INTAMPLARI PARANORMALE 2
Raspunsuri - Pagina 4
lix spune:
Draga Mirunda,
iti multumesc din inima pentru promptitudinea ta. iarta-ma ca raspund asa de tarziu, dar acum am ajuns la un net.
este pentru prima oara cand vorbesc de acest lucru cu cineva. pana acum mama mea era singura care stia. mi-a fost si imi e frica sa vorbesc. daca nu intru in normalitatea lor, nu am ce cauta in normalitate-regula generala. ma rog, ca normalitatea se reduce la normalitatea fiecaruia in parte asta e alta treaba.
stiu ca e absurd, dar asta e realitatea...
uneori ma si intreb daca filmele nu au ceva real la baza. am vazut filmul si m-a socat foarte mult asemanarea.
e adevarat ca de mai bine de un an ma gandesc la o curatenie interioara care imi lipseste si o doresc... dar spre nefericirea mea nu reusesc sa o implinesc.
o sa vorbesc si cu un preot sa vad ce pot sa fac. cu bucurie pot spune ca au trecut 4 nopti fara sa fiu vizitata.
multumesc
adimercedes spune:
Draga lix, eu cred ca ceea ce ai tu e un dar. Poti sa il pastrezi si sa il dezvolti (intr-o relatie cu Dumnezeu) pentru a fi unealta lui si a aduce binecuvantare celor din jur, fie ca sunt in trup sau nu. Sau, daca simti ca e prea mult pentur tine si nu faci fata, poti sa te rogi sa ti se ia... Acum o sa notez aici niste citate dintr-o carte pe care am citit-o de curand, "O chemare la razboi", de Kris Vallotton. Sunt doar franturi, dar sper sa te ajute:
1. Exită o ungere pentru perceperea supranaturalului
Relatarea din 2 Împărați 6 a revelației pe care Elisei și servitorul lui au avut-o în timpul războiului este un exemplu uimitor al felului în care unii dintre copiii lui Dumnezeu pot fi orbiți până în momentul în care El le deschide ochii. Deși Domnul i-a spus lui Elisei unde vor ataca dușmanii Israelului, servitorul lui, privind cu ochii naturali, a văzut doar trupele dușmane. Numai după ce a primit ungerea pentru perceperea supranaturalului a fost și el capabil să vadă muntele plin de caii și carele de foc trimise de Dumnezeu!
[2 Împărați 6:10-17
Și împăratul lui Israel a trimis niște oameni să stea la pândă spre locul pe care i-l spusese și despre care îl înștiințase omul lui Dumnezeu. Aceasta s-a întâmplat nu o dată, nici de două ori. Împăratului Siriei i s-a tulburat inima. A chemat pe slujitorii săi, și le-a zis: "Nu vreți să-mi spuneți care din noi este pentru împăratul lui Israel?" Unul din slujitorii săi a răspuns: "Nimeni, împărate, domnul meu; dar proorocul Elisei, care este în Israel, spune împăratului lui Israel cuvintele pe care le rostești în odaia ta de culcare."
Și împăratul a zis: "Duceți-vă și vedeți unde este, ca să trimit să-l prindă." Au venit și i-au spus: "Iată că este la Dotan." A trimis acolo cai, cară și o oaste puternică. Au ajuns noaptea, și au înconjurat cetatea.
Slujitorul omului lui Dumnezeu s-a sculat dis de dimineață și a ieșit. Și iată că o oaste înconjura cetatea, cu cai și cară. Și slujitorul a zis omului lui Dumnezeu: "Ah! domnul meu, cum vom face?" El a răspuns: "Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei." Elisei s-a rugat, și a zis: Doamne, deschide-i ochii să vadă." Și Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai și de cară de foc împrejurul lui Elisei.]
2. Discernerea duhurilor
Pe măsură ce învățăm să discernem vocea Duhului Sfânt, trebuie să înțelegem că nu orice voce care ne vorbește din domeniul spiritual este de la Dumnezeu.
În 1 Ioan 4 ca preaiubiți suntem îndrumați
să nu dați crezare oricărui duh, ci să cercetați duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieșit mulți prooroci mincinoși. Mulți cred că creștinii nu pot auzi demonii sau nu pot fi influențați de ei. În acest pasaj din scriptură este scris clar că noi cei preaiubiți putem să auzim și alte duhuri în afară de Duhul Sfânt și suntem îndemnați să nu devenim profeți falși ascultând un duh rău! Deci, dacă este posibil să devenim profeți falși ascultând un duh rău, atunci este vital să știm ce fel de voci ne vorbesc.
[1 Ioan 4:1 -- Prea iubiților, să nu dați crezare oricărui duh, ci să cercetați duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieșit mulți prooroci mincinoși.]
Cine îmi vorbește?
Sunt patru categorii de voci care ne vorbesc din domeniul spiritual.
1. Duhul nostru
2. Duhul Sfânt
3. Duhuri rele
4. Îngeri
Descrierea celor patru categorii
Duhul nostru: noi suntem spirit care posedă un suflet și un trup. În momentul nașterii din nou duhul nostru ia viață, făcând posibil ca noi să auzim voci din domeniul spiritual, însă nu numai vocea Duhului Sfânt. Auzirea propriului duh este totuși o experiență spirituală, iar conștientizarea acestui lucru ne va ajuta să ne dăm seama ce voce ne vorbește.
Duhul Sfânt: este Duhul lui Dumnezeu cu care noi zidim o relație și pe care învățăm să Îl auzim clar.
Duhurile rele: aceste duhuri din domeniul răului pot vorbi creștinilor exact așa cum au vobit și cu Isus când El l-a întâlnit pe Satan în pustie.
Îngerii: după cum este scris în Evrei 1, sunt duhuri trimise să facă servicii sfinților. Ei ne vorbesc și despre lucrurile lui Dumnezeu.
În capitolele care urmează vom învăța cum putem să discernem tipul de duh pe care îl auzim. Iar, dacă trebuie să alocăm timp pentru a învăța să discernem duhurile care ne vorbesc, cu atât mai mult nimic nu poate înlocui experiența!
Se spune că un bancher ajuns la vârsta pensionării se afla în pragul momentului de a ceda locul lui unuia tânăr. Când acesta a sosit să preia conducerea de la predecesorul lui, l-a întrebat pe domnul mai în vârstă cum a ajuns să aibă succes. Bătrânul a răspuns: Decizii bune. Cum se iau deciziile bune?, întreabă din nou tânărul. Experiență i se răspunde. Tânărul, se gândește un moment, apoi întreabă din nou: Cum obții experiența? Cu un zâmbet cald, bătrânul înțelept răspunde Decizii nepotrivite....
Nu te poți maturiza în folosirea darurilor Duhului Sfânt fără să faci greșeli! Noi câștigăm experiență pe măsură ce, după ce am auzit vocea Duhului Sfânt, vom păși în credință.
3. ViziunileExistă două tipuri de viziuni. Unul este viziunea minții, în care Domnul proiectează imagini și simboluri pe ecranul minții noastre. Acest tip mai poate fi numit și imaginație sfințită, adică o imaginație care se află sub influența Duhului Sfânt. În acest fel ne vorbește Duhul Sfânt cel mai mult. De exemplu, dacă v-aș cere să vă imaginați un elefant roz, cu siguranță cu toții îl puteți vedea cu ochii minții. Duhul Sfânt scrie pe aceeași tablă în mințile noastre!
Al doilea tip este viziunea deschisă. Aceasta este o reprezentare pe care o vezi cu ochii naturali.
4. Visurile
Visurile fac și ele parte din limbajul Duhului Sfânt și sunt de două tipuri. Primul l-am putea numi visuri ale realității virtuale. În timpul somnului, cineva are o viziune, iar când se trezește și-o amintește. Al doilea tip poate fi numit visuri reale. Acestea constau într-o experiență pe care o trăiești în timp ce dormi și pe care ți-o amintești când te trezești. Toate acestea sunt posibile deoarece lumea spirituală nu doarme niciodată. Prin urmare, spiritul nostru poate interacționa cu lumea spirituală în timp ce sufletul nostru doarme. Un exemplu al acestui tip de vise poate fi găsit în Geneza 20 unde este scris: Dumnezeu S-a arătat noaptea în vis lui Abimelec... Nu se afirmă că el L-a visat pe Dumnezeu, ci că el a avut o întâlnire reală cu Domnul, pe care și-a amintit-o când s-a trezit.
[Geneza 20:3 -- Atunci Dumnezeu S-a arătat noaptea în vis lui Abimelec, și i-a zis: "Iată, ai să mori din pricina femeii pe care ai luat-o, căci este nevasta unui bărbat."]
Un alt exemplu de vis real este binecunoscuta relatare despre Iosif din Matei 2. În acest episod biblic un înger al Domnului interacționează cu el în timpul somnului.
[Matei 2:13 -- După ce au plecat magii, un înger al Domnului se arată în vis lui Iosif, și-i zice: "Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui, fugi în Egipt, și rămâi acolo până îți voi spune Eu; căci Irod are să caute Pruncul, ca să-L omoare."]
Visurile pot avea diferite scopuri. În cartea lui Iov, el vorbește despre visuri care ne împiedică să ajungem în iad.
[Iov 33: 14-18 -- Dumnezeu vorbește însă, când într-un fel, când într-altul, dar omul nu ia seama. El vorbește prin visuri, prin vedenii de noapte, când oamenii sunt cufundați într-un somn adânc, când dorm în patul lor. Atunci El le dă înștiințări, și le întipărește învățăturile Lui, ca să abată pe om de la rău și să-l ferească de mândrie, ca să-i păzească sufletul de groapă și viața de loviturile săbiei.]
5. Câteva lucruri importante pe care trebuie să ni le amintim referitor la vise:
- Nu toate visele vin de la Dumnezeu. După cum am învățat anterior, noi putem auzi patru tipuri de voci la nivel spiritual, iar acest lucru este valabil și cu privire la vise.
- Faptul că visezi anumite vise nu înseamă că ai darul profeției. Amintește-ți că și cei răi, în Vechiul Testament, aveau vise. Profet este cel care interpretează visele.
- Culorile, numerele și simbolurile care apar în vise au un rol foarte important în interpretarea lor. Totuși, interpretarea viselor vine de la Domnul.
- Dacă vrei să visezi mai mult, pune în apropierea patului în care dormi un caiet sau un reportofon. Roagă-te și spune-i Domnului Robul tău ascultă. Imediat după ce ai visat un vis, înregistrează sau notează toate detaliile pe care ți le amintești cu privire la el, inclusiv sentimentele trăite de tine în timpul visului.
6. Îngerii
Îngerii sunt o altă categorie pe care o percepem din domeniul spiritual. Peste tot de-a lungul Noului Testament îngerii veneau și vorbeau cu oamenii referitor la lucrurile pe care aceștia le aveau de făcut.
[Fapte 8:26 -- Un înger al Domnului a vorbit lui Filip, și i-a zis: "Scoală-te, și du-te spre miază-zi, pe drumul care coboară spre Ierusalim la Gaza, și care este pustiu."]
[Fapte 12:6-7 -- În noaptea zilei când avea de gând Irod să-l înfățișeze la judecată, Petru dormea între doi ostași, legat de mâini cu două lanțuri; și niște păzitori păzeau temnița la ușă. Și iată, un înger al Domnului a stat lângă el pe neașteptate, și o lumină a strălucit în temniță. Îngerul a deșteptat pe Petru, lovindu-l în coastă, și i-a zis: "Scoală-te, iute!" Lanțurile i-au căzut jos de pe mâini.]
Tine minte, ceea ce ai tu e un dar, NU un premiu!!! Dar daca nu stii ce poti face si cum, mai bine renunta. dar eu cred ca exista un motiv pentru ceea ce ti se intampla. Incearca sa intri in legatura cu Dumnezeu, sa te rogi cu cuvintele tale, sa-i ceri ceea ce ai nevoie - indrumare, intelepciune, lumina, sa postesti si sa povestesti eventual cu un preot sau un pastor care sa fie deschis la ceea ce ii spui si sa te poata indruma. numai D-zeu te poate ajuta.
Daca vrei sa povestim mai multe, scrie-mi pe privat. Daca vrei ma pot ruga si eu pentru tine sau chiar putem face un grup de rugaciune aici pe forum pentru a ne ruga pentru problemele care apar, sa fim o echipa care, de ex., sa se "intalneasca la o anumita ora din fiecare zi sau tot a doua zi si sa ne rugam, fiecare in intimitatea lui, dar uniti in rugaciune, pentru problemele fiecaruia si sa cerem binecuvantari de la Domnul.
Unde-s multi, puterea creste... Adi
lix spune:
draga adi,
mi-am scos la imprimanta ceea ce mi-ai scris. o sa le citesc.
intre timp pot sa va spun ca m-am bucurat degeaba de cateva nopti linistite. azi noapte a fost groaznic.
iar mi s-a intamplat acelasi lucru... si eu in sinea mea zambeam... zicand..'e ce poti sa imi faci?' -si a plecat prezenta. am crezut ca e prietenoasa, dar s-a intors si nu am mai putut sa respir, parca ma sufoca! nici tatal nostru nu mai stiam sa spun (si asta in gand!)
imi vine asa de greu sa povestesc aceste lucruri. nici eu nu ma cred uneori . imi pare ireal ceea ce mi se intampla.
este un dar, dar trebuie sa muncesc mult pentru a-l intelege si a reusii sa rezolv ceva uin sensul asta.
in seara asta o sa vorbesc cu un preot care are har despre tot ce se intampla. va tin la curent.
multumesc mult.