Nou stil de viata (222)
Raspunsuri - Pagina 9
anky spune:
Tzuni,m-am tot perindat pe site-ul clubului Bamboo,vad ca arata super,am auzit ca e cel mai misto din Ro la ora actuala si ca patronul e italian,ups...si e si plin de fite,aici e buba.Au ei acolo o adresa de mail,insa vreau ca oferta sa ajunga in miini bune.Ma interesez in continuare,sa vad daca aflu ceva.
CRISCOSTY spune:
Seara buna! Azi am fost un pic cazuta in freza si de aceea nu am mai intrat...nu am facut sport si am mancat si doua patratele de cioco
Delia am citi despre shobo, f. frumos ai povestit
Carmen ce faci cu Teo cand incepi serviciul? Iustin e dornic sa inceapa gradinita?
Daniela felicitari ca ai reusit sa nu mai mananci dulciuri, tine-o tot asa.
Roxana si noua ne este dor de tine
CarmenE ce este cu tine? Mai baga un ochi pe la noi, chiar daca esti ocupata
Va salut pe toate...Cred ca pana la urma ma bag la o
Crys si Dany
louisea spune:
Da ce spor ati avut la scris
Yubi bine ai facut ca ai mers la sala sa sti ca te devi intr-o dispozitie mai buna dupa ce faci miscare
Delia corpul are nevoie si de repaos. Recuperezi tu maine
Daniela cele integrale sunt mult mai sanatoase si dupa parerea mea mai satioase..
Bravo ca te ti pe pozitii si nu papi dulciuri
la restul..
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
Gabrielama spune:
Buna seara!
am fost la Ploiesti, am culcat copilul si acum m-am intors acasa la Bucuresti, unde's singura! Cum rasfaturi d'astea nu prea intalnesc eu des, ma apuc sa ma desfasor, adica sa fac sport. M-am costumat deja, am dat pe MTV pentru crearea atmosferei si ma pregatesc... Dar inainte am vrut sa va salut.
Daniela, zici ca te-ai intins ca o placinta. De care exact? Cu branza, cu mere??? Vreau si eu o bucata!! Ma scuzati, dar de la lipsa de zahar am inceput sa aiurez...
Anky, Bamboo e un club de fitze rau de tot. Patronii - dupa cat stiu eu - sunt numiti Joshua si Catalin Botezau.
Imi place rau: http://www.youtube.com/watch?v=aQRLSBUNupg
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
puskin spune:
Buna seara fete dragi,
Trec sa va spun ca sper ca in curand sa revin alaturi de voi si sa va scriu mai des.
V-am citit destul de des, insa pur si simplu nu am avut starea necesara sa va scriu.
Cu greutatea stau relativ bine, tinand cont ca in ultima luna am facut numeroase excese...ma mir ca nu stau mai rau. Ma invart in jur de 69kg. Nici cu sportul nu stau mai bine, insa sper sa ma mobilizez sa alerg de 3-4 ori/saptamana.
Va pup cu drag,
Ruxandra
anky spune:
Gabi,Botezatu nu e patron la Bamboo,doar Joshua,cei doi au alte patru cluburi impreuna(Flu flu, Bonsai,Zerillo’s si Il Divino)asta din sapaturile facute de mine.Cei doi sint buni prieteni,acuma in ce sens doar ei stiu.
Imi place mult Madona,mereu am admirat-o,arata extraordinar de bine la 50 de ani.
carina spune:
Salutare,
O sa scriu reteta de tort aici poate o mai vrea careva:
1 blat vanilie
o rulada cacao
crema de branza/ frisca cu baileys caramel
ganache ciocolata caramel
Blat vanilie (tava de 24 de cm diametru):
5 oua separate
5 g praf de copt
85 g faina (60 faina si 25 amidon)
80 g de zahar
esenta de vanilie, sare
Albusurile se bat spuma. Galbenusurile, sarea, vanilia se bat pana se fac galben pal si isi dubleaza volumul (cam 8-10 minute). Faina si praful de copt se cern.
Se adauga o treime din albusuri peste galbenusuri, se incorporeaza usor, se adauga jumate din faina si se incorporeaza usor, apoi jumate din albusurile ramase, restul de faina si restul de albusuri. Se pune aluatul in tava unsa cu unt/ sau cu hartie de copt si se coace la 175-180 de grade aprox 35 de minute (testul cu scobitoarea).
Rulada de cacao:
35 g faina
25 g cacao
6 oua
50 g zahar (75 de grame daca va place mai dulce)
sare, praf de copt, vanilie
Se amesteca si se cern faina si cacao si praful de copt.
Se bat galbenusurile cu 1/2 din zahar pana devin galben deschis. Se bat albusurile spuma si apoi se adauga incet restul de zahar. Se incorporeaza cele 3 de mai sus la fel ca la blat.
Se pune aluatul in tava de la cuptor pregatita astfel: se unge cu unt, se pune deasupra hartie de copt si se unge si ea cu unt. Se coace la 185 de grade cam 8-10 minute sau cand isi revine la forma daca o apasam usor.
Crema branza/ frisca si Baileys caramel
crema de branza (gen philadelphia) - aprox 150-200 de grame se bate cu zahar pudra si vanilie dupa gust
Se bate frisca (aprox 250 ml) (eu folosesc smantana pentru frisca de la Mili ca e naturala).
Se amesteca cele doua si se toarne deasupra Baileys de caramel (dupa gust dar nu prea mult ca se inmoie prea tare crema) si se mai bate cu mixerul. Pentru siguranta puteti adauga si un plic de intaritor de frisca. Se baga pentru un timp la frigider.
Ganache ciocolata caramel
240 ml de smantana dulce
10-12 caramele (eu folosesc chocotof)
280 grame ciocolata amaruie
Baileys, rom
Smantana se pune pe foc impreuna cu caramelele si se amesteca pana se dizolva caramelele. Se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana toata ciocolata e topita si incorporata (dureaza cam 5-10 minute si e posibil sa mai fie nevoie sa o mai puneti cate putin pe foc). Se adauga lichiorul si romul.
Sirop:
Apa
Zahar
Lichior Baileys caramel
Se fierbe apa cu zaharul (dupa gust). Se da de pe foc, se lasa 5 minute si se adauga lichior si rom dupa gust.
Asamblare:
1. Blatul se taie in 2 si se insiropeaza fiecare jumate. Se pune deoparte.
2. Rulada se insiropeaza, se pune crema de frisca peste. Se masoara rulada si se taie in 10 fasii egale (o fasie are cam 3.8 cm). Se ruleaza prima fasie. In jurul ei se ruleaza urmatoare si tot asa pana obtineti o roata mare de rulada. Deasupra se pune o parte din ganacheul de ciocolata si apoi partea de jos a blatului. Se pune capacul unei forme de tort deasupra si cercul tavii in jurul prajiturii si se intoarce totul cu grija incat blatul sa fie jos si rulada catre noi. Se mai pune un strat de ganache si deasupra a doua jumate de blat. Se baga la frigider pentru 30 de minute. Se demonteaza tortul si se imbraca in restul de ganache. Se baga pentru cateva ore la frigider pana se intareste ganacheul si apoi se orneaza cu frisca sau cu ce vreti voi.
Pofta mare,
Revin mai tarziu ca abia acum apucam si noi sa mancam de seara.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
danielag spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabrielama Daniela, zici ca te-ai intins ca o placinta. De care exact? Cu branza, cu mere??? Vreau si eu o bucata!! Ma scuzati, dar de la lipsa de zahar am inceput sa aiurez... |
Cu varza, Gabi, cu varza ! Btw, nici placinta cu varza nu e buna (foetaj/prajeala). Spor la miscare, o sa vezi ca pana la urma nu e foarte greu fara dulciuri. Si la mine au fost mai grele primele zile, dar acum sunt ok.
Si un argument in plus: corpul isi extrage foarte repede energia din zaharuri/carbohidrati. Daca pe langa acestia mai mancam si altceva dar necesarul nostru caloric este acoperit de ce-i furnizam corpului ca zaharuri/carbohidrati, acel altceva se depune, pentru ca organismul nostru o sa aleaga calea cea mai putin "costisitoare" pentru el: transforma in energie zaharurile si carbohidratii si pastreaza lipidele (din ce am citit eu, acestea sunt cel mai greu metabolizate).
Lou, multam de tip-ul cu pastele integrale.
Chiar, daca stiti retete de dieta cu paste integrale si aveti timp si chef sa le treceti aici, eu nu ma supar .
Acum chiar ma bag in pat. Noapte buna va doresc,
Daniela
mephala30 spune:
Anda, iti multumesc pentru reteta, am salvat-o si sa vedem, poate-mi fac curaj s-o incerc de ziua lui Teodor. Ceva poze n-ai? ca n-am inteles prea bine procedeul montarii tortului.
Pofta mare!
Danielag, chiar te rog, sa te mai intinzi precum placintele, caci noua ne plac, .
Da, am reusit sa coc 25 kg de vinete si 6 kg de ardei...nici nu-mi vine sa cred, miros din cap pana-n picioare a vanata coapta, :).
Maine fac si-o portie de zacusca. Si noua ne place la nebunie, dar nu ma incumet in fiecare an sa fac; lenea e de vina.
Criscosty, Iustin e nerabdator sa inceapa gradinitza, dar il cunosc: in primele zile presimt ca vom avea probleme, va plange putin...sa vedem cum o fi. Pe Teodor cred ca-l voi da la cresa, inca nu m-am interesat, sper sa mai gasesc un loc si pentru el. Oricum, nu e nimic batut in cuie, daca voi avea alte solutii, mi-ar place sa aman inceperea cresei.
Am citit ca Dany e pregatit sa inceapa gradi, bravo lui, e baiat mare! In grupa mare?
Marilena, am ascuns dulciurile -vorba vine, caci le vad de fiecare data cand deschid frigiderul- mi-am alcatuit meniul pe maine (o felie de pepene rosu, doua banane si-un iaurt), Doamne ajuta si spor!
Tu? ti-ai facut vreun plan de bataie?
Roxa boxa.
Puskin, sper sa revii curand alaturi de noi.
gata, ma opresc ca mi-e somn, noapte buna.
Carmen, Iustin & Teodor
Delidana spune:
Crys, sa fii sanatoasa, fericita si iubita! Asteptam sampania!
Carmen, si mie-mi plac vinetele si zacusca...
Ce-ai scris tu acolo in paranteza e meniul tau pe ziua de azi? Ntz, ntz.
Gabi, si mie-mi place Madonna - super melodie!
Daniela, ce soricel smecher! Da' a scapat el cu viata? A scapat.
Puskin, sper sa ne scrii mai des in curind.
Roxa, ce eveniment! Ma bate gindul sa dau o fuga pina la Cluj in septembrie...
Lou, Tzuni, mersi de incurajari. Eu asteptam bice si voi ma mingiiati pe crestet. Sint eu prea dura?
Cu toate micile mele excese vad ca totusi am reusit sa scap de 1 kg saptamina asta. Nu-i rau deloc.
Va las cu ceai, cafea, suc si ce mai vreti, am plecat la sala.
www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan