ii stii?

Manu & burtica

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ManuClau

Nu-mi zicea mie Kuki... Si mai erau doi colegi: Pope si cu Lepa, care-mi mazgaleau caietele cu tot felul de desene heavy-metal. Pe ei ii stii?

Manu & burtica

Nu, nu, nu!

Iar s-a lasat o mare ceatza peste mine, ca atunci cind imi scot ochelarii... Gata, e clar, ne-am gasit aici toate sclerozatele! Sau, cum zice un amic al meu: orbul sa indrume ologul si, la urma, mutul sa ne spuna si noua pe ce drum au luat-o cei doi...

Mergi la inceput