Cariile dentare
Raspunsuri - Pagina 5
busymummy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinutza00 busymummy, nu inteleg, ii spui sa ia antibiotic, deci infectia se trateaza.... dar totusi sa i scoata caci infectia ii afecteaza pe cei definitivi? Chiar nu inteleg atitudinea asta, scoate i ca oricum cresc ceilalti, de dinti deplasati in timp, crescuti stramb, nu zice nimeni nimic...dintii se schimba incepand cu 6 ani...pana pe la 10....nu cresc toti odata. |
Poate nu m-am facut inteleasa... ar fi trebuit sa ia antibiotic cand a inceput infectia. Acum , dupa ce a facut granulom si s-a repetat, infectia poate ajunge la cei definitivi si acestia sa erupa cu defecte majore.
Si nu am zis sa-i scoata ca oricum cresc ceilalti... ci ca saa-i protejeze pe ceilalti... vorbim de un copil de 5 ani si de incisivi care se schimba la 6 ani... in plus, daca ii scoate vor erupe mai repede cei definitivi. Cat despre "dintii strambi" - daca sunt urmariti bine, se pot dirija inca din timpul eruptiei sa iasa corect...
Oricum eu am dat doar un sfat... alegerea e a mamei
Simona_B spune:
busymummy, iti multumesc mult pt sfaturi. Nu as fi vrut sa deschid polemici... Fetita mea nu are un raport f bun cu dentistul si nu as fi vrut sa accentuez aceasta frica de aceea am exclus din cacule extractia. In plus as dori sa evit si cresterea dintilor definitivi strambi. Am deja constiinta incarcata pt zimafluor, ma mosteneste pe mine cu dintii de lapte prastie (si nu doar cei e lapte din pacate) si nu vreau sa luam si de la Tati ce-i mai rau: dintii strambi.
De scos o sa ma mai gandesc serios si o sa vad ce facem, insa de tratat cu antibiotic, m-ai convins! Imi mai spunea ceva dentista cu o posibilitate de a curata cumva si apoi infectia sa coboare singura, fara antibiotic. Este posibil?
Pt a-i scoate va mai trebui facut tratamentul cu antibiotic?
Multumesc.
khrisu spune:
Ce parere aveti de uleiul de salvie? Eu i-am dat prin gurita baietelului ca sa tratez o candidoza si am observat ca depunerile de pe dintisorii lui s-au diminuat vizibil in cateva zile doar... Are distrofie dentara pe cei 4 incisivi de sus (restul dintilor sunt impecabili). Am scris la subiectul asta anul trecut. Distrofia am tinut-o in loc cu periuta electrica asa incat acum are doar o pata mica pe un incisiv in care i-a sarit smaltul..in rest sunt depuneri pe smalt.
KHRISU mamik de baietel si fetita