Palin versus Obama - a star is born (1)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Daca

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Important e ca Sarah l-a pus pe McCain in fata in poll-uri,

Obama va inclina America spre stanga, marind taxele si imbunatatind serviciile sociale.

atunci sigur ca

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

canadienii astia nu se pricep deloc la politica,

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui serenity

dar in special multe ganduri bune pentru tine Aprilie , pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume !

Aprilie nu s-a dus in piata publica in Pakistan sa povesteasca cum sta treaba cu musulmanii din punctul ei de vedere ci a facut-o pe un forum in care discutiile se invirt in jurul pampersilor.
E ca si cum ar fi a paispea ecologista din Madagscar.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Incearca - daca potzi - sa intzelegi de ce "ceilaltzi" (care nu sunt muslimi) sunt speriatzi pt securitatea/sigurantza lor atat financiara cat si fizica... Mai ales ca datorita razboaielor actuale avem parte de o tot mai mare invazie de refugiatzi din Afganistan, Irak, Somalia, Sudan, etc - care, pe langa faptul ca ne vor mari taxele ca sa-i putem tzine si sa avem grije de ei (baremi pe vreo 10 ani de-acum incolo pana vor invatza lb si vor face vreo meserie - daca o vor face vreodata...) - vin cu o cultura, o religie si obiceiuri complet diferite fatza de cele ale euroenilor si nu totdeauna vor sa le adapteze Europei - din contra vor cere Europei sa se adapteze lor...

Lorelai

Personal nu mi-ar fi frica deloc de extremismul musulman daca nu ne-am baza dezvoltarea noastra pe desfiintarea lor. Vezi tu, cind incepi sa porti un "razboi sfint" impotriva mulsumanilor cum zice Bush si Palin e greu sa te superi pe jihad-ul lor. Adica e greu pentru cei care aduna lucrurile si invata cum se intimpla.

Cit despre pericolul emigrantilor musulmani in tarile nord-americane, tot un studiu rapid iti va spune ca tara ta cheltuieste mai mult (mult mai mult) sa omoare musulmani decit sa ii integreze in societate sau categoric mult mai putin sa ii educe pe ceilalti imigranti sa ii accepte si mai afli ca mai multi copii au ucis soldatii canadieni decit va fi vreodata in stare Canada sa intretina in scoli pe banii din taxele tale.
E ciudat cum canadienii sint mai primitori si mai putin rasisti decit cei pe care ii primesc in tara lor ( si aici nu ma refer la musulmani, ca ei sint educati).
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

[quotecitat din mesajul lui Aprilie[/i]

Nu a semnat nici o singura lege (McCain are peste 50),legile fiind aportul maxim adus de un senator in exercitiu.

[/quote]

Cum o fi avut timp sa voteze McCain 50 de legi dat fiind ca nici un senator (in afara de cei care se simteau extrem de morti in timpul mandatului) n-a lipsit atit de mult ca el: 64% din sesiunile senatului!!

Mergi la inceput

Iar daca Llaura ti se pare Canada nu e capitalista enough for you, vino in America unde platesc taxe cit tine sau cit suedezii dar ca sa nu ma invalui in asigurari sociale sau sanatate, guvernul american finanteaza un razboi impotriva unora care au arme de mass distruction (cum au si Canada si America), care pina la urma nici n-au ooops my bad ...
Cum n-au avut nici rusii bomba in Cuba dupa al doilea razboi mondial ceea ce guvernul american a omis sa spuna publicului american infricosindu-i nevertheless intr-atit pe americani incit au votat finantarea razboiului rece...unde am mai vazut chestia asta.... a da, acum cind cheltuim un trilion de dolari pe razboi ca sa ne batem cu unii care isi apara si mosia si neamu cu cozi de matura.

A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Andrada - canadienii, omul de rand ma refer, sunt impotriva razboiului (cel putzin din cat stiu eu) si-si vor soldatzii acasa din Afganistan. Ce bine ca au fost destul de coptzi la minte politicienii nostri sa nu se bage in Irak! Da - canadienii stiu de tragediile din Afganistan cand soldatzii lor au omorat accidental civili :( si nu sunt de acord cu ceea ce intampla acolo...
In general, in orice tzara, meseria de baza a unui politician e sa... minta. Si Harper are "portzia" lui de minciuni la activ... si Trudeau a avut-o... Undeva citeam ca promisiunile electorale sunt tzinute in proportzie de 50% si incalcate tot 50%... Acum depinde in care parte nimeresc cele care erau importante pt tine si pe care te bazai
Manipularea noastra - a oamenilor de rand se face din cele mai vechi timpuri (sau din totdeauna)... Apropo de minciunile politicienilor Americii - si nu numai - primul lucru care a inceput sa-mi deschida cu-adevart ochii a fost prin '98 parca cand la o emisiune History ne spunea reporterul ca Churchill si Roosevelt stiau de atacul de la Pearl-Harbour (inainte de producerea acestuia) si si-au frecat mainile bucurosi ca astfel ii vor atrage pe americani in razboi...
Eu oricum sper ca indiferent cine ajunge la putere (dupa statistici ar fii tot Harper - ca-i jocul lui doar) va retrage armata din Afganistan si se va focusa pe economie si pe environment.

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Andrada, nu am avut nici o secunda intentia de-a sublinia vreo superioritate a Canadei; am vrut sa spun exact ceea ce am spus, ca in Canada omului de rand ii pasa mult mai putin de politica si ca mie ca news freak imi lipseste circul politic la tv. Mi-e lene sa ma uit pe net la circul politic romanesc, cel american e la tv, acces facil, oferta larga, variata si de calitate foarte buna.
Citeste si tu mai sus, m-a socat putin nuantarea putin nefericita a moderatorilor DC, in sensul ca ne atacam la atacuri antimusulmane, in loc sa ne atacam, cum ar fi normal, la atacurile anti-oricine. Nu subliniez ca mesajele alea s-au scris in 13 septembrie, cand la New Delhi s-a intamplat ce s-a intamplat.
Nu stiu cat de mult cunosti tu provincia Albertei, dar pe aicea suntem tare buni nepotei ai unchiului Sam, si nu de acum, ci istoriceste vorbind; asta ne aduce impozite mai mititele decat in restul Canadei, si essentially zero avantaje sociale, in afara de asigurarea de sanatate de 44 de dolari pe luna, pe care in cele mai multe cazuri o plateste angajatorul; care iti face si asigurare suplimentara, tot in cele mai multe cazuri (daca tin minte bine din experienta de student in US/lucrator H1B, cam asa e si in US). Prin alte parti ale Canadei nu am trait.
Razboiul...hai sa nu incepem o discutie pe tema interventiei in Afganistan; indiferent de ce si cum s-a luat decizia politica a razboiului, finantarea lui e o chestiune separata, soldatii au dreptul conditii adecvate, securitate, veteranii au dreptul la recompense financiare, asistenta medicala, etc. Aici sunt banii dumneavoastra :-)
Problema e ca la midterm election in 2006 eram in state si imi amintesc perfect cum democratii au castigat Congresul, pe discursuri ca cel al lui Nancy Pelosi, "vom retrage trupele din Iraq pana la sfarsitul anului" si multe multe variatii pe aceasta obsedanta tema. Ce s-a intamplat stim cu totii. De aia eu as vrea ca Obama sa inceapa o data si categoria cum, ca la categoria ce devine ca disc zgariat.
Da, masurile sociale se finanteaza din taxe, da, alegerea Sarei Palin l-a saltat pe McCain in poll-uri. (Nu mi-e nici simpatica nici antipatica, prezenta ei mi se pare o declaratie de genul: mai sunt si republicani tineri care arata bine si vorbesc bine; dincolo de asta campania lui McCain nu cred c-a tintit).
Politica nu e deloc subtila din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Sunt off topic , dar vroiam doar sa spun cu "hihihihi-ul" aferent ca nu-mi vine sa cred cat de repede s-au adoptat ideile tarii adoptive asta referutor la dialogul dintre Andrada si Llaura

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Apropo de cultura si obiceiuri diferite - da - "fatza lumii" se schimba in fiecare moment:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1055764/Islamic-sharia-courts-Britain-legally-binding.html?ITO=1490
http://www.muslimcanadiancongress.org/20040828.pdf
http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/from_our_own_correspondent/3599264.stm
http://www.idebate.org/debatabase/topic_details.php?topicID=770

E rau cand "biserica" ajunge sa conduca (indiferent de religie: evanghelista, ortodoxa, catolica, musulmana, ebraica, etc)!

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

.... a da, acum cind cheltuim un trilion de dolari pe razboi ca sa ne batem cu unii care isi apara si mosia si neamu cu cozi de matura.

A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

Andrada,
Trilionul de dolari nu s-a dus in intregime la cei ce-si apara mosia cu cozile de matura ci s-au chletuit sub forma de "comisioane" care odihnesc in coturile grase ale color care azi fac poate campanii electorale! Clasicul ciolan de la putere ! NUmai ca politicienii americani fac totul in asa fel incat sa fie in limitele legii si sa para totul OK!

Mergi la inceput